Dostavba estakády Opatovice

Hradec Králové – Moravská Třebová – Mohelnice – Olomouc – Lipník nad Bečvou
Odpovědět
martini
VIP

Re: Dostavba estakády Opatovice

Příspěvek od martini »

Lenny píše:Na dostavbu + Sedlice - Opatovice měly jít peníze z OPD I.
Nikoliv, žádost se předkládat bude bez estakády, neboť tato bude financována od okamžiku, kdy bude jasné o financování zbytku. Je třeba tvrdě bránit úvahám typu, že by se na R35 na Časy jezdilo přes kruhák. Naštěstí je na výstavbu uzavřena smlouva, takže akce proběhne, je to jen otázkou času. Z OPD II to financovat případně půjde.
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
dvs

Příspěvek od dvs »

Pozoroval jsem jistou stavební činnost kolem patek sloupů budoucí estakády nad kruhákem Opatovice. Od minulého čtvrtka je tam vidět mix s betonem. Tak nevím zda je to konzervace stavby nebo pokračování výstavby.

Jinak v pátek 16.9.2011 jsem zažil totální zácpu na kruháku. Důvodem byla uzávěra D11 směrem k Praskačce a odklonem dopravy na Hradec přes R35 a I/37. Od Pardubic zdolat 180stupňů dalo dobrých 15 až 20min.
helmut46

Příspěvek od helmut46 »

Dnes odpoledne byla vidět jakási stavební činnost jednoho bagru a 2 nákladních aut v místech odhadem mezi koncem estakády Opatovice a začátkem estakády přes Labe. Nemá někdo informace, co se to může dít? Nepřesouvá se technika ze stavby Březhrad - Opatovice?
martini
VIP

Příspěvek od martini »

helmut46 píše:Dnes odpoledne byla vidět jakási stavební činnost jednoho bagru a 2 nákladních aut v místech odhadem mezi koncem estakády Opatovice a začátkem estakády přes Labe. Nemá někdo informace, co se to může dít? Nepřesouvá se technika ze stavby Březhrad - Opatovice?
Ne, jedná se o inženýrsko-geologický průzkum pro možnost zpracování DSP na celý úsek Opatovice - Časy - Ostrov v 2012.
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
kot

Příspěvek od kot »

Díky za každý krůček dopředu. :ok: :D
bhs

Příspěvek od bhs »

Kéž by to příští rok dopadle dobře a od 2013 se začalo stavět, .... a stačil by jen úsek po Časy pokud by byl problém s financemi :P
Octavia 1.6 >>> Octavia 1.4 TSI
dvs

Příspěvek od dvs »

martini píše:
helmut46 píše:Dnes odpoledne byla vidět jakási stavební činnost jednoho bagru a 2 nákladních aut v místech odhadem mezi koncem estakády Opatovice a začátkem estakády přes Labe. Nemá někdo informace, co se to může dít? Nepřesouvá se technika ze stavby Březhrad - Opatovice?
Ne, jedná se o inženýrsko-geologický průzkum pro možnost zpracování DSP na celý úsek Opatovice - Časy - Ostrov v 2012.
Od toho podzimu tam zbyl takovýto obdélník (skrývka ornice). Není to spíš v místě náspu na konci estakády, který má SP od výstavby MUK Opatovice?
R35SkryvkaOpatovice.jpg
R35SkryvkaOpatovice.jpg (103.12 KiB) Zobrazeno 9729 x
Marooned17

Příspěvek od Marooned17 »

Poté, co jsem tu dnes přes křižovatku 2x projel, tak jsem definitivně došel k závěru, že podoba té křižovatky je naprosto úděsná. Neumím si, představit, že na ní v budoucnu vzroste výrazně provoz, budou tam nebezpečná kolizní místa. K tomu odbočka od Pardubic/Hradce na Prahu malou šipkou jako u nás na vesnici o 50 obyvatelích na Vysočině. Podle mě měla křižovatka být normální 4lístek s jednou nebo 2 direktními rampami. (určitě Pardubice=>Sedlice, možná Hradec=>Ostrov) Tím by odpadla nutnost kolektorových vozovek na D35, ale i kdyby byly, nebylo by to dražší, než stávající řešení s rampami odbočkách z estakády. Opatovice se prostě měly napojit jinam.
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

