Komunální politika v Praze
Re: Komunální politika v Praze
popravdě si myslím, že by jentak nebyl, ani kdyby tam seděl pavlík horolezec
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Rozhovor s M. Stropnickým v HN.....Bez komentáře!
Když přejdeme ke konkrétním věcem, jaké máte plány jako radní pro územní plán s pražským vnějším okruhem?
Po pravdě řečeno, kdyby bylo jenom na mně, tak silniční okruh by se nestavěl vůbec. Je to ale tak, že v programové části koaliční smlouvy máme větu, že budeme podporovat nejprůchodnější varianty dostavby silničního okruhu. Ale vypadlo tam například slovo "co nejrychlejší" dostavby. Na tom, aby tam nebylo, jsem trval.
Tipoval bych, že slovo nejprůchodnější si budeme vykládat různě. Pro mě znamená nejprůchodnější to, že se nám podaří získat veřejnost v tom místě. To znamená, podaří-li se nám najít souhlas s městskými částmi, jejichž územím má silniční okruh procházet a občanskými iniciativami. A to hlavně v jihovýchodní části města. V severozápadní si zatím pro sebe myslím, že by bylo možné a žádoucí se bez okruhu obejít úplně.
Co městský okruh?
Vnitřní okruh je špatně úplně od začátku. Jsou to investice do zastaralého konceptu řešení dopravy v Praze a naprosto bezohledným upřednostňováním automobilové dopravy na úkor všech ostatních. Výsledkem je, tuším, padesátimiliardový dluh. A ten nám blokuje ostatní rozvoj. Jestli se bude i nadále pokračovat ve výstavbě vnitřního okruhu a s ním související velkoměstských tepen - radiál, tak můžeme na jakýkoliv rozvoj v ostatních oblastech zapomenout. A to je prostě věc, o které rada bude muset rozhodnout.
Mně se zdá, že první kroky, které by měly navazovat po zprovoznění tunelu Blanka na jaře, nemají být o výstavbě navazujících komunikací, ale naopak uzavření části dopravních tepen uvnitř města. Například část mezi Klárovem a Újezdem a Smetanovo nábřeží by měly být zklidněné.
Když přejdeme ke konkrétním věcem, jaké máte plány jako radní pro územní plán s pražským vnějším okruhem?
Po pravdě řečeno, kdyby bylo jenom na mně, tak silniční okruh by se nestavěl vůbec. Je to ale tak, že v programové části koaliční smlouvy máme větu, že budeme podporovat nejprůchodnější varianty dostavby silničního okruhu. Ale vypadlo tam například slovo "co nejrychlejší" dostavby. Na tom, aby tam nebylo, jsem trval.
Tipoval bych, že slovo nejprůchodnější si budeme vykládat různě. Pro mě znamená nejprůchodnější to, že se nám podaří získat veřejnost v tom místě. To znamená, podaří-li se nám najít souhlas s městskými částmi, jejichž územím má silniční okruh procházet a občanskými iniciativami. A to hlavně v jihovýchodní části města. V severozápadní si zatím pro sebe myslím, že by bylo možné a žádoucí se bez okruhu obejít úplně.
Co městský okruh?
Vnitřní okruh je špatně úplně od začátku. Jsou to investice do zastaralého konceptu řešení dopravy v Praze a naprosto bezohledným upřednostňováním automobilové dopravy na úkor všech ostatních. Výsledkem je, tuším, padesátimiliardový dluh. A ten nám blokuje ostatní rozvoj. Jestli se bude i nadále pokračovat ve výstavbě vnitřního okruhu a s ním související velkoměstských tepen - radiál, tak můžeme na jakýkoliv rozvoj v ostatních oblastech zapomenout. A to je prostě věc, o které rada bude muset rozhodnout.
Mně se zdá, že první kroky, které by měly navazovat po zprovoznění tunelu Blanka na jaře, nemají být o výstavbě navazujících komunikací, ale naopak uzavření části dopravních tepen uvnitř města. Například část mezi Klárovem a Újezdem a Smetanovo nábřeží by měly být zklidněné.
Á, už mě někdo předešel. Ale musím říct, že té pakáži z Automatu se jedna věc daří - mít vždycky nějakého svého koně na radnici. Nejdřív Hudeček a teď tenhle pitomec.
