Hr. Králové

Off-topic pokec
martini
VIP

Re: Hr. Králové

Příspěvek od martini »

No, pěkný flame :shock:
Hodím další hadr do ringu: Královéhradecký kraj
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Juno píše:MPMP:
Už jsem Vám odpověděl v pátek v poledne - odpovědi jsou dopsány přímo za otázky, které jste položil. Vy jste si jich nevšiml?
Přiznám se, že nevšiml, CITACI, beru jako CITACi, nikoli jako něco, co lze libovolně modifikovat. To Vás neučili? Teď vidím, že jste odpověděl naprosto stejně jako já, proč se tedy přeme? Škrtněte tenhle "nepovedený" argument a vytáhněte nějaký jiný. Uvidíme na jekém racionálním základě je postavený. :D
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Už dávno mě to nebaví, ale "diskutérům" typu Juna bych nerad ustupoval, byl by to dost nepříjemný precedens a za chvíli by toto fórum mohlo být takovými přispěvky dost zapleveleno. Máte-li (myslím ostatní uživatelé fóra) dojem, že lepší metodou je mlčet a nereagovat, můžeme to zkusit, pak ale musíme od začátku a všichni, jakmile totiž začnete odpovídat a pak Vás to "přestane bavit", vypadá to, že jste ustoupili a protivník má pravdu. A to přece nikdo nechceme, nebo ano? :roll:
Standa

Příspěvek od Standa »

martini píše:No, pěkný flame :shock:
Tady je zkratka naprosto evidentní: Krhrkr :D !
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Standa píše:
Tady je zkratka naprosto evidentní: Krhrkr :D !
Paráááááááda. Takovéhle názvy nejsou ani ve Finsku! :lol:
Bobek

Příspěvek od Bobek »

Pořád lepší než Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch. :)
Království a půl princezny za 511.
multi

Příspěvek od multi »

Bobek píše:Pořád lepší než Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch. :)
Také nějaká zkratka? :lol:
Standa

Příspěvek od Standa »

multi píše:
Bobek píše:Pořád lepší než Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch. :)
Také nějaká zkratka? :lol:
Ne, to je název vesnice ve Wallesu, má jít o nejdelší místní jméno na světě: http://en.wikipedia.org/wiki/Llanfairpw ... iogogogoch Ale hodně by mě zajímalo, jak to uvádějí na směrovkách, aby to nikoho neurazilo :) !
Juno

Příspěvek od Juno »

MPMP píše: ... Škrtněte tenhle "nepovedený" argument a vytáhněte nějaký jiný. Uvidíme na jekém racionálním základě je postavený.
Závažné argumenty proti špatnému nápisu na dopravních značkách Hr. Králové už jsem uvedl a několikrát vysvětloval. Nebudu už je opakovat, přečtěte si je.
Juno

Příspěvek od Juno »

Díky, královéhradecký, podobně jako orlickoústecký a jindřichohradecký. Zkracujeme tedy Ústí n.O., Jindř. Hradec (nebo J. Hradec) a musí tedy být i Hradec Král. nebo Hradec Kr. - podobně jako Městec Kr. Hlavní je podstatné jméno, které se používá i v běžné řeči.
Tedy jen další argument pro změnu špatného nápisu ...
Naposledy upravil(a) Juno dne 29.3.2010 15:21:39, celkem upraveno 1 x.
Bobek

Příspěvek od Bobek »

Standa píše:Ale hodně by mě zajímalo, jak to uvádějí na směrovkách, aby to nikoho neurazilo :)!
Třeba takhle. Kdybychom to vzali ve stejném poměru, tak by nám zbylo HrKrá / HraKr (dle vkusu každého soudruha). A pokud by bylo jen "Llanfair", tak HK. :lol:
Království a půl princezny za 511.
Mike

Příspěvek od Mike »

MPMP píše:Už dávno mě to nebaví, ale "diskutérům" typu Juna bych nerad ustupoval, byl by to dost nepříjemný precedens a za chvíli by toto fórum mohlo být takovými přispěvky dost zapleveleno. Máte-li (myslím ostatní uživatelé fóra) dojem, že lepší metodou je mlčet a nereagovat, můžeme to zkusit, pak ale musíme od začátku a všichni, jakmile totiž začnete odpovídat a pak Vás to "přestane bavit", vypadá to, že jste ustoupili a protivník má pravdu. A to přece nikdo nechceme, nebo ano? :roll:
máte sice pravdu, ale v některých - např.tomto - případech, bych volil heslo
"moudřejší ustoupí" :ok:
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
MPMP

