Kde to bylo ...
Re: Kde to bylo ...
Ale ne, tady v tom místě to už je Želivka, Němčická nádrž je výše, po hrázi vede silnice III. třídy 11217 z Bernartic do Keblova...
Tak tak, to už je vodní nádrž Švihov neboli Želivka a dole teče Sedlický potok, přítok říčky Želivka. Vzdutí přehrady ještě není vidět, protože ta byla napouštěna postupně a do provozu byla uvedena (včetně úpravny vody a přivaděče) již při částečném napuštění. Je zajímavé že se tato skutečnost z nějakého důvodu neuvádí, já prvně objevil ne zcela napuštěnou přehradu na jedné starší turistické mapě a celkem jsem musel hledat abych si ověřil jak to bylo.
Musítobýtčtyřpruhové všech zemí, spojte se!
Aha! Mě popletla ta mapka na Wikipedii, jenže tam není vodní dílo, ale povodí potoka včetně části, co už je dnes součástí Želivky.
Jojo...mate pravdu...foceno je to ve smeru na Prahu. Nechal jsem se zmast. I podle presvetleni fotky v levem hornim rohu je jasne, ze to musi byt pohled na zapad....
Správně je směr Praha, most Sedlice, foceno z kabelového jeřábu.
Další kolo je zde:
Další kolo je zde:
- Přílohy
-
- XX_31.jpg (310.45 KiB) Zobrazeno 6223 x
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Správně. Dneska tam zavazeji protihlukové stěny a vegetace. Teď něco zimního.
- Přílohy
-
- silnice.jpg (254.29 KiB) Zobrazeno 6049 x
To bylo rychlé a co toto:
- Přílohy
-
- S_013.jpg (213.79 KiB) Zobrazeno 5939 x
Presne misto nevim ale tipuji zacatek 90tych let a D8 nekde blizko u Prahy. Resp. myslim, ze vim i misto ale na street view jsem jej nenasel a tam kde jsme nasel pravdepodobne misto tak ma most jine pilire.Lenny píše:To bylo rychlé a co toto:
Taky si říkám.
Teď pro změnu něco barevného
- Přílohy
-
- silnice.jpg (400.75 KiB) Zobrazeno 5678 x
Když jsem tímhle místem jel posledně, tak tam probíhala rekonstrukce opěrné zdi... Jo a taky jsem v tom klesání jednou jel za nějakou starou vejtřaskou a tuše nějaký problém jsem si raděj držel větší odstup - no pak to příšlo - upadl z ní vejfuk a bůhví co ještě a měl jsem co dělat abych to objel - jet blíž, měl jsem málem po autě ...
Ale původní silnice se zatáčkami byla stejně hezčí, taková pěkná technická pasáž 
Jestli to je to, co si myslím, tak 300 zatáček Gustava Havla hadrVizi píše:Ale původní silnice se zatáčkami byla stejně hezčí, taková pěkná technická pasáž
Není to toto místo http://maps.google.cz/?ll=50.598303,13. ... 48.28,,0,0
100% anodvs píše:Není to toto místo http://maps.google.cz/?ll=50.598303,13. ... 48.28,,0,0
Tak tak, zářez silnice I/8 mezi Žalany a Úpořinami nahradil původní "technickou pasáž" této silnice přes Bžanský vrchdvs píše:Není to toto místo http://maps.google.cz/?ll=50.598303,13. ... 48.28,,0,0
Něco z výšky, krásná to silnice. 
- Přílohy
-
- silnice.jpg (174.54 KiB) Zobrazeno 5390 x
Jo, v Hradci to s dopravou vždy uměli. Hlavně ty cyklostezky již za komára.
Jestli tam ty cykostezky spíš nezbyly jako přežitek bejvalejch dob. Realizace sice až od šedesátých let, ale víceméně dle předválečných plánů .. a dost místa kolem a rovina, to se to pak řádí.
Nemyslím si, že by to bylo na základě předválečných plánů, navíc ty nebyly prováděcím projektem a zrušit cyklostezku kvůli úsporám by se určitě hodilo. Ale v Hradci to prostě fungovalo, o kus dál v Pardubicích už ne.jonáš píše:Jestli tam ty cykostezky spíš nezbyly jako přežitek bejvalejch dob. Realizace sice až od šedesátých let, ale víceméně dle předválečných plánů .. a dost místa kolem a rovina, to se to pak řádí.
Další hezký kousek 
- Přílohy
-
- silnice.jpg (344.49 KiB) Zobrazeno 5189 x