Kde to bylo ...
Re: Kde to bylo ...
Nedělní hádanka, dnes toto místo vypadá už trochu jinak.
- Přílohy
-
- silnice.jpg (356.43 KiB) Zobrazeno 8004 x
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Tak na tohle jsem fakt zvědavej 
Trochu jinak? Vždy to tam vypadá úplně jinak
Teda jestli to je tam co si myslím, chvilku počkám jestli si někdo netipne
Musítobýtčtyřpruhové všech zemí, spojte se!
Nějáká nápověda by nebyla ?
No jo je to tam co si myslím, na tuty ... prý trochu jinak ... železniční most už je vyměněnej, drážní domek zmizel, hypermarket s nezbytným kruhákem vyrostl ... a ani ta silnice už není jednička jako tomu bylo na fotce
Podle indicií od Viziho už tuším, co by to mohlo být. Ale bez nápovědy by to pro mě bylo naprosto bez šance.
Pořád je to jednička, stále nebyla převedena do kategorii II. tříd.
Uznávám, že je to více než trochu.
Uznávám, že je to více než trochu.
D47 už máme, teď ještě D48
Normálně bych netušil ani h... ale po nápovědě s nepřevedenou silnicí I. třídy jsem zkusil letmo po republice hledat místa, kde by byl most, kruháč a hypermarket a jediné co jsem našel a mohlo by odpovídat je:
http://mapy.cz/zakladni?x=14.6868674&y= ... 9h75VxUA-B
Je to ale ode mě výstřel totálně naslepo...
http://mapy.cz/zakladni?x=14.6868674&y= ... 9h75VxUA-B
Je to ale ode mě výstřel totálně naslepo...
No a já jsem zuřivě hledal místo, kde železnice kříží šikmo silnici, pod mostem může být možná i čtyřpruh, je to nedaleko města (na fotce jsou zastávky MHD) a je to v relativní rovině ... no a Tábor jsem přešel protože tam je přece kolem zástavba_jan91 píše: hledat místa, kde by byl most, kruháč a hypermarket a jediné co jsem našel ...
Na letecké mapě 2003 a 2006 je ještě vidět původní jednokolejný most a stojí i ten drážní domek
Já jsem zase hledal v okolí Prahy jestli to není některá ze staveb, která už byla připravena na budoucí (původně plánované) vedení pražského okruhu. Viz zde: https://goo.gl/maps/cLjVi
jenže tenhle most vypadá pořád stejně 
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Já jsem si nepamatoval jaký most tam je, jenom jsem věděl, že je tam rezerva na čtyřpruh (jako na obrázku). Proto jsem hledal tam.
-
Mosquit
A kde se staví tenhle most?

Z těch starých baráků tam zbyl jen ten nejvyšší vzadu. Těžko říct, proč zbourali ty co na něj navazují ? Připadá mi, že celkem zbytečně. Silnici rozhodně nepřekážely.
-
Mosquit
Asi branily jine dopravni stavbe 
Ze kdy je ta fotka? Stejně si myslím, že to tam je vyřešené špatně. Že se ten jízdní směr od dnes ještě stojícího domu k fotografovi měl hnát po tom mostě a vratnou rampou, ne přes křižovatku plnou tramvají a aut...
Ten dům vpředu, podle kterého se to tam celé jmenuje, šel dolů snad 1995. Ovšem koukám, že první dům fronty nalevo v roce 96 ještě stál, to jsou věci...
(Jinak ty domy nepřekážely asi ničemu, krom uvažovaného druhého mostu vedle, ale kdo by tam chtěl bydlet...)
Edit: dohledal jsem ještě snímek datovaný 31.1.1993, kde je kolem pilířů zřejmě ještě bednění.
(Jinak ty domy nepřekážely asi ničemu, krom uvažovaného druhého mostu vedle, ale kdo by tam chtěl bydlet...)
Edit: dohledal jsem ještě snímek datovaný 31.1.1993, kde je kolem pilířů zřejmě ještě bednění.
Království a půl princezny za 511.
Tak po nápovědě se Shellkou jsem se chytil (a to tam dost často jezdím nebo i chodím pěšky). Ale myslel jsem, že to šlo dolů už někdy v 80. letech, kvůli té "jiné dopravní stavbě"!
Kolem stavby jsem dennodenně jezdíval, pamatuji si, že z druhé strany se estakáda zastavila těsně před budovou a čekalo se až jí zboří. Nevím jestli by dnes vůbec bylo možné začít stavět bez toho, aby byly veškeré přípravné práce hotové, ale tenkrát to šlo a stavělo se a v průběhu stavby se čekalo až se povolí demolice budov.
-
Mosquit
ad. estakáda těsně před budovou - proč se na to nepodívat, že

a je vybouráno

a je vybouráno

Ač jsem Pražák, tak jsem se taky mylně domníval, že ta estakáda je už někdy z 80. let. Místo té řady obytných domů je tam nyní zmíněná shellka, jinak by ty domy ničemu nepřekážely. Přijde mi zajímavé, že jeden nechali a zbytek zbourali. Nejpravděpodobnější mi přijde, že domy vlastnilo město a ten jeden co zůstal asi někdo jiný. Pokud by je zachovali, tak by to bylo ve vyšších podlažích ideální bydlení pro zaníceného fanouška silnic a železnic - z jedné strany přímo pod okny silniční okruh, z druhé hned několik železničních tratí 
Ten Favorit je tam normálně odstavený nebo je to nějaká dopravní nehoda?

Jinak, po nápovědě se Shellkou už vím...
Jinak, po nápovědě se Shellkou už vím...
Takže ta další dopravní stavba, která byla dostavěna 1980, je až za tou vybouranou řadou domů, ze které zůstal jen ten jeden. No, doufám, že nepadly zbytečně a jednou tam ta druhá estakáda bude
!