Dokončení Blanky

Odpovědět

Kdy bude Blanka zprovozněna?

Anketa končí za 19.9.2015 12:14:55

listopad 2014
0
Žádná hlasování
prosinec 2014
5
6%
1Q 2015
19
22%
2Q 2015
18
21%
3Q 2015
17
20%
4Q 2015
10
12%
před dalšími volbami
8
9%
to nikdo neví...
9
10%

Celkem hlasů: 86

kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Re: Dokončení Blanky

Příspěvek od kasme »

martini píše:Nějak už nefunguje ten odkaz na magistrátu... Ani se mi to nedaří dohledat jinde :-(
Soubor staveb Blanka - smlouvy se zhotoviteli stavební a technologické části

http://magistrat.praha-mesto.cz/80209_Tunel-Blanka

Vloženo: 21.4.2009 | Aktualizováno: 1.3.2011 | Administrator | Přečteno: 44812 x

a ještě

USNESENÍ Rady hl.m. Prahy
Tisk číslo: R-3677
Usnesení č. 232 ze dne: 1.3.2011

Název tisku: k návrhu na sumarizaci vyvolaných investičních nákladů souboru staveb Městského okruhu Blanka
Předkládá: I. náměstek primátora Březina
Zpracovali: pověřený řízením odboru OMI MHMP, Jiří Zeman, MHMP - OMI MHMP
Obsah:

Usnesení kompletní v PDF kompletní materiál v PDF (VEŘEJNÉ SOUČÁSTI) (Aktualizace ?)

raději jsem to uložil do galerie :) Má to 117 stran
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... 1.pdf.html
obr

Příspěvek od obr »

http://www.ceskamedia.cz/article.html?id=372350
Uvádění románových příběhů na pravou míru
Pavel Bém
Za mého působení ve funkci primátora Rada HMP neschválila žádné navýšení nákladů na výstavbu tunelu Blanka, a navíc prokazatelně dodržovala schválený časový harmonogram stavby. Nemusím asi zdůrazňovat, že jakékoli prodloužení ražby je pro Pražany katastrofou. Asi je zbytečné podotýkat, že před problémy neutíkám.
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Jo, a ještě ve čtrnáctym patře ho slyšeli, jak řiká "zatim je to dobrý", jak tak padal kolem. Proč ten spásnej útěk do sněmovny?
obr

Příspěvek od obr »

jonáš píše:Jo, a ještě ve čtrnáctym patře ho slyšeli, jak řiká "zatim je to dobrý", jak tak padal kolem. Proč ten spásnej útěk do sněmovny?
kdybyste si ten link přečetl, nemusel byste se ptát
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Jsem to čet už včera, normální žvástání bejvalýho psychiatra. Holt ve spoustě famiglií je všechno v oukeji, dokud nedojde fenďák. Ovšem gynekolog na tu mrtvolu v šatně přišel asi předčasně, proto ten jekot.
Nicméně v tom, že by nikomu nechyběl, i kdyby vypad na půlrok, nebo třeba i na pět natvrdo, se s nim dá celkem souhlasit.
obr

Příspěvek od obr »

jonáš píše:Jsem to čet už včera, normální žvástání bejvalýho psychiatra. Holt ve spoustě famiglií je všechno v oukeji, dokud nedojde fenďák. Ovšem gynekolog na tu mrtvolu v šatně přišel asi předčasně, proto ten jekot.
Nicméně v tom, že by nikomu nechyběl, i kdyby vypad na půlrok, nebo třeba i na pět natvrdo, se s nim dá celkem souhlasit.
no vidíte, já bych zase natvrdo zavřel Patrika, Bursíka, Biomasu, Lišku či toho "ochranáře" ze Šumavy a další zelené zločince. Za ty stamiliardové škody a zmařené lidské životy by měli dostat doživotí. A kdybyste tam nešel sedět s nimi, tak jim můžete nosit biobuchty :ko:
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

obr píše: ...či toho "ochranáře" ze Šumavy...
Nechte už prosím té Šumavy, když očividně nevíte o co jde. Tam se na problémy zadělalo o několik desítek let dříve, kdy byly díky masivnímu rozvoji sklářského průmyslu vykáceny velké části lesů, tvořených původními dřevinami (zejména buky s velmi dobrou výhřevností pro sklářské pece). Následně byly vysázeny převážně smrkové monokultury (smrk roste rychle), které jak svým druhovým složením, tak i nedostatečnou různorodostí stáří dřevin nemají dostatečnou odolnost vůči chorobám obecně, nejen vůči kůrovci. A z hlediska přirozené obnovy lesa (tak aby vznikalo odpovídající druhové složení i věková různorodost porostu) není těžba a následné umělé osázení ani zdaleka optimální.
obr

Příspěvek od obr »

kubajsu, jak myslíte, že řešil a řeší ve svých lesích kůrovce kdysi "i zelený" Karel Schwarzenberg ? Kterého předci na Šumavě mimochodem ty současné kdysi krásné lesy sázeli. Předpokládám, že Bursíka hospodařit do svých lesů Karel nepustil a nepustí :) Já určitě pokud jde o les, krajinu a přírodu věřím více Schwarzenberským hajným (mám je v rodině) nežli pomatencům "ochranářům".
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

obr píše:kubajsu, jak myslíte, že řešil a řeší ve svých lesích kůrovce kdysi "i zelený" Karel Schwarzenberg ? Kterého předci na Šumavě mimochodem ty současné kdysi krásné lesy sázeli. Předpokládám, že Bursíka hospodařit do svých lesů Karel nepustil a nepustí :) Já určitě pokud jde o les, krajinu a přírodu věřím více Schwarzenberským hajným (mám je v rodině) nežli pomatencům "ochranářům".
A já si poněkud naivně myslel, že se řeší problém a jeho příčiny. A tady se místo toho řeší jména a ideologie. Tak to pardon, nemůžu sloužit.
obr

Příspěvek od obr »

kubajsu, správnost každé teorie se ověří v praxi. Teorie/experiment zelených zatím jen vedla k devastaci Šumavy a těžbě dřeva takového rozsahu, jaký za dřívějších podobných kalamit řešených běžnými lesnickými postupy nikdy nebyl. Kůrovec není nic nového, takové kalamity se běžně a úspěšně řešily již mnohokrát jinde.
Marooned17

Příspěvek od Marooned17 »

Tady bych rád ukázal, jak to ještě v roce 1996 vypadalo s koncepcí a náklady tunelu blanka. Podrobnější verzi plánku jsem dal zde:
http://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=2079035

Nikoho asi nepřekvapí. že bych býval z mnoha důvodů preferoval variantu Hana, ale to už je jedno.
image001.jpg
image001.jpg (208.88 KiB) Zobrazeno 8500 x
Jarda Š.

Příspěvek od Jarda Š. »

Já bych zase preferoval variantu Dana (která byla opuštěna především kvůli komplikovanosti MÚK v Dejvicích, která by musela být z převážné části ražená), ale to už je dneska pasé.
dd

Příspěvek od dd »

Nevíte, jaký je aktuální termín uvedení do provozu (předčasné užívání, nemyslím úplné dokončení)? A co považujete za kritickou část, na které závisí termín zprovoznění celé stavby?
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

MHMP 18. října 2011 píše:Radní rovněž souhlasili s uvedením souboru staveb do zkušebního provozu v dubnu roku 2014 a kompletním ukončením staveb pak do konce roku 2016.
http://www.praha.eu/jnp/cz/home/magistr ... stupu.html
největší zpoždění z důvodu pozdního předání staveniště má "Prašný most", tam teprve za cca 14 dní dojde k odtěžení na dno stavení jámy
na Myslbekově byly tento týden zabetonovány poslední piloty (na Blance vůbec) pažení jámy v místě sjezdové rampy
odtěžení rampy bylo několikrát odloženo kvůli usnadnění přístupu do jámy, nyní se již dá do jámy přijet JTT z Malovanky

hrubá stavba tunelů je hotova od Prašného mostu až do Troje, na některých místech jsou osazeny již i obrubníky
co se týče osazení technologie, tak to bude hlavně o přísunu finančních prostředků...
dd

