Jak jezdíme
Re: Jak jezdíme
ok, trosku pritvrdim, omlouvam se predem.
jak jsou ted dusicky, jezdim kolem par rozsvicenych pomnicku u silnic. obcas i kolem jednoho, kde kreten v aute zabil male dite. prave na pekne prijemne dlouhe rovince. dostal jenom 4 knedliky natvrdo. a ted si vemte, co se deje kolem ztracene anicky. pritom obe rodiny maji rozesrany zivot nadosmrti...
prosim, abyste skoncili s hlaskama typu "jet 160 na dalnici je drobne prekroceni rychlosti", "kdo jede 70 na komuniakci I. tridy zaslouzi zlyncovat" a dodrzovali zakon. nejdrive sami sobe dokazme, ze umime uposlechnout predpisum (tj. ja povolim, az se na me prestanou tlacit magori, kdyz predjizdim 140tkou kamion na D1, prestane se jezdit 90tkou v obci a predjizdet na prechodech) a pak se bavme o neomezene rychlosti atd.
psal jsem o 80 mrtvych mesicne, ale je pravda, ze to asi zahrnuje exitus do 24hod. pak tam mame komata, zmrzaceni atd. nebo vy nemate nikoho, kdo se denne pohybuje v provozu a o koho mate strach?
jak jsou ted dusicky, jezdim kolem par rozsvicenych pomnicku u silnic. obcas i kolem jednoho, kde kreten v aute zabil male dite. prave na pekne prijemne dlouhe rovince. dostal jenom 4 knedliky natvrdo. a ted si vemte, co se deje kolem ztracene anicky. pritom obe rodiny maji rozesrany zivot nadosmrti...
prosim, abyste skoncili s hlaskama typu "jet 160 na dalnici je drobne prekroceni rychlosti", "kdo jede 70 na komuniakci I. tridy zaslouzi zlyncovat" a dodrzovali zakon. nejdrive sami sobe dokazme, ze umime uposlechnout predpisum (tj. ja povolim, az se na me prestanou tlacit magori, kdyz predjizdim 140tkou kamion na D1, prestane se jezdit 90tkou v obci a predjizdet na prechodech) a pak se bavme o neomezene rychlosti atd.
psal jsem o 80 mrtvych mesicne, ale je pravda, ze to asi zahrnuje exitus do 24hod. pak tam mame komata, zmrzaceni atd. nebo vy nemate nikoho, kdo se denne pohybuje v provozu a o koho mate strach?
Údajně máme nejméně obyvatel na jednoho policistu široko daleko (to není JPP, říkal to Johnjonáš píše:Stát kterej takhle dusí vlastní polici by se snad měl rovnou dobrovolně rozpustit
To je ale tím, to vám potvrdí každý policista, že tento stav je způsoben obřím množstvím 'administrativních' pracovníků s vysokou šajbou. Oni sami říkají, že na každého policistu v ulici připadá minimálně jeden kancelářský příslušník někde. Ti navíc skrze odsloužené léta a vysoké hodnosti ani nijak zvlášť nezaznamenají snížení mezd, resp. zaznamenají, ale vzhledem ke skutečnosti, že v soukromém sektoru by si o podobných penězích mohli nechat zdát jim to přijde jako marginálie.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Tak od Johna je to jako od JPP, protože tento člověk je úplně mimo.Standa píše:Údajně máme nejméně obyvatel na jednoho policistu široko daleko (to není JPP, říkal to Johnjonáš píše:Stát kterej takhle dusí vlastní polici by se snad měl rovnou dobrovolně rozpustit), na bezpečnosti to ale moc vidět není. Tak tomu nějak nerozumím...
R48 -> D48 se podařilo!
To že něco řikal John ještě nic nedokazuje
protože to neni JPP, al JJP
Tyhle tabulky řikaj něco jinýho odkaz .. počet štábních písařů mě nezajímá.
A tady je pohled insidera .. žurnalisti vezmou plánovanej počet (47) zaokrouhlej na 50 a podělej na 10,5 milionů a pak se divěj sami sobě co jim to vyšlo za moudro, a všichni to citujou dál
Tyhle tabulky řikaj něco jinýho odkaz .. počet štábních písařů mě nezajímá.
A tady je pohled insidera .. žurnalisti vezmou plánovanej počet (47) zaokrouhlej na 50 a podělej na 10,5 milionů a pak se divěj sami sobě co jim to vyšlo za moudro, a všichni to citujou dál
Z mojí zkušenosti se přes týden jezdilo přesně 120 a o víkendech 130-140 a u radarů se zpomalilo. Ale přes 150 tam nejel rozhodně nikdo.Standa píše:To se mi moc nezdá, já tam jel naposledy po několika dálnicích na tempomat tachometrických 125 a předjelo mě pár aut (vesměs Němci a ItalovéJakub Šponar píše:...Sice si neschválili zvýšení, ale celkem dobře si pamatuji, že jsem přesně dodržoval těch 120 a kolem mne fičelo jedno auto zadruhým(tipoval bych tak 140)), jinak jsme jeli krásně seřazení stejnou rychlostí. Za těch 140 může být klidně i 300 CHF pokuty! Jinak asi taky záleží na kantonu, frankofonní Švýcaři by spíš chtěli 130, ale "Němci jim to kazí". Faktem je, že pouze od německých Švýcarů jsem slyšel názor, že 120 je moc a mělo by se to snížit
!
