K tomu ti řeknu jen jedno, já ji mám zapnutou pořád a když ji potřebuju tak ji umím ovládat. Na druhé straně jsou lidé co ji zapnou jen občas a když něco potřebují najít, nastavit, změnit trasu ..., tak se buď málem vybourají a nebo nad tím tráví půl hodiny a pak ji vztekle vypnou a hoděj do kufru.
Dopravní značení vs. Navigace
Re: I/11 Obchvat Doudleb nad Orlicí
Mám obavu, že kdyby na chvíli přestaly fungovat družice, tak lidi netrefí ani do krámu pro rohlíky 
Tady ale už dávno nejde o to trefení, ale o rychlost/plynulost průjezdu. Je mi prd platné, že vím, že z Brna do Prahy vede D1, když nevím, že je u Humpolce kvůli nehodě uzavřená a skončím v nehybné koloně........
Přesně, u navigace která za něco stojí, jde především o komfort časově kratší trasy, objetí uzavírek, a upozornění na měření rychlosti.
Při tom všem výše psaném se mi při testování osvědčily mapy od seznamu. Vylepšují je opravdu často a hlavně dokáží vést i po okreskách při delších trasách. Waze například pořád tupě ukazuje hlavní tahy i když nejsou plynulé a čekají tam nástrahy.
Možná to je tím, že já když už vyjedu, tak vyžaduji opravdu pořád vůz v pohybu, protože dnešní řidiči jsou opravdu neskutečné brzdy. Takže mi to takto vyhovuje nejvíce.
Poslední takový případ byla skoro 90 km trasa, na které jsem se při páteční odpolední špičce zastavil pouze 2x.
Možná to je tím, že já když už vyjedu, tak vyžaduji opravdu pořád vůz v pohybu, protože dnešní řidiči jsou opravdu neskutečné brzdy. Takže mi to takto vyhovuje nejvíce.
Poslední takový případ byla skoro 90 km trasa, na které jsem se při páteční odpolední špičce zastavil pouze 2x.
Zajímavé v mapách od Seznamu je to, že
- dopravní mapa již obchat "umí",
- kdežto na základní mapě je stále ještě původní trasa
- dopravní mapa již obchat "umí",
- kdežto na základní mapě je stále ještě původní trasa
Octavia 1.6 >>> Octavia 1.4 TSI
Oni ty mapy aktualizují vždy po nějaké době, takže toto je často vídaný stav. Přesně v tomhle režimu jela i dálnice D35 po zprovoznění posledního úseku.
Pokud potřebuji znát přibližný čas dojezdu či očekávám objížďku nebo kolony, zapínám navigaci (mapy.cz) i na známé trasy.
A mám na kontě už desítky nahlášených oprav do map... (a další stovky ne k navigaci)
0310/II kolem Malše
Mám alespoň částečně prsty v: 1104/II, 4704, 4705, D48 Bělotín-Rybí, I/19 obchvaty Obrataň a Kámen, II/114 Dobříš, II/602 Vysočina a dalších...
Mám alespoň částečně prsty v: 1104/II, 4704, 4705, D48 Bělotín-Rybí, I/19 obchvaty Obrataň a Kámen, II/114 Dobříš, II/602 Vysočina a dalších...
a tak to by nebylo špatný
akorát, víš, proč ji zapli
nějaký ten KAL...
co nám soudruzi v sobotu tvrdili, že ji viděli na radaru
v neděli nic
v pondělí, že k němu vyslali stíhačky
....
....
a pak konečně přiznali, že to sestřelili
což jsme z FreeEurope věděli už od neděle
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Re: Dopravní značení vs. Navigace
Sakra Miku, ale tahle story je tak 35 let stará, ne ? Začínáš nějak moc vzpomínat na mladá léta 
Re: Dopravní značení vs. Navigace
dokud je na co vzpomínat
a dokud si pamatujem
a dokud si pamatujem
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit