D48 Bělotín – Rybí
Re: D48 Bělotín – Rybí
Dneska jsem po delší době projížděl stavbou.
A) Blíží se převedení dopravy na nový pás v úsek MÚK Starý Jičín - Nový Jičín Západ;
B) Vypadá to, že se postupně po malých vrstvách naváži materiál v místech sesuvu- stále jsou namístě vozidla geotechniků a zřejmě měří pohyby při navážce jednotlivých vrstev;
C) Dochází k armování na jednom mostě přes železniční koridor (směr na Nový Jičín);
D) Měněný úsek CBK je již vyměněný- reklamovaný;
Celkem byl na stavbě sem tam dělník, i když je dneska neděle. Práce je uděláno vcelku dost od mé poslední projížďky daným úsekem, ale nevím, jak a jestli to do konce roku stihnou? Bude velmi záležet na klimatických podmínkách do konce roku. Jsem ale přesvědčený, že úsek do konce roku stihnou. Pokud by něco nestihli, tak jedině most přes železniční koridor. Ostatní práce jsou až skoro ,,dokončovací ´´.
A) Blíží se převedení dopravy na nový pás v úsek MÚK Starý Jičín - Nový Jičín Západ;
B) Vypadá to, že se postupně po malých vrstvách naváži materiál v místech sesuvu- stále jsou namístě vozidla geotechniků a zřejmě měří pohyby při navážce jednotlivých vrstev;
C) Dochází k armování na jednom mostě přes železniční koridor (směr na Nový Jičín);
D) Měněný úsek CBK je již vyměněný- reklamovaný;
Celkem byl na stavbě sem tam dělník, i když je dneska neděle. Práce je uděláno vcelku dost od mé poslední projížďky daným úsekem, ale nevím, jak a jestli to do konce roku stihnou? Bude velmi záležet na klimatických podmínkách do konce roku. Jsem ale přesvědčený, že úsek do konce roku stihnou. Pokud by něco nestihli, tak jedině most přes železniční koridor. Ostatní práce jsou až skoro ,,dokončovací ´´.
Přidávám se k Bohusovi : jaký je současný stav s plněním HMG ?
-
andremarek
Ten most přes koridor je asi do konce roku úplně nereálný, ne? Díval jsem se na něj v pátek, ještě chybí celá betonová vrstva a na to teprve finální povrch + kolem ještě vůbec nic hotového.
Těch protihlukových stěn kolem Polomi také ještě docela dost chybí, někde nebyly ještě ani vybetonované patky, bylo už připravené armování. Také poslední část která chybí dobetonovat na začátku Polomi (směrem ke Starému Jičínu) nemá ještě ani pořádný podklad.
Čekám výmluvu na počasí při konci stavební sezóny a dokončení tak někdy do poloviny příštího roku. Ale možná překvapí...
Reálně vypadá převedení dopravy za tím Starým Jičínem, tam opravdu dokončují práce. Sesuv jsem dlouho neviděl - zrovna tou částí jezdím málo.
Těch protihlukových stěn kolem Polomi také ještě docela dost chybí, někde nebyly ještě ani vybetonované patky, bylo už připravené armování. Také poslední část která chybí dobetonovat na začátku Polomi (směrem ke Starému Jičínu) nemá ještě ani pořádný podklad.
Čekám výmluvu na počasí při konci stavební sezóny a dokončení tak někdy do poloviny příštího roku. Ale možná překvapí...
Reálně vypadá převedení dopravy za tím Starým Jičínem, tam opravdu dokončují práce. Sesuv jsem dlouho neviděl - zrovna tou částí jezdím málo.
AKtuální info z webu Nového JIčína:
"V rámci postupujících prací na stavbě dálnice D48 by mělo dojít ke změně organizace dopravy, zejména pak dojde k důležité změně při nájezdu a sjezdu z dálnice na Starý Jičín a Nový Jičín-Loučku. Předpokládaný termín otevření nového sjezdu na Nový Jičín-Loučku ve směru jízdy od Hranic a nového nájezdu od Nového Jičína-Loučky na Frýdek-Místek 14. října 2023. Z opačné strany dálnice by pak mělo dojít k uzavření stávajícího sjezdu na Starý Jičín od Frýdku-Místku a stávajícího nájezdu od Starého Jičína na Hranice. Termín otevření a uzavření sjezdů je předběžný a může dojít k jeho posunutí. Sledujte prosím aktuální dopravní značení na silnici.
Samotný provoz na dálnici pak bude přeložen na nový povrch, na nově vybudovanou polovinu dálnice D48."
"V rámci postupujících prací na stavbě dálnice D48 by mělo dojít ke změně organizace dopravy, zejména pak dojde k důležité změně při nájezdu a sjezdu z dálnice na Starý Jičín a Nový Jičín-Loučku. Předpokládaný termín otevření nového sjezdu na Nový Jičín-Loučku ve směru jízdy od Hranic a nového nájezdu od Nového Jičína-Loučky na Frýdek-Místek 14. října 2023. Z opačné strany dálnice by pak mělo dojít k uzavření stávajícího sjezdu na Starý Jičín od Frýdku-Místku a stávajícího nájezdu od Starého Jičína na Hranice. Termín otevření a uzavření sjezdů je předběžný a může dojít k jeho posunutí. Sledujte prosím aktuální dopravní značení na silnici.
Samotný provoz na dálnici pak bude přeložen na nový povrch, na nově vybudovanou polovinu dálnice D48."
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Ano, směr FM převeden už v sobotu odpoledne. Dnes jsem jel i směr Olomouc po novém.
Kvalita povrchu ale opět mizerná, celá tahle stavba je debakl. Co do DIO, tak do kvality povrchů.
Kvalita povrchu ale opět mizerná, celá tahle stavba je debakl. Co do DIO, tak do kvality povrchů.
R48 -> D48 se podařilo!
Jel jsem o víkendu též a obchvat F-M byl či ještě je horší.
Ve čtvrtek ráno navíc bylo 15-20min. zpoždění na průjezdu v úseku od železničního mostu po začátek rekonstrukce. Možná jen stavbaři zastavili dopravu, protože krom husté dopravy tam nic výjimečného nebylo a přesto auta jely převážně jen jedním směrem. Spíš na Olomouc, než opačným směrem. Kolona před zúžením byla menší než kilometr.
Ve čtvrtek ráno navíc bylo 15-20min. zpoždění na průjezdu v úseku od železničního mostu po začátek rekonstrukce. Možná jen stavbaři zastavili dopravu, protože krom husté dopravy tam nic výjimečného nebylo a přesto auta jely převážně jen jedním směrem. Spíš na Olomouc, než opačným směrem. Kolona před zúžením byla menší než kilometr.
jen pro info, došlo ke zprovoznění nového povrchu v úseku NJ - Palačov? a jak to vypadá s úsekem Dub - Bělotín ? je to reálné do konce roku zprovoznit? nedávno se tu psalo, že to moc nevypadá
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Ano, vždyť jsem to tady psal. Od NJ po Starý Jičín se jezdí po novém pravém pásu. Dub - Bělotín ještě spousty práce, hlavně na mostech.
R48 -> D48 se podařilo!
díky ... no tak, to jim držím palce, ať jim přeje počasí ...
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
bumbiku, ale všude možně začíná sněžit. Takže konec stavební sezony je opravdu za rohem...
..... no kote, já bych moc nesýčkoval, sníh ještě nikde není, a počasí přeje.
Každopádně si dovolím malé hodnocení u tohoto úseku. Jezdím zde průměrně asi 2x týdně, a musím říci, že realizace tohoto úseku mi od začátku připadá zmatená, chaotická. Jsem si vědom, že realizace tohoto úseku vůbec není jednoduchá, rozšiřuje se na úkor bývalé silnice i. třídy, problémy se sesuvy u Starého Jičína, apod.
Je to taky snad jediný úsek, kde skoro vůbec nejsou prezentovány měsíční záběry stavby z dronu .....
Každopádně si dovolím malé hodnocení u tohoto úseku. Jezdím zde průměrně asi 2x týdně, a musím říci, že realizace tohoto úseku mi od začátku připadá zmatená, chaotická. Jsem si vědom, že realizace tohoto úseku vůbec není jednoduchá, rozšiřuje se na úkor bývalé silnice i. třídy, problémy se sesuvy u Starého Jičína, apod.
Je to taky snad jediný úsek, kde skoro vůbec nejsou prezentovány měsíční záběry stavby z dronu .....
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Už jsem to tady nejspíše psal, ale za tragické považuji zejména DIO. Kdy je tady jednak velké množství převádění provozu z jedné strany na druhou, mnohdy s velmi laxním značením jednotlivých jízdních pruhů. Z toho všeho plyne řada zbytečných omezeních rychlostí.