A jsme zase u toho, prostě tyto kruhové MÚK jsou naprosto k ničemu, mizernou bezpečností ( průpletu jsou krátké, a v oblouku, což znamená menší přehlednost) a propustností.
Nechápu, proč do křížení dvou dálnic má být napojena poblíž stojící kačí řiť.
R48 -> D48 se podařilo!
dvs

Příspěvek od dvs »

Jezdím po ní často a zvykl jsem si :), i když už při zprovoznění jsem měl podobné obavy. Pokud se dokončí D11 na Hradec, tak to bude na hodně dlouho v pohodě. Zažil jsem jedinou zácpu od doby zprovoznění, při uzavírce koce D11. Jenom jsem zvědav, zda při osazování modrého autíčka (značka silnice pro motorová vozidla) osadí i tento kruhák. Cyklista nebo traktor jedoucí od elektrárny do Opatovic je perfektní zpestření. Od elektrárny do Opatovic vede silnice, ale musí se odbočovat a přes přejezdy.

Taky malá OT: Za používáním II/324 jsou také nepoužitelné výjezdy na křižovatce u Globusu. Od HK se nevyplatí jet 90Km/h po čtyřproudovce a pak hrát "ruskou ruletu" při odbočování vlevo.

Taky jsem zvědav zda nebude hradečákům chybět napojení čtyřproudovky na starý mostek přes Labe(směr Moravské předměstí). Ti budou muset přes Opatovice (podobné přakvápko jako zaslepený sjezd na Stéblovou) a kde budou najíždět na I/37?
kot

Příspěvek od kot »

to dvs : Na to jak mostek vypadá je frekventovaný víc než dost. 100 pro chybět bude.
Mike

Příspěvek od Mike »

dvs píše:... Od HK se nevyplatí jet 90Km/h po čtyřproudovce a pak hrát "ruskou ruletu" při odbočování vlevo.
Chápu dobře, že myslíte sjezd z I/37 na Globus - Semtín?
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Partyzan

Příspěvek od Partyzan »

Martin z Ostravy píše: Nechápu, proč do křížení dvou dálnic má být napojena poblíž stojící kačí řiť.
Protože se tím aspoň trochu zacpou ústa místním odpůrcům křižovatky, když na ni budou přímo napojeni.
Marooned17

Příspěvek od Marooned17 »

Partyzan: To je hodně blbý argument, že? Se divím, že se Hulín nenapojil přímo do křižovatky budoucích D1, D49 a D55. :crazy:
dvs

Příspěvek od dvs »

Mike píše:Re: Dostavba estakády Opatovice
dvs píše:... Od HK se nevyplatí jet 90Km/h po čtyřproudovce a pak hrát "ruskou ruletu" při odbočování vlevo. Chápu dobře, že myslíte sjezd z I/37 na Globus - Semtín?
Ano přesně tuto křižovatku.
Chtělo by to dodělat tu křižovatku na čtyřlístek, ale pokud vím, tak to není v žádných plánech. Samozřejmě záleží trochu na tom kam přesně se do Pardubic jede a také v kterou denní dobu. Je mi trochu líto, že se postaví čtyřproudovka, ale s těma křižovatkama se nic nedělá. Stejné to je s plánovanou úpravou křižovatky u Parama, kde to celé bude ukončeno "elegantním" kruhákem. Ani nikdo neplánuje tam dát aspoň světla SSZ. Omlouvám se za OT, ale ty témata spolu souvisí.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Mě hlavně vadí, že když přijíždím na kruhák, a dívám se vlevo jestli něco nejede, tak ve výšce očí mám zrovna madlo zábradlí, tudíž toho moc nevidím.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
eccevita

Příspěvek od eccevita »

Martine z Ostravy: přál bych Vám projet se ze španělské Mirandy de Ebro, Léo´n do Luga, abyste se mohl pokochat - podle Vás zbytečnými - mosty, klenoucí se přes údolí, nebo z A7 saměrem na Lleidu a Zaragozu -tunely, mosty ap. Jediné, s čím s Vámi souhlasím,že všeho s mírou - je studie křižovatky R35 u Mohelnice - ani jedna MÚK, zato však na běžných 3 km budoucí R35 13-slovy- TŘINÁCT sjezdů a nájezdů- Do roku 2006 se plánovačům povedlo v daném úseku snížit tento počet na jedenáct!!! Při tom stačí pouhé dva EXITY ! a dva přivaděče !!! No jo, ale z takového řešení se asi nedá tolik "ulít" do zainteresovaných kapes. Ted´ jsem zvědav, zda budu zase bloknut...(I když z jiného důvodu.)
eccevita

