I/37 Pardubice, stavby na průtahu městem

[1. úsek] Trutnov (I/14, I/16) – Jaroměř (I/33)
[2. úsek] Hradec Králové (I/31) – Opatovice (D35) – Pardubice (I/36) – Chrudim (I/17) – Ždírec nad Doubravou (I/34) – Žďár nad Sázavou (I/19) – Velká Bíteš (D1)
Odpovědět
Sosa

Re: I/37 Pardubice, stavby na průtahu městem

Příspěvek od Sosa »

JiVi píše:treba jen chteji jednosmerny provoz .. pryc z mesta
Nebo dají proměnné značení, v pátek ven, v neděli do města. :crazy:
martas

Příspěvek od martas »

V novém letáku ŘSD nastal posun termínu severovýchodního obchvatu. Nově je tam 2018, ačkoliv se počítalo s 2016. Neví někdo podrobnosti? :-(
martas

Příspěvek od martas »

Vítěz na II. etapu u Trojice je znám. Stavěniště bude předáno do konce ledna ;-)
martas

Příspěvek od martas »

Tady je předchozí zpráva potvrzená. Zatím se proti výběru nejlepší nabídky nikdo neodvolal, tak to snad vydrží. http://pardubice.idnes.cz/opravy-proble ... zpravy_jah
Shr3k

Příspěvek od Shr3k »

adamos píše:Jo, podjezdem, to by odpovídalo těm 15 mega. Jen nevím, jak ten jednopruhový průplet pod tratí a mezi garážema odlehčí dopravě: http://www.mapy.cz/s/eDWF

A na SK Neumanna jsou mosty taky jednopruhové. Jde o pozůstatek železničního vojska, které se tu učilo stavět ženijní mosty :)
http://goo.gl/maps/LWNRg :) to mě samotného také zajímá, jak to chtějí provést, každopádně tam říkají jasně že jen osobáky...

Trochu mi to připomíná nadjezdy a podjezdy v jednom jihoanglickém městě, kde se čas od času pohybuju...
http://goo.gl/maps/dpOqv - regulérní jednosměrný průtah do nákupní zóny
http://goo.gl/maps/wJMvG - oblíbená zkratka přes park v případě odpolední zácpy
KH

Příspěvek od KH »

Trochu OT, ale zdá se mi to, nebo je Pardubický magistrát co se oblasti dopravy týká značně nekompetentní? Mám teď na mysli zejména chybějící obchvat (severovýchodní, o jižním ani nemluvím), souběžné rekonstrukce a uzavírky klíčových komunikací, kauza tunel u Zelené brány, problémy s rekonstrukcí třídy Míru, nový autobusový terminál a s ním související rekonstrukce nádraží (+ léta chybějící přechod/podchod trati z nádraží na Duklu), nulová aktivita ve výstavbě (dle mého názoru) mezinárodně významné cyklostezky Labská (Hradec otevřel 30 km do Kuksu, Pardubice mají pár km ke Kunětické hoře).. a teď přijdou s tímhle. Chápu, že u některých staveb je potřeba spolupráce se státem a není to jenom jejich vina, ale stejně nevím co si o tom mám myslet. Třeba by mi to někdo místní mohl osvětlit, kde je zakopaný pes.
kolja

Příspěvek od kolja »

