S10 Unterweitersdorf - Freistadt - státní hranice CZ
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Re: S10 Unterweitersdorf - Freistadt - státní hranice CZ
Pořád tvrdím, že k Budějovicím je třeba stavět z obou stran. Tzn. rozjet co nejdříve příhraniční a na něj navazující úsek. Tak abychom už od Kaplice mohli frčet na jih jen po dálnici.
Jinak ta 100 v tunelech je sice fajn, nicméně i tak je to pruda, protože celý úsek - ač značen jako dálnice a s parametry dálnice má vmax jako okreska.
Jinak ta 100 v tunelech je sice fajn, nicméně i tak je to pruda, protože celý úsek - ač značen jako dálnice a s parametry dálnice má vmax jako okreska.
R48 -> D48 se podařilo!
Od těch hranic by to opravdu chtělo začít. A ta 100km/h by v těch tunelech kolem Budějovic byla také pěkná.
Severní obchvat Vídně S1 mají také značený jako dálnice.
Ono těch úseků mimo tunely moc není (viz schema) a i na videu je vidět 100 v těch krátkých úsecích mezi nimi. Uvidíme až to bude otevřené celé, ale té 130 tam moc nebude. A jak znám sousedy, tak ani té 100 si moc neužijem (stačí když trochu naprší a už tam bude 80).hh píše: A mimo ně kolik, 130? Koukám, že je to značené jako dálnice.
Severní obchvat Vídně S1 mají také značený jako dálnice.
Už od Kaplice? Snad až ne? Proč až od Kaplice? To jako proto, aby lidé už nikdy nemohli zapomenout na to, jak se tam k hranici jezdilo kdysi, v dobách železné opony?Martin z Ostravy píše:Pořád tvrdím, že k Budějovicím je třeba stavět z obou stran. Tzn. rozjet co nejdříve příhraniční a na něj navazující úsek. Tak abychom už od Kaplice mohli frčet na jih jen po dálnici.
https://www.google.cz/maps/@48.7756518, ... mdkurA!2e0
https://www.google.cz/maps/@48.7994581, ... 3JUayA!2e0
Borek - Freistadt nord. Jediná šance - jinak pak už okolo současné I/3, