[D3] 0310/II Hodějovice-Třebonín (v provozu)

Praha – Tábor – České Budějovice – Rakousko
Odpovědět
RedBaron

Re: D3 0310/II Hodějovice-Třebonín (výstavba)

Příspěvek od RedBaron »

Krásné, detailní a vyprahlé video, děkujeme! ;)
Baron
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baron »

Baron píše: 23.7.2023 9:00:06
....a taky jsem zapomněl zapnout HDR záznam pro lepší barevnost :D Ale vyprahlost krajiny je vidět úplně všude. Ovšem líbí se mi jak stavba pokročila.
kot

Příspěvek od kot »

Pěkně detailní video Barone :P
michal

Příspěvek od michal »

To už je položená obrusná vrstva, nebo ta se bude dávat až příští rok?
RedBaron

Příspěvek od RedBaron »

Také by mě zajímalo, podle mě poslední vrstvu budou pokládat před otevřením. A je vidět že u problémového svahu za krouhárnou Roudné mají s pokládáním asfaltu největší váhání, bylo tam hodně předělávek.
Paul1

Příspěvek od Paul1 »

Ono se jim to i "hodí", aspoň nemusí vysvětlovat, proč tento úsek neotevřou o rok dřív, tak předpokládám, že tam ani nebudou nějak chvátat.
Saljack

Příspěvek od Saljack »

Tady by se asi v září už dalo jezdit, kdyby se chtělo :(
skuby

Příspěvek od skuby »

Report z dnešní Tour De Tři, etapa TuTa (Tunel => Tangenta): závodníky potrápily stále nedokončené závěry mostu přes Hodějovický potok (musí se přenášet) a také silný protivítr :D
Na Estakádě osazují "protihluková okna" na západní straně, jinak přibyly nějaké úseky podkladů a asfaltu, nějaké to pokládání kabeláže atd.
Co jsem nepochopil, je "chodník" ze zámkovky mezi vozovkou a západní PHS v úseku Estakáda - MÚK Roudné - to se vždy takto dláždí?
Cajkowski

Příspěvek od Cajkowski »

Dnes rano ruch na MUK Roudne. Dle vseho se bude asfaltovat sjezd ve smeru statni hranice. Zaroven se pripravuje ve stejnem smeru najezd. V opacnem smeru jiz vyasfaltovano. Rovnez jsou videt jiz namerene vysky od MUK Roudne smer ekodukt a dale. To je asi posledni misto, kde asfalt chybi. Zacali delat zachytavaci nadrz na vodu z dalnice, ale jak lilo, tak z toho maji uz ted bazen a prace jsou prerusene. V Roudnem maji oplocene stanoviste techniky a materialu a vcera bylo plne nakladnich aut a tak jsem si rikal, ze uz je vlastne tak moc nepotrebuji. Trosku deponie ornice u MUK Roudne a neco malo jeste u te zachytne nadrze. Vetsina materialu je asi uz na svem miste. Technika by asi mohla jiz odjet. Co je videt od MUK Roudne, tak jiz osazene kovove konstruce na navestidla. Kolem MUK Roudne se betonuji patky, asi taky na smerovky na najezd.
RedBaron

Příspěvek od RedBaron »

Deponie u Hájovny pod rozhraním 310/I a II je celá pryč, je tam rovina a po odstěhování techniky už se zřejmě bude navážet ornice.
Michal R

Příspěvek od Michal R »

... deponie uložená pod mostem přes údolí Plavnického potoka mizí taktéž, na mostě dokončují PHS.
JAnD

Příspěvek od JAnD »

U Vidovské estakády zmizely ploty a většina bahna pod mostem a je tam stržený terén na úroveň pláně (doufejme) cyklostezky.
Na mostě se montují nízké prosklené PHS, směr Kaplice je asi hotový, směr ČB se dělá.
0310/II kolem Malše
Mám alespoň částečně prsty v: 1104/II, 4704, 4705, D48 Bělotín-Rybí, I/19 obchvaty Obrataň a Kámen, II/114 Dobříš, II/602 Vysočina a dalších...
skuby

Příspěvek od skuby »

Včera opět na bajku Tunel - Tangenta: od 1.8. celkem minimální pokrok.
K sousednímu úseku: most přes Hodějovický potok spí, tam se nehlo nic.
Práce pod mostem Ke Studánce, nějaký dláždění a dodělávky PHS.
Jinak obecně práce na krajnicích a středovým pásu.

Na estakádě směr AT penetrace a PHS skla fertig. Dělali nástřik něčeho na beton v opačným směru PHA, přišlo mi to jen jako mokrý, tak jsem jel.
Na konci mě zastavili, jestli bych to přešel po tom středovým betonu a nejel jim do čerstvýho. Byli milí, kluci slovenský, ještě měli starost, že jsem si zadělal pneumatiky...

