0805 Lovosice – Řehlovice

Praha – Ústí nad Labem – Německo
Odpovědět

Jak dlouho bude nový úsek otevřen?

den
0
Žádná hlasování
několik dní
4
3%
týden
2
2%
měsíc
17
13%
rok
9
7%
několik let
23
18%
na věky
71
56%

Celkem hlasů: 126

dvs

Re: 0805 Lovosice – Řehlovice

Příspěvek od dvs »

Toto je furt ta etapa I = odvodnění. (odvezou část nahoře a udělají příkopy na odvodnění). Pak se musí pořešit ta další část za odhadovaných 300mil.
viz http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic. ... 56#p102456
Orel

Příspěvek od Orel »

Kuba píše:Dneska se na to odstranění teprve podepsala samostatná smlouva o dílo. Práce by měly začít příští týden.

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci ... ni-sesuvu/

http://www.financninoviny.cz/zpravy/zav ... en/1146190
Reagoval jsem na článek z 31.10.2014 (viz následující výňatek)

„S Eurovií dosud nemáme o této zakázce podepsanou smlouvu, nicméně podpis očekáváme v nejbližších dnech. Myslím si, že samotné fyzické zahájení prací na místě bude také otázkou velice krátké doby. Podle mých informací už Eurovia na místo stěhuje techniku,“ uzavírá Jan Rýdl z ŘSD.
the max

Příspěvek od the max »

Zdravím, jsem tu nový, tak mne nekamenujte ;-)

Dozvěděl jsem se z rádia i televize, že na odstranění sesuvu dostane Eurovia 72 mega (možná to bude i víc, protože vícepráce, že). Zároveň bylo sděleno, že materiál ze sesuvu bude převezen ke křižovatce Řehlovice, kde ho naopak bude potřeba. Fajn, ale z toho mi vychází jedna věc. Pokud v projektu ke křižovatce nic o sesuvu nebylo, tak se muselo předpokládat, že Eurovia bude muset někde sehnat materiál na navážku a ten tam navézt. Teď vlastně tedy ten potřebný materiál má, dostane navíc na jeho přesun 72 mega. Bude tedy následně i křizovatka Řehlovice levnější, když tedy ten materiál už nebude muset znovu navážet a shánět ho? Pokud ne, tak to vlastně dostane zaplacené dvakrát. Jednou ze sesuvu, podruhé z křižovatky.
mar3k

Příspěvek od mar3k »

the max píše:Zdravím, jsem tu nový, tak mne nekamenujte ;-)

Dozvěděl jsem se z rádia i televize, že na odstranění sesuvu dostane Eurovia 72 mega (možná to bude i víc, protože vícepráce, že). Zároveň bylo sděleno, že materiál ze sesuvu bude převezen ke křižovatce Řehlovice, kde ho naopak bude potřeba. Fajn, ale z toho mi vychází jedna věc. Pokud v projektu ke křižovatce nic o sesuvu nebylo, tak se muselo předpokládat, že Eurovia bude muset někde sehnat materiál na navážku a ten tam navézt. Teď vlastně tedy ten potřebný materiál má, dostane navíc na jeho přesun 72 mega. Bude tedy následně i křizovatka Řehlovice levnější, když tedy ten materiál už nebude muset znovu navážet a shánět ho? Pokud ne, tak to vlastně dostane zaplacené dvakrát. Jednou ze sesuvu, podruhé z křižovatky.
Ve skutečnosti je to tak, že do křižovatky se počítalo s materiálem ze zářezu z trasy, kde se ovšem, díky nedostatečnému geologickému průzkumu z dob zadání stavby, projevil materiál do násypu jako nevhodný. Čímž vznikl problém s bilancí zemin. Materiál sice je, ale nelze jej použít a jiný by se musel draho nakupovat a dovážet. V této situaci je materiál ze sesuvu vysvobození jak pro investora, který v zadání slíbil zhotoviteli materiál vhodný, tak pro zhotovitele, který bude moci stavět.
the max

Příspěvek od the max »