Ale jinak fakt dobrý - nebudeme stavět vnitřní okruh ani vnější okruh a k žádoucímu stavu v oblasti dopravy se dopracujeme zákazy. Bože, do čehos to duši dal.
Ale jinak fakt dobrý - nebudeme stavět vnitřní okruh ani vnější okruh a k žádoucímu stavu v oblasti dopravy se dopracujeme zákazy. Bože, do čehos to duši dal.
Teda to i na mě, jako na někoho, kdo už jezdí skoro jen na kole, nebo vlakem, je toto moc. To je fakt megapiii.a. Zastaralý koncept dopravy. A jaký je tedy ten moderní? Že budeme pořádat uprostřed Smetanova nábřeží bleší trh, hrát tam kanastu, šít a háčkovat? 
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Moderní je jezdit MHD, proto se také zlevní Opencard. Jakpak se ve financích DPP asi projeví tohle: http://byznys.lidovky.cz/kompenzace-kvu ... doprava_ml . Řekl bych, že nás čeká v Praze hodně legrace
!
Co dodat. Prostě "vyčarujte 200M". Posílení na ty davy, co to má údajně přilákat, se teda asi taky konat nebude...- A chybějící peníze z levnější tramvajenky by do rozpočtu dopravního podniku město doplatilo?
- Ne, to musí dopravní podnik zvládnout ze svých vnitřních peněz na chod. Ale ne propouštěním, snižováním platů a podobně. Musíme tam ty peníze prostě najít.
Království a půl princezny za 511.
Zas na druhou stranu, v této pozici na magistrátu udělá ten blbec asi méně škody, než jako starosta Prahy 3. Radní pro územní plán - žádný územní plán se neschválí, protože do toho vstupuje taková spousta věcí, na které je takový neschopa, co v životě nic pořádného nedělal, naprosto spolehlivě krátký. Takže 4 roky nebude nic dělat a bude akorát blbě kecat. Spíš by mě zajímalo, jak se na tuto věc tváří ostatní radní za ANO a ČSSD.
Taky je možný, že ta jejich slavná koalice nevydrží do švestek a vznikne nějaký rozumnější projekt.
Taky je možný, že ta jejich slavná koalice nevydrží do švestek a vznikne nějaký rozumnější projekt.
Cožpak se toto ve výsledku u stávající trasy 511 s výjimkou Běchovic nepodařilo???thruby píše: Tipoval bych, že slovo nejprůchodnější si budeme vykládat různě. Pro mě znamená nejprůchodnější to, že se nám podaří získat veřejnost v tom místě. To znamená, podaří-li se nám najít souhlas s městskými částmi, jejichž územím má silniční okruh procházet a občanskými iniciativami. A to hlavně v jihovýchodní části města.
Bobek: Navíc si asi hodně lidí tentokrát celoroční Openkard koupí raději později. Pokud se jim podaří skutečně přilákat do MHD davy, tak si jí třeba já nekoupím vůbec a budu jezdit autem, MHD přecpanou a la socík opravdu nemusím.
Stando, neviděl bych to přilákání davů až zas tak růžově...
Kot: Tak to si ji asi koupím, ale počkám si na to zlevnění
.
Hlavně nevím, jak chtějí to přilákání davů řešit, když řada linek MHD už dnes operuje na hranici své kapacity.
Obávám se, že na stav "budete sice jezdit jak dobytek, ale ušetříte při tom" bude pořád ještě slyšet dost lidí.
A pokud nebude, tak nastoupí tvrdá restriktivní opatření proti IAD.
Už jsem se dávno zařekl, že v případě uzavření Smetanova nábřeží se s MHMP potkáme u soudu. Tak k tomu holt bude muset dojít, to se nedá nic dělat.
Tenhle stav je tu díky bláznům z Ropidu na některých linkách už teď a bez slevyMPMP píše:Obávám se, že na stav "budete sice jezdit jak dobytek, ale ušetříte při tom" bude pořád ještě slyšet dost lidí.
těším se na tothruby píše:Rozhovor s M. Stropnickým v HN.....Bez komentáře!
