Jak jezdíme

Off-topic pokec
Odpovědět

Kolik najedete kilometrů za rok?

0 - 5000 km
8
5%
5000 - 10 000 km
13
8%
10 000 - 15 000 km
38
22%
15 000 - 20 000 km
27
16%
20 000 - 25 000 km
18
11%
25 000 - 30 000 km
27
16%
30 000 - 40 000 km
16
9%
40 000 - 50 000 km
7
4%
50 000 - 75 000 km
13
8%
75 000 - 100 000 km
0
Žádná hlasování
100 000 a více
2
1%

Celkem hlasů: 169

Mikulik

Re: Jak jezdíme

Příspěvek od Mikulik »

Samozřejmě že pouštím jen cyklistky vedoucí kolo. Po přechodu se má kolo jedině vést. I když jsem si těď vědom, že jsem nedávno toto jako cyklista dole na Podbabský v Praze porušil. Ještě se zeptám do pléna překročil jsem rychlost na 40 o 13 km/h, protože jsem jel do nemocnice autem s krvavou rukou, co jsem se vysekal na kole. Mám to zaplatit nebo odvolat se? V tom šoku jsem na rychlost vůbec nemyslel.
adamos

Příspěvek od adamos »

Já bych se odvolal a dokázal to zprávou od lékaře. Myslím, že i zákon na takovéto situace pamatuje - cesta do nemocnice a porodnice se dá v nevyhnutých případech absolvovat i pod vlivem...
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
pivko

Příspěvek od pivko »

Mikulik píše:Samozřejmě že pouštím jen cyklistky vedoucí kolo. Po přechodu se má kolo jedině vést. I když jsem si těď vědom, že jsem nedávno toto jako cyklista dole na Podbabský v Praze porušil. Ještě se zeptám do pléna překročil jsem rychlost na 40 o 13 km/h, protože jsem jel do nemocnice autem s krvavou rukou, co jsem se vysekal na kole. Mám to zaplatit nebo odvolat se? V tom šoku jsem na rychlost vůbec nemyslel.
No jen aby vám ještě nepřišili porušení § 5 odst. 2 písm. c) zákona č. 361/2000 Sb. "řidič nesmí řídit vozidlo nebo jet na zvířeti, jestliže je jeho schopnost k řízení vozidla nebo jízdě na zvířeti snížena v důsledku jeho zdravotního stavu", je za to sice "jen" pokuta do 2.500 Kč, ale stejně. Spíš bych volil klasické osvědčené metody na správní delikt.
dvs

Příspěvek od dvs »

Nezodpovědní řidiči ohrožují pracovníky ŘSD na silnicích a dálnicích
S nárůstem hustoty provozu po konci prázdnin se výrazně zvýšilo i riziko pro pracovníky údržby silnic a dálnic. Jen na komunikacích ve správě Ředitelství silnic a dálnic ČR došlo 2. září hned ke třem nehodám při stavebních pracích a údržbě, probíhajících na dálnicích a silnicích za provozu. Největším nebezpečím pro silničáře jsou podle statistiky nákladní auta.
„Řidiči si musí uvědomit, že pracovníci ŘSD udržují silnice a dálnice pro ně, pro jejich bezpečnou jízdu. Měli by mít stále na paměti, že na silnicích a dálnicích v rekonstrukci je riziko střetu neporovnatelně vyšší než v běžném provozu. U profesionálních řidičů se obvykle určitá dávka rutiny při řízení předpokládá, neměla by však být na úkor bezpečnosti. Zejména ne bezpečnosti druhých osob,“ říká Soňa Křítková, pověřená řízením ŘSD ČR. „Uděláme vše pro to, aby se neopakovala tragédie podobná nehodě z letošního srpna, kdy řidič kamionu najel přímo na pracoviště na dálnici D5 a těžce zranil dva zaměstnance ŘSD,“ dodává.
Ačkoliv je nákladních aut podstatně méně než osobních, způsobují jejich řidiči naprostou většinu nehod v situaci, kdy probíhají práce na silnici za provozu. Od začátku roku 2011 do konce srpna letošního roku došlo celkem ke 234 nehodám na rekonstruovaných úsecích. Řidiči nákladních aut jsou viníky 170 z nich. Většinou se jedná o kolizi se silničářskou technikou způsobenou nepozorností řidiče.
ŘSD se snaží tyto nehody omezit na minimum a ochránit tak dělníky, pracujících na rozsáhlých stavbách a rekonstrukcích silniční sítě i řidiče, kteří místy s omezeným provozem projíždějí. Začali jsme používat velmi účinné mobilní výstražné prahy, které upozorní řidiče automobilů na blížící se nebezpečný úsek.

