D47 - aktuální stav
Re: D47 - aktuální stav (jaro 2009)
Stav ze 30. 6. 2009
Stavba D 4705 Bělotín – Hladké Životice
- Harmonogram v bodě získání pravomocného ÚR nebyl splněn, celý proces ÚR od podání žádosti po právní moc ÚR trval 26 měsíců.
- Na základě výše uvedených skutečností byl projednán posun termínů – zprovoznění 11/09 a ukončení výstavby 12/10.
- Harmonogram výstavby není plněn – dochází ke zpožďování realizace hlavně mostních objektů – stavba dána do mimořádného režimu.
- Na základě kontroly ministra dopravy bylo rozhodnuto o uvedení do obousměrného provozu po díle zhotovitele pouze po pravé polovině dálnice.
Stavba D 47 – SSÚD Mankovice (včetně areálu DO Policie ČR)
- Z důvodu sjednocení termínů se stavbami D 4705 a D 4706 byl navržen posun termínů – zprovoznění 11/09 a ukončení výstavby 12/10.
- Harmonogram je plněn.
Stavba D 4706 Hladké Životice – Bílovec
- Harmonogram v bodě získání pravomocného ÚR nebyl splněn, celý proces ÚR od podání žádosti po právní moc ÚR trval 20 měsíců.
- Na základě výše uvedených skutečností byl projednán posun termínů – zprovoznění 11/09 a ukončení výstavby 12/10.
- Zprovoznění v termínu 11/09 je reálné.
Stavba D 47092 Bohumín – státní hranice ČR/PR
- Celý proces získávání pravomocného ÚR trval od 08/2003 do 02/2006, čímž došlo k prodloužení termínu získání ÚR o 27 měsíců.
- Všechna rozhodující SP jsou vydána a nabyla právní moci.
- Stavba bude od roku 2009 zpomalena.
Z materiálu vlády č.j. 940/2009
Stavba D 4705 Bělotín – Hladké Životice
- Harmonogram v bodě získání pravomocného ÚR nebyl splněn, celý proces ÚR od podání žádosti po právní moc ÚR trval 26 měsíců.
- Harmonogram výstavby není plněn – dochází ke zpožďování realizace hlavně mostních objektů – stavba dána do mimořádného režimu.
- Na základě kontroly ministra dopravy bylo rozhodnuto o uvedení do obousměrného provozu po díle zhotovitele pouze po pravé polovině dálnice.
Stavba D 47 – SSÚD Mankovice (včetně areálu DO Policie ČR)
- Z důvodu sjednocení termínů se stavbami D 4705 a D 4706 byl navržen posun termínů – zprovoznění 11/09 a ukončení výstavby 12/10.
- Harmonogram je plněn.
Stavba D 4706 Hladké Životice – Bílovec
- Harmonogram v bodě získání pravomocného ÚR nebyl splněn, celý proces ÚR od podání žádosti po právní moc ÚR trval 20 měsíců.
- Zprovoznění v termínu 11/09 je reálné.
Stavba D 47092 Bohumín – státní hranice ČR/PR
- Celý proces získávání pravomocného ÚR trval od 08/2003 do 02/2006, čímž došlo k prodloužení termínu získání ÚR o 27 měsíců.
- Všechna rozhodující SP jsou vydána a nabyla právní moci.
- Stavba bude od roku 2009 zpomalena.
Z materiálu vlády č.j. 940/2009
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Chápu to správně, že územní řízení na tyto úseky trvalo déle, než se čekalo, a proto nám je vláda zprovozní o měsíc dřív? 
Původní termín byl loni v listopadu, a kvůli průtahům s územním řízením byl posunut na 11/09. A je to stav z 06/09, takže za ty necelé dva měsíce mohlo dojít k dalšímu posunu na 12/09andy píše:Chápu to správně, že územní řízení na tyto úseky trvalo déle, než se čekalo, a proto nám je vláda zprovozní o měsíc dřív?
D47 už máme, teď ještě D48
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Tak dnes jsem se v novinách dočetl, že na na 4708 Rudná - Hrušov
chybí peníze
chybí peníze
R48 -> D48 se podařilo!
muze mi nekdo prosim osvetlit pojem "mimoradny rezim" .. diky.. :]
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Dnes jsem jel kolem D1 u Bílovce, tak jen dvě fotečky.
Už jsou hotové oba směry.
Mám v plánu to nafotit celé, pokud tedy nebude někdo rychlejší taky podle počasí a času.
Už jsou hotové oba směry.
Mám v plánu to nafotit celé, pokud tedy nebude někdo rychlejší taky podle počasí a času.
- Přílohy
-
- STP84664e.jpg (78.38 KiB) Zobrazeno 9311 x
-
- STP84662e.jpg (79.63 KiB) Zobrazeno 9317 x
R48 -> D48 se podařilo!
Do galerie jsem přidal aktuální snímky stavby z 21.8. mezi Bělotínem a Mankovicem, viz http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic. ... 6900#p6900 - na většině této trasy už je položený CB kryt, dokončují se mosty, stavba je tedy v dost pokročilém stádiu.
Informace jsou prozatím stále takové, že bude stavbu možné zprovoznit v polovičním profilu do konce roku...
Informace jsou prozatím stále takové, že bude stavbu možné zprovoznit v polovičním profilu do konce roku...
