Modernizace D1 všeobecně

Odpovědět
Jirka L
Moderátor

Re: Modernizace D1 všeobecně

Příspěvek od Jirka L »

Bylo dokončeno VŘ na PDPS devíti úseků s datem zadání zakázky 2.1.2015:
úsek 1+2 (DSP/IČ/PDPS v rozsahu RDS/AD) - SDRUŽENÍ SUDOP GROUP
úsek 4 (PDPS v rozsahu RDS/AD) - sdružení Valbek Group
úsek 7 (DSP/IČ/PDPS v rozsahu RDS/AD) - Sdružení PRAGOPROJEKT / VIAPONT
úsek 11 (PDPS v rozsahu RDS/AD) - PRAGOPROJEKT, a.s.
úsek 12 (PDPS v rozsahu RDS/AD) - Valbek, spol. s r.o.
úsek 16 (PDPS v rozsahu RDS/AD) - Valbek, spol. s r.o.
úsek 19 (DSP/IČ/PDPS v rozsahu RDS/AD) - Sdružení PRAGOPROJEKT / VIAPONT
úsek 23 (DSP/IČ/PDPS v rozsahu RDS/AD) - SDRUŽENÍ SUDOP GROUP
_jan91

Příspěvek od _jan91 »

Stát pomáhal firmám, které byly u zdržení prací na D1
http://euro.e15.cz/archiv/stat-pomahal- ... n=copylink
I když nabrala oprava dálnice D1 u Velké Bíteše zhruba sedmiměsíční skluz, nachystal resort dopravy za vlády Antonína Prachaře pro stavební firmy dárek. V době, kdy už nebylo pochyb o tom, že OHL ŽS a Alpine Bau nedokončí opravy včas, uzavřelo Ředitelství silnic a dálnic se sdružením firem dodatek ke smlouvě, kterým se zavazuje zaplatit plnou cenu, tedy zhruba 600 milionů korun, bez ohledu na to, kdy se stavba skončí...
martini
VIP

Příspěvek od martini »

Přístup k hodnocení nabídek jednotlivých staveb z pohledu mimořádně nízkých nabídkových cen mi přijde, že Italům teď nebude moc hrát do karet...
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
bumbik

Příspěvek od bumbik »

martini píše:Přístup k hodnocení nabídek jednotlivých staveb z pohledu mimořádně nízkých nabídkových cen mi přijde, že Italům teď nebude moc hrát do karet...
naopak si myslím, že jim to hrát do karet bude, jelikož, pokud nezvítězí, tak to obrátí proti ČR - média budou přát jim, snažili se ušetřit veřejné peníze a stát je z tedru vyřadil a dal přednost cenově méně výhodným nabídkám a v médiích se to obrátí proti ČR a možná to pak shodí z vlastního podnětu ÚOHS - aspoň toď má téze ... pro mě za mě, ať to staví třeba mongolci, hlavně, ať se na jaře začne, D1 to potřebuje jako sůl!
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Bumbiku, važ slova - tenhle přístup "ať to klidně postaví číňani" jsme už ve střední Evropě opakovaně zažili a rozhodně se to nevyplatí. Jen ať pěkně Italy vyhodí z tendru - určité položky v nabídkové ceně jsou údajně těžce dumpingové...
bumbik

Příspěvek od bumbik »

mapman píše:Bumbiku, važ slova - tenhle přístup "ať to klidně postaví číňani" jsme už ve střední Evropě opakovaně zažili a rozhodně se to nevyplatí. Jen ať pěkně Italy vyhodí z tendru - určité položky v nabídkové ceně jsou údajně těžce dumpingové...

já to myslel obecně, nemyslel jsem to doslovně, že si přeju šikmé oči na stavbě ... osobně bych si přál jednu konkrétní firmu, která teda opravila D1 u Vyškova v minulém roce naprosto fantasticky, což rozhodně číňani nejsou ... jestli Italové nebudou prudit u ÚOHS, tak to bude fajn, naděje, že se na jaře začne, zdá se, stále žije ...
martini
VIP

Příspěvek od martini »

30.1.2015 je další jednání hodnotící komise... Jsem v napětí :-)
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
kot

Příspěvek od kot »

martini budeš mít informace už o víkendu? :shock: Napnutý nejsi sám!
bumbik

Příspěvek od bumbik »

kot píše:martini budeš mít informace už o víkendu? :shock: Napnutý nejsi sám!
no napnutých je nás víc :ok:
Sponik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sponik »

jako kšandy pánové! :D
bumbik

Příspěvek od bumbik »

tak už podala Serenissima Construzioni námitky ŘSD proti výsledku tendrů na modernizaci úseků 3 a 25 ? nebo úspěšně běží lhůta pro podání námitek zatím bez podaných námitek neúspěšných uchazečů?
hh
Autor

