Úsekové měření rychlosti na dálnicích

Příprava, výstavba, provoz, dálniční poplatky, známky, elektronické mýto, PPP, legislativa, tunely, mosty
Odpovědět
jannnn

Re: Úsekové měření rychlosti na dálnicích

Příspěvek od jannnn »

Co je na tom nepochopitelného? Jedu v pravém, předjíždí mě maďar a na jeho zadku Superb. Předjedou mě, oba se řadí do pravého a vzdalují se, Superb stále pověšen na maďara... Netuším, proč bych měl kvůli tomu hulit nebo pít alkohol? :)
kot

Příspěvek od kot »

Jannnn to popisuje zcela přesně. Mě se stalo přesně tohle, jen s tím rozdílem, že jsem v tom čuchal "zradu" od ochranářů a po uhnutí do pravého pruhu jsem srabácky snížil rychlost na 135 km tachometrových. Oni jeli tak 3-4 km za mým zadkem a poté se zavěsili za jiného rychlíka, který mě od nich v podstatě osvobodil. Po pár kilometrech už oba vozy stály u krajnice a probíhalo prověřování dokladů.
pivko

Příspěvek od pivko »

Ať si hulí kdo chce co chce, pokud policie při "skrytém dohledu" nedodržuje bezpečnou vzdálenost, jde o naprosto skandální a zcela nepřípustné jednání. Policisté, kteří se něčeho takového dopustí, by měli namísto vožení si zadků v Superbech šlapat chodník někde v lokalitě s těmi nejhoršími "nepřizpůsobivými", případně ještě lépe být promptně odesláni na trh práce.
Mike

Příspěvek od Mike »

na zmiňované D11 se s tím setkávám docela často ( asi proto že tuhle dálnici hodně využívám )
měl jsem tu čest se stejnou situací, ale povedlo se mi zachránit rychlíka blikáním dálkovými ještě chvíli po nalepení superbu
řidič se tedy zařadil do pravého a viditelně zpomalil ( já jel 142 dle gps ) a orgání opustili dálnici na exitu 50 směr HK
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Když se mi nějakej teplej lepí na zadek, tak dám nohu z plynu, a až se najde v pravym díra, ukážu mu prostředníčkem do dáli, ať si ráčí trhnouti ;-)
Standa

Příspěvek od Standa »

Jonáš: Tak jen pozor, aby to nebyl orgán, mohl by si to vzít osobně ;) !
bumbik

Příspěvek od bumbik »

tak už tu máme předběžné oznámení o zakázce:
Systém pro úsekové měření rychlosti na dálnicích

http://www.vestnikverejnychzakazek.cz/c ... lay/618332

cena 70 - 110 mega ufff
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Pohoda, však si to na sebe vydělá. :kladivo: :zvraci:
R48 -> D48 se podařilo!
dvs

Příspěvek od dvs »

Zaujal mne tento úvodník ve Světě motorů:
Svět motorů píše:Druhá zkušenost letí ze samotného Slovenska. ... Nikdo se totiž ani na dálnici na nikoho nelepí, nebliká a souběžná jízda slaví úspěch. Přispívá k tomu i fakt, že auta s viditelným nápisem „Polícia“ jsou vidět opravdu často: na sjezdech dálnic, ve městech, ba i v samotných Tatrách. Neřekl bych to, ale v tomhle jsou Slováci dál než my. zdroj
Je to fakt takový rozdíl?

Nebylo by pak lepší nakoupit za ty prachy normální policejní auta a sloučit kontrolu mýta policie a celníků. Nekontrolují ty policejní auta na sjezdech hlavně mýto? U nás také člověk spíš vidí dodávku celníků než policisty. Pak by stačilo přemalovat pár aut a dát do nich radary.
Majkii
Administrátor

Příspěvek od Majkii »

Mě by spíš zajímalo, zda existuje pro české dálnice nějaké podobné shrnutí vážných nehod a jejich příčin podobné tomuto rakouskému? (Původní odkaz na web Asfinagu už bohužel nefunguje.)

