Asi právě takhle postupovali Šubrtovci při přípravě "středočeské varianty" JV-části Pražského okruhu.
0805 Lovosice – Řehlovice
Re: 0805 Lovosice – Řehlovice
...Já jsem se před tím, než jsem to načtnul díval na vrstevnice v turistické mapě i na streetview a říkal jsem si, jestli tam pro rejpaly nemám nakreslit nějáké serpetiny, ale nakonec jsem si řekl, že ne, protože jde přeci o princip toho propojení (napojení údolí Labe, nejlépe na obou březích) a ne o přesné detailní trasování, které se od stolu ani navrhnout v těchto podmínkách nedá...
Asi právě takhle postupovali Šubrtovci při přípravě "středočeské varianty" JV-části Pražského okruhu.
Tohle je trapná podpásovka, která vůbec neodpovídá tomu co jsem načtrtnul. Tady žádná zástavba či jiná překážka není, možná kromě jednoho dvou domů dole u Labe. A opravdu jsem doufal, že jsou tady inteligentní lidé diskutující o dopravních řešeních a ne lidi co se chtějí jen hádat ......Dusanh píše:.Asi právě takhle postupovali Šubrtovci při přípravě "středočeské varianty" JV-části Pražského okruhu.
.... a nakonec k dopravnímu řešení nemá nikdo nic, jen obyvklí prudiči se snaží druhého urazit či shodit. Smutné.
Dr.Fe1: ale tak, venku svítí sluníčko, Ústí/L via I/8 34min, via I/30 36min..co by si člověk měl přát více? Nehledě na to, pokud si to nějak tak vybavuji jen z hlavy, tak na tom místě, kde navrhujete ten krásný nový viadukt přes Labe, funguje myslím i přívoz.. 
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Je třeba si uvědomit, že je to další most pro Ústí a celou oblast, který připojuje komunikace vedoucí průběžně po obou březích Labe a celé spádové oblasti. Detailní trasování, poloměry apod. neřeším, mě jde o trasování a to je možné.jozka píše:Kdyz uz tak...
http://www.mapy.cz/s/ffqZ
Ale jinak gratuluju, kolik ma ten prvni oblouk polomer? 75m? Pak rovnou z kopce (s naspem a zarezem), delka viaduktu asi tak kilometr, na druhe strane dalsi zarez...
Ja vas celkem chapu, taky se obcas bavim vymyslenim chujovin, ale beru to jen jako hru, nemyslim to vazne. Nebo snad ocekavate intenzity, ktere by to zaplatily?
Máte výhrady k ceně. Minimálnější a podstatně levnější varianta by byla napojit alespoň bližší břeh Labe podjezdem pod tratí, tedy bez mostu. To je taky podle vás "chujovina" ? Mě se minimálně tohle jeví jako dost logické napojení a je škoda, že tam není.
Já to takhle nevnímám a nepřipadá mi to jako něco nesmyslného. Připadá mi, že si tady hodně lidí zvyklo, že se nic nestaví a náročnější stavby už vůbec ne. Takže cokoliv nezapaddajícího do jednoduchých schémat rovnou shazují. Přitom třeba na Slovensku či v Chorvatsku, tedy v zemích srovnatelných či chudších, se takových "chujovin" staví dost.
-
evilcleaner
jestliže se někde staví chujoviny (ať už v bohatších či chudších zemích), tak to rozhodně není vzor hodný následování...
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
Chujovinou to nazval uživatel jozka. Já to píšu v reakci na něj v uvozovkách, protože sám to za chujovinu nepovažuji. To jsem vysvětlil výše.evilcleaner píše:jestliže se někde staví chujoviny (ať už v bohatších či chudších zemích), tak to rozhodně není vzor hodný následování...
Opravdu nemá nikdo nic k tématu ? Vás to nikoho nenapadlo, že by se takovéto propojení hodilo ? Nebo vám připadá dvoukilometrová spojka (alespoň k Labi) tak nereálná a zbytečná ?
ad
Q:...ocekavate intenzity, ktere by to zaplatily?
A:Je třeba si uvědomit, že je to další most pro Ústí a celou oblast, který připojuje komunikace vedoucí průběžně po obou březích Labe a celé spádové oblasti.
Na tohle existuje prosta odpoved: Ano/Ne. cokoliv dalsiho je jen okec.
ad Přesné trasování, poloměry apod. neřeším, mě jde o trasování a to je možné
Aha... takze vy neresite presne trasovani, ale vite, ze je to mozne. Pak ale nevim, proc se cilite srovnanim se subrtovci.
ad Přitom třeba na Slovensku či v Chorvatsku, tedy v zemích srovnatelných či chudších, se takových "chujovin" staví dost.
