Ministr dopravy Antonín Prachař (29.01.14 – 13.11.14)

Příprava, výstavba, provoz, dálniční poplatky, známky, elektronické mýto, PPP, legislativa, tunely, mosty
Odpovědět
bumbik

Re: Ministr dopravy Antonín Prachař

Příspěvek od bumbik »

tak včera ministr dopravy v Hydeparku ... musím říct, že mluvil na můj vkus opravdu rozumně a jeho výkon se mi líbil ... dávám palec nahoru ... škoda jen, že se stihlo relativně málo otázek ...
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
mzik

Příspěvek od mzik »

Přesně... Přišlo mi že se otázky točili jen kolem míta, sem tam se zabrousilo do ŘSD a to bylo tak vše.

Myslím že teď do Vánoc bude pro něj nejkritičtější období, sice mám pocit že se začínají oběvovat stavební povolení jak na běžícím páse, problém jsou tendry....
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Mýto si myslím, teď momentálně není takový problém, jako situace na ŘSD.
Sice teď se to nějak stabilizovalo v tom současném status quo, ale bez pořádného generálního to fungovat nebude, zvlášť když se v ŘSD začínají usazovat zajímavé struktury.
R48 -> D48 se podařilo!
bumbik

Příspěvek od bumbik »

osobně to vidím tak, jak řekl mzik - největší problém jsou tendry, ty jsou skutečně velký problém ... a myslím, že to nezmění žádný generální ... chce to nový zákon, jinak bude antimonopolní úřad za chvilku obří spalovna zadávacích dokumentací ...
mzik

Příspěvek od mzik »

Jestli mne paměť neklame tak podobný názor na to má i Prachař, komise musí mít prověření od NBÚ atd. Bumbiku přesně, to je spíše změla legislativy, což jasně spadá do dikce MD. Jeden problém jsou tendry jako takové, druhá věc je UHOS.

Ohledně tendru chápu že je asi problém ty lidi sehnat. Ale sakra ať mi nikdo netvrdí že to trvá takto šíleně dlouho, to už mi přijde spíše v některých případech jako komedie.
Kuba

Příspěvek od Kuba »

dvs

Příspěvek od dvs »

bumbik, mzik: Legislativa veřejných zakázek do dikce MD nespadá, ale patří do ministerstvu pro místní rozvoj.
Dle IMHO si nemyslím, že to lze řešit primárně neustálým předěláváním legislativy. Spíš by se mohl dostat trh do klidnějšího stavu a firmy nebudou konkurenční boj vést na UOHS kvůli nízkým cenám (bez žalobce není soudce). Za chvilku tu budeme zase řešit, že se nikdo nepřihlásil (teď už to bylo u výběrovek na projektové práce.

V poslední době si jenom říkám, že nějak přerostla ta moc všemožných bezejmených komisí (výběrové, legislativní, rozkladové).
pohrabáč

Příspěvek od pohrabáč »

Tak jsem se podíval na HP na ČT 24. Mám dojem , že je to konečně stavař a ví o čem mluví - i odborné výrazy. A taky jsem zabloudil na stránky MD. Překvapivě dobrá PR a vyjádření ke lžím novinářů. Bohužel to nečte tolik lidí jako jiné média. Pokud AGO-BAB má trochu rozumu, tak ho podrží a nebude přepřahat na neználky a nechá tam chvilku někoho , co by mohl ten chaos narovnat. Nedivím se ale ministrovi dopravy, že k němu nechce jít nikdo pracovat. Co je potřeba - chvilku stabilizovat MD - a když to vydrží, tak k na MD zláká i soukromou sféru. AGRO-BAB má asi nejtěžší ministerstvo - a největší zděděny bordel a problémy - a asi se ukáže,kdo co natáhl do stranické pokladny. Dobrý zdroj příjmů chce mít zase oranžová a modrá - a nejvíc šedivý neználek z 09.Snad komise k D 47 rozkryje co a jak bylo. Pokud zase do ztracena - tak ahoj v Siera Leone.
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Spousta lidí tady mělo při jmenování Prachaře ministrem radost, že jde na MD stavař a že to bude dobré a možná i hezky mluví (neviděl jsem ten pořad), ale jak to jde dohromady s jeho činy ? Že ŘSD už tak dost rozhašené rozhasí ještě víc, když tam přivede partu nýmandů z jiného oboru. Že vymýšlí nové řešení v místech kde je to dlouhodobě ustálené a každá změna znamená další roky nebo spíš desetiletí navíc (Znojmo, Mikulov - dvoupruh, obchvat Budějovic, vymýšlení přetrasování stavby 518 na základě rad madam Žilkové ....). Pořád mi to nejde do hlavy, co ten člověk dělá. Chvíli působí rozumně a vzápětí udělá nějákou naprostou kravinu, za kterou by se musel stydět i malej Jarda ........
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Konečně jde do pryč ......

Ministr Prachař ve vládě končí, nahradit ho má šéf Skansky Ťok

http://zpravy.idnes.cz/prachar-ve-vlade ... domaci_kop
bumbik

Příspěvek od bumbik »

šéf Skansky - odborník z dopravního stavitelství je jistě skvělá náhrada, snad by mohl domluvit všem v dopravním kartelu, ať přestanou cpát na ÚOHS tendry a mohlo by se to začít hýbat ... hlavně, aby měl dobrou ruku při volbě pana generálního na ŘSD, spíš ze zvědavosti mě pak bude zajímat, jak na konec Prachaře zareaguje vedení Přerova, které bylo rádo, že je šéfem dopravy člověk z jejich sousedství, který měl prosadit dostavbu D1 a průpich Přerovem ... snad se situace s prioritami výrazně nezmění ... nicméně Prachařovi jsem fandil, jeho konec je pro mě zklamáním ...
kojal

Příspěvek od kojal »

Prachařovi jsem také fandil, jeho konec je pro mě také zklamáním. Hlavně že jsme na bodě nula a zase to bude někdo davat dohromady minimalně rok -k obrazu svému a potom ho vyrazi protože to za rok dat dohromady nestihne. A tak to bude pořad dokola :( Nejsem si uplně jisty jestli se krytika na MD změni tim že tam bude někdo jiny. Myslim že měl Prachař dostat delši možnost něco dokazat když už ho tam dali.
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Já jsem Prachařovi fandil, dokud nedorazil ŘSD přivedením party lidí mimo obor, v čele s naprosto nekompetentním Kubišem. Tehdy začalo být jasné, že je bohužel Prachař mimo ......
Vizi

Příspěvek od Vizi »

bumbik píše:šéf Skansky - odborník z dopravního stavitelství...
No já nevím, Skanska a.s. má celkem 6 divizí, z nichž 2 se věnují dopravnímu stavitelství. A kromě toho, Dan Ťok je spíš manažer než odborník na stavitelství, pokud se nepletu, do roku 2008 ve stavebnictví vůbec nepůsobil.
Musítobýtčtyřpruhové všech zemí, spojte se!
kojal

Příspěvek od kojal »

Ťok je od roku 2008 generálním ředitelem a předsedou společnosti Skanska Česká republika. Předtím působil ve významných funkcích například ve firmách Jihomoravská plynárenská, ABB energetické systémy či Alstom.

Babiš už nyní počítá s kritikou výběru, zejména kvůli tomu, že Ťok není odborníkem na dopravu. „Kozel zahradníkem je určitě dobrý výběr,“ poznamenal však na tiskové konferenci.
dvs

Příspěvek od dvs »

Ing. Dan Ťok
generální ředitel a předseda
představenstva
Skanska, a.s.
Vystudoval: Vystudoval VUT v Brně, fakultu strojního inženýrství.
Pracuje:
Kariéru začal v První brněnské strojírně, kde se po devíti letech stal divizním ředitelem.
V roce 1996 se stal generálním ředitelem firmy ABB Energetické systémy, o tři roky později začal šéfovat společnosti Alstom Power a fungoval i jako oblastní manažer Alstomu pro ČR a SR.
V roce 2003 přichází jako předseda představenstva do Jihomoravské plynárenské, o tři roky později se stává ředitelem KKCG Industry B.V.
Od února roku 2007 je generálním ředitelem a předsedou představenstva společnosti Skanska. Rád hraje golf a tenis, zajímá se o literaturu a divadlo. zdroj
bumbik

Příspěvek od bumbik »

Houdini

Příspěvek od Houdini »

Dan Ťok minimálně chápe v čem je problém:(5. 11. 2012) A tak se zastavily veškeré toky peněz na přípravu staveb, zejména v dopravní infrastruktuře. Přitom to zas nebyly bůhvíjaké sumy. No a výsledek se brzy dostavil. Nejsou připraveny stavby, a i kdyby teď peníze přišly, není co stavět, protože nejsou vykoupené pozemky, nejsou hotové projekty, nic.

Já jsem pro to, aby se šetřilo, a je pro to ještě prostor, i když už dnes se v našem oboru šetří velmi výrazně. Ale zastavit přípravu, to znamená nachystat pro stavebnictví řadu hubených let. Krize, která mohla trvat tři čtyři léta, se tak protáhne na let deset, možná patnáct. Protože se zanedbalo něco, co se už nedá dohnat.

viz http://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/ver ... le:762269/
"Při plánování dálnic se nedívám na mapu Čech, ale na mapu Evropy."
kojal

Příspěvek od kojal »

Podobné věty jsem slišel i od Prachaře. Oni to chapou všichni ale rozjet zastaveny vlak chvilku trvá-za 9 měsicu se všechny problémi na MD vyřešit nedají. A je jedno kdo tam bude.
Sosa

Příspěvek od Sosa »

Největší problém bude, jak volnou ruku bude mít. Co bude moci prosadit.

Aby zase nepřišli jen lidi od Babiše.
Ptákjarabák

Příspěvek od Ptákjarabák »

Sympaťák ten Prachař, ale ... za poradce si vybral geronty jako Strnad a Tomeš, nekomunikoval se svým úřadem, návrhy zákonů mu psal neví se kdo, začal podkopávat trasu SOKP. Závěr: žádná škoda.
Naposledy upravil(a) Ptákjarabák dne 12.11.2014 15:28:43, celkem upraveno 1 x.
P_V

Příspěvek od P_V »

Vysoce postavený pán ze stavební firmy ministrem, kdypak naposledy jsme to tu měli? :)
bumbik

Příspěvek od bumbik »

Skanska už hledá nového šéfa viz.
http://zpravy.e15.cz/domaci/politika/to ... fa-1136527
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Pokud vim, tak Ťok neni majitelem Skansky. Takže neměli 8-)
Sch

Příspěvek od Sch »

A0AE
Odpovědět

Zpět na „Všeobecné“