Václave, pojďte si někdy sednout ke mně do auta a uvidíte, že jezdit se dá rychle a bezpečně, stejně tak jako pomalu a nebezpečně. Ale rovněž věřte, že dennodenně nadávám, na značnou část českých dobytků pohybujících se na silnicích, kterou má však z valné části na svědomí politická reprezentace této země odpovědná z tvorby zákonů a policejní aparát reprezentující totálně neschopnou, ale buzerující represi.vaclav píše:ok, trosku pritvrdim, omlouvam se predem.
Tvrdím, že koupě passatů byly vyhozené peníze, kdyby se místo nich zvýšil počet hlídek na nebezpečných místech a realizovalo více pasivních opatření (zklidňování dopravy, zúžení silnic v obcích, šikany při vjezdech, ochrana chodců, kruhové objezdy,...) mělo by to větší smysl, ale pánové holt chtěli hračky...
Tvrdím, že nikloiv. jakýkoli počet "statických" hlídek je v ČR nanic, protože perfektně umíme u kontrolního bodu zpomalit a už 20m za ním jet zase "limit+30". Na Jižní spojce to dnes a denně předvádějí tisíce řidičů.martin píše:Tvrdím, že koupě passatů byly vyhozené peníze, kdyby se místo nich zvýšil počet hlídek na nebezpečných místech a realizovalo více pasivních opatření (zklidňování dopravy, zúžení silnic v obcích, šikany při vjezdech, ochrana chodců, kruhové objezdy,...) mělo by to větší smysl, ale pánové holt chtěli hračky...
Tvrdím, že ano. Ani na JS to tak není, skutečnou 110kou tam většina aut rozhodně nejezdí...
To maj docela zmáknutý na magistrále, často stojí hned za "statickym" úsekem několik "dynamických" aut a co chvíli někoho na úrovni následujícího sjezdu na pankrác řešej .. asi jsou moc rozmařilý a je na čase jim přestat proplácet benzin.
Tvrdím, že ano. Ani na JS to tak není, skutečnou 110kou tam většina aut rozhodně nejezdí...MPMP píše:Tvrdím, že nikloiv. jakýkoli počet "statických" hlídek je v ČR nanic, protože perfektně umíme u kontrolního bodu zpomalit a už 20m za ním jet zase "limit+30". Na Jižní spojce to dnes a denně předvádějí tisíce řidičů.martin píše:Tvrdím, že koupě passatů byly vyhozené peníze, kdyby se místo nich zvýšil počet hlídek na nebezpečných místech a realizovalo více pasivních opatření (zklidňování dopravy, zúžení silnic v obcích, šikany při vjezdech, ochrana chodců, kruhové objezdy,...) mělo by to větší smysl, ale pánové holt chtěli hračky...
Tvrdím, že ano. Ani na JS to tak není, skutečnou 110kou tam většina aut rozhodně nejezdí...
No mam pocit, že to úsekový měření bude na jedný instalaci ještě o pořádnej chlup dražší, než takovej Passat. A dokumentovat chování v provozu, blinkry, rozestupy nebo po čem se to tu ještě furt volá, s nim asi nedokážete. I když ty rozestupy by na kamerách určitě měřit šly, kdyby se chtělo. A už vůbec tu statiku nedokážete operativně přesunout jinam, když bude potřeba.
Přečtěte si ještě jednou můj příspěvek a třebas vám jeho smysl dojde...
Můžu vás citovat, i když z jiný diskuse?martin píše:Přečtěte si ještě jednou můj příspěvek a třebas vám jeho smysl dojde...
Ale ne, flame ke štěstí nepotřebuju. Evidentně je potřeba mít obojí, respektive všechno, jak pasivní úpravy, tak "statický" detekce a měření, tak "dynamickou" kontrolu v provozu. Jinak se dneska ta zvlčilá smečka za volantama zvládat nedá. "Pasivní úpravy" všudemožně kolem kruháčů, přechodů a zastávek vám furt nestačej? Pak je třeba aby Bárta neškrtil a naopak přisypal. Budete si tu pak zas pro změnu stěžovat, že se to dá projet jen děsně pomalu .. zkuste třeba dolní Rakousko na jih od Břeclavi, nebo jižní Francii mimo dálnice, tam je to žužo poježdění
Ono by se mělo začít rozlišovat, jestli se člověk v autě zabil svoji vinou anebo byl zabit. Letos jak bylo 21 mrtvých o víkendu, tak jsem to počítal a svojí vinou se zabilo 15 ks.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Bohužel ta rozumná úprava komunikací stále pokulhává a když už, tak se redukuje na instalaci příčných práhů - nejlépe těch žluto-černých. Pokaždé lidi z úřadů proklínám, když ho musím přejet. Že se ničí auto, dejme tomu, ale když mě kvůli tomu nutí muset cítit při přejezdu bolesti zad, neboť teď nejsem ve stoprocentní kondici, to už je síla!
