I/11 Prodloužená Rudná - Mokré Lazce - Obchvat Opavy

Hradec Králové (D11, I/31) – Vamberk (I/14) – (I/43) – Šumperk (I/44) – Bruntál (I/45) – Opava (I/46, I/56, I/57) – Ostrava (D1, I/58, I/56, I/59) – Havířov – Český Těšín (I/48)
Odpovědět
Country
Kontaktovat uživatele:

Re: I/11 Prodloužená Rudná - Mokré Lazce - Obchvat Opavy

Příspěvek od Country »

michal píše:Vypadá to parádně, ta stará cesta je děs... Ale poloviční profil už letos, ať už na kterémkoli z těch dvou úseků??? :shock:
No, i když jsem jen stavebně nevzdělaný ajťák, tak bych si tipnul, že od Mokrých Lazců na hranici okresu to do srpna v pohodě stihnou. Nosné části mostů se zdají být - až na ten most pod Hrabyňákem - prakticky hotové, a ty úseky mezi jsou zhruba taky hotové, místy už je vidět asfalt. No a ten most pod Hrabyňákem snad za těch 7 měsíců taky stihnou - nebo jsem moc velký optimista ?
A na tom druhém úseku, co mu říkáme důvěrně ;) Prodloužená Rudná, by mě potěšilo, kdyby stihli udělat letos ten úsek od hranice okresu a napojení na starou cestu u Globusu. Ale to se mi zdá málo pravděpodobné.
A jaký názor mají zdejší stavební experti ?
paja

Příspěvek od paja »

osobně si myslím, že právě bude dokončena Rudná jen po Globus od Opavy, mělo by to větší logiku než provizorka u Krpole, zatím to i tak vypadá, protože nic zatím nenaznačuje tomu, že by se tam něco na provizorku připravovalo (vykolíkovaní, zemina, ...)
evilcleaner

Příspěvek od evilcleaner »

provizorní napojení původně naplánováno bylo, ale vzhledem k předpokládané časové koordinaci od něj bylo upuštěno. výřez z stavby rudná-hranice okresů (její součástí mělo být odstranění tohoto napojení)
Přílohy
s11_provizorni_napojeni_krpole.GIF
s11_provizorni_napojeni_krpole.GIF (121.68 KiB) Zobrazeno 11473 x
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
davchov

Příspěvek od davchov »

Stavba I/11: Peníze jsou, problémy ovšem nezmizely

Čerstvá zpráva z 2. 2. 2015:

http://opavsky.denik.cz/zpravy_region/j ... 22015.html

Vybírám zajímavé části:

"Reálné dokonce je, že ještě v průběhu tohoto roku bude otevřena část u Mokrých Lazců."

Ekonomická analýza možných variant (obchvatu Komárova) je ovšem před dokončením a její výsledky budou mít na budoucí rozhodování zásadní vliv," uzavřela Brady.

K aktuálním časovém plánu promluvil tajemník Sdružení Martin Dostál. „Počítáme s tím, že v druhé polovině příštího roku bude zprovozněna jedenáctka u Mokrých Lazců a v červenci 2016 na ni naváže dálniční přivaděč Prodloužená Rudná."

Článek si m. j. pěkně protiřečí...otevření I/11 "u Mokrých Lazců" se uvádí jak v průběhu tohoto roku tak v průběhu příštího roku...snad pouze chyba Deníku...
FlakY`

Příspěvek od FlakY` »

Možná si pletou pojem zprovoznění a dokončení silnice.
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Centrum dopravních informačních systémů
paja

Příspěvek od paja »

na servru kontaminace.cenia.cz jsou nejaktuálnější snímky ze stavby, takže můžete vidět např. most u Josefovic ve stavu dělání mostových polí, nebo dokončenou přeložku a rondl u Hrabyně
bumbik

Příspěvek od bumbik »

to bylo včera v událostech v Regionech - reportáž o tom ...
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... u-a-opavou
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
paja

Příspěvek od paja »

narodil jsem se do blbé rodiny, není nad to vlastnit parcelu a soudit se se státem ... kde to k čertu jsme - proč soudy pořád neřeší otázku veřejného zájmu ... :x
paja

Příspěvek od paja »

by mě zajímalo, jak to vypadá s Bártou a jeho problémem na Prodloužené Rudné, asi nikdo nic neví, co? A doufám, že V. Polom se taky letos vyřeší, protože toto mě v našem kocourkově už hlava vážně nebere ...
Vladimír

Příspěvek od Vladimír »

Přílohy
_MG_6892 (2).jpg
_MG_6892 (2).jpg (227.51 KiB) Zobrazeno 9865 x
Country
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Country »

Jel jsem odpoledne po trase Opava - Ostrava a říkal jsem si " ... krásný den, dneska by to šlo ...." a hleďme, nové fotky jsou tu ! Díky za ně.
BTW, co se to staví na odbočce do Kásného Pole (fotky 43, 85), v letáku není v tom místě žádný most ?! A co ta roura pod Globusem, co tam už 2 měsíce leží beze změny, ta tam bude k čemu ? Kdo to ví, odpoví ?
Vladimír

Příspěvek od Vladimír »

Country píše:...co se to staví na odbočce do Kásného Pole (fotky 43, 85), v letáku není v tom místě žádný most ?! A co ta roura pod Globusem, co tam už 2 měsíce leží beze změny, ta tam bude k čemu ? Kdo to ví, odpoví ?
ad most: je to SO220 Nadjezd polní cesty v km 10.119, polní cesta navazuje na III/46615
ad roura: patrně tzv. obsypaný most - dojde k vybudování násypu, kterým se srovná onen současný zhup u stávající odbočky na Plesnou
;)
Přílohy
MUK_kr-pole.jpg
MUK_kr-pole.jpg (134.21 KiB) Zobrazeno 9809 x
harmonica