Příspěvek od MPMP »

OK. S tématem HrKr jsem skončil, i když princip "moudřejší ustoupí" nelze přijímat všeobecně. Když se jím budete řídit například v politice, budou nám vládnout jen hulváti a demagogové, protože ti "moudřejší vždy ustoupí" a to je, jak jistě sám uznáte, cesta do pekel. v tom se doufám všichni shodneme. :!:
Geo

Příspěvek od Geo »

No ja si totiz ty dve zkratky napsal vedle sebe, a od te doby mi celej ten spor zacal pripadat naprosto absurdni, ze jsem shledal, ze se nema cenu ho ucastnit.
Mike

Příspěvek od Mike »

MPMP píše:OK. S tématem HrKr jsem skončil, i když princip "moudřejší ustoupí" nelze přijímat všeobecně. Když se jím budete řídit například v politice, budou nám vládnout jen hulváti a demagogové, protože ti "moudřejší vždy ustoupí" a to je, jak jistě sám uznáte, cesta do pekel. v tom se doufám všichni shodneme. :!:
když už to je takový flame, tak přidám OT.
v politice to nyní vypadá, že moudřejší dostane přes držku, takže za chvíli snad bude místo i pro ty opravdu moudré :shock:
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Jaroslav

Re: Navigace na okruhu

Příspěvek od Jaroslav »

pavel.hrdina píše:
Juno píše:Pane Hrdino,
je pěkné, že jste mě tady takhle odhalil či představil (a taky vynadal za nicky, které se Vám bůhví proč nelíbí).
Rado se stalo. Kdyz se neracite predstavit sam a mate potrebu svoje (nekomu mozna zname a dohledatelne) obcanske jmeno zakryvat pod obskurni nicky, tak musite celkem logicky ocekavat, ze Vas sem tam nekdo znaly situace takto predstavi. To je riziko podnikani.

Vážený pane hrdino,

s názory pana Juna mohu stokrát nesouhlasit, může mi to co píše přijít jako absolutní blábol (což asi skutečně je), ale odhalení jména jakožto osobního údaje bez předchozího souhlasu tohoto pána je nejen v rozporu se zákonem na ochranu osobních údajů, ale také v rozporu s dobrými mravy. Dovolím si vyjádřit názor, že jste Vaším chováním překročil hranice za které by se žádný z účastníků diskusí neměl nikdy dostat.
Existence tohoto fóra je jistě užitečná věc a určitě by bylo na škodu, kdyby bylo uzavřeno jenom a pouze kvůli Vašemu nedostatku respektu k soukromí ostatních.

Rád bych Vás požádal jak o omluvu panu Junovi, tak o smazání Vašeho příspěvku s odkazem na jeho totožnost. Ostatní administrátory bych pak rád požádal o nulovou toleranci k podobným záležitostem.

děkuji Jaroslav
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Jaroslave, s tím že se jedná o porušení zákona bych si troufal ze své pozice silně polemizovat, nicméně principielně s Vámi souhlasím, přípsěvky už se trochu vymkly z úrovně slušné diskuse a s kolegou už jsme si tyto věci osobně vyříkali. Pokud bude "Juno" trvat na omluvě, popř. odstranění zmíněných příspěvků, tak mu bude vyhověno, ani jedno ovšem zatím nepožadoval, takže jsme tak prozatím neučinili, i když jsme na to byli a stále jsme připraveni...
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Asi se nehodím do 21. století s ochranou osobních údajů. Opravdu nevím, proč by měly být chráněny údaje jako jméno a příjmení v diskuzích na veřejné síti internet. tento údaj ještě pořád není prolomením žádných osobních údajů. Na jméno člověku nezavoláte, v bance vám na něj nepůjčí, bydlet se v nedá a ukradnout dost dobře taky nejde. To už i z jména a příjmení uděláme tajnou věc, která se nesmí zveřejnit? Skutečně se nebude smět odpovídat na otázku typu "Nevíte náhodou, kdo je támhleten pán?", která je ve společnosti docela běžná.
Na internetu je zvykem dávat si přezdívky, ano to je. Ale jestli to dobře chápu, tak to vzniklo jako OZNAČENÍ identity a nikoli SKRYTÍ identity.
A pokud se někdo skrývá, a vadí mu odhalení jeho jména, bývá to většinou proto, že MÁ CO SKRÝVAT, většinou úmysly, které často nejsou kompatibilní s jeho projevem.
Já ve zveřejnění jména souhlasím a to specielně u uživatele, který si svou přezdívku měni - proč asi, že?
Jaroslav

