Dostavba estakády Opatovice

Hradec Králové – Moravská Třebová – Mohelnice – Olomouc – Lipník nad Bečvou
Odpovědět
martas

Re: Dostavba estakády Opatovice

Příspěvek od martas »

Stěžejní část výletu opět v Opatovicích. Poznatky: Šlape to na plné obrátky. Na úplném konic přibyla další vrstva zeminy. A že by tajné pokračování? Na poli hned za valem totiž leželo na různých místech asi sedm kupek nějakého bílošedého půdního materiálu. Asi základy :-) Těleso hlavní trasy ještě spojeno se sjezdovou větví od Časů nebylo. Moc však nechybí. Nájezdová rampa z rondelu se naopak dostala až téměř nad (stále uzavřenou) silnici směr Siko. Zrovna tam byla nějaká inspekce, takže jsem tam nebyl vítaným hostem. Pod příslibem pár fotak a zmizení jsem na budku nedostal :-) Jinak levá polovina mostu od Sedlic už se dostala i za střechu nad I/37. Pravá je stále na začátku, ale taky se to hýbe. Po rondelu se jezdí v obou směrech, jelikož provozu tam momentálně nic nebrání. Více na fotkách: http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... ice/140904
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

procházka kolem, po i uvnitř estakády Opatovice
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... ce/140912/

především posuvná skruž Metrostavu poskládaná z mírně upravené stavebnice ŽM16 ("rámusák")
posuvná skruž Skansky

možná pak udělám i nějaký výběr...
Medvěd píše:Já to srazil na 358 fotek: http://medved77.rajce.idnes.cz/2014_-_0 ... vice_publ/
prisec

Příspěvek od prisec »

Po několika denním vedení dopravy HK-Pce přes rondel, je rondel opět obousměrný. Od Pardubic doleva jak na R35 tak na Opatovice, sjezd s R35, vpravo Pce vlevo HK. Tvorba kolon zaručena. Kamiony mají problém odbočit do Opatovic a na HK to není o mnoho lepší. Kritická místa vznikají při odbočení vlevo na R35 a Opatovice.
Mike

Příspěvek od Mike »

asi jsem tam jel ve špatnou hodinu - dnes cca.13hod
trochu mě to překvapilo, ale stála předemnou 3 auta a všechna odbočila na Pce.
tak jsem se hrdě - poprvé - vrhl do protisměru ;)
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

to by chtělo nějaké video :jidlo:
Mike

Příspěvek od Mike »

to bohužel nemám, šěstí, že tam byla ta další auta
on ten les původních - nyní přeškrtaných - značek, doplněný těmi novými přenosnými je na chvilku přemýšlení
no a pak jsem si vzpoměl, že se jezdí vpravo a vyšlo to 8-)
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
martas

Příspěvek od martas »

Nové foto a poznatky: maká se všude o sto šest. Od Sedlic už pravá polovina dosáhla takřka nad silinici z Opatovic do Čeperky. Levá polovina je pak už dávno za I/37 a pokročila až nad další část rondelu, který je nyní uzavřen. Nájezdová větev směr Časy už se dostala nad II/324, na kterou je rovněž zákaz vjezdu. Sjezdová už je téměř kompletně propojená s hlavním mostem od Časů. Věřím, že příště už budou obě části spojené. A činnost je po poprvé od července i na úplném konci, kde je bednění na pravé půli mostu směrem na Časy. Ostatně vše najdete v galerii: http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... ice/141009
kot

Příspěvek od kot »

Martasi díky za galerie R35 + D11 oboje se hrne vpřed. Doufám, že počasí ti dovolí ještě listopadový fotovýlet . :D
martas

Příspěvek od martas »

Tradičně nejvíce fotek z Opatovic, kde se stavba hýbe stále rychlým tempem. Nájezdová větev směr Časy už je na svém začátku na rondelu, kde dnes pracovalo nejvíce lidí. Sjezdová větev od Časů se blíží k levé polovině hlavní trasy, ale pořád k úplnému spojení obou částí chybí cca 50 metrů. Jinak hlavní trasa ze směru od Sedlic (pravý most) se už dostala téměř za kruhák. Dle informací z místa se chtějí posunout letos ještě o jedno pole, aby byl kruhák na zimu celý průjezdný. PS: připadá mi, že na úplném konci úseku je na pravém mostu pořádná vrtule. Je to sice dáno náklonem kvůli budoucímu směřování silnice, ale i tak to vypadá zvláštně. Z fotek č. 65 a 66 je to celkem patrné.
Celá galerka zde: http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... ice/141105
dvs

Příspěvek od dvs »

Dnes předělávali dopravní značení na kruháku a sjezdu od Prahy. Ve směru od a do Prahy bude zúžení do jednoho pruhu asi posunuté až přejezdu SDP. Na kruháku se bude jezdit zase opačně. Budou asi pokračovat ve stavbě druhé (jižní) poloviny směrem přes kruhák.
prisec