Pro KT: Pro Pardubice je již tradicí , že se něco rozestaví a nedokončí.Nejlepším případem jsou nové lázně - začátek stavby někdy koncem padesátých let , dokončení v létech devadesátých a rekonstrukce hned deset let poté. Severo-jižní průtah je ve stavbě již od roku 1986 , kdy se začal stavět most přes Labe a dále postavila nic neřešící 4 proudá silnice nádraží - Rosice. Pak byl zase chvíli klid. Po té kolem roku 1988 se postavil úsek Rosice -Doubravice. A zase pauza. Mimo to se začala v r. 1985 stavět i tzv. rychlodráha , která měla být původně 4 proudová (viz připravené základy v podjezdu) a měla vést tunelem pod autobusovým nádražím až do místa garáží U trojice , zde napojena na severojižní obchvat a dále pokračovat podél Labe až za Svítkov, byla však ukončena provizorně na křižovatce s Palackého a jen dvouproudová. Stejně tak provizorně byl ukončen u nádraží tah od HK. Kolem roku 1995 byl nedokončený severo-jižní průtah prodloužen do Opatovic , ale zase jen dvouproudově. Plány byly hezké , ale vždy byly ukončeny provizoriem. Od roku 1985 co se v PA staví pár km průtahů , bylo v Praze postaveno několik desítek km mimo jiné jižní obchvat Prahy . Bohužel , kromě škemrání na vládě , s tím magistrát nic neudělá , jedná se o silnice státu a ten dle mého názoru Pardubicím moc nepřeje. Paramo se mohlo stavět již dříve , ale lobby pana Baštýře někdy před 4 roky za výkup pozemků pro Budějovickou dálnici (mimo jiné i jeho pozemků) dostal přednost atd atd. Magistrát se tedy snaží dopravu v PA řešit jinými variantami , které může ( ze zákona) zafinancovat. Proto se objevují někdy až bláznivá a mnohdy nedomyšlená řešení , na druhou stranu však alespoň nějaká , která můžou dopravě odlehčit. Křižovatka Hlaváčova - 17.Listopadu je trochu nedomyšlené , ale alespoň nějaké realizovatelné řešení , to samé propojení Višňovky s Pardubičkama. Tunel u Zelené brány je hezký , ale nerealizovatelný výkřik do tmy. Tady bych osobně zprovoznil stávající podchod a zrušil vyhrazené pruhy , aby se zde auta zdržovala co nejmíň. Přednádraží je kapitola sama o sobě , bylo by realizovatelné bohužel i peníze by na to byly , ale dle mého názoru někdo nedobře počítal a k tomu ještě odpor některých obyvatel.
martini
VIP

Příspěvek od martini »

I/37 Pardubice - Trojice, II. etapa - podepsána smlouva o dílo
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
martas

Příspěvek od martas »

Super zpráva. Byl jsem tam tento týden mrknout a zatím zcela klid. Ale z vícero zdrojů mám info, že už se tam sem tam něco děje, tak snad se to v dalších týdnech viditelně pohne, ať mám co fotit :-) Je o té smlouvě někde něco oficiálního? Ve věstníku jsem nic nenašel :-/
vodouch2000

Příspěvek od vodouch2000 »

Jezdím tam denně, mohu čas od času napsat report :-) Dobrá zpráva!
dvs

Příspěvek od dvs »

Nevíte jak to vypadá se sousední přestavbou MÚK Palackého (leták je z 2013), aby se ten čtyřpruh od Trojice plynule propojil.
martas

Příspěvek od martas »

Je to v úplně posledním odstavci:
http://pardubice.idnes.cz/opravy-proble ... zpravy_jah

PS: úsek na II. etapě U Trojice má být rozšířen dokonce na 5 pruhů s tím, že ten jeden bude jen pro MHD. Práce začnou v únoru.
dvs

Příspěvek od dvs »

V tom posledním odstavci je, že se vykupují pozemky.
Chtěl jsem vědět trošku víc: Jak běží ten výkup? Je naděje, aby na podzim bylo SP a dalo se vypsat výběrko (to jsou data z toho letáku)? Stavba MÚK Palackého je na jednu sezónu, což je nadějné, že pokud se to nezdrhne, tak zprovoznění by mohlo být najednou s Trojicí. Jak bude napojený ten přístav?
martini
VIP

Příspěvek od martini »

Napojení přístavu do MÚK Palackého stavba v připravované podobě přímo neobsahuje, ale teoreticky ho umožňuje... Je tam však ještě komplikace se stavbou sousední železnice (nivelity) a ze všech úhlů pohledu se jedná o nejhorší možné silniční napojení toho přístavu. V současné době se připravují podklady pro EIA na logistické centrum u přístavu a v rámci toho se bude variantně řešit silniční a možná i železniční napojení...
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Majkii
Administrátor

Příspěvek od Majkii »

https://www.youtube.com/watch?v=uIGmoHhEzLU

Rozjezd stavby nebude nijak rychlý: předání staveniště až na konci února, v březnu kácení.
wazer.cz
Pište česky, prosím!
bazantm

Příspěvek od bazantm »