Příspěvek od dd »

Díky.
dobrenz

2.11.2011- Grand Opening of Tunel Blanka

Příspěvek od dobrenz »

opet se nekona. Stejne jako delay na R1, D8, D3 etc....
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Jsi dobrý, že si to pamatuješ, spousta by na to zapomněla už. :ok:
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Michal R

Příspěvek od Michal R »

Kdosi zde na webu v časech slavnostního zahájení prohlásil, že soubor staveb "Tunel Blanka" je tak rozsáhlé dílo, že se za něj budou dávat buď metály a nebo stínat hlavy......

Já bych dnes tipnul spíše na práci pro Jana Mydláře......
medvid

Příspěvek od medvid »

kasme píše:
MHMP 18. října 2011 píše:Radní rovněž souhlasili s uvedením souboru staveb do zkušebního provozu v dubnu roku 2014 a kompletním ukončením staveb pak do konce roku 2016.
http://www.praha.eu/jnp/cz/home/magistr ... stupu.html
největší zpoždění z důvodu pozdního předání staveniště má "Prašný most", tam teprve za cca 14 dní dojde k odtěžení na dno stavení jámy
na Myslbekově byly tento týden zabetonovány poslední piloty (na Blance vůbec) pažení jámy v místě sjezdové rampy
odtěžení rampy bylo několikrát odloženo kvůli usnadnění přístupu do jámy, nyní se již dá do jámy přijet JTT z Malovanky

hrubá stavba tunelů je hotova od Prašného mostu až do Troje, na některých místech jsou osazeny již i obrubníky
co se týče osazení technologie, tak to bude hlavně o přísunu finančních prostředků...
A je nějaký důvod, proč se třeba neotevřou tunely od letné do troji třeba ke konci roku 2012? To by se určitě stihlo. Asi jde o finance. Ale přijde mi, že valná většina prací je na tomto úseku hotová.
martini
VIP

Příspěvek od martini »

Problémem co já vím, tak je ucelený soubor technologií, které nelze funkčně rozdělit jen pro jeden úsek, který je stavebně dokončen... Ale jiní určitě poskytnou fundovanější vysvětlení.
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
adamos

Příspěvek od adamos »

medvid píše: A je nějaký důvod, proč se třeba neotevřou tunely od letné do troji třeba ke konci roku 2012? To by se určitě stihlo. Asi jde o finance. Ale přijde mi, že valná většina prací je na tomto úseku hotová.
Myslím, že oblast Špejcharu by ten nápor dopravy to nevstřebala. Tunel by permanentně stál a neustále by se musel zavírat.
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
dd

Příspěvek od dd »

Takový návrh zazněl a byl zamítnut. Především to nechtěli vstřebat místní.
medvid

Příspěvek od medvid »

adamos píše:
medvid píše: A je nějaký důvod, proč se třeba neotevřou tunely od letné do troji třeba ke konci roku 2012? To by se určitě stihlo. Asi jde o finance. Ale přijde mi, že valná většina prací je na tomto úseku hotová.
Myslím, že oblast Špejcharu by ten nápor dopravy to nevstřebala. Tunel by permanentně stál a neustále by se musel zavírat.
Když to zvládnou holešovice a Milady Horakový, tak proč by to nezvládl Špejchar? Strahovský tunel končí léta stejným způsobem, tedy křižovatkou se semafory a žádný problém to není.
kyk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kyk »

Jižní tubus by odlehčil dopravě Milady Horákové - Veletržní dost významně.
Problém by byl u severního - bez návaznosti na další tunel by to stálo od prvních semaforů až do tunelu, i v případě, kdyby byl výjezd z tunelu směr Hradčanská jako průjezdný pruh.
Odpovědět

Zpět na „Městský okruh“