Na MÚK Roudné vyasfaltovaný i sjezd, tak jsem jel po něm (dřív byl jen nájezd v protisměru).
Takže, něco se tam děje, ale je to hodně na pohodu...
kot

Příspěvek od kot »

Však je taky UP na veeelkou pohodu... :mrgreen:
1975

Příspěvek od 1975 »

pan Kuba nespěchá, no:o)
Cajkowski

Příspěvek od Cajkowski »

Včera jsem si projel usek od estakady Vidov po estakadu Plavnice. Estakada Vidov - na vozovce delaji vselijake izolace nastrikem, osazuji vyplne zabradli. Mezi MUK Roudne a estakadou osazuji obrubniky, vpuste a hutni prostredni pas. MUK Roudne chybi posledni najezd smer hranice a maji zde uz asi tak tyden vysky a je to uvalcovane. Chybi nastrik. Sjed ve stejnem smeru chybi jeste jedna vrstva asfaltu. Betonuji zlaby kde jeste nejsou a zahrnuji ornici svahy ke zlabum, kdyz uz tam jsou. Kolem ekoduktu teprve ve smeru hranice hutni povrch pod vozovkou. Snad jedno z poslednich mist, kde jeste neni asfalt. Obecne me prekvapilo (nikdy jsem takto blizko na takove stavbe nebyl), jak moc se asi kontroluje vystavba. Estakada Vidov - na nastrikane izolaci na cca 30m delky same kolecka sprejem a cisla. Asi nejaky chyby v izolaci. Tam kde je polozen asfal jsou cas od casu vyvrtane sondy. Za ekoduktem byl dokonce prvni povrch asfaltu znovu sebran a na sebranem opet nejake znacky. Hlidac byl na stavbe a jen jsem se s nim pozdravil a dotazal, zda jsem na kole OK. Nemel nic proti, kdyz jim nebudu jezdit mimo asfalt. V nedeli jsem potkal akorat jednoho geodeta co zameroval nove osazene vpuste a obrubniky. Par fotek za chvilku poslu Baronovi, aby je dal do alba.
Baron
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baron »

Fotky od Cajkowski přidány v albu
Cajkowski

Příspěvek od Cajkowski »

Dnes jsem viděl první středová svodidla před estakadou Vidov ve směru od CB
skuby

Příspěvek od skuby »

Já včera taky ;) Na estakádě nanášeli posl. kus penetrace (či co je to) na izolaci v jižním směru, musel jsem přejet do protisměru a jet po fólii - pány jsem pozdravil, byli v pohodě...
KIV

Příspěvek od KIV »

Dnes jsem se, mimo jiné, projel od Táborského portálu ke Kaplici na kole. Ze země řada věcí vypadá jinak než ze vzduchu.
Např. jsem zjistil že ulice U Křížku je ve směru od Dobrovodské napojená na Starou cestu. Krásný povrch, veřejné osvětlení...
Ne že bych vám tu nevěřil, ale žlaby jsou opravdu monolitické, ne prefabrikované. Přesně jak napsal Čajkowski :D Štěrbinové žlaby jsou někde i u krajů. Netuším proč. Protihlukové stěny mi někde přišly ve smyslu: Když už jsou ve výkazu výměr, tak je tam postavte, ale nad jejich smyslem jsem v táhlém stoupání a protivětru marně přemýšlel. Mezi tunelem a Svincema je souvisle položený povrch (ano, občas se musí změnit jízdni pruh) s výjimkou mostu přes Hodějovický potok. Ten vypadá jako by byl o půlrok pozadu, oproti svému okolí. Zaujala mě ocelová lanka držící skleněné tabule na estakádě přes Malši. Ta se odstraní, nebo je to jakási pojistka, nebo to tak chtěl pan architekt?
Na vlastní oči jsem viděl Polský kamion kterak u Bartochova najel na dálnici, párkrát přejel z jedné strany na druhou, jezdil tam a zpátky... až mu došlo že by se na I/3 asi nejlépe vrátil ve směru na CB, že tam asi bude nájezd v jeho původním směru. A taky že jo. Chyba v navigaci? Počítal špatně když mu navigace řekla: Na x-tém sjezdu odbočte? On asi ne, ale já se bavil.
Úsek 0311 je slušně rozestavěný a na to že byla sobota se na něm opravdu pracovalo. Jen škoda že bylo větrno a všude oblaka prachu. To bylo nepříjemné. Tam také byly jediné námitky nad mou přítomností.
Cajkowski

Příspěvek od Cajkowski »

TO KIV: dekuji za provereni. ;o) Vic oci vic vidi. Jinak to najizdeni na dalnici vidim pomerne casto. MUK Roudne. Jezdim tudy denne a najezdy a sjezdy nejsou nijak zataraseny kvuli stavbe a samozdrejme dopravni znacka neni zed. ;o) Pak vzdy tak tipuji, kdy to dotycnemu dojde. Nekdy se obraci hned na najezdu, nekdy dojede az nahoru a kdyz vidim tu techniku tak se otoci tam a kudy se dostal tam, sjede i zpet.

Jinak nyni vidim zejmena zemni prace. Asi toho chteji mit co nejvice, dokud bude hezky. Od estakady Plavnice az za Vidov vidim jak auta privazeji ornici a doplnuji ji bagrama a rucne kam je potreba. Jakmile to maji hotove, tak to hned strikaji tou travni smesi.
michal

Příspěvek od michal »

Tak první smrtelná nehoda na nové D3...

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-sen ... .seznam.cz
kot

Příspěvek od kot »

Co tam ten senior lezl ? Že by byl navíc pod vlivem ?
RedBaron

Příspěvek od RedBaron »

Škoda děduly, není jediný kdo se rád projede po skoro nové dálnici. Za mě to ale vypadá že někam spadl, jinak snad není žádná možnost takovéhle tragické nehody. Myslím že s tím teď kvůli dědovi valná většina zdejších "průzkumníků" bude mít útrum, což je škoda.
Odpovědět

Zpět na „D3“