[D3] 0310/II Hodějovice-Třebonín (v provozu)
Re: D3 0310/II Hodějovice-Třebonín (výstavba)
Pracujete již znovu na této sekci?
V sobotu pěšky od MÚK Roudné po MÚK Krasejovka.
Práce i v sobotu - drobné opravy a úpravy svahů, v činnosti několik sklápěček a bagrů. Jinak výstavba SOS hlásek, svodidel, oplocení, patek pro svislé značky.
Poměrně čilý provoz pěších, cyklistů a dokonce i několik "civilních" osobáků.
Práce i v sobotu - drobné opravy a úpravy svahů, v činnosti několik sklápěček a bagrů. Jinak výstavba SOS hlásek, svodidel, oplocení, patek pro svislé značky.
Poměrně čilý provoz pěších, cyklistů a dokonce i několik "civilních" osobáků.
3 x škoda té Pohůrky ! Zbytek obou úseků by šel zprovoznit "za pár" dní...
Od 1.3. do 30.6. uplna uzavirka od hajovny u Vidova az k mostu pres zeleznici. Kompletni rekonstrukce silnice.
Však dostala při stavbě D3 od stovek sklápěček "zabrat".
U okružní křižovatky Hodějovice zdemontováno osvětlení nad bývalou provizorní točnou MHD a nad navazujícím ramenem bývalé provizorní komunikace Novohradské ulice. Sloupy zatím ještě stojí.
Díky. Našel jsem k tomu toto:
Jde o dopravní stavbu, jejímž smyslem je modernizace silnice na normové parametry a zejména obnovu velmi vytížené trasy pro výstavbu dálnice včetně jejího rozšíření a obnovy odvodnění. Rekonstrukce stávající silnice III/15523 kategorie S 6,5 je v úseku dlouhém 733,29 m. Jedná se o kompletní rekonstrukci silničního tělesa a úpravy aktivní zóny komunikace a opravy propustku a mostu. Šířka vozovky bude 5,50 m se šířkou jednoho jízdního pruhu 2,75 m a s oboustrannými nezpevněnými krajnicemi v šířce 0,75 m. V místech osazení svodidel H2 nad propustkem a mostkem se krajnice rozšíří na 1,50 m. Součástí rekonstrukce je i obnova jednotlivých sjezdů na přilehlé pozemky.
Je dobře, že tento úsek, který využívají i busy MHD a je zde poměrně živá doprava bude opraven a hlavně rozšířen. Solidních komunikací kolem Budějc není nikdy dost. Díky D3 
Jen škoda, že s tím nepočkali do otevření dálnice, teď to není kudy objet.
No, na poslední dva příspěvky koukám jako z jara
MHD z okružního mostu v Hodějovicích na Vidov a Roudné nikdy nejezdila, objízdné trasy jsou po Plavské, přes Heřmaň nebo místní zkratka přes Nedabyli "pod horou" a dálnice by tomuto příliš nepomohla, od jednoho sjezdu k druhému je to mnohem dál než kteroukoliv objízdnou trasou.
Asi ano, javito bydlí blízko a povědomí má jistě dobré 
Rekonstrukce Roudné-Vidov, Roudné-Plav-Plavnice a Novohradské až k Penny jistě budou následovat. Tyhle silnice jsou doslova rozhadrované na cucky, včetně rozvalených podloží, odvodnění by se mohlo během nich snad také povést.
Rekonstrukce Roudné-Vidov, Roudné-Plav-Plavnice a Novohradské až k Penny jistě budou následovat. Tyhle silnice jsou doslova rozhadrované na cucky, včetně rozvalených podloží, odvodnění by se mohlo během nich snad také povést.
Jasně,
linka MHD tudy nikdy nevedla, ale na mysli jsem měl některé končící busy linky 10 tudy jezdící po šichtě do dopravního podniku. Je to kratší, než se vracet přes Lidickou a Mánesovku do DP v Novohradské.
Aha, dobrý postřeh, mám pocit že jsem to zažil asi tak 3x za svůj bídný pětačtyřicetiletý život 
RedBaron:
Ještě se jednou odkloním od téma D3. Ona tudy linka MHD přece jen jezdila.
Vzpomněl jsem si, že asi před šesti - sedmi lety(?) nevím už přesně, možná i víc, tudy určitě min. měsíc jezdila linka 10, když něco dělali v Roudném. Přes Nové Hodějovice tenkrát jezdila jak linka 11, tak i 10. To vím nabeton protože občas jsem z Hodějovic "desítku" využil.
Jo, člověk zapomíná... 
Ještě se jednou odkloním od téma D3. Ona tudy linka MHD přece jen jezdila.
Když dělali nový most přes Malši v Roudném. A jako vždy plyne čas rychleji než si myslíme, psal se rok 2009.
https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/do ... nem-185234
https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/do ... nem-185234
Šmankote, ten čas letí.
Díky.
Linky MHD tam nejezdí, ale některé autobusy jezdí (či jezdily) z vozovny rovnou do Vidova/Roudného.RedBaron píše: ↑19.2.2024 17:11:26 No, na poslední dva příspěvky koukám jako z jaraMHD z okružního mostu v Hodějovicích na Vidov a Roudné nikdy nejezdila, objízdné trasy jsou po Plavské, přes Heřmaň nebo místní zkratka přes Nedabyli "pod horou" a dálnice by tomuto příliš nepomohla, od jednoho sjezdu k druhému je to mnohem dál než kteroukoliv objízdnou trasou.
A při uzavírce Roudného a při povodních tudy jezdí náhradní linka.
0310/II kolem Malše
Mám alespoň částečně prsty v: 1104/II, 4704, 4705, D48 Bělotín-Rybí, I/19 obchvaty Obrataň a Kámen, II/114 Dobříš, II/602 Vysočina a dalších...
Mám alespoň částečně prsty v: 1104/II, 4704, 4705, D48 Bělotín-Rybí, I/19 obchvaty Obrataň a Kámen, II/114 Dobříš, II/602 Vysočina a dalších...
Kote, za Pohůrku by měl bručet ten, kdo je odpovědný za vadný projekt bez náležitého vyhodnocení zvodnění podloží. Tam je totiž příčina. Většina Budějčáků paradoxně ví, že je město postaveno na dávných bažinách.
Klidně bych byl pro ! Co to prodloužení přineslo lidem v okolí stavby za problémy, chaos, prach a špínu. Nemluvím o zvýšené ceně za stavbu a o zbytečně projetém PHM a čase, který nezprovozněná stavba řidičům přinesla. 
No, že by zrovna měl mít trestní odpovědnost projektant... To nevím.
Jestli by někdo měl nést odpovědnost, tak budějcký konšelé, co na základě korupčního tlaku vydírali ŘSD ve stylu: Buď změníte projekt na tunel, nebo město nedá souhlas...
Jestli by někdo měl nést odpovědnost, tak budějcký konšelé, co na základě korupčního tlaku vydírali ŘSD ve stylu: Buď změníte projekt na tunel, nebo město nedá souhlas...
No, jo Michale, ale jak se toto promítne do trestní odpovědnosti na konšele ? Ten tlak není nikde na papíře. To alespoň předpokládám...
To máš, kote, pravdu. To že to "všichni ví" je sice pěkné, ale oba víme, že před trestním senátem musí mít žalující strana jinak nabito...
Mě spíš šlo o to, že vozit se po projektantech je tak trochu chucpe
Mě spíš šlo o to, že vozit se po projektantech je tak trochu chucpe