[D0] 511 Běchovice – Modletice (D1)

Odpovědět
michal

Re: 511 Běchovice – Modletice (D1)

Příspěvek od michal »

Našel jsem nějaké obrázky na stránkách Satra.cz, které tady už byly, to je ono? Toto je aktuální stav a tvar?

Obrázek
dvs

Příspěvek od dvs »

Podle mne tyto situačky tu nebyly. Dám tu odkaz (je tam ještě jeden zajímavý tvar) http://www.satra.cz/muk-bechovice-dubec/
Každopádně toto jsou situačky z přelomu 2010/11, kdy řsd vypsalo soutěž na předělání MÚK, tak aby vyhověla hlukovým normám. Zúčastnilo se více firem, ale na finále, pokud si pamatuji už nedošlo. Pak do toho přišlo odvolání na zúr...
Teď na ně přijde řada a necháme se překvapit finální podobou;)
P_V

Příspěvek od P_V »

To vypadá hned lépe, a přitom stačilo jen prohodit výškové úrovně a tu frekventovanější dát dospod. Triangl by navíc umožnil i napojit Českobrodskou a byl Běchovicím více ku prospěchu, ale asi vyžadoval změnit ten pracně vybojovaný územní plán = další šprajc.
_jan91

Příspěvek od _jan91 »

Ta alternativní varianta je hodně šílená ale líbí se mi :), projektant musel mít hodně dobrou představivost, když dokázal tohle vytvořit. Funkční by to určitě bylo a nemusely by se rušit větve na staré I/12 což mi přijde jako škoda... Rušení křižovatek nebo větví mi přijde celkově jako kravina, pokud ten okruh má sloužit i místním tak i kdyby byla co 1 km nějaká křižovatka tak to není nic proti ničemu. Norma je jen doporučující nikoliv závazná. Kolektory nebo průplety se dá napojit cokoliv... Když může být něco podobného u Na Radosti a D5 tak proč ne i tady.
Teď je jen otázka, jestli to bude dražší/levnější řešení, jak dlouho navíc by trvalo zpracovat tyto změny a jestli vůbec jde Běchovickým o nějaký kompromis a lepší řešení nebo jestli odmítají stavbu 511 jako takovou a chtějí místo ní tu nesmyslnou variantu kamsi na Úvaly...
Bobek

Příspěvek od Bobek »

No nevím. V obou verzích vazba 511 > ŠR vratnou rampou, to je podle mě prostě špatně.
Království a půl princezny za 511.
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

Na provoz Říčany - Praha by snad měla stačit a o moc víc toho po ní nepojede.
musklin

Příspěvek od musklin »

Bobek píše:No nevím. V obou verzích vazba 511 > ŠR vratnou rampou, to je podle mě prostě špatně.
To je přesně ten přístup co 511 a R1 blokuje x let.
Podívejte se na napojení R10 na R1 a vysočanské radiály na Kbelskou.
Kompromisy, které jakž tak fungují a to ještě mají obrovské rezervy ve svodidlech a světelném značení.
Doba kdy o R a D rozhododval ten kdo umí namíchat beton a spočítat most již dávno skončila.
Dnes rozhoduje ten kdo získá peníze a politickou (občanskou) podporu a s tímhle přístupem se jí asi moc získat nepodaří.
Standa

Příspěvek od Standa »

Za sebe musím říct, že by se mi zachování stávajících ramp dost líbilo, celkově ta trianglová verze působí klidněji a pokud se dá 511 do zářezu, snad dodrží i hlukové limity. I/11 je navíc trochu odsunutá od Běchovic. Dalo by se to řešit v rámci čerstvě vydaného ÚR (počítalo se v něm i s touto možností, když ještě není vybrána přesná varianta MÚK)?
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Mam pocit, že 511->ŠR neni zdaleka tak významný jako napojení ŠR->ČM, který se tam naopak obejde bez kilometrový zajížďky tim pytlem s malym poloměrem ala Barranďák, takže jsem všema dvacíti pro triangl.
kot

Příspěvek od kot »

Jonáši, hlavně si ale získej "politickou(občanskou) podporu" ! Pro jistotu začni u musklina.
Standa

Příspěvek od Standa »

Kot: Musklin vypadá, že se mu to taky líbí :) . Konec konců, myšlenku prohození nivelit R1 a I/11 v MÚK Běchovice tady kdysi taky podpořil, mně se to původně moc nezdálo, ale pak jsem se při průjezdu ŠR soustředil na výškové uspořádání a už si to umím představit taky.
Michal R

Příspěvek od Michal R »

Kot: Milý Kote, na chvíli jsem se zasnil nad tím, kdy by "občanská podpora" PRO měla stejnou váhu jako "občanská podpora" PROTI.... :-)

Nu, doufám, že přehození nivelit pomůže a hlukově to vyjde.... nové Územní řízení je fakt zásek na dlouho...
dvs

Příspěvek od dvs »

Pokud to chápu dobře, tak je potřeba aby se múk vešla do pozemku daného současným platným územním plánem. Tam to území vychází z původně zamýšleného tvaru. Chtít změnu územního plánu je v reálně neproveditelné.
musklin

Příspěvek od musklin »

Tak evidentně je zde poptávka na další moudro, tak rychlým pohledem:
Líbí se mě, že problém je řešen z pohledu čistého stolu
Libí se mě, že napojení 511 - ŠR není jako napojení R55 - D1 (Hulín - Brno), protože tam je 80 (pokud si pamatuju) ale dá se jet kilo, takže aplikace tohoto řešení do prostoru Běchovic by akorát přivedla tenhle proud o "vysoké" rychlosti/ hluku blíž zástavby a to za to nestojí.
Líbí se mě, že křižovatka je řešena v podstatě "nadvakrát" a takto bych já šel do jednání, kdyby po mě chtěl někdo dohodu za každou cenu --> postavit jen levou část. Napojení ŠR - 511 by se dočasně provedlo ještě před budoucí R12, sjezd 511 - ŠR bych řešil až pod Ikeou v rámci přestavby 510 na třípruh.

Pravá část včetně napojení ŠR - 511 a 511 - ŠR ve verzi nákresu by se řešilo s výstavbou R12.
Pak to bude spor o R12 v podání Běchovice vs Újezd vers. Úvaly - tedy spor o kumunikaci, která se staví kvůli těm co se o ní budou hádat, ne kvůli zbytku republiky.
Vyšší náklady bych "obětoval" na oltář odblokování situace.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

musklin píše:Libí se mě, že napojení 511 - ŠR není jako napojení R55 - D1 (Hulín - Brno), protože tam je 80 (pokud si pamatuju) ale dá se jet kilo, takže aplikace tohoto řešení do prostoru Běchovic by akorát přivedla tenhle proud o "vysoké" rychlosti/ hluku blíž zástavby a to za to nestojí.
Je tam doporučená 80, ale projet se o dá ve 130.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
dps

Příspěvek od dps »

Jeden laicky dotaz: to nesla zmenit jen nivelita, ze tu rampu R1->SR zmenili na vratnou? Me tam teda mista prijde docela dost. Ne ze by ta rampa byla nejak veledulezita, ale prece jenom na tom novem navrhu je ta vratna rampa sakra ostra.
Z osobniho pocitu mi prijde plynulejsi prujezd hlukove prijatelnejsi, nez kdyz nekdo bude brzdit a pak to za se rozjizdet.
michal

Příspěvek od michal »

Napadá mě jedna věc, kterou jsem tady vyčetl mezi řádky. Co realizovat ten triangl v rámci platného ÚR bez ohledu na to, zdali se někdy vůbec postaví ta R12? Když byly možné ty kejkle s múk R1 x R4, proč by se vlastně nemohlo postavit funkční provizorium v rámci stávajícího záboru i zde? V podstatě by stačily tři mosty (dva pro rampy přes R1 a jeden pro křížení těch ramp). Může zůstat stávající sjezd na I/12 a bourání těch dvou tří mostů za 20 - 30 let, kdy se ta přeložka I/12 možná začne stavět, už asi někoho moc tankovat nebude...
Mike

Příspěvek od Mike »

Standa píše:.... Konec konců, myšlenku prohození nivelit R1 a I/11 v MÚK Běchovice tady kdysi taky podpořil, ....
předpokládám, že myslíte I/12
R1 s I/11 kříží až o pár km dál ;)

jinak z uvedench obrázků, se mi ta 3 jeví jako nejlepší řešení
pakliže se nepředpokládá, že na ŠR ustane většine provozu
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Sopko

Rozhovor s Matějem Stropnickým v E15

Příspěvek od Sopko »

Není tam zatím například podpora zrušení konceptu radiál. Ale co není v územním plánu, to se nedá postavit a já budu pracovat na tom, aby radiály vypadly. Shodli jsme se, že prioritou je metro D a rychlodráha z Veleslavína na Ruzyň.

Nikdo dnes ale rychlodráhu nijak vehementně nezpochybňuje...
Nezpochybňuje, ale nejsou na ni peníze, protože se pořád mluví o silničním okruhu.

Tady však není investorem Praha, ale stát. To má Praha dobrovolně dávat peníze na státní stavby, když nemá třeba právě na to metro?
Důležité je, aby se město definitivně rozhodlo, že nebude stavět metro na letiště. V minulosti se vždy nakonec daly peníze na stavby, které byly připravené, nikoli potřebné. Já budu mít na rozdíl od Hudečka tu výhodu, že proti mně nebudou stát odéesácké radnice, ale budou při mně stát zelené radnice. Zatímco na stavbách veřejné dopravy v koalici shoda je, na těch silničních tolik ne.

Zelení prosazovali regionální variantu Pražského okruhu – pak by se jej ale možná dočkaly vaše děti...
Formulace zní, že budeme prosazovat nejprůchodnější varianty. Vypadlo slovo nejrychlejší. Musíme se dohodnout s občanskými iniciativami a městskými částmi.

Prosím, co nejrychleji... Jezdím po Jižní spojce a je to tragédie.
Tak budete jezdit metrem.

To asi do Mladé Boleslavi nepůjde.
Bude to velmi složité, ale na východě to musíme vyřešit. K severozápadní straně se budu snažit otevřít diskusi, jestli je vůbec potřeba.

A nebude po otevření tunelu Blanka naopak téměř nutná?
Existuje varianta spojení D8 a R7. Základní koncept – vnější a vnitřní okruh, radiály a magistrála – je ze 70. let. Je třeba ho prověřit znovu a připravit nový generel dopravy města, který hlavně změní uvažování. Není možné, aby se všechny peníze nalévaly do betonových tunelů. Musíme rozvíjet město jinde než jen ve prospěch automobilismu.

Nenastolil tento trend už Hudeček?
Přijde mi, že všude, kde postavíte silnici, vznikne zácpa. V Římě, kde jsem žil, měli už v osmdesátých letech vnější a vnitřní okruh a oba byly neustále ucpané, i když přistavěli další pruhy. Praha má na rozdíl od Říma naprosto dokonalou síť veřejné dopravy.

Chcete tedy přelít peníze na investice do dotací na hromadnou dopravu?
Doufejme, že bude výhoda, že hnutí ANO má ministra financí. Pažská koalice je pro ANO důležitá, takže si myslím, že by mohl stát konečně pomoci a podílet se na metru D.

celé zde: http://nazory.euro.e15.cz/rozhovory/mat ... nu-1141347
Naposledy upravil(a) Sopko dne 14.12.2014 20:29:11, celkem upraveno 1 x.
Hanes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanes »

Co k tomu dodat:
Takové jelito, které mele brutální nesmysly a neví "která páčka". By mne zajímalo jak dostane ty projíždějící kamiony do metra nebo tramvaje. Prostě a jednoduše: výstavní blb a navíc je celá ta jejich rodina nějaká divná.
Na konci světa: I/60 a kousek od civilizace: A 94, jinak na cestě mezi nimi.
grundyg

Příspěvek od grundyg »

To se snad ani nedá slušně okomentovat. Myslel jsem si, že v "umění" mít v politickém vedení (města, státu) někoho, kdo je mimo realitu a žije si ve světě, který si vysnil ve své vlastní hlavě, už bylo dosaženo maxima. Stropnický tohle všechno posunuje zase o pořádný kus dál. Ale co si lidi zvolili, to máme. Bylo by prima aby ještě řekl, jak hodlá sankcionovat ty, kteří nebudou podle jeho rozhodnutí "prostě jezdit metrem". Připadá mi, jako bych se rouhal, ale musím to říct - tohle si fakt nedovolili ani ty komunisti, určovat lidem čím mají jezdit do práce. A s tím ministrem financí - to jsou zlatá slova. Taky je výhoda mít tatínka, který se s někým vlivným zná. A s ním bude stát a padat. Sorry za OT...
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

grundyg píše:Bylo by prima aby ještě řekl, jak hodlá sankcionovat ty, kteří nebudou podle jeho rozhodnutí "prostě jezdit metrem". ...
Rudí Kmerové vyřešili i tohle, přišli na to, že nepotřebují ani města :-)
kot

Příspěvek od kot »

Grundygu, ten blb už začíná sankcionovat IAD tím, že hodlá přestat alespoň mírně rozvíjet rozvoj silniční sítě, která vždy zaostává za rozvojem města jako takového.
Standa

Příspěvek od Standa »

Co si v Praze lidé zvolili, to mají. Nezapomínejte, že "zelený Che" byl původně na nevolitelném místě a dostal se do MHMP díky preferenčním hlasům :zvraci: .

Mike: Samozřejmě jsem myslel I/12, nějak jsem se myšlenkově upnul k 511 a ta 11 mi utkvěla v paměti :oops: ... Ale to se stává i v lepších rodinách ;) !
monin

Příspěvek od monin »

Hanes píše:Co k tomu dodat:
Takové jelito, které mele brutální nesmysly a neví "která páčka". By mne zajímalo jak dostane ty projíždějící kamiony do metra nebo tramvaje. Prostě a jednoduše: výstavní blb a navíc je celá ta jejich rodina nějaká divná.
:D dobrá definice. Docela jsem se pobavil. Arogance a nabubřelost z něj čiší opravdu jak svině. A nejen z něj. Jeho (nevlastní ?) máti jsem posledně slyšel na Radiožurnálu a bylo to snad ještě horší. Ještě, že Kordulce je teprve 7 let a Kryšpín, že jezdí zatím jen v kočárku.
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Odpovědět

Zpět na „Pražský okruh D0“