Lynx píše:
Já jsem projektant. Proto z praxe vím, že vaše víra v neomylnost a dokonalost projektantů a jejich řešení není racionální.
Takže byste opravdu projektoval sjezd polní/účelové komunikace do oblouku větve MÚK dálnice a silnice I. třídy. Tak to bych vaše projekty teda nechtěl připomínkovat. Jakože je to, někdy bohužel, i částí náplně mojí práce. Takže o tom vím mnoho a víru v neomylnost projektantů opravdu nemám, spíše naopak, neustále opravuji jejich chybky, chyby až nesmysly.
Jedete pořád dokola úsporu peněz, ale hledisko bezpečnosti, praktičnosti a všeho dalšího vám uniká. Někdy není nejlepší ušetřit, ať to stojí co to stojí.
Díval jste se na katastrální mapu? Pořád píšete o jedné usedlosti a pár chodcích a výletnících. Ale množství zemědělských pozemků, které dálnice rozdělí opomíjíte a zemědělský provoz, který bude tvořit významnou složku provozu na této komunikaci pořád takticky zamlčujete, abyste dodal vážnost vašim argumentům.
Takže to pro vás ještě jednou shrnu, proč není vhodné tam mít jen jeden nadjezd. Na jedné straně je silnice I. třídy, u které je předpoklad zvýšení intenzit. Po dobudování obchvatu Slaného jednoznačně. I já, když jedu na severovýchod, se většinou snažím vyhnout Praze, i když Blanka tomu dost pomohla.
Na druhé straně je cesta ke stavením a polnostem + možné turistické využití. Takže v první řadě byste musel řešit přechod pro chodce a cyklisty na silnici I. tř., za další byste do oblouku mezi dálnici a I. tř. udělal sjezd/křižovatku. Takže někoho svižně sjíždějícího z dálnice byste poslal před traktor. Tuto "pomalou" dopravu byste nahnal, byť jen na krátký úsek silnice I. třídy. A to nemluvím o tom, že zemědělská technika umí silnici velmi nehezky znečišťovat, to by se taky v oblouku hezky udržovalo...
PS: k věci a né k osobě se zde již uvedlo mnoho, ale vy pořád opakujete, že to, co zde předkládáte vy, je jediné správné a argumenty ostatních neustále opomíjíte a neustále opakujete, co jste tvrdil na začátku a další argumenty jste do své úvahy nezapracoval

Ale to je konec konců u vás obvyklé u každé diskuze, že?