-
Milan Křístek
- Kontaktovat uživatele:
Na fotky není momentálně čas a jak vidím, tak jsou i od jiných autorů (Díky za ně),ale přispěju alespoň odkazem za filmový zpravodaj z pokládky finálního povrchu u Hladkých Životic, samozřejmě nechybí zasvěcený komentář starosty p. Petržely .
http://www.tvmikroregiony.eu/hlzivotice.htm
http://www.tvmikroregiony.eu/hlzivotice.htm
http://www.kamito.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Pan Petržela je skvělý, díky němu tam z té dálnice snad mají i radost.
Navíc, se člověk doví os tavbě víc, jak z letáku nebo dokumentu ŘSD.
Akorát, nevím jestli zrovna přes Hl. Životice povede 3+3, asi berou odstavný jako další pruh.
Navíc, se člověk doví os tavbě víc, jak z letáku nebo dokumentu ŘSD.
Akorát, nevím jestli zrovna přes Hl. Životice povede 3+3, asi berou odstavný jako další pruh.
R48 -> D48 se podařilo!
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
No, nevím, po optimistických fotkách jsem se minulý týden zastavil na si nejproblematičtějším místě stavby D47-4705 -u mostu 5201 a vypadá to fakt zoufale.... 
- Přílohy
-
- Most 5201 směr Brno -a.JPG (58.55 KiB) Zobrazeno 8456 x
ještě jedna
- Přílohy
-
- Most 5201 směr Brno -e.JPG (94.4 KiB) Zobrazeno 8457 x
tak tak zoufale bych to nevidel.. preci jen maji jeste pres ctvrt roku.. :] pokud na tom ovsem nedela 5 delnasu..
tak 4705 má byt pulprofil ne ?
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Jo to jo, a to taky stihnou, ale bylo by fajn, kdyby překvapili a stihli to celé.
Avšak ne na úkor kvality.
R48 -> D48 se podařilo!
podle fotek bude půlprofil fantastický,zbytek,když bude do roka a do dne,budu moc rádMartin z Ostravy píše:Jo to jo, a to taky stihnou, ale bylo by fajn, kdyby překvapili a stihli to celé.![]()
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Nevím, rok mi přijde hodně, radši půl rok. 
R48 -> D48 se podařilo!
od přírody jsem pesimista a rád se nechám příjemně překvapitMartin z Ostravy píše:Nevím, rok mi přijde hodně, radši půl rok.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
No já jen doufám, že to bude takový neúplný půl profil, že tam kde to půjde
se pojede normálně, ale to se asi konat nebude.
se pojede normálně, ale to se asi konat nebude.
R48 -> D48 se podařilo!
jojo to je dobré moto "Pesimista muže byt jedině mile překvapenviky píše:od přírody jsem pesimista a rád se nechám příjemně překvapitMartin z Ostravy píše:Nevím, rok mi přijde hodně, radši půl rok.
tak nějak
mám s tím dobré zkušenosti. ...a nejen o dálnicích...
mělo by se snad ještě ve IV kvartále objevit šikmé video. Bylo to vždycky v jakémi taktu 3 měsíců (březen, červen), tak snad ještě jedno bude na podzim....
Po zhlédnutí posledních fotek jsem přesvědčen že úsek Bílovec - H.Životice bude zprovozněn na plný profil a H.Životice - Bělotín na poloviční profil.Bylo by to fajn. Ještě v červenci byla situace trochu jiná a teď se tam opět maká a je to vidět. Ale zase je to jen můj názor tak že ostatní to můžou vidět trochu jinak.
No podle toho co jsem viděl tady na fotkách a i sám na vlastní oči když jsem asi před týdnem jel po I/47, tak mezi Bělotínem a řekněme místem křížení s I/47 (dál vidět nebylo) by plný profil mohl být...Teď jen otázka zda se na to přistoupí, i když mohlo by, plný profil by navazoval na úsek Lipník-Bělotín, takže by se vlastně jen posunul začátek půlprofilu. To s tím částečným půlprofilem (tedy kde to jde plný a u mostů například jen půlprofil) podle mě nikdo neschvalí, byl by v tom docela chaos z čehož by mohly vznikat nehody. Ale pokud by byl plný profil aspoň na tom začátku, tak lepší než nic. Každý kilometr plného profilu je dobrý 
-
pavel.hrdina
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Tady nezbyva nez souhlasit, tedy ze polovicni profil kombinovat s plnym profilem by asi nedelalo dobrotu a tedy konecne reseni muze byt tak maximalne jakysi kompromis, ze se z kazde strany udela plny profil az tam kam to bude mozne - tj. do mista posledniho mozneho vybudovaneho prejezdu mezi jednotlivymi polovinami.adi88 píše:No podle toho co jsem viděl tady na fotkách a i sám na vlastní oči když jsem asi před týdnem jel po I/47, tak mezi Bělotínem a řekněme místem křížení s I/47 (dál vidět nebylo) by plný profil mohl být...Teď jen otázka zda se na to přistoupí, i když mohlo by, plný profil by navazoval na úsek Lipník-Bělotín, takže by se vlastně jen posunul začátek půlprofilu. To s tím částečným půlprofilem (tedy kde to jde plný a u mostů například jen půlprofil) podle mě nikdo neschvalí, byl by v tom docela chaos z čehož by mohly vznikat nehody. Ale pokud by byl plný profil aspoň na tom začátku, tak lepší než nic. Každý kilometr plného profilu je dobrý
Je celkem jasne, ze ze strany od Bilovce to nepujde v plnem profilu dal nez pred estakadu Hladke Zivotice, ale na strane od Belotina by to teoreticky mohlo byt jeste nejaky ten kilometr v plnem profilu.
Uvidime, sam jsem na to zvedav.