V jižní Francii mimo dálnici se zase všichni úplně neuvěřitelně vlečou... Přes 70 mimo obec nejede skoro nikdo a o zatáčkách radši vůbec nemluvím. Opravdu nechápu, kde to v těch filmech o Četníkovi vzali...jonáš píše:nebo jižní Francii mimo dálnice, tam je to žužo poježdění
Nějak nechápu, z hlavních tahů B4, S3+B303, B49, A1, A2, A3, S5, S31 pohoda...jonáš píše:zkuste třeba dolní Rakousko na jih od Břeclavi, nebo jižní Francii mimo dálnice, tam je to žužo poježdění
a co jako? tech 15 lidi melo taky rodiny a pribuzne. to, ze to byla jejich vina a zabili se je jedna vec ale pozustali budou trpet tak jako tak.Lenny píše: Ono by se mělo začít rozlišovat, jestli se člověk v autě zabil svoji vinou anebo byl zabit. Letos jak bylo 21 mrtvých o víkendu, tak jsem to počítal a svojí vinou se zabilo 15 ks.
Ale furt je to jiný šuplík,než těch zbylých 6.Jejich pozůstalí trpí mnohem víc,když ví,že v tom byli nevinně.vaclav píše:a co jako? tech 15 lidi melo taky rodiny a pribuzne. to, ze to byla jejich vina a zabili se je jedna vec ale pozustali budou trpet tak jako tak.Lenny píše: Ono by se mělo začít rozlišovat, jestli se člověk v autě zabil svoji vinou anebo byl zabit. Letos jak bylo 21 mrtvých o víkendu, tak jsem to počítal a svojí vinou se zabilo 15 ks.
Měli jsme v rodině,sice vzdálené, oba dva případy a ty pocity jsou dost rozdílné,to mi věřte!
to je porad dokola.martin píše: ... uvidíte, že jezdit se dá rychle a bezpečně, stejně tak jako pomalu a nebezpečně.
i ja jezdim pomalu a tim mozna nebezpecne protoze cestuju hodne do neznamych lokalit a ano, byvam zmateny. ALE prave proto ostatni NESMI jezdit rychle, protoze nejsou na komunikaci SAMI.
tim rychle myslite nad povolenou rychlost? vam nestaci 130km/h co plati vsude ve svete?
Ano mělo, ale je to rozdíl. Těch 15 jelo v převážné většině jako prase, nezvládli řízení a skončili smrtí a těch 6, to jsou nevinné oběti. Už jen z úcty k nim bysme je neměli dávat do jedné kolonky.vaclav píše:a co jako? tech 15 lidi melo taky rodiny a pribuzne. to, ze to byla jejich vina a zabili se je jedna vec ale pozustali budou trpet tak jako tak.
D47 už máme, teď ještě D48
Přesně, jednou jsem potom pátral, leč bezvýsledně - jaká je opravdová nehodovost očištěná od "sebevrahů", tedy borců co vjedou na červenou na přejezdu pod vlak, rozmáznou se ožratý o strom, apod.
No ono to zas neni tak černobílý jak si to lakujete, protože v současnym dopravnim blázinci neni nic složitýho bejt třeba "sebevrahem" z nedbalosti nebo nedomyšlenosti. A to nejen na silnici, ale i na dráze u Vaňova. A přemejšlim kampak byste asi zařadili ty dvě ženský, zmrzačený dneska na Spořilovský .. taky mohly přece přelízt za svodidlo, kdyby tušily že to do nich ten frajer napálí. 
Je to černobílý, jsou to zmatené oběti,..... Václav není jediný (někdy) zmatený účastník v současném dopravním blázinci 
K tomu matení obětí...za sebe říkám, že dopravní značení a stav komunikací (např. vodorovné značení) rozhodně musí přispět k množství nehod, protože co kolikrát vidím je až k neuvěření. Už jsem tu někde vzpomínal na průjezd Vysokým Mýtem. Jak je možné umístit tolik značek a reklam k jednomu silničnímu tahu? Pro člověka, který tam jede poprvé nebo jen občas to musí být totální změť. Já tam jezdím často, tak už se nějak orientuji, ale pochytit to na první průjezd fakt nelze.
Chybějící nebo špatně viditelné vodorovné značení v kombinaci i jen s deštěm musí být také pro značnou část řidičů oříšek.
Chybějící nebo špatně viditelné vodorovné značení v kombinaci i jen s deštěm musí být také pro značnou část řidičů oříšek.