Děkuji za vysvětlení, ale i tak se mi zdá, že je něco špatně.
mar3k

Příspěvek od mar3k »

the max píše:Děkuji za vysvětlení, ale i tak se mi zdá, že je něco špatně.
Na této stavbě je špatně skoro všechno... To se Vám nezdá
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

mar3k píše:Ve skutečnosti je to tak, že do křižovatky se počítalo s materiálem ze zářezu z trasy, kde se ovšem, díky nedostatečnému geologickému průzkumu z dob zadání stavby, projevil materiál do násypu jako nevhodný. Čímž vznikl problém s bilancí zemin. Materiál sice je, ale nelze jej použít a jiný by se musel draho nakupovat a dovážet.
To není pravda. Problém vznikl kvůli časovému odstupu průzkumu a stavby. V mezidobí se změnily normy ohledně zemních prací a projektant se jim dostatečně nepřizpůsobil. Původně byl materiál zařazený jako "málo vhodný". Tento termín nová norma nemá a správné přetřídění by odpovídalo něčemu mezi "bez úprav nevhodný" a "nevhodný" v nové normě.
Avšak z nějakého neznámého důvodu se to takto nepřetřídilo a z původního termínu se pouze vyškrtlo slovo "málo". A prů..r je na světě...
dvs

Příspěvek od dvs »

Dnes prý podle ct24 zacnou práce na sesuvu. Prý tam přijedou i Toť, Prachař, Babiš.
Likas

Příspěvek od Likas »

Pan Babiš: „Já říkám, že bych to možná postavil sám, rychleji a po rovině a levněji. Je obrovská ostuda, že za 21 let jsme postavili 76 kilometrů dálnice za 40 miliard korun. To je totální paralýza, neschopnost státu fungovat jako firma,“
Zdroj: http://usti.idnes.cz/zahajeni-likvidace ... ntent=main

A já říkám - škoda, že pan Babiš podniká v agrochemii - mohlo být líp. :-) Já bych to taky zvládl rychleji, levněji, lépěji, kdyby tu nebylo tolika stupňové stavební řízení a možnost do toho v každém kole hodit vidle. Plus výkupy.
dvs

Příspěvek od dvs »

2016?
No ony budou krajské volby.
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

Dělníci se pustili do odstraňování závalu na D8

19. 11. 2014 11:55, autor: ČT24 aktualizováno 19. 11. 2014 12:52

Litochovice (Litoměřicko) – Na rozestavěné dálnici D8 v Ústeckém kraji začaly práce na odstraňování závalu. Dělníci zahájili sanaci sesunutého svahu, sanace by měla být dokončena příští rok v dubnu. Práce za zhruba 72 milionů jsou v podstatě přípravné, odstranění celého sesuvu pak přijde asi na miliardu. Hlína a kamení zavalily dálnici loni v červenci a podle odborníků je jeho okolí stále nestabilní.

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/region ... alu-na-d8/
Pepino_82

Příspěvek od Pepino_82 »

Ví někdo, kdy začnou stavět most přes "uhelnou strouhu". Teď se všichni vymlouvali na sesuv, ale až se sesuv odstaní, aby pak stále nechyběl dodělat most a pak se zase bude hledat viník.
Vizi

Příspěvek od Vizi »

Pepino_82 píše:... aby pak stále nechyběl dodělat most a pak se zase bude hledat viník.
V klidu, není kam spěchat.
Viník je jasný, jsou to ekologové ať jde o cokoliv (v diskuzi na iHeute bylo hezké zdůvodnění že můžou i za ten sesuv), no a když se nestihnou volby 2016, tak se nic neděje, 2017 by měly být parlamentní a k těm by to taky byl hezký dárek. Dokonce bych se přimlouval, aby se vzhledem ke stávajícímu bordelu v zadávání zakázek s otevíráním moc nespěchalo nebo nám dojdou nové stavby, 2016 bych dal D11 a D8 bych si schoval.
Musítobýtčtyřpruhové všech zemí, spojte se!
mar3k

Příspěvek od mar3k »

Aby se firmy zavázali že v roce 2016 bude hotovo? Populismus jak Himaláje, když to brzdí ŘSD...
bumbik

