D7, dostavba úseku Slaný - Chomutov

Praha – Slaný – Chomutov
Odpovědět
Lenny
Autor

Re: R7: dostavba chybějících úseků (Slaný-Chomutov)

Příspěvek od Lenny »

Tak kopne se tu a tam někde, ale hlavní nápor stavební prací se rozjede až příští rok, pokud to dobře dopadne z OPD
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Diaľničiar
VIP

Příspěvek od Diaľničiar »

Promiňte prosím, nesleduji až tak podrobně výstavbu R-ek v ČR, tedy R7 se staví tam, kde původně jde silnice I. třídy a tedy po dostavbě R7 de facto ta silnice I. třídy zaniká aneb je to jinak ?
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
banjo

Příspěvek od banjo »

Diaľničiar píše:Promiňte prosím, nesleduji až tak podrobně výstavbu R-ek v ČR, tedy R7 se staví tam, kde původně jde silnice I. třídy a tedy po dostavbě R7 de facto ta silnice I. třídy zaniká aneb je to jinak ?
ano, ve vetsine trasy mezi slanym a chomutovem povede R7 presne ve stope dnesni I/7. napriklad u tohoto nove zprovozneneho useku to plati na 100% - jizdni pas pro smer na prahu v cele delce nahradil puvodni dvoupruhovou I/7, jizdni pas pro smer na chomutov byl vystaven "na zelene louce".
Diaľničiar
VIP

Příspěvek od Diaľničiar »

Děkuji banjo, ... takhle se postavila i slovenská R1 mezi Trnavou a Nitrou, kde ve většině trasy kopíruje silnici I/51. :idea:
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Fox Mulder

Příspěvek od Fox Mulder »

Diaľničiar píše:Promiňte prosím, nesleduji až tak podrobně výstavbu R-ek v ČR, tedy R7 se staví tam, kde původně jde silnice I. třídy a tedy po dostavbě R7 de facto ta silnice I. třídy zaniká aneb je to jinak ?
No de jure je R7 vlastně taková lepší verze silnice první třídy, kde se smí ale jet až 130 km/h a je zde omezený přístup. Dálnice to prostě není, ta má označení D a má vlastní údržbu, červené číslování, atd.

Pokud se Rko staví v nové stopě, tak ta původní silnice se převede do silnic II. třídy a získá číslo o 600 vyšší. Tedy místo I/7 tam tedy bude II/607. Stejné je to u dálnic. Po dostavbě D8 dostane současná I/8 označení II/608. Stejnak můžete najít u dálnice D11 zase silnici II/611. ;)

V případě tohoto úseku R7 se Rko postavilo ve stopě staré I/7 a byla hned vedle vybudována doprovodná komunikace, která získala označení II/607, přestože se jednalo o zcela novou komunikaci ve zcela nové stopě (byť přesně kopírující starou o pár metrů vedle).
D0, D6, D7, D8, I/13, I/15, I/16, I/27, I/28, I/30, I/63
Fox Mulder

Martin z Ostravy píše:Luxus, už aby to mělo kam pokračovat.
Díky, že Ostravák nám přeje dálnici také do našeho kraje. ;)

Však já také Ostravsku přeju nové dálnice jak D1 tak R48 i R11. ;)
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Fox Mulder píše: Díky, že Ostravák nám přeje dálnici také do našeho kraje. ;)

Mým snem je dokončená základní síť tj. těch současných navrhovaných 2180km.
Ono pravděpodobnost, že bych jel někdy do Chomutova je nízká, ale i tak mně hřeje to, že pokud tam někdy pojedu tak po 4-pruhu.
No a na D47 se samo těším jak malý Jarda :)
R48 -> D48 se podařilo!
Fox Mulder

Martin z Ostravy píše:
Fox Mulder píše: Díky, že Ostravák nám přeje dálnici také do našeho kraje. ;)

Mým snem je dokončená základní síť tj. těch současných navrhovaných 2180km.
Ono pravděpodobnost, že bych jel někdy do Chomutova je nízká, ale i tak mně hřeje to, že pokud tam někdy pojedu tak po 4-pruhu.
No a na D47 se samo těším jak malý Jarda :)
Já se zase těším na R7, D8 a I/13. Bohužel u R7 se staví nejméně potřebné úseky (s nejmenším vytížením), zatím co ty nejpotřebnější (u Prahy) se nestaví v dohledné době stavět nebudou. Holt ale se staví to, co bylo připraveno dříve, no.. Hlavně že se staví. 8-) D8 a I/13 mi ale dělají radost. :P
Veronss

