Financování výstavby dálnic

Příprava, výstavba, provoz, dálniční poplatky, známky, elektronické mýto, PPP, legislativa, tunely, mosty
Odpovědět
bumbik

Re: Financování výstavby dálnic

Příspěvek od bumbik »

9 miliard navíc pro dopravu, to je hodně solidní, zajímalo by mě, o kolika tedy penězích se přesně bavíme, protože podle grafiky ČT to vypadá na 35 miliard Kč jenže k tomu je třeba připočítat evropské peníze, takže by mě zajímalo, kolik to dělá celkem?

viz. http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonom ... pokracuje/
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Petanecek

Příspěvek od Petanecek »

A co se bude stavět??? Leda tak domečky z karet...
Zdržuji se hlavně jižně od Dunaje, ale rád se podívám i na severní břeh a sem tam i na západ od Rýna.
dvs

Příspěvek od dvs »

Tak snad něco ano. Přeci jenom jsou to peníze až na rok 2015. Pokud vyřeší letos výkupy a něco vykoupí, tak by se mohla hnout R35.

Přeci jenom snad svítá
http://www.mmr.cz/cs/Ministerstvo/Minis ... -ctvrtleti
bumbik

Příspěvek od bumbik »

tak z OPD II můžeme získat 129.1 mld Kč v letech 2014 - 2020 viz.

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci ... i-sanitky/
Diaľničiar
VIP

Příspěvek od Diaľničiar »

Tak jsem se dočetl, že české HDP bylo v roce 1989 672 mld. korun, nyní více jak 4.000 mld. Kč, přičemž, když se zohlední inflace, tak se zvětšilo reálně o 50%.

Tak mě napadá, kdyby někdo dokázal teď vypočítat: kolik mld. Kč šlo po revoluci šlo na výstavbu dálnic a kolik jde nyní a udělat propočet, jak to vzrostlo tak cena/km jak i meziroční financování

kdo se na to podujme :?:
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Diaľničiar
VIP

Příspěvek od Diaľničiar »

:P
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Honza1

Příspěvek od Honza1 »

Blesk: EK nepošle Česku do roku 2016 peníze na vodní dopravu, řekl Čoček .... Nedořešený spor o vodní dopravu má pro Česko ještě jeden negativní dopad. Oddaluje se totiž definitivní schválení podmínek pro čerpání dotací na dopravní infrastrukturu. "Původní vize byla, že ke schválení dojde na přelomu roku, nejpozději v lednu 2015. Evropská komise se však nyní kloní k termínu pozdní jaro 2015," upozornil Čoček, podle nějž by to mohlo způsobit problémy s financováním některých investic.

http://www.blesk.cz/clanek/live-ekonomi ... cocek.html
RACH

Příspěvek od RACH »

Dle předběžného odhadu SFDI se v dopravě letos nepodaří vyčerpat asi 14 miliard Kč. Z nevyčerpaných peněz má být na rok 2015 podle návrhu rozpočtu přesunuto 11,1 miliardy korun z peněz určených na stavby spolufinancované ze zdrojů EU. Do nového rozpočtu bude dále směřovat dalších šest miliard korun ze zůstatků na účtech fondu z předchozích období.

Zdroj ČTK a SFDI
http://www.estav.cz/cz/963.v-doprave-se ... at-finance

To jsou ale na dopravě dobří hospodáři. Ušetřili cca 17 miliard a když je tedy přičtu k těm 233 miliardám které měli již slíbeno na zahájení staveb do roku 2016 tak mi to vychází na 250 miliard. :crazy: Asi těžko co? Ty peníze jsou pro dopravní stavby pryč. 250 miliard to technicky u nás nejde. Můj tip: do konce roku 2016 zahájí stavby za 180 miliard. Tak začátkem roku 2017 svůj tip skouknu.
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Pokud se podaří zahájit i jen polovinu toho co je plánované, tak to stejně nebude mít kdo postavit. Podle mě na to nemají firmy stavební kapacity. Zase je to ode zdi, kde zdi.
R48 -> D48 se podařilo!
RACH