Příspěvek od bumbik »

no o kousek výše píše martini, že projekt na most přes Uhelnou strouhu čeká na ŘSD na schválení, pokud bude brzy puštěn v život, tak si klidně myslím, že se firmy zavázat mohou, jelikož tento hlavní kolizní bod bude odstraněn stejně jako ten sesuv u Litochovic, takže pak nevidím důvod dalšího zdržení ...
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
kot

Příspěvek od kot »

bumbiku nezapomínej na šmejdy země - třeba přijdou s něčím novým... :o
Sosa

Příspěvek od Sosa »

Tady bude větší problém UHOS než šmejdi země.
dvs

Příspěvek od dvs »

kot píše:bumbiku nezapomínej na šmejdy země - třeba přijdou s něčím novým... :o
No ono stačí, že ty tři předběžné stavební povolení ,na základě nichž probíhají odklízecí práce sesuvu napadli, a jde to ke krajskému soudu. Naštěstí toto odvolání nemá odkladný účinek. Už to tu problesklo před měsícem http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic. ... 82#p102482
pohrabáč

Příspěvek od pohrabáč »

Můj postřeh k výběru zhotovitele. Eurovia prováděla původní stavbu - nepředala ji zatím - je to její prostor. Asi by bylo těžko a velmi složité kdyby jí po nepředané stavbě jezdil někdo cizí a prováděl třeba odtěžení zeminy a způsobil nějaké škody. Kdo by pak platil ty škody a nutné úpravy po dokončení prací? Myslím, že takto to bylo vybráno velmi dobře. Princip - jste na svém tak si tam dělejte co chcete a škody z prací jdou na vaše triko. Samozřejmě je něco jiného konečná cena prací. Ale i to se dalo usmlouvat. Tady zase je můj souhlas jak to Prachař rozhodl - samozřejmě mohlo to být rychleji. Ale kdo se dnes z úředníků podepíše pod něco co by logicky mělo jít rychle?
Likas

Příspěvek od Likas »

Good news everyone. Opětovně se rozjely i práce na vystrojování tunelů. Asi po čtyřech letech. Má někdo nějaké info o mostu přes Uhelnou strouhu?
mar3k

Příspěvek od mar3k »

Likas píše:Má někdo nějaké info o mostu přes Uhelnou strouhu?
Ano - stále se nestaví :-)

a aby nebyl tento příspěvek tak bezvýznamný
http://archiv.ihned.cz/c1-63211870-zava ... byrokracii

"Je to velký geologický průšvih. Těžko se chápe, proč ŘSD do této varianty trasy vůbec šlo a trvalo na ní," nerozumí ministr životního prostředí Richard Brabec

Přitom výjimku z CHKO pro trasu vydalo právě MŽP... to jen tak pro zajímavost. Nechápu že se v tom pořád ještě někdo rejpe.
Kuba

Příspěvek od Kuba »

Zpátky k tématu :)
MÚK Řehlovice - semafor na přeložce silnice III. třídy Habrovany - Řehlovice pod nově provedeným dvojitým mostem je pryč, bednění je rozebrané. Probíhají tam zřejmě zemní práce mezi mosty (asi jen v týdnu), podle mě část původně navezeného dálničního náspu mezi oběma mosty je odvezena. Zřejmě se bude navážet materiál ze sesuvu.
Něco se tam ale děje i v sobotu, ve 12 šlo pár dělníků do buňkoviště.
Pomalými kroky se suneme jako unavený hlemýžď k cíli.

Povídání o Šumavě přesunuto do koše - MzO
dvs

Příspěvek od dvs »

Ještě kdyby se přes zimu vyjasnil most přes Uhelnou strouhu. Předpokládám, že když na podzim tam vrtali s V3S (máme tu fotku), tak teď musí někdo napsat "papíry co navrtal", pak jiný další "papíry jak tam založit most" a pak to zadat.

Taky jsem nepochopil, jak chtějí řešit odstranění toho sesuvu v další(ích) běrovetapě(ách) z hlediska zadání. Je to takové ticho ...
Odpovědět

Zpět na „D8“