I/35 Liberec - Turnov
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Re: I/35 Liberec - Turnov
Doporučenou rychlost nikdo nebere vážně. Už kvůli tomu, že často je na silnicích ta doporučená rychlost přehnaně nízká. 110 se tudy projet dá, stejně tak i v kopci Žďárku. Dokonce i 130, jenže ne každý je dobrý a soustředěný řidič a ne každý dokáže odhadnout, kdy je to bezpečné. Komunikace tu vede hlubokou roklí, většinou ve stínu a podél vody, takže vozovka nebývá vždy suchá. A nakonec to odnesou ti co jedou pomaleji. Jde o krátký úsek, těch pár sekund navíc za to nestojí.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Já bych řekl, že doporučenou bere kdekdo možná i vážněji než MPR.
A osobně jsem míval spíš opačnou zkušenost, že když už někde byla doporučená, tak často reflektovala reálnou rychlost projetí mnohem více, než kdejaké naše klasické české 50 a 70 mimo obec v zatáčkách, které jdou projet vpohodě i 90, když člověk nečumí doblba.
Na dálnici je základ mít co nejvíce setrvale stejnou MPR. Ta je jak plynulá, tak i bezpečná. A to tuplem v době, kdy stále více a více aut jezdí na tempomat. Proto určitě vítám doporučenou namísto omezení. Snižovat MPR patří maximálně v tunelech a nebo někde, kde je opravdu něco extra - takové místo by vlastně na dálnici vůbec nemělo vzniknout nebo by mělo být přestavěno.
Na dálnici je základ mít co nejvíce setrvale stejnou MPR. Ta je jak plynulá, tak i bezpečná. A to tuplem v době, kdy stále více a více aut jezdí na tempomat. Proto určitě vítám doporučenou namísto omezení. Snižovat MPR patří maximálně v tunelech a nebo někde, kde je opravdu něco extra - takové místo by vlastně na dálnici vůbec nemělo vzniknout nebo by mělo být přestavěno.
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Jenže tohle není dálnice. Je to její levnější varianta a levnější je právě kvůli menšímu pohodlí při jízdě, způsobené prudšími až prudkými oblouky a to samé stoupání a klesání. A nejen v Česku. Nedávno jsem po Liberecké "dálnici" jel, byla sobota a ten provoz velice silný. V týdnu to musí být ještě horší. Třeba se jednou dočkáme, že to celé bude nahrazeno dálnicí s tunelem pod Paceřickým kopcem a narovnáním oblouků podél Mohelky.
Krátké úseky SMV jako u nás jsou ještě v pohodě, ale jet po podobné komunikaci delší dobu je poměrně únavné a otravné.
Krátké úseky SMV jako u nás jsou ještě v pohodě, ale jet po podobné komunikaci delší dobu je poměrně únavné a otravné.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Jak pro koho. Já mám raději takové dálnice nebo SMV než roviny jako je na D2, kde při 130 člověk "usíná". Když jsem jezdíval do Livorna, tak stará A1 mezi Boloňou a Florencií byla nejoblíbenější úsek
Pod to bych se podepsal, já jel teď za poslední dva týdny třikrát z Brna po D2 až k Maďarské hranici a je to fakt velmi nudná záležitost, kdy nejzáživnější část je průjezd Bratislavou... Raději klikatou S35 než toto...