...
protože se konečná zdá, že přišel někdo tak blbej, že už nikdy nemůžou vyhrát
ale ono je možný cokoli
bohužel
a obce okolo prahy budou nadšený neboť se podaří vyhnat dopravu na ty místní komunikace, který už dnes nestíhají kapacitně
až se bude sibřinou a spol. valit tranzit od říčan, třeba se někdo probere
pakliže se nezrealizuje ta verze, že obchvat prahy vede polskem a ndr
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
-
Hanes
- Kontaktovat uživatele:
Autobusy budou mít busvleky jako v šedesátých letech legendární RTO, tím bude kapacita navýšenapivko píše:Hlavně nevím, jak chtějí to přilákání davů řešit, když řada linek MHD už dnes operuje na hranici své kapacity.
- Přílohy
-
- www.prazskypatriot.cz.jpg (10.65 KiB) Zobrazeno 8783 x
Na konci světa: I/60 a kousek od civilizace: A 94, jinak na cestě mezi nimi.
-
Marooned17
Asi jsem úplně blbej, ale on okruh po dostavbě 511 a obchvatu Slaného nebude uzavřen?
Marooned17: Tak z tohoto úhlu pohledu už vlastně uzavřen je, jen trochu šišatě a poněkud se překrývá s MO...
Jedině, že ta I/16 bude pěknou jedničkou, ale okruh by měl být aspoň dělený čtyřpruh s omezeným přístupem s múk a to I/16 včetně obchvatu Slaného není. Takže mluvit o okruhu je hodně nadnesené.
Když už tak aspoň jako Regionenring okolo Vídně. Ten je taky pěkně šišatý...

http://www.asfinag.at/unterwegs/bauproj ... gionenring
Když už tak aspoň jako Regionenring okolo Vídně. Ten je taky pěkně šišatý...

http://www.asfinag.at/unterwegs/bauproj ... gionenring
Souhlasím. Obce kolem Prahy se podělaj totálně. V pondělí ráno jsem napočítal za 5 minut v protisměru na příjezdu do Prahy kolem Statenic zhruba 200 aut. Takže 2 500 aut za hodinu. Takže to vidím na intenzitu min. 10 000 dopoledne do Prahy a to stejný odpoledne zpět. No a běžně tak 20-30 náklaďáků do hodiny. To mi nikdo nevymluví, to vidím. Díky téhle familii Stropnických je t v prčicích.
Že by už...?
http://www.novinky.cz/domaci/359564-mat ... h-pad.html
Sice paradoxně za něco úplně jiného než za zelené (ne)schopnosti, ale přece...
http://www.novinky.cz/domaci/359564-mat ... h-pad.html
Sice paradoxně za něco úplně jiného než za zelené (ne)schopnosti, ale přece...
I kdyby to bylo za to, že nosí blbou kravatu... Odchod tohohle budižkničemu by pro Prahu byl jednoznačně přínosem. Možná by pak poprvé v životě musel začít dělat něco pořádného. I když svoloč jeho typu se jistě uchytí v nějaké neziskovce, co umí sosat granty. Třeba na výzkum genderové vyváženosti profese uklízečky nebo něco takového. Nebo by se určitě chytil v Auto-matu.
Ačkoliv s vámi, pane kolego, z duše souhlasím, tak se dle mého názoru v jedné věci mýlíte. A to v tom, že je potřeba, aby Stropnický vydržel ještě nějaký čas, protože se to by dalo šanci a definitivní a totální znemožnění nejen jeho osoby, ale celého toho zeleného nesmyslu.pivko píše:I kdyby to bylo za to, že nosí blbou kravatu... Odchod tohohle budižkničemu by pro Prahu byl jednoznačně přínosem. Možná by pak poprvé v životě musel začít dělat něco pořádného. I když svoloč jeho typu se jistě uchytí v nějaké neziskovce, co umí sosat granty. Třeba na výzkum genderové vyváženosti profese uklízečky nebo něco takového. Nebo by se určitě chytil v Auto-matu.
Fakt by se mu mělo podařit zavřít nábřeží, na magistrále sebrat další pruh, omezit v intravilánu rychlost na 30 km/h. Ano, to všechno lze pod jeho jménem dohledat....
To by totiž pražanům definitivně otevřelo oči a na několik volebních období by od zeleného nesmyslu byl pokoj.