Tři zmíněné nehody ze začátku září jsou přímo modelovými příklady:

· Na dálnici D5 naboural na třiačtyřicátém kilometru neznámý řidič nákladního auta do vozidla ŘSD zametajícího zpevněnou krajnici. Po nehodě pokračoval dále v jízdě.

· Na dálnici D1, na kilometru 145. Nákladní auto narazilo do boku vozidla ŘSD jedoucího po krajnici, které táhlo předzvěstný vozík upozorňující na sekání trávy ve středním dělicím pásu.

· Na rychlostní silnici R35 na km 288. Řidič nákladního auta jedoucí velmi nezodpovědně těsně za jiným kamionem neviděl dostatečně před sebe. Přehlédl tak vozidlo ŘSD táhnoucí předzvěstný vozík, který upozorňoval na sekání trávy ve středním dělicím pásu. Po nárazu došlo k roztržení boku vozidla ŘSD. Naštěstí ani při jedné z nehod nebyl nikdo zraněn.

Datum: 11.09.2014
http://www.rsd.cz/doc/Informacni-servis ... -dalnicich
Standa

Příspěvek od Standa »

Hanes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanes »

Kdyby se alespoň zabil sám a nepřipravil o život děti. Tady je vidět, že peníze kurví charakter a vymývají mozek. Prostě blb má prachy tak si koupí nadupanou káru i když neumí ovládat ani Trabanta. Mám chechtáky a hotovo - kdo je víc. Nwchápu nač mu ta kára byla tam skoro na Ukrajině, kde ani pořádné cesty nemají.
Na konci světa: I/60 a kousek od civilizace: A 94, jinak na cestě mezi nimi.
Standa

Příspěvek od Standa »

Zdá se, že u nás objevili paragraf o "obecném ohrožení". Doufám, že ho také budou umět použít proti zlodějům kovů (zabezpečení u železnice, svodidla, ...).

http://www.novinky.cz/krimi/349842-pira ... m-let.html
monin

Příspěvek od monin »

Ovšem tady, v kontextu té rozumné petice za rozumný okruh okolo Prahy, tady už veškerá sranda přestává.
http://www.novinky.cz/krimi/351401-hrom ... -auta.html
http://www.novinky.cz/krimi/351420-vybr ... -auto.html
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
vaclav

Příspěvek od vaclav »

velice zajimava diskuze, kterou sem kopiruji. takze ta obavana represe zrejme funguje!?

Když budeš jezdit podle předpisů, tak ti to bude úplně jedno zda-li ty vehementy [kamery] plní funkci fotografa anebo ne

Hanesi souhlas, ale udržet 50ku s autem silnějším než 1300ccm není snadná práce. S tempomatem to pochopitelně jde bez problému...

Kote věř mi, jde to. Německá policie mě to naučila, stačili tři pokusy (dohromady čtyři body pryč a pokaždé cca 150 éček v ři.i)

Tak to byl fakt účinný "školící" program ! /ne že bych ti to přál/

Ale účinnost školení byla velmi dobrá.
Standa

Příspěvek od Standa »

http://zlin.idnes.cz/trest-za-srazeni-d ... zpravy_klu

Tohle mě hodně štve, trochu jsem před lety napomáhal vybudování toho chodníku, kde se to stalo, a říkal jsem si, jak to tam pomohlo... :evil:
vaclav

Příspěvek od vaclav »

Standa píše:http://zlin.idnes.cz/trest-za-srazeni-d ... zpravy_klu

Tohle mě hodně štve, trochu jsem před lety napomáhal vybudování toho chodníku, kde se to stalo, a říkal jsem si, jak to tam pomohlo... :evil:
sileny... a nedavno na tom smichove. proste balkan.
kik

Příspěvek od kik »

vaclav

Příspěvek od vaclav »

„Na směrově nedělených silnicích by se mělo jezdit nejvýš sedmdesátikilometrovou rychlostí, projíždět křižovatky maximálně padesátkou a místa, kde se pohybují chodci, maximálně třicetikilometrovou rychlostí,“

tohle je urcite pravdiva studie a nemusela nutne vzniknout v cesku. obecne s tim asi lze souhlasit. nikde v clanku ale neni napsano, ze se pujde timhle smerem. spis vnimam clanek jako pozitivni loby za stavbu, udrzbu a rekonstrukci infrastruktury.
kik

Příspěvek od kik »

Vaclave, ve Slovinsku mezi koncem dalnice u Ptuje a prechodem Macelj je neco podobneho a jsou tam kolony i v pulce zari - tedy mimo hlavni sezonu. Pokud by se toto zavedlo tady tak podle meho nazoru pocet nehod vzroste misto aby klesl.
Tady nepomuze restrikce, ale bud, jak doufas, zlepseni infrastruktury nebo duslednejsi vychova ridicu a viditelnost policistu. Tim nemyslim mereni rychlosti na naprosto nesmyslnych mistech ale treba jen to, ze budou videt. Ale spis se obavam ze se pujde cestou restrikce... Tedy dal policejni buzerace, dalsi omezeni rychlosti, zakazy predjizdeni i na mistech kde je to mozne apod. Jenom doufam ze se mylim....
vaclav

Příspěvek od vaclav »

kik píše: Ale spis se obavam ze se pujde cestou restrikce... Tedy dal policejni buzerace....
viz muj prispevek z 4/11:

velice zajimava diskuze, kterou sem kopiruji. takze ta obavana represe zrejme funguje!?

Když budeš jezdit podle předpisů, tak ti to bude úplně jedno zda-li ty vehementy [kamery] plní funkci fotografa anebo ne

Hanesi souhlas, ale udržet 50ku s autem silnějším než 1300ccm není snadná práce. S tempomatem to pochopitelně jde bez problému...

Kote věř mi, jde to. Německá policie mě to naučila, stačili tři pokusy (dohromady čtyři body pryč a pokaždé cca 150 éček v ři.i)

Tak to byl fakt účinný "školící" program ! /ne že bych ti to přál/

Ale účinnost školení byla velmi dobrá.
kik

Příspěvek od kik »

Vaclave, priznavam ze vetsinou povolenou 90-tku lehce prekracuji, v obcich tu padesatku vetsinou dodrzuji (tim myslim mista se zastavbou - pokud je nekde cedule a domy nekolikset metru za ni, tak tech padesat jedu az u tech domu), nehazim mysky apod. Rekl bych ze jsem takovy 'normalni' cesky ridic. Co me ale dokaze nastvat je ze kdyz jedu po meste (napr. v HK na okruhu tech povolenych 60) a predjede me policejni auto bez majaku ktere jede evidentne mnohem vic nez je povolena rychlost. Stve me to, ze spousta policajtu uz neumi ani pozdravit - to se mi stalo letos v lete a podle slov znamych jsem nebyl prvni pripad. Stve me to ze policajti meri rychlost na mistech kde je kolikrat rychlost nesmyslne omezena. Stve me to ze napr. v HK mestska policie az na vzacne vyjimky prevazne kontroluje zda mate zaplacene parkovani. Temi vyjimkami myslim 'mestaky' stojici rano na prechodech u skol. A jak tam najednou vsichni ridici jezdi opatrne. Ono by se toho naslo vice...
vaclav

Příspěvek od vaclav »

musite si uvedomit, ze i policajt je clovek. ja se zase treba nestacim divit v nemocnici, jak se chovaji nekteri studovany doktori a ostatni zamestnanci. atd. je to proste odraz ceskeho naroda, logicky.
jeni013

Příspěvek od jeni013 »

Vizte tohoto nebezpečného piráta. Neříkám, že je to v pořádku, ale kdyby se takto chovali všichni řidiči, tak u nás můžeme jezdit klidně neomezenou rychlostí.

Že ho policajti zkasírovali, bych chápal. Ale dát to novinářům jako příklad nebezpečné jízdy, to si mohli odpustit.
Standa

Příspěvek od Standa »

jeni013: Přes 200 už to u nás nebezpečné je - kvůli rozdílu rychlostí. Taky jsem už takhle párkrát jel (hlavně v Německu), ale buď na prázdném úseku, nebo tam, kde předjížděná auta nejela o tolik pomaleji (odhadem jela tak 160). Nejnebezpečnější mi ovšem připadalo prudké brzdění, když si "pirát" všiml policie.
Jaroslav

Příspěvek od Jaroslav »

Standa píše:jeni013: Přes 200 už to u nás nebezpečné je - kvůli rozdílu rychlostí. Taky jsem už takhle párkrát jel (hlavně v Německu), ale buď na prázdném úseku, nebo tam, kde předjížděná auta nejela o tolik pomaleji (odhadem jela tak 160). Nejnebezpečnější mi ovšem připadalo prudké brzdění, když si "pirát" všiml policie.
Tak to jsme se asi každý dívali na jiné video - já jsem viděl naprosto bezpečnou a vyrovnanou jízdu za kterou si myslím že by v normálním státě neměla být ani ta pokuta...
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Pozor na cyklisty, vozí se sebou sekery, neradno provokovat :crazy:
http://ostrava.idnes.cz/cyklista-se-sek ... zpravy_ama
Naposledy upravil(a) Lenny dne 21.11.2014 22:48:28, celkem upraveno 1 x.
Důvod: překlep
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
kollma

Příspěvek od kollma »

Sebou, nebo s sebou?

Ale podle nadpisu jsem si fakt myslel, že mu ta sekera trčela zaražená v ruce.
monin

Příspěvek od monin »

Včera večer, po dlouhé době, zase neuvěřitelný zážitek na D1 při výjezdu z Prahy po 20h, vcelku souvislá kolona, ale jen v prostředním pruhu (!), max. 110-120km/h, a to přesto, že v úseku do Průhonic, jely max. tři kamiony, v pravém jízdním pruhu. A další extrém byl samozřejmě ten, když člověk tu kolonu začal předjíždět, tak se na něj ve 130-140km/h, zezadu okamžitě nalepí nějaký exot, co jede minimálně stopade, lepí se na vás a zkouší to všemožně to podjet. Nestálo by za to, v úsecích, kde máme tří pruh, alespoň nějaké dopravní značení, co by jasně naznačovalo a upozorňovalo na nutnost jízdy v pravém jízdním pruhu? Chápu, že když je někdo zabedněný, nepomůže nic, ale přece jen..
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
vodouch2000

Příspěvek od vodouch2000 »

Monine, nepsal jste na základě vašeho zážitku tento článek? :-)
http://auto.idnes.cz/jizda-v-prostredni ... ntent=top6
vaclav

Příspěvek od vaclav »

je toto pravda?
"Podjíždět zprava se na dálnici nesmí"
Odpovědět

Zpět na „Odpočívka Na České dálnici“