Příspěvek od harmonica »

Vláďo, opět díky za skvělou práci.

ad roura: jak říká vláďa měla by vytvořit pozvolný sestup k nájezdu na nové MÚK Krásné pole. Moc nechápu ale proč tu odbočku na Plesnou rovnou nezrušili. Alespoň podle letáku.
BMW E61 530d
Ex. Ford Mondeo 2.0 TDCI

Život je bahno a jen svině v něm umí chodit.
Country
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Country »

Dík za info ...
Ještě by mne zajímalo, jak bude v srpnu při zprovoznění napojena na hotovou část cesta od Globusu. Laicky bych si tipnul, že by mohli v předstihu dodělat ten kus mezi MUK Krásné Pole a hranicí okresu ..... ale to bych čekal, že se bude intenzivně makat na mostě [fotka 31 z 20.1.5012 (MG 6757)] a na přeložce současné cesty (včetně přesypání té roury), protože současná cesta teď už očividně překáží. ;)
Country
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Country »

harmonica píše: Moc nechápu ale proč tu odbočku na Plesnou rovnou nezrušili. Alespoň podle letáku.
Já bych tu odbočku na Plesnou napojil na kruháč u MUK Krásné pole ....
Anebo jestli zůstane, jak je, tak rozšířit cestu a udělat tam ve směru od Opavy odbočovací pruh doleva. Bezpečnost především, ne ? :!:
harmonica píše: ad roura: jak říká vláďa měla by vytvořit pozvolný sestup k nájezdu na nové MÚK Krásné pole.
Podle vrstevnic na mapě http://www.mapy.cz/turisticka?x=18.1418 ... 70264&z=14 to vypadá, že MUK Krpole je výš, takže by se hodilo spíš pozvolné stoupání ;)
Každopádně likvidace toho dolíku je velmi, velmi pozitivní 8-)
lyky

Příspěvek od lyky »

Tak podle fotek a toho, ze je dneska 9.brezen, je myslim naprosto jasne, ze se letos otevre tak leda velke kulove. I kdyby se zitra dohodli s obema potizisty, a makali nonstop, nestihnou to ani nahodou. Spis mi ty akce s potizisty prijdou jako vhodne alibi stavebnich firem. Opravdu nechapu, jak takove akce muzou ridit naprosti diletanti, kteri nejsou schopni zajistit za 10 let vsechny nutne pozemky + smlouvy s firmama, kde bude jasne uveden termin dokonceni + pokuty, pokud to dodavatel nestihne. Bezte vsichni (za tuto stavbu zodpovedni) do zadnice...
Country
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Country »

A to já jsem zase optimista a věřím, že v září už budu frčet po nové I/11 .....
A že je dneska teprve 9. březen ? To je času, to máte ještě skoro celý březen, pak duben, květen, červen, červenec, srpen .....

A jen tak na okraj, mezi slušnými lidmi se neříká "do zadnice", říká se "do prdele". :P
Naposledy upravil(a) Country dne 10.3.2015 9:40:25, celkem upraveno 1 x.
harmonica

Příspěvek od harmonica »

Country: já myslím že už to bude tak mírné, že je to ve směs jedno. Hlavně že ten blbý ďolík bude pryč. Jinak s tím rozšířením bych teoreticky souhlasil ale ne pro tuhle odbočku odnikud nikam. Obzvláště i proto že hned za Globusem se postavila nová cesta která vede na Plesnou přímo od Globusu. Takže těch 5-10 aut co tam denně projede si prostě najedou o pár set metru na víc.

lyky: projdi si ostatní stavby které už jsou v provozu a jak to vypadalo půl roku před dokončením. Část Mokré lazce - hranice Ostrava je myslím skoro jisté že se dokončí letos v termínu. Ten spor by měl být vyřešený co nejdříve. A dost této stavby už je skoro ve finále. Viz. Hrabyň, V.Polom atd... Takže ten půl rok co na to mají je myslím úplně vpohodě. Druhá stavba Prodloužené Rudné, to už je jiná píseň. Tam bude záležet na našich úředech jak rychle rozhodnou.
BMW E61 530d
Ex. Ford Mondeo 2.0 TDCI

Život je bahno a jen svině v něm umí chodit.
Vladimír

Příspěvek od Vladimír »

Country píše: ... A co ta roura pod Globusem, co tam už 2 měsíce leží beze změny, ta tam bude k čemu ? Kdo to ví, odpoví ?
Ještě doplnění "ad Roura pod Globusem":
Jedná se o SO230 Most na přeložce silnice I/11 v km 0,268 (Zdroj TPS z 04/2013).
;)
Country
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Country »

A tou rourou půjde nějaká polní cesta ? Cyklotrasa ? Nebo to bude průchod pro zvěř ? Anebo tam poteče jen ten potok co je vidět v mapě https://www.mapy.cz/turisticka?x=18.142 ... 84194&z=15 :?: :?: :?: :?: :?: :?:
evilcleaner

Příspěvek od evilcleaner »

pod tím přesýpaným mostem je kromě vodoteče veden i regionální biokoridor 13 poruba sever.
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
Country
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Country »

Regionální biokoridor ... to teda zírám ...... :o
Díky za info.
Vladimír

Příspěvek od Vladimír »

Country píše:Regionální biokoridor ... to teda zírám ...... :o
Díky za info.
Trochu jsem zapátral - biokoridor - co to vlastně je?
Přílohy
upo-ova-rbk13b (2).jpg
upo-ova-rbk13b (2).jpg (105.51 KiB) Zobrazeno 8884 x
I-11_RBKR.jpg
I-11_RBKR.jpg (204.44 KiB) Zobrazeno 8886 x
Odpovědět

Zpět na „I/11“