Příspěvek od RACH »

Jojo asi máš pravdu. Jen škoda těch promrhaných 17 miliard když už byly. Mohli jsme za to jezdit po nových cca 40-50 km R+D.
Country
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Country »

Poděkujte Bártovi, tohle je důsledek jeho úřadování .....
Marooned17

Příspěvek od Marooned17 »

Bárta tam byl necelej rok. Ale vyčítat se mu bude stav DS ještě za 10 let. :crazy:
RACH

Příspěvek od RACH »

Marooned17 píše:Bárta tam byl necelej rok. Ale vyčítat se mu bude stav DS ještě za 10 let. :crazy:
No já bych moc očima nekroutil. Zastavil jak přípravu staveb tak některé stavby. Třeba taková R49 Hulín-Fryšták mohla být již hotova. EU sice dá na ní hezkej peníz, ale co naplat když to Bárta v 7/2010 zaříz a stavba dostala znovu porodní bolesti a má problém znovu se rozjet. Na to navazují další věci. Třeba do Holešovské prům. zóny se firmy neženou a lidi nemaj práci a Zlín alternativní komunikaci ze severu. Stavební firmy a lidé taky nemají práci, protože nejsou stavby připraveny a 17 miliard se neprostaví a dává se to na další roky kde se ta spousta miliard (233-250) ve dvou letech nestihne prostavět ačkoli EU nám má většinu peněz zaplatit. Tak si říkám kolik % Bárta ušetřil! Myslím, že nic a v důsledku to bude ještě dražší jelikož je jasné že firmy nebudou mít na ty stavby kapacitu a stavby podraží.
Je smutné vidět jak rychle se v Polsku staví a u nás zhola nic. Vyvlastnění podle starého tomu taky nepomohlo, ale to nevím kdo prosadil. Jedno je jisté, že i takovej Řebíček kterej rozestavěl spoustu staveb, které byly často i předražené, neměl na ně dostatek peněz a možná i malou domů si posílal tak proti Bártovi by mohl dostat titul manažer roku. ;)
Petanecek

Příspěvek od Petanecek »

Chápu, že toto jsou peníze na "nové projekty", ale nešlo by z nich trošku zafinancovat zlepšování povrchů silnic?? Alespon tam by se vidělo, kam jdou peníze a rozhodně by si pak člověk nepřipadal, jak někde na Ukrajině..
Zdržuji se hlavně jižně od Dunaje, ale rád se podívám i na severní břeh a sem tam i na západ od Rýna.
dvs

Příspěvek od dvs »

Běžnou opravu povrchu ne, ale musí to být "pořádná rekonstrukce". Příkladem je modernizace D1 - kromě povrchu i odvodnění, kabely, úprava příčného sklonu atd. ... Jenomže taková rekonstrukce už je náročnější na přípravu. Pak se za to ještě vyměňovala svodidla...
caveman

Příspěvek od caveman »

Co zasmluvněné a poté zastavené stavby? Kolik toho ještě zbývá?
Je na to vlákno Zasmluvněné stavby "zlatých let", ale rok nic nového.
bumbik

Příspěvek od bumbik »

podle mě chybí I/35 Valmez - Lešná 3. etapa, R49 Hulín - Fryšták a R7 Postoloprty - Bítozeves - opravte mě, jestli se pletu
dvs

Příspěvek od dvs »

Podle mne to souhlasí.
Je tu ještě podobné jedno vlákno a hned na začátku je seznam.
http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic. ... 445#p60445
Jsou tam ještě nějaké stavby na I. třídách.
Když si to projdete, tak co se dalo rozjet tak se staví, něco je i postavené. Zajímavá z hlediska objemu peněz by byla R49, ale tam do toho nejmenovaný vrazil eko-vidle.
bumbik

Příspěvek od bumbik »

zkontroloval jsem to, a je to skutečně tak - protože na I. třídách, co jsem kontroloval se už vše staví, chybí tedy pouze ty 3 stavby, co jsem výše uvedl, z nichž věřím, že příští rok se začne I/35 Valmez Lešná 3. etapa, a pokud konečně bude SP, tak i ta R49, u R7 mám četné pochybnosti ...
RACH

Příspěvek od RACH »

Ještě ze 13.10.2010
Seznam zastavených, pozdržených staveb a aktuální stav

Vysoká rozestavěnost
•I/11 Mokré Lazce - hranice okresů Opava, Ostrava - staví se
•I/67 Skřečoň - Bohumín obchvat - hotovo
•I/56 Ostrava - Prodloužená Místecká II. stavba - hotovo
•I/9 Sosnová MÚK (mimoúrovňové křížení) - hotovo

Minimálně rozestavěné
•I/49 Malenovice - Otrokovice okres Zlín, hotovo
•R6 Lubenec - Bošov, staví se
•R7 Postoloprty - MÚK Bitozeves, nestaví se plán ZS 11/15
•I/11 Ostrava Prodloužená Rudná, staví se
•R49 4901 Hulín - Fryšták, staví něco málo
•R1 ul. Na Radosti napojení na SOKP, to nevím?
•R35 Hradec Králové (Sedlice), Opatovice - hotovo
•I/3 Čerčany MÚK Na Pyšelce, hotovo

Příprava nebo před realizací
•R4 Skalka - křiž. II/118, nestaví se plán ZS 12/14
•R48 Frýdek Místek - obchvat, nestaví se plán ZS 2/15
•I/37 Chrudim obchvat úsek Medlešice - I/17, staví se

Pouze časové/věcné rozložení (nejedná se o zastavení)
•D8 - 805 Lovosice – Řehlovice, staví se
•D47 47092 Bohumín - státní hranice ČR/PR, hotovo

Zdroj: http://www.silnice-zeleznice.cz/clanek/ ... ch-staveb/

Odkaz na odemknutí staveb, článek z 24.9.2013
http://ekonomika.idnes.cz/stavebni-firm ... oprava_brm
bumbik

Příspěvek od bumbik »

tak zrovna R4 Skalka - Háje se začne stavět až někdy na jaře, jestli to neskončí u ÚOHS a R48 obchvat FM, tak ten ještě nemá ani PDPS natož ZDS a o Skatulově hliníku raději pomlčet, takže ZS 2/2016 mi přijde rozhodně reálnější ... jinak to samozřejmě vcelku sedí ... aktuálně největší problém vidím v tendrech ŘSD, ty jsou podle mě kámen úrazu, jak tady psal martini - vzájemné uznávání všeobecných obchodních podmínek mezi uchazeči a ŘSD je velký problém ... zatím stále trvá již 4. rokem stav, kdy se nepodařilo vytendrovat nově připravenou dálnici či rychlostku, nepočítám modernizaci D1, ale zatím se nedotendrovaly ani stavby na D3, ani D1 Přerov - Lipník, ani ta R4, ... prostě tendry jsou alfa omega ...
adamos

Příspěvek od adamos »

RACH píše:•R1 ul. Na Radosti napojení na SOKP, to nevím?
Stavebně hotovo, snad se otevře každým dnem
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
RACH

Příspěvek od RACH »

adamos píše:
RACH píše:•R1 ul. Na Radosti napojení na SOKP, to nevím?
Stavebně hotovo, snad se otevře každým dnem
Díky za info.

Jinak ty termíny ZS jsou samozřejmě jen aktuální zbožná letáková přání. Je jen smutné, že když jsou peníze a každý rok by se mohla klidně otevírat stovka kilometrů D+R tak je výsledek nulový.
Odpovědět

Zpět na „Všeobecné“