Předpokládám, že u nás to bude řádově podobné. Jestli se pak s úsekovým měřením (které je předpokládám zřizováno hlavně kvůli bezpečnosti :lol:) nehoníme za špatným zajícem?
wazer.cz
Pište česky, prosím!
bhs

Příspěvek od bhs »

Přesně tak, když chce někdo investovat takové peníze, měl by to mít dostatečně dobře podloženo. V zadání jsem našel pouze obecné fráze - snad jsem nic podstatného nepřehlédl. Má někdo relevantní data ???
Octavia 1.6 >>> Octavia 1.4 TSI
Majkii
Administrátor

Příspěvek od Majkii »

A máme tady čerstvý příklad smrťáku na dálnici. Úsekové měření takovým zcela jistě zabrání... :(
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Mike

Příspěvek od Mike »

dvs píše:Zaujal mne tento úvodník ve Světě motorů:
Svět motorů píše:Druhá zkušenost letí ze samotného Slovenska. ... Nikdo se totiž ani na dálnici na nikoho nelepí, nebliká a souběžná jízda slaví úspěch. Přispívá k tomu i fakt, že auta s viditelným nápisem „Polícia“ jsou vidět opravdu často: na sjezdech dálnic, ve městech, ba i v samotných Tatrách. Neřekl bych to, ale v tomhle jsou Slováci dál než my. zdroj
Je to fakt takový rozdíl?
jestli to je to, jak autor přiznává, že je bývalý fízl, pak se není co divit

Nebylo by pak lepší nakoupit za ty prachy normální policejní auta a ....
díky SPRDEL nebylo
pivko

Příspěvek od pivko »

Jo, takže na všech dálnicích sítě Ten-T. Ještě se tu najde takový naiva, co bude tvrdit, že Ťokovi jde o bezpečnost jízdy v těch omezeních na D1, jako posledně?
kot

Příspěvek od kot »

Co na to Úřad pro ochranu osobních údajů ? Těm přece vadí každá kamera...
andrewkrap

Příspěvek od andrewkrap »

Na tomhle úřadě už nesedí pan chytrák a prudič povodňový primátor, tak prudit nebudou :-)
pivko

Příspěvek od pivko »

Navíc oni vždycky prudili akorát, když si kamerou chtěl pomoci běžný ovčan, třeba, aby mu nepřizpůsobiví nekradli kolem baráku. Proti velkému bratru provozovanému státem zpravidla neměli nic.
Mike

Příspěvek od Mike »

nejvíc mne na to fascinuje, že prý na to půjdou prostředky z OP Doprava
když se tak rozhlédnu po "normálních" silnicích a jejich stavu, tak bych byl snad schopen i zabít.
ale my holt alokované prostředky dáme do radarů...

je to mediální mlha, protože se "nějak" zapomělo, že budoucí provozovatel mýta, resp. řízení na jeho výběr mělo být dokončeno do prázdnin jinak bude změna na ministerském postu
a ejhle, nadhodíme téma měření rychlosti na dálnicích a o ničem jiném už se nepíše :cry:

kdysi se tomu říkalo
" klid na práci "
:zvraci:
pivko

Příspěvek od pivko »

Ty věci je třeba nazývat pravými jmény - někdo si chce prostě sáhnout na 110 milionů z evropských dotací, to je celé. Otázka je, zda jim jde i o rýžování přímo z pokut, protože ty jdou obcím. I když ona se i tady cesta najde, např. formou nějakého service fee za pronájem toho zařízení, že.

Prostě Bureš a jeho parta. Co od nich lepšího čekat, že. Mohl bych mít pocit zadostiučinění z toho, že jsem ohledně páně Ťoka měl zase jednou pravdu, ale momentálně bych spíš zvracel. Mimochodem, radary na mýtné brány si netroufl dát ani Langer, a to už je co říct.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Mýtné brány měřit rychlost nebudou. V omezených úsecích pomohou mobilní radary
Zdroj: http://byznys.lidovky.cz/mytne-brany-me ... oprava_ELE
Už začíná couvat.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
evilcleaner

Příspěvek od evilcleaner »

tento 'odklad' je jednou z mála potěšujících zpráv těchto dní...
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Od 1. 3. do 30. 11. 2016 bude v provozu úsekové měření na D1 úseku 25. byla vypsána soutěž. ŘSD zařízení kupuje. Instalováno to bude na mýtných branách v km 177,70 a 181,90. Zajímavé bude, jak se vypořádají s tím, že část úseku v délce cca 500 m leží před omezením, a za druhé, jak se vypořádají s různými rychlostními omezeními 60, 80 a 100 km/h. Přejezd SDP začíná v km 178,112. 100 m před a 200 m za ním je snížena rychlost na 60 km/h pro přejíždějící směr. Teď do toho možné zvýšení rychlosti na 100 km/h. Pak zase snížení na 80 a 60 km/h.

Děkujeme vypadněte zloduchu, už toho bylo dost. :zvraci:
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
žehož

Příspěvek od žehož »

Za mě je to ok v uzavírce se má rychlost dodržovat.
HP

Příspěvek od HP »

Rychlost se má dodržovat všude.
Odpovědět

Zpět na „Všeobecné“