Příspěvek od Veronss »

Fox Mulder píše: Bohužel u R7 se staví nejméně potřebné úseky (s nejmenším vytížením
ano bohuzel..nezlobte se na me.. ale mame tu prazdny nepotrebny usek a R1 nebo rozsireni D1 u Brna bohuzel stoji.. smutne
Fox Mulder

Veronss píše:ano bohuzel..nezlobte se na me.. ale mame tu prazdny nepotrebny usek a R1 nebo rozsireni D1 u Brna bohuzel stoji.. smutne
No jo, ale holt se to staví jak je to přípravený, no, co se dá dělat.. :| Hlavně že se staví! :)

Nevim do jaký míry na to mají vliv kraje, ale přijde mi, že úseky v Ústeckym a Karlovarskym kraji jsou všechny téměř připravený, že se může stavět v "dohledné době", zatímco úseky ve středočeském kraji jsou děsně pozadu - R7, R1, R4 (tolik chybějící doprovodná komunikace u Prahy), D3, I/12, možná i I/16.. Nevím, možná je to jen můj subjektivní dojem, ale přijde mi, že ten Středočeskej kraj je nemožnej. A nevím, jestli je to jen náhoda, nebo jsou z dopravního odboru kraje tak nemožný. Jak je to u ostatních krajů - nevím, tam nevidim.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Kde budou na R7 SSÚRS? Stále platí Lažany a to druhé tuším bylo Slaný?
Fox Mulder

Lenny píše:Kde budou na R7 SSÚRS? Stále platí Lažany a to druhé tuším bylo Slaný?
Co je to SSÚRS? Něco o údržbě?
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Stavby Chlumčany-obchvat a MÚK Droužkovice - MÚK Nové Spořice vedou zcela mimo I/7, a stavby Postoloprty-obchvat, MÚK Vysočany - MÚK Droužkovice vedou částečně po a částečně mimo I/7.

I/7 byla na rozšíření systematicky připravována v rámci výstavby přeložek a počítalo se s ním.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

SSÚRS je Středisko správy a údržby rychlostní silnice
Fox Mulder

Lenny píše:SSÚRS je Středisko správy a údržby rychlostní silnice
Já tušil, že to bude něco takového, jen jsem si nebyl jistý a nevěděl jsem co přesně ta zkratka znamená. :) Díky. ;)
mts

Příspěvek od mts »

V souvislosti s timto tematem jeden zasadni dotaz. Proc se v pripadech jake je tento stara silnice I.tridy prestavuje a rozsiruje o druhou polovinu profilu a vedle se stavi nova doprovodna komunikace? Nebylo by lepsi starou silnici nechat a novou R rovnou postavit vedle?
P_V

Příspěvek od P_V »

mts píše:V souvislosti s timto tematem jeden zasadni dotaz. Proc se v pripadech jake je tento stara silnice I.tridy prestavuje a rozsiruje o druhou polovinu profilu a vedle se stavi nova doprovodna komunikace? Nebylo by lepsi starou silnici nechat a novou R rovnou postavit vedle?
Staví se 1 vozovka v S parametrech a 1 vozovka v R parametrech, protože ta stará silnice již na R parametry místy rekonstruována byla. Po tvém by se stavěly 2 vozovky v R parametrech, což by asi bylo dražší.
kalanis

Příspěvek od kalanis »