Příspěvek od eccevita »

Už jednou jsem zde nabízel řešení: Jeden paprsek veden POD kruhovým prstencem. NAD prstencem příčný paprsek, propojení paprsků pomocí oblouků. Kde by se jevila větší zatířenost, pak onen oblouk zdvojit s tím, že by dovoloval jen napojení na příčný paprsek. Nutnost pěti přemostění mezi paprsky a prstencem. Určitě menší zábor plochy a lepší než zastaralé čtyřlístky(navíc mnohdy kombinované s prstencem.)
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

eccevita píše:Martine z Ostravy: přál bych Vám projet se ze španělské Mirandy de Ebro, Léo´n do Luga, abyste se mohl pokochat - podle Vás zbytečnými - mosty, klenoucí se přes údolí, nebo z A7 saměrem na Lleidu a Zaragozu -tunely, mosty ap. Jediné, s čím s Vámi souhlasím,že všeho s mírou - je studie křižovatky R35 u Mohelnice - ani jedna MÚK, zato však na běžných 3 km budoucí R35 13-slovy- TŘINÁCT sjezdů a nájezdů- Do roku 2006 se plánovačům povedlo v daném úseku snížit tento počet na jedenáct!!! Při tom stačí pouhé dva EXITY ! a dva přivaděče !!! No jo, ale z takového řešení se asi nedá tolik "ulít" do zainteresovaných kapes. Ted´ jsem zvědav, zda budu zase bloknut...(I když z jiného důvodu.)
Nechápu souvislost s křižovatkou v Opatovicích. Dále kde tvrdím něco o zbytečných mostech? Celý tvůj příspěvek vůbec nesouvisí s dostavbou estakády.
R48 -> D48 se podařilo!
Mike

Příspěvek od Mike »

dvs píše:
Mike píše:Re: Dostavba estakády Opatovice
dvs píše:... Od HK se nevyplatí jet 90Km/h po čtyřproudovce a pak hrát "ruskou ruletu" při odbočování vlevo. Chápu dobře, že myslíte sjezd z I/37 na Globus - Semtín?
Ano přesně tuto křižovatku.
Chtělo by to dodělat tu křižovatku na čtyřlístek, ale pokud vím, tak to není v žádných plánech. Samozřejmě záleží trochu na tom kam přesně se do Pardubic jede a také v kterou denní dobu. Je mi trochu líto, že se postaví čtyřproudovka, ale s těma křižovatkama se nic nedělá. Stejné to je s plánovanou úpravou křižovatky u Parama, kde to celé bude ukončeno "elegantním" kruhákem. Ani nikdo neplánuje tam dát aspoň světla SSZ. Omlouvám se za OT, ale ty témata spolu souvisí.
tak to jsme si rozuměli
já už tam odbočuji jen vpravo a otáčím se před syntesií, většinou jsem stejně rychlejší
to téma se tu už někde probíralo, bohužel to pardubáci - tedy hlavouni - nechtějí, páč by se tudy zkracovalo, místo po obchvatu a "rychlodráze"
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
bumbik

Příspěvek od bumbik »

tak dostavba by mohla mít pokračování, pokud paní Orgoníková přemluví Kalouska:

http://www.denik.cz/kralovehradecky-kra ... -ggsv.html
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Ta určitě :D
R48 -> D48 se podařilo!
multi

Příspěvek od multi »

Tak podívejte se, především je potřeba si uvědomit... :D
Majkii
Administrátor

Příspěvek od Majkii »

No nevím, MiniDop zveřejnilo tiskoffku, dle které

Přítomní se shodili na tom, že pokračování výstavby této křižovatky (tzv. třetí patro křižovatky) má význam až po dokončení výstavby úseku Opatovice – Mohelnice.

Doufám, že se opravdu jen shodili.
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Vidím to zase na věčné provizórium, v podobě kruháku :zvraci:
Ono vůbec to tiskové prohlášení je pochybné, realizace 2014-2015, to by musel být jó rychlovka.
R48 -> D48 se podařilo!
Odpovědět

Zpět na „D35“