Pri zájemce je situace stavby dostupná zde:

http://www.pardubice.eu/urad/mestske-ob ... u-trojice/
martas

Příspěvek od martas »

Jelikož to od začátku března konečně vypukne, tak jsem se tam zajel mrknout. Zatím je tam vysázeno jen pár kolíků a náčrty na silnici. Ale postup prací budu samozřejmě dokumentovat ;-) Foto před předáním staveniště: http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... ice/150221
martas

Příspěvek od martas »

Nevíte náhodou, kde se s podobným řešením (viz odkaz od bazantma) s kruhovým objezdem u čtyřpruhu můžeme v ČR setkat? Díky ;-)
dvs

Příspěvek od dvs »

Kruháků na čtyřpruhu je docela dost.
Třeba I/13 byla o ně vylepšena na mnoha místech:
Chomutov u Kauflandu.
Most před křižovatkou do Litvínova
Křižovatka I/63 s I/8 byla také vylepšena a je čtyřpruh zakončen kruhákem.
Tento v Trmicích na sjezdu z D8 tam také nebyl.

V Českých Budějovicích mají také na čtyřpruhu kruhák na I/20 u Globusu a určitě se dá pokračovat v dalších částech republiky.
martas

Příspěvek od martas »

Děkuji za info. V pondělí stavba konečně začne ;-) Dovolím si přihodit jeden odkaz k tématu: http://pardubice.idnes.cz/v-pardubicich ... zpravy_jah
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Chápu to dobře, že silnice se sice rozšíří na čtyřpruh, ale stejně se nic nezmění, neboť dva pruhy zabere jako vyhrazené MHD?
http://pardubice.idnes.cz/v-pardubicich ... zpravy_jah
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Majkii
Administrátor

Příspěvek od Majkii »

Ne, podle toho co jsem zatím pochopil, půjde o "pětipruh" - ve směru na sever bude pro HMD vyhrazený odstavný pruh (kde bude i zastávka) a ve směru na jih si zatím nejsem vůbec jistý, že tam troleje budou.

EDIT: našel jsem ještě jednu malůvku
wazer.cz
Pište česky, prosím!
martas

Příspěvek od martas »

Je to tak, jak píše Majkii. Ten pruh pro MHD bude zvlášť mimo čtyřpruh. Také se domnívám, že jen ze směru Chrudim-HK. Z druhé strany se toho vzhledem k blízkosti železniční trati moc postavit nedá. Pruh vůbec a troleje by jim asi taky nepovolili. V pondělí jdu mrknout na zahájení, tak se tam třebas dozvím více ;-)
Jirka L
Moderátor

Příspěvek od Jirka L »

Mapa vykoupených pozemků ŘSD pro MÚK Palackého by nebyla dostatečně vypovídající, protože I/37 je umístěná na mnoha pozemcích mimo správu ŘSD. Proto jsem v mapě znázornil i některé další vlastníky. Použité barvy:
Světle modrá: ČR - ŘSD (jako vždy)
tmavě modrá: ČR - ostatní správci: (SŽDC, Lesy ČR, SPÚ, Povodí Labe, ÚZSVM, Generální ředitelství cel)
viz zkratky
zlutá: město Pardubice
zelená: spoluvlastnictví s podílem ŘSD
červená: spoluvlastnictví bez podílu ŘSD
fialová: vlastnictví fyzických nebo právnických osob
bez barvy: nezjišťováno

Při zobrazení daného LV se obarví všechny parcely daného vlastníka v daném k.ú. Proto jsou některé parcely dál od stavby vybarvené a některé ne.

Obrázek

EDIT: 1) změna odkazu (web, kam jsem původně nahrál obrázek, nefunguje)
2) pozemky Českých drah byly původně chybě zařazeny do vlastnictví ČR, přesunuto do vlastnictví právnických osob
Naposledy upravil(a) Jirka L dne 15.3.2015 0:11:13, celkem upraveno 1 x.
otaznik

Příspěvek od otaznik »

Ředitelství silnic a dálnic zahajuje výstavbu 2. etapy silnice I/37 Pardubice - Trojice

http://www.rsd.cz/doc/Informacni-servis ... ce-trojice
Odpovědět

Zpět na „I/37“