Marty píše:...ze kterých vyjde společnost ala Čína (bez možnosti právně napadnout státní stavby). Nevím jestli to bude dobře, bude to prostě jiné než teď. ...
Nedostatek financí v rozpočtu SFDI
Re: Nedostatek financí v rozpočtu SFDI
Včera v noci jsem aktualizoval stránky dle schváleného rozpočtu SFDI na letošní rok a celkové náklady, částky vyčleněné pro letošní rok. A můžu řici, že ještě nikdy jsem nezažil, aby se tolik staveb ve výstavbě zlevnilo. Jen námátkou 514 -1 mld, 513 -1,5 mld, VMO -1 mld R7 Vysočany - Nové Spořice -1,4 mld (předchozí cena byla před uzavřením tendru), 5204 -2 mld, 5204 -1 mld, a i na 5206 bylo cosi. Spousta staveb měla snížení v řádu jednotek milionů a desítek milionů.
Ale náklady na některé stavby vzrostly 0135 + 0,4 mld, dále na D3, D47 a D8. Ale nebylo jich tolik jako obvykle
Ale náklady na některé stavby vzrostly 0135 + 0,4 mld, dále na D3, D47 a D8. Ale nebylo jich tolik jako obvykle
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Údajně ministr dokázal vyjednat slevu v souhrnné výši 7 mld. Kč. Tak tahle analýza by tomu nasvědčovala... U té R52 si nejsem jistý, jestli tam jsou uvedeny ty náklady na stavbu komplet nebo jen na části, které mají fixovat ÚR, ale teoreticky by měly být na celou stavbu...
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
už je na některé tyhle stavby s někým uzavřen kontrakt ? už se staví ? nebo je to jen takové plané "rozpočtování" ?Lenny píše:Včera v noci jsem aktualizoval stránky dle schváleného rozpočtu SFDI na letošní rok a celkové náklady, částky vyčleněné pro letošní rok. A můžu řici, že ještě nikdy jsem nezažil, aby se tolik staveb ve výstavbě zlevnilo. Jen námátkou 514 -1 mld, 513 -1,5 mld, VMO -1 mld R7 Vysočany - Nové Spořice -1,4 mld (předchozí cena byla před uzavřením tendru), 5204 -2 mld, 5204 -1 mld, a i na 5206 bylo cosi. Spousta staveb měla snížení v řádu jednotek milionů a desítek milionů.
Všechny zmíněné stavby jsou pod smlouvami (staví se, jsou v předčasném užívání). Jedná se o úspory v rámci uzavřených kontraktů. Čím konkrétním však byla úspora dosažena se bohužel asi nedozvíme.
Tak šlo by se to dozvědět. Porovnáním nabídkového rozpočtu nebo rozpočtu i v ZDS s porovnáním vyfakturováných prací.
D47 už máme, teď ještě D48
Tak samozřejmě, ale myslel jsem to v tom smyslu, že když po tom nebudeš takto pátrat, tak že se to nedozvíš. ŘSD samozřejmě musí vědět, jaké dodatky k těm smlouvám uzavřelo.Lenny píše:Tak šlo by se to dozvědět. Porovnáním nabídkového rozpočtu nebo rozpočtu i v ZDS s porovnáním vyfakturováných prací.