Příspěvek od prisec »

Aktuální situace: Rondel je uzavřen mezi nájezdem a sjezdem na Prahu. Po rondelu se jezdí pouze jedním směrem. Z Opatovic nelze jet na Pardubice ani Siko, musí se jet po staré kolem elektrárny až na sjezd Hrobice. Z HK lze jen na Prahu a Opatovice. Mapku mám ale nemám skener. Takže později dodám.
makr

Příspěvek od makr »

Offtopic: Skener lze nahradit telefonem, mnohdy je to postačující :)
prisec píše:Aktuální situace: Rondel je uzavřen mezi nájezdem a sjezdem na Prahu. Po rondelu se jezdí pouze jedním směrem. Z Opatovic nelze jet na Pardubice ani Siko, musí se jet po staré kolem elektrárny až na sjezd Hrobice. Z HK lze jen na Prahu a Opatovice. Mapku mám ale nemám skener. Takže později dodám.
vodouch2000

Příspěvek od vodouch2000 »

Značka jednosměrky na výjezdu z rondelu na Prahu mě fakt překvapila. Ale nebrzdil jsem u ní sám :-) Dodatkové tabulky jsem si všim až na poslední chvíli...
dvs

Příspěvek od dvs »

Ta mne taky dostala. No on je to zákaz vjezdu do jednosměrky na obou stranách, tj. B2 Zákaz vjezdu všech vozidel s dodatkovou tabulkou "mimo směr PRAHA". :roll:
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Taky jsem na to dost nechápavě koukal, podle je to značně matoucí.
R48 -> D48 se podařilo!
vodouch2000

Příspěvek od vodouch2000 »

Chvilku jsem přemýšlel, jakou bych tam dal jinou značku, aby to řidiče od HK a Opatovic nehodilo na placenou R35... a kupodivu mě nic lepšího, co by trklo do očí, nenapadlo :-)
dvs

Příspěvek od dvs »

Dnes už je ta dvojice značek B2 s dodatkovou posunutá až na výjezd z kruháku u Opatovic - zde
prisec

Příspěvek od prisec »

Takže slibovaná situace v obraze.
Přílohy
Image0003n.JPG
Image0003n.JPG (134.69 KiB) Zobrazeno 8352 x
martas

Příspěvek od martas »

V Opatovicích v sobotu stále ruch. Ne však na hlavním mostu směr Časy. Tam nikdo. Betonovala se ale další část z opačné strany. Cisterny se točily jedna za druhou ;-) Hotová až na hlavní most je už nájezdová větev z kruháku směr Časy. Ke spojení sjezdové větve a hlavní trasy ze směru od Časů stále nedošlo, ačkoliv lešení už se obou částí dotýká. Na konci trasy jsou zabetonované oba vlezy do mostovky. Foto zde: http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... ice/141213
kot

Příspěvek od kot »

Martasi, už se těším jak začneš fotit postup stavby Opatovice - Časy .
vondr

Příspěvek od vondr »

Opatovická křižovatka mění podobu každý měsíc, za ní skončí R35 v poli
Zdroj: http://pardubice.idnes.cz/opatovicka-kr ... zpravy_msv
Hanes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanes »

To se také vzhledem k přípravě staveb dalo očekávat. Hodně smutná realita českého dálničního stavitelství.
Na konci světa: I/60 a kousek od civilizace: A 94, jinak na cestě mezi nimi.
jannnn

Příspěvek od jannnn »

Budme pozitivní - nechybělo mnoho a tato stavba se nestavěla vůbec. Takže lepší pár let most do poli než pár desítek let dalnice s kruhacem uprostred... ;-)
Vizi

Příspěvek od Vizi »

jannnn píše:Budme pozitivní - nechybělo mnoho a tato stavba se nestavěla vůbec. Takže lepší pár let most do poli než pár desítek let dalnice s kruhacem uprostred... ;-)
Nezbývá tedy než doufat, že nedopadne jako jeho kolega :(
Musítobýtčtyřpruhové všech zemí, spojte se!
bumbik

Příspěvek od bumbik »

jannnn píše:lepší pár let most do poli než pár desítek let dalnice s kruhacem uprostred... ;-)
což je blbost, jelikož Opatovice časy začíná až za estakádou na rovině, takže kdyby se estakáda nedostavěla teď, tak by se musela stavět jako součást stavby Opatovice časy, protože jinak by vznikla díra mezi kruháčem a začátkem stavby Opatovice - Časy
teď jen přát ŘSD, aby se jim podařilo získat pozemky, většina jsou zemědělská půda, nový zákon snad zabral, bylo by fajn, kdyby v lednu či únoru, až vyprší 90ti denní lhůty pro verdikt vlastníků, abychom se dozvěděli, kolik lidí na nabídku ŘSD kývlo, pokud se podaří do konce příštího roku získat aspoň 75% pozemků, tak to bude podle mě super výsledek...
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Odpovědět

Zpět na „D35“