Stejný trend je i na teď nově omezeném úseku u Palačova.
Na přiloženém místě - je to přejezd levého pásu na pravý, kombinovaný s výjezdem směr Palačov, čekám v brzké době nehodu.
Stejný trend je i na teď nově omezeném úseku u Palačova.
Na přiloženém místě - je to přejezd levého pásu na pravý, kombinovaný s výjezdem směr Palačov, čekám v brzké době nehodu.
R48 -> D48 se podařilo!
Jojo souhlas. Dobrá džungle. Spousta značení už přejetá a hromada štěrku a bordelu.
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Už jsem se minimálně dvakrát na průjezdu nějakou stavbou ztratil. Vždy to bylo v noci za deště, světla proti mě a zezadu na mě nalepené auto. Pak snadno přehlédnete žluté pruhy, často laxně provedené a najednou jste na nějakém výjezdu.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Být ten obrázek v sekci "hádej kde", napsal bych I/4 a koncesionář Via posralis...

To žluté dočasné značení je obecně u nás na opravdu tragické úrovni. Já kolikrát ani za dne pořádně tu čáru nevidím. Natož v noci. Ve většině případů se na její kvalitu naprosto se*e. Často začne až chvilinku před samotným pohybem místo delšího úseku na "všimnutí".
Přitom by na žluté měl být kladen násobně větší důraz než na klasické bílé, které jsou za běžného stavu. Protože ty jsou pravidelné a očekávatelné.
Přitom by na žluté měl být kladen násobně větší důraz než na klasické bílé, které jsou za běžného stavu. Protože ty jsou pravidelné a očekávatelné.
ado, nechtěl jsem sýčkovat, ale letos panuje opravdu hooodně teplé počasí na říjen. O to více nás to zaskočí, až ze dne na den bude pravidelně v noci pod nulou. Zatím v ČR fíky, datle apod nerostou, ale teploty stoupají navzdory Institutu Václava K. O to horší je pak probuzení, když v Praze obyvatelům nasněží 5 cm... 
Každému co tím místem projížděl poprvé se to zdálo jako o držku. Hlavně s tou kombinací značky rovně F-M, odbočka doprava - Palačov, Starý Jičín.
Asi když už se jede ve vláčku, tak není problém, když to řidiči znají, ale v ostatních případech hodně zmatené. Jak jim tam nasněží, bude paráda.
Asi když už se jede ve vláčku, tak není problém, když to řidiči znají, ale v ostatních případech hodně zmatené. Jak jim tam nasněží, bude paráda.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
V případě teplého a suchého listopadu by to snad šlo, jinak nereálné a bavím se tedy o úseku Bělotín - Dub, ten zbytek bude taktak příští rok.
R48 -> D48 se podařilo!
Ano, zajímá mě úsek Bělotín-Dub samozřejmě....úsek Palačov – Šenov u N. J. má být hotový podle řsd až 08/2024
I/11 every day
-
andremarek
"Až 8/24" bych si tipnul že to na 99% procent nebude. Teď teprve dokončují odstranění původního povrchu po převedení dopravy na nové úseky, u toho sesuvu je ještě pořád slušná díra - dnes jsem tam projížděl. Když to bude do konce příštího roku, budu hodně překvapený.
Ty šikany u Palačova jsou dobré i při sjezdu na Palačov od NJ i při najíždění od Palačova směr Nový Jičín - tam člověk jede v jednu chvíli opravdu těsně kolem těch betonových svodidel. Najíždí se do pruhu a hned je odbočení celého pruhu vpravo. Takové uměle vytvořené esíčko a asi zbytečně, mohlo to jít rovnou ze sjezdu na tu krajnici. Tam očekávám časté nehody.
Ty šikany u Palačova jsou dobré i při sjezdu na Palačov od NJ i při najíždění od Palačova směr Nový Jičín - tam člověk jede v jednu chvíli opravdu těsně kolem těch betonových svodidel. Najíždí se do pruhu a hned je odbočení celého pruhu vpravo. Takové uměle vytvořené esíčko a asi zbytečně, mohlo to jít rovnou ze sjezdu na tu krajnici. Tam očekávám časté nehody.
-
andremarek
Tak se musím omluvit, dnes jsem opět sjížděl z Palačova směr NJ a bylo trochu více světla a asi tam prostor na krajnici není. Je to sice pár metrů, ale "šikana" tam být bohužel musí.