Takže jsem se právě vrátil z cesty Praha - Chomutov - Saská Kamenice a jdu referovat:
Brzká ranní cesta z Prahy byla okořeněna spoustou mlhy (Vmax podle stavu lajnování, povětšinou kvalitního) a dvěma úseky s frézovaným povrchem navrch (Vmax <40). Dané úseky jsou Postoloprty-Bítozeves a Vysočany-Chomutov (jo, hned vedle právě dokončených úseků R7, milé překvapení). Dále byla u Sulce zastižena šikana, jejíž podstata byla ozřejmena až odpoledne při návratu. To je možná známé. Míň známé je, že na obchvatu Sulce už je první natření bílým značením a tedy během velmi krátké doby lze očekávat jeho uvedení do provozu a odmaz další vesnice na I/7. Dále by zasloužil drobet lépe zvýraznit obchvat Chomutova. Při odbočení na něj z kruháče před městem totiž nejspíš nějaký dobrák pravděpodobně zazdil směrovou ceduli. Jinými slovy - byl jsem znejistěn až do té míry, že jsem to střihl městem, doufajíce, že mě to vyklopí na MÚK (mlha tomu nepřidala). Nevyklopilo. Trefil jsem starou na Sv. Šebestiána. Zpátky už nebyl problém, jen klesání z náhorní plošiny do Chomutova po estakádě za slušného vlhka (mlha, déšť) byla slušná makačka na brzdy a motor (přetáčení).
Postřehy z přeshraniční části jízdy jsou v Německu.
(Adminům - z fleku nevím, jak to ještě rozdělit do jednotlivých témat, kdyžtak to někde nechte a zalinkujte.)
banjo

Příspěvek od banjo »

kalanis píše:...
ad frezovani - kde presne je to zfrezovany - fakt cela streka od vysocan az do chomutova? jinak to teda v dnesni mlze musela bejt na zfrezovany vozovce bez car lahudka :-)
viky

Příspěvek od viky »

banjo píše:
kalanis píše:...
ad frezovani - kde presne je to zfrezovany - fakt cela streka od vysocan az do chomutova? jinak to teda v dnesni mlze musela bejt na zfrezovany vozovce bez car lahudka :-)
NAVÍC V JEDNOM MÍSTĚ CHYBÍ ZNAČKA,NEBO BYLA POVALENÁ,NAŠTĚSTÍ JSEM NA TEN SCHOD NALETĚL ASI V 60,COŽ SE JEŠTĚ DALO
banjo

Příspěvek od banjo »

viky píše:NAVÍC V JEDNOM MÍSTĚ CHYBÍ ZNAČKA,NEBO BYLA POVALENÁ,NAŠTĚSTÍ JSEM NA TEN SCHOD NALETĚL ASI V 60,COŽ SE JEŠTĚ DALO
temer nepochybuju o variante c. 1, v nasem kraji klasika. II/568, ktera se frezovala nekdy v breznu (mozna jeste driv, mimochodem rekonstrukce porad neni hotova a na nekolika mistech se skace) byla bez znacek u schodu snad jeste v srpnu (bez legrace). takze pokud reko na I/7 provadi stejna firma jako II/568 (o tom temer taky nepochybuju), tak verim ze i docasny znaceny je stejne lajdacky.
mikeyb

Re: R7, dostavba úseku Slaný - Chomutov

Příspěvek od mikeyb »

trochu naivne, ale presto se zeptam. vedeli jste, ze uz funguji stranky o R7.
viz odkaz na informacni web RSD:
http://www.komunikace-r7.cz/?t=homepage
nevidel jsem v diskusi zminku o tomto webu tak snad se neopakuji...
je to pekne udelane, prehledne, nejake vykresy krizovatek, postup v priprave, atd.
banjo

Příspěvek od banjo »

mikeyb píše:trochu naivne, ale presto se zeptam. vedeli jste, ze uz funguji stranky o R7.
viz odkaz na informacni web RSD:
http://www.komunikace-r7.cz/?t=homepage
nevidel jsem v diskusi zminku o tomto webu tak snad se neopakuji...
je to pekne udelane, prehledne, nejake vykresy krizovatek, postup v priprave, atd.
web je peknej a ja osobne jsem o nem doted nevedel. jen se obavam, ze prisel trochu s krizkem po funuse :cry:
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

banjo píše: web je peknej a ja osobne jsem o nem doted nevedel. jen se obavam, ze prisel trochu s krizkem po funuse :cry:
Uvidime, minimalne dalsi tri stavby jdou pristi rok do vystavby... A rekl bych ze
2011 budou nasledovat dalsi, souvisi to s tim uvolneni prostredku (financnich i stavebnich) v dusledku zprovozneni vicero velkych staveb v 2010 a 2011, jak uz jsem psal jinde...
Fox Mulder

banjo píše:web je peknej a ja osobne jsem o nem doted nevedel. jen se obavam, ze prisel trochu s krizkem po funuse :cry:
Proč s křížkem po funuse? Ona snad bude R7 v příštím roce (2010) dostavěna, nebo co? :roll:
Odpovědět

Zpět na „D7“