Příspěvek od Jaroslav »

mapman píše:Jaroslave, s tím že se jedná o porušení zákona bych si troufal ze své pozice silně polemizovat, nicméně principielně s Vámi souhlasím, přípsěvky už se trochu vymkly z úrovně slušné diskuse a s kolegou už jsme si tyto věci osobně vyříkali. Pokud bude "Juno" trvat na omluvě, popř. odstranění zmíněných příspěvků, tak mu bude vyhověno, ani jedno ovšem zatím nepožadoval, takže jsme tak prozatím neučinili, i když jsme na to byli a stále jsme připraveni...
Díky moc. Myslím že by byla škoda ubírat se špatným směrem.
Sosa

Příspěvek od Sosa »

No když firemním novinám úřad na ochranu údajů zakázal blahopřání k výročím.... :roll:
Jsem zvědavej kde to skončí.
Avantime
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Avantime »

Sosa píše:No když firemním novinám úřad na ochranu údajů zakázal blahopřání k výročím.... :roll:
Jsem zvědavej kde to skončí.
To je trochu jiná situace, protože ta firma si ty údaje nejspíš tahá ze své databáze, kterou má zejména pro mzdové účely, a hlavně těmi blahopřáními už vyzrazuje třeba datum narození toho "oslavence".

V případě, o kterém se bavíme, jsou odkazovány veřejně dostupné informace, které se nacházejí na Internetu, kam je někdo vědomě vystavil - jestli se tak stalo s vědomím dotyčného, je už věc provozovatelů daného serveru.

Jistě, Juno s odkazovaným člověkem nemusí mít vůbec nic společného, proto bych se raději podobného jednání, pokud nemám úplnou jistotu o identitě daného člověka, vyvaroval.

Ona anonymita internetových diskusí (a Internetu obecně) je pouze zdánlivá, a kopat do někoho za to, že se snaží upozornit na pravou identitu toho, kdo této anonymity využívá (či zneužívá, vyberte si), podle mě není nic špatného. V osobním kontaktu je slušné se představit, a to jménem a příjmením, někdy i profesí, jít za tuto mez ale nepovažuji za vhodné, nebo chcete-li etické, bez vědomí dotyčného. Pavlovu aktivitu tak považuji za "představování" - zkrátka je občas dobré vědět "s kým mám tu čest", internetovou diskusi nevyjímaje.
Pája K
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pája K »

Dovolím si poprvé vstoupit, jako člověk opravdu žijící už 36 let v okrese Hr. Kr. - zdejší PC fachmani si to mohou ověřit podle IP. A musím říct, že jsem 4 stránky zdejšího tlachání přežil, ale asi by bylo na čase celé tohle téma smazat, protože je stejně celé na exkrement. :ko:
K té identitě, skvělé věci se dají dohledat na webu spolužáci - jména, adresy, telefony, data narození, .... A je každého blbost, co kde o sobě zveřejní. Uznávám, že podnikatelé jsou na tom hůř, ti mají zveřejněná rodná čísla i adresy v rejstříku ARES Ministerstva financí.
Tak závěrem: http://search.seznam.cz/?q=Klika+Juno++ ... source=top
oba zde jmenovaní mají v tomto fóru http://aktualne.centrum.cz/forum.phtml? ... +vybran%E9 stejnou IP.
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Už jsme ale opravdu zbytečně v osobní rovině, ať už to nazýváme představováním nebo osobními invektivami (protože na ty taky došlo), navíc toto téma už opravdu bylo věcně vyčerpáno, takže ho s dovolením zamknu, po čase zvážíme a rozhodneme co s tím dál...
Zamčeno

Zpět na „Odpočívka Na České dálnici“