Hádej kde ...
Re: Hádej kde ...
I/37 Pardubice u Globusu?
Ano správně I/37 nový sjezd do Globusu.
Tak jsem vytáhl malý špíček.
Troufám si říct,že to je suverénně nejvzdálenější přímý směrovník na Prahu.Nebo se pletu?
Troufám si říct,že to je suverénně nejvzdálenější přímý směrovník na Prahu.Nebo se pletu?
- Přílohy
-
- 27747_117997054906198_6703439_n.jpg (183.56 KiB) Zobrazeno 7131 x
Tak jedině mě napadá Užhorod a nebo Mukačevo, že by to tam historicky obnovovali ve vzpomínce na dávné doby 
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Směrník asi jo, ale Praha je třeba uvedená i na značce kdesi v Albánii, u mostu při Skadaru, viz http://goo.gl/maps/l5ykS .
Tohle bych tipoval na území, které kdysi patřilo k 1.ČSR a značka bude ještě nejspíš z dob SSSR.
Tohle bych tipoval na území, které kdysi patřilo k 1.ČSR a značka bude ještě nejspíš z dob SSSR.
No,rozhodně to není žádná nostalgie,ty cedule už něco za sebou mají.Už jen to přelepené ukrajinské Y ,místo ruského na té odbočce k nádraží vypadá čerstvě a je někdy z r.1992
mapman píše:Směrník asi jo, ale Praha je třeba uvedená i na značce kdesi v Albánii, u mostu při Skadaru, viz http://goo.gl/maps/l5ykS .
Jasně,jenže to už je recese stejně,jako je hafo dřevěných rozcestníků po celé Evropě s kilometráží nejznámějších světových měst.
Ale to je normální legální směrovník,ikdyž si nedovedu představit,že by pro motoristu zásadní informací byla odbočka na Prahu za kostelem doleva s tím,že už to pak zvládne levou zadní...
Ale to je normální legální směrovník,ikdyž si nedovedu představit,že by pro motoristu zásadní informací byla odbočka na Prahu za kostelem doleva s tím,že už to pak zvládne levou zadní...
Tak Praha doleva, Perečyn doprava, to bude v Užhorodě. Evangelický kostel, nádraží doprava, čili asi tak 48.6258N, 22.303061E.
Edit: a ta cedule se schovává tady pod stromem: http://www.panoramio.com/photo/95581115
Edit: a ta cedule se schovává tady pod stromem: http://www.panoramio.com/photo/95581115
Království a půl princezny za 511.
Jen bych chtěl podotknout,že jsem kdysi dávno,ale hodně dávno viděl v TV pořad o Užhrodu z 30.let a tam mně ta cedule praštila do očí.Jakmile jsem tam prvně dojel,tak jsem to měl hned na mysli.Kupodivu se mně ji náhodou docela rychle podařilo objevit.Akorát tam v okolí tehdy nebyla taková spousta zeleně,jako teď
Neco lehciho na oziveni. Co to je, a kde to je?
- Přílohy
-
- IMG_20140317_175356a.jpg (18.83 KiB) Zobrazeno 6853 x
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Není to spíše při vjezdu do spolkové země Braniborsko?
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Reich mě taky napadl, ale pak se mi ta socha zdála dost zanedbaná a ten nápis spíš vypadal jako azbuka.
R48 -> D48 se podařilo!
Medvěd je symbolem Berlína. Není to na vjezdu do Berlína od Drážďan?
Jeden je vskutku u Berlína (A115), ale tam nesedí citybloky, takže A9 Mnichov.
Království a půl princezny za 511.
Jo asi to bude Mnichov, v pozadí je vidět Allianz Arena.
A9, spojnice dvou hlavních měst ...
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Tak to jsem se s Medvídkem Pů tedy netrefil, jak teď na to koukám, vypadá to dost směšně 
R48 -> D48 se podařilo!
Tak pokud si byl trochu zhulenej, či po nějaké větší kalbě..tak proč ne..
Jinak tedy kousek od toho tvého Medvídka Pů, se tam na tom dopravním značení hezky vyjímají ty velké symboly A a I.
Jinak tedy kousek od toho tvého Medvídka Pů, se tam na tom dopravním značení hezky vyjímají ty velké symboly A a I.
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Ano, je to ten u Mnichova. Na byvalem hranicnim prechodu DDR/BDR ma kamarada.Bobek píše:Jeden je vskutku u Berlína (A115), ale tam nesedí citybloky, takže A9 Mnichov.
-
Hanes
- Kontaktovat uživatele:
DDR jsem pochopil, BDR nevím co je.
Mohu poprosit o vysvětlení zkratky BDR?
Mohu poprosit o vysvětlení zkratky BDR?
Na konci světa: I/60 a kousek od civilizace: A 94, jinak na cestě mezi nimi.
-
kyk
- Kontaktovat uživatele:
To je dle všeho překlep, mělo být BRD - Bundesrepublik Deutschland, západní německo
Odkud je foceno toto. Mimochodem, ani jsem netušil, že je to tak pěkný úsek.
- Přílohy
-
- silnice.jpg (162.93 KiB) Zobrazeno 6364 x
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)