Poprosil bych odkaz...
A:Je třeba si uvědomit, že je to další most pro Ústí a celou oblast, který připojuje komunikace vedoucí průběžně po obou březích Labe a celé spádové oblasti.
Aha... takze vy neresite presne trasovani, ale vite, ze je to mozne. Pak ale nevim, proc se cilite srovnanim se subrtovci.
ad Přitom třeba na Slovensku či v Chorvatsku, tedy v zemích srovnatelných či chudších, se takových "chujovin" staví dost.
Poprosil bych odkaz...
Mně tahle přípojka připadá nevýhodná kvůli ztracenému stoupání. Najede se do kopce na dálnici a na obě strany zase z kopce. Nízký most pouze mezi Libochovany a Prackovicemi by byl vhodnější.
P_V:
Tam by se musela vyresit jedna vec:

Pokud se nepletu, tohle jsou Prackovice. Tady bych nizky most moc nestavel...
Tam by se musela vyresit jedna vec:

Pokud se nepletu, tohle jsou Prackovice. Tady bych nizky most moc nestavel...
Nevím, jak definujete intenzity, které by to zaplatily. To je dost komplikovaná disciplína. To asi na koleni nespočítám.jozka píše:ad
Proč pořád takhle hloupě faulejete ala šubrtovci, kteří namalovali čáru na mapě kolem sídel atd. bez ohledu na cokoliv ? ! To je opravdu naprosto nemístné urážlivé přirovnání. Já vám taky nenadávám, tak se pokuste být slušný. Není důvod se vzájemně urážet.jozka píše:
Vidíte snad, že postavit zde silnici není nic tak nereálného. Konkrétní poloměry a technické detaily vám nevyseknu, jednak nejsem dopravní inženýr resp. stavař dopravák, druhak to těžko jde takhle od stolu. Opakovaně vám píšu, že jde o ideuu propojení, ne o detailní technické řešení. A snad uznáte i vy, že nic nemožného na tom není ? ! Nebo vám přijde stavba takové silnice opravdu technicky nereálná ?
Těch příkladů v Chorvatsku je spousta, ať už jde o dálnice či jejich přivaděče. Ty přivaděče jsou významově na úrovni tohoto ...... Uvádím např. tuto v podstatě lokální pseudodálnici stavěnou ve velmi náročném terénujozka píše:nsku či v Chorvatsku, tedy v zemích srovnatelných či chudších, se takových "chujovin" staví dost.
Poprosil bych odkaz...
https://www.google.cz/maps/@43.061483,1 ... !2e0?hl=cs
Na Slovensku třeba toto napojení D3:
http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic. ... 82#p104882
Prostě estakádních a tunelových staveb je jak v CH tak v S něúrekom a přitom i v místech kde dopravní intenzity nejsou niják závratné.
U nás ale omdléváte z jednoho přivaděče s převýšením .......
To je relevantní připomínka, taky jsem o tom přemýšlel. Je pravda, že tohle by využití znehodnocovalo, i tak si ale myslím, že by to pro lepší jízdní komfort (většina trasy po dálnici), leckomu za to stálo. Navíc při cestě severním směrem, se cesty směrově rozcházejí (D8 a I/30) takže tam by ani tohle v některých směrových relacích nehrálo roli.P_V píše:Mně tahle přípojka připadá nevýhodná kvůli ztracenému stoupání. Najede se do kopce na dálnici a na obě strany zase z kopce. Nízký most pouze mezi Libochovany a Prackovicemi by byl vhodnější.
ad Proč pořád takhle hloupě faulejete ala šubrtovci, kteří namalovali čáru na mapě kolem sídel atd. bez ohledu na cokoliv ?
vzdyt jste ale sam priznal, ze jste nic nezkoumal... takze ani nevite, ze to tahnete zaplavovym uzemim, skrz baraky...
ad Opakovaně vám píšu, že jde o ideuu propojení, ne o detailní technické řešení.
A spousta lidi vam tady pise, ze idea je jedna vec ale konkretni realita je to, co se pocita. Ja rikam, ze mam ideu, ze problemy s tranzitni dopravou bych vyresil kompletnim dalnicnim tunelovym systemem mezi Rozvadovem, Petrovicemi, Breclavi a Dvoristem. A kdo tvrdi, ze to nejde, je mrkev!
ad odkazy
Jenze ja nechtel odkazy na to, ze by se nedala ta etakada postavit, ja se ptal, kde se takove etakady staveji kvuli naprosto minimalnimu provozu. Protoze kazda stavba zacina (mela by zacinat) jednoduchou rozvahou, vyplati se/nevyplati se. Pokud ne, je velka pravdepodobnost, ze vznikne prave ona "chujovina". Nehlede na to, ze to co navrhujete by melo parametry okresky nebo by bylo asi tak trikrat delsi, nez je ona namalovana "idea"
vzdyt jste ale sam priznal, ze jste nic nezkoumal... takze ani nevite, ze to tahnete zaplavovym uzemim, skrz baraky...
ad Opakovaně vám píšu, že jde o ideuu propojení, ne o detailní technické řešení.
A spousta lidi vam tady pise, ze idea je jedna vec ale konkretni realita je to, co se pocita. Ja rikam, ze mam ideu, ze problemy s tranzitni dopravou bych vyresil kompletnim dalnicnim tunelovym systemem mezi Rozvadovem, Petrovicemi, Breclavi a Dvoristem. A kdo tvrdi, ze to nejde, je mrkev!
ad odkazy
Jenze ja nechtel odkazy na to, ze by se nedala ta etakada postavit, ja se ptal, kde se takove etakady staveji kvuli naprosto minimalnimu provozu. Protoze kazda stavba zacina (mela by zacinat) jednoduchou rozvahou, vyplati se/nevyplati se. Pokud ne, je velka pravdepodobnost, ze vznikne prave ona "chujovina". Nehlede na to, ze to co navrhujete by melo parametry okresky nebo by bylo asi tak trikrat delsi, nez je ona namalovana "idea"
Já jsem tedy asi lehce natvrdlej, ale komu (nebo dopravě kam) by tahle přípojka měla sloužit? Ústí nad Labem? A proč by tudy někdo jezdil, když po dálnici je to do Ústí prakticky stejně daleko s výrazně větším komfortem (měřeno je to na nábřeží za železniční most, rozdíl je cca 2 km v neprospěch dálnice)? Nebo je doprava do Malých Žernosek, Litochovic, Prackovic či Dolních Zálezel tak obrovskou zátěží, že Lovosice kvůli ní potřebují obchvat?
Musítobýtčtyřpruhové všech zemí, spojte se!
Jozko, vy jste zřejmě troll - provokatér a nebo nečtete na co reagujete, takže popořadě.
https://goo.gl/maps/YNgW9
https://goo.gl/maps/64OhA
To s tím 3x delší je další zjevná lež. Ty serpentiny mají cca 2 km a to už by sklonově mělo stačit.
Takže vrátím se k tomu apelu z minulého příspěvku. Pokud chcete jen hloupě provokovat a urážet, tak nemám zájem. Pokud chcete konečně napsat co je na tom tak technicky nereálného, že to srovnáváte s tunely pod celou republikou, tak budu rád. Měl byste si to buď obhájit nebo se omluvit.
Tady to už je od vás přímo lež. Stačí si přečíst moje příspěvky zpětně, kde píšu, že jsem to zkoumal. A pro rejpaly jako jste vy jsem následně nakreslil i serpetiny, které by se mohly blížit tvaru s požadovaným sklonem.jozka píše:ad Proč pořád takhle hloupě faulejete ala šubrtovci, kteří namalovali čáru na mapě kolem sídel atd. bez ohledu na cokoliv ?
Další trolling. Uvádíte zjevné nesmysly a srovnáváte to s tím mým návrhem a přitom na tom co jsem načrtnul nic tak nereálného není. Dosud jste neodpověděl na otázku, co na tom považujete za nereálné ? Proč by se nedala postavit silnice spojující údolí Labe s dálnicí ? ! Ona tam ostatně už jedna stávající je, akorát že vede přes obec a má nevyhovující parametry. Podle vás je to ovšem srovnatelné s tunely pod celou republikou ......jozka píše:
Dával jsem vám odkazy právě na stavby, kde nebude provoz moc velký. Zde jsou další příklady velkorysého řešení na přivaděčích na dálnici v místech s poměrně malým provozem.jozka píše:Jenze ja nechtel odkazy na to, ze by se nedala ta etakada postavit, ja se ptal, kde se takove etakady staveji kvuli naprosto minimalnimu provozu. Protoze kazda stavba zacina (mela by zacinat) jednoduchou rozvahou, vyplati se/nevyplati se. Pokud ne, je velka pravdepodobnost, ze vznikne prave ona "chujovina". Nehlede na to, ze to co navrhujete by melo parametry okresky nebo by bylo asi tak trikrat delsi, nez je ona namalovana "idea"
https://goo.gl/maps/YNgW9
https://goo.gl/maps/64OhA
To s tím 3x delší je další zjevná lež. Ty serpentiny mají cca 2 km a to už by sklonově mělo stačit.
Takže vrátím se k tomu apelu z minulého příspěvku. Pokud chcete jen hloupě provokovat a urážet, tak nemám zájem. Pokud chcete konečně napsat co je na tom tak technicky nereálného, že to srovnáváte s tunely pod celou republikou, tak budu rád. Měl byste si to buď obhájit nebo se omluvit.
Ta stavba u Ploče v Chorvatsku není rozhodně chujovina, jde o napojení významného nákladního přístavu na dálniční síť, který bude časem dokončena, a přístav v Ploče bude taky jistě zvětšen.
Druhá stavba je napojení Šibeniku, významného turistického a osobního přístavu, takže si myslím, že to taky nelze označit jako chujovinu.
Druhá stavba je napojení Šibeniku, významného turistického a osobního přístavu, takže si myslím, že to taky nelze označit jako chujovinu.
Dr.Fe1: Být Vámi, tak bych tuhle debatu opustil, technicky je reálné naprojektovat téměř cokoliv, z dopravního hlediska je to ale stavba s velmi nízkým využitím a tudíž nulovou prioritou. Každá nově realizovaná stavba musí projít průkazem ekonomické efektivity, což by tato stavba nemohla ani omylem splnit - a i pokud by se někdo rozhodl podpořit ekonomicky neefektivní stavbu, musel by prokázat jiný veřejný zájem, který tu prostě nikde nevidím. Ty obce, o nichž se bavíme, generují minimum dopravy a není tam ani žádný významný cíl průmyslový nebo turistický a ještě jsme v CHKO. Takže snažil bych se kreslit spíš tam, kde to má smysl... A to, že MÚK Dobkovičky v místě sesuvu být nemůže z technických důvodů na stávající trase D8, to tu taky úplně zaniklo.
Upřesním, že tohle vede od dálnice na sever, tedy na opačnou stranu než je Šibenik. Podobně je to u druhého odkazu z minulého příspěvku, taky to vede severně. Principiálně Chorvati dost investovali do kvalitních silnic i tam, kde to nemá velké intenzity.mbmat píše:Druhá stavba je napojení Šibeniku, významného turistického a osobního přístavu, takže si myslím, že to taky nelze označit jako chujovinu.
mapman: Děsí mě, že namísto solidní debaty to tady spustilo takový flame u lidí co se chtějí "prát" a ne diskutovat. Tím nemyslím vás a přispěvatele P_V a dvs, kteří jste věcně argumentovali. Nevím proč to vyvolá tolik agresivních reakcí, přitom o nic nejde .....
Naposledy upravil(a) Dr.Fe1 dne 16.1.2015 18:37:18, celkem upraveno 1 x.
-
evilcleaner
2 dr.fe1: to s tím přivaděčem do splitu měl být asi vtip, že? 
Co takhle se nejdřív pořádně podívat a až potom reagovat, ty vtipe ?evilcleaner píše:2 dr.fe1: to s tím přivaděčem do splitu měl být asi vtip, že?
Nic takového tam není. To je severně od dálnice, jak píšu výše. Split je přístav, víme ? Ten leží na jih od dálnice. U moře. Mě na tom zaujalo, že tam udělali dvoutubusový tunel, přestože ta oblast na sever je dost řídce osídlená. Ale je fakt, že aut je na fotkách vidět relativně hodně.
Mimochodem tenhle způsob diskuze, kdy se snažíte jenom najít na druhém nějákou hnidu a tu rozmáznout a tak ho shodit, to je k ničemu. Na tohle jsou diskuze na zpravodajských serverech když máte tu potřebu,, tam se můžete do syta pozurážet s jinými diskutujícími a pohádat se jestli je větší blbec Zeman nebo Schwarzenberg atd. Tady bych uvítal spíš vstřícnější dialog. Tohle je unavující a zbytečné.