Příspěvek od hh »

Myslím, že mají čas do 3.3.
_jan91

Příspěvek od _jan91 »

U těchto lhůt na odvolání lze vidět, že jde většinou ne o ideály ale o snahu stavby co nejvíc zdržet, protože se námitky podávají zásadně až těsně před koncem lhůty, nejlépe až v její poslední den... Takže myslím, že příští týden v pondělí nebo v úterý tam něco přistane...
j.jakubse

Příspěvek od j.jakubse »

To, ze se cokoliv podava na posledni chvili je normalni. Ale poskytuje nam to urcitou, i kdyz malou sanci. Treba tem pravnikum, ktery radej Italum nepujde ten den Internet a prosvihnou to... :)
Sosa

Příspěvek od Sosa »

Na to jsem docela zvědavý. Pokud je ten důvod správný, čili nedodali nějaký papír, tak je odvolání opravdu zbytečné. To jim UHOS smete rychle, neboť na toto je dostatek rozsudků. Prostě nabídka musí být kompletní a případné odvolání je jen vyhazování peněz.
Likas

Příspěvek od Likas »

Myslím že Italové nebudou rozporovat to, že soupis prací nedodali, ale to že ho podle jejich výkladu nemuseli dodat společně s nabídkou, ale stačilo to až dodatečně. A zde se už v závislosti na formulaci zadání výběrového řízení otvírá možnost právních disputací na téma jak to kdo původně myslel. Jak to tam bylo do VŘ napsáno netuším, tak doufám že výklad bude jednoznačný.
Sosa

Příspěvek od Sosa »

Likas píše:Myslím že Italové nebudou rozporovat to, že soupis prací nedodali, ale to že ho podle jejich výkladu nemuseli dodat společně s nabídkou, ale stačilo to až dodatečně. A zde se už v závislosti na formulaci zadání výběrového řízení otvírá možnost právních disputací na téma jak to kdo původně myslel. Jak to tam bylo do VŘ napsáno netuším, tak doufám že výklad bude jednoznačný.
Pokud to měli dodat, bylo to v zadávací dokumentaci a všichni ostatní to dodali, tak se opravdu nemá proti čemu odvolat. Prostě to byla z jejich strany chyba. Obzvláště, jestli to na 3 úseku dodali.
bumbik

Příspěvek od bumbik »

mě zaujalo v novinovém článku, že Serenissima Construzioni analyzuje trh a vyzvedla si zadávačky na další tendry, tak to by mě zajímalo, jaké tendry podstřelenými sumami chtějí ještě zablokovat ... snad né opravy D1 u Vyškova! nebo D3 ... (o R48 či D11 radši ani nemluvit ...) jinak se máme na co těšit .. :? :roll: :crazy:
_jan91

Příspěvek od _jan91 »

Šéf italských stavařů: Ceny konkurence se u D1 podobaly jako nikde jinde
http://byznys.ihned.cz/c1-63615360-sef- ... ikde-jinde
Cenové nabídky italské stavební společnosti Serenissima Costruzioni na rekonstrukci dálnice D1 byly o třetinu nižší než u konkurence. Ze dvou z celkem tří výběrových řízení byli však Italové nakonec vyřazeni. Šéfa firmy přitom prý překvapila unifikovanost ostatních nabídkových cen.
bumbik

Příspěvek od bumbik »

podle mě už termín pro odvolání k ÚOHS minul, nebo se pletu? odvolali se tam italové nebo ne? a co tendr na úsek 18 Měřín - Velké Meziříčí západ, nějaký posun vpřed s hodnocením nabídek?
otaznik

Příspěvek od otaznik »

bumbik

Příspěvek od bumbik »

otaznik píše:No jasne ze se odvolali: http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic. ... 4&start=25
ano, ale to je podání námitky k ŘSD, kteří měli tu námitku vykomunikovat a na základě toho se italové mohli a nemuseli odvolat k ÚOHS, na to jsem se ptal, o podání námitky k ŘSD vím ;)
Standa

Příspěvek od Standa »

bumbik píše:podle mě už termín pro odvolání k ÚOHS minul, nebo se pletu? odvolali se tam italové nebo ne? a co tendr na úsek 18 Měřín - Velké Meziříčí západ, nějaký posun vpřed s hodnocením nabídek?
Neběží náhodou ten termín pro odvolání se k ÚOHS až od obdržení zamítavé odpovědi soutěžitele na vznesenou stížnost (kterou, jak víme, Benátčané na ŘSD podali)?
hh
Autor

Příspěvek od hh »

Přesně tak, teď jim to zamítne ŘSD, pak oni mohou podat ÚOHS a pak je léto ...
Odpovědět

Zpět na „D1 Modernizace“