-
evilcleaner
popel -> lopatka -> hlava. tímto prosím přijmi omluvu, špatně jsem se podíval, má chyba.
každopádně původní diskuze byla o dopravně zcela nevýznamném dálničním přivaděči, který by byl extrémně nákladný na výstavbu (pokud by to bylo vůbec vzhledem k sesuvnému území realizovatelné) a který by měl parametry horské silničky nebo nesmyslnou délku. pokud máš zájem, můžeme tady klidně napsat dalších deset příspěvků o tom jaký je to nesmysl.
a nedělej si tady z toho hlavu, je to internetová diskuze, kde je přece každý internet warrior
každopádně původní diskuze byla o dopravně zcela nevýznamném dálničním přivaděči, který by byl extrémně nákladný na výstavbu (pokud by to bylo vůbec vzhledem k sesuvnému území realizovatelné) a který by měl parametry horské silničky nebo nesmyslnou délku. pokud máš zájem, můžeme tady klidně napsat dalších deset příspěvků o tom jaký je to nesmysl.
a nedělej si tady z toho hlavu, je to internetová diskuze, kde je přece každý internet warrior
dvs píše:Byly i plány, že by se dalo pokračovat severním obchvatem Litoměřic...
viz Sudetská dálnice http://www.dalnice.com/d/d08/plan_stary_d8.htm
.. no těch verzí "Sudetské dálnice" bylo také víc http://1url.cz/tU9s
Tenhle příspěvek zapadnul, tak ho vytahuji nahoru. Po dlouhé době zpráva o mostu přes Uhelnou strouhu. Pořád se schvaluje dokumentace .... tak snad už to povede k brzké realizaci.mar3k píše:A helemese.... "Kauza D8. K dostavbě dálnice chybí most mezi tunely. Projekt se předělává"
http://www.severoceskydenik.cz/kauzy/ka ... elava.html
Hm, napojeni Ploce je "příklady velkorysého řešení na přivaděčích na dálnici v místech s poměrně malým provozem.", ale ja jsem troll.
Ptam se na konkretni veci a uvadim konkretni vytkya odpovedi je osobni napadani, ale ja jsem troll. Jste vazne legracni (moje prvni poznamka ad hominem), mejte se.
Ptam se na konkretni veci a uvadim konkretni vytkya odpovedi je osobni napadani, ale ja jsem troll. Jste vazne legracni (moje prvni poznamka ad hominem), mejte se.
OT:
U toho Splitu jde o napojení státní silnice č.1 (ze Záhřebu) k dálnici a samotný přístav Split a správní středisko župy. Tím směrem jsou města Sinj, Knin.Dr.Fe1 píše:Nic takového tam není. To je severně od dálnice, jak píšu výše. Split je přístav, víme ? Ten leží na jih od dálnice. U moře. Mě na tom zaujalo, že tam udělali dvoutubusový tunel, přestože ta oblast na sever je dost řídce osídlená. Ale je fakt, že aut je na fotkách vidět relativně hodně.
Doufal jsem, že už toho necháte, ale když nedáte jinak ....
Jozka: Ano, jste troll. O tom se může každý přesvědčit z vašich reakcí, které jsou provokační a mimo téma. Nehodlám se s vámi bavit. Mám zájem jen o diskuzi k tématu.
Napojení Ploče dálnicí vedenou po estakádách a v tunelech mi přijde dosti luxusní. jestli vám ne, tak nechápu jaké jste to měl vlastně výhrady k tomu mému nápadu s napojením údolí Labe ........
Jozka: Ano, jste troll. O tom se může každý přesvědčit z vašich reakcí, které jsou provokační a mimo téma. Nehodlám se s vámi bavit. Mám zájem jen o diskuzi k tématu.
Napojení Ploče dálnicí vedenou po estakádách a v tunelech mi přijde dosti luxusní. jestli vám ne, tak nechápu jaké jste to měl vlastně výhrady k tomu mému nápadu s napojením údolí Labe ........
Jde o napojení městečka Sinj a pár vesnic. Split je na druhou stranu (na jih) a relace Split-Záhřeb vede logicky po dálnici a ne nějáké klikaté okresce, takže nevede tímto místem.dvs píše:OT:U toho Splitu jde o napojení státní silnice č.1 (ze Záhřebu) k dálnici a samotný přístav Split a správní středisko župy. Tím směrem jsou města Sinj, Knin.Dr.Fe1 píše:Nic takového tam není. To je severně od dálnice, jak píšu výše. Split je přístav, víme ? Ten leží na jih od dálnice. U moře. Mě na tom zaujalo, že tam udělali dvoutubusový tunel, přestože ta oblast na sever je dost řídce osídlená. Ale je fakt, že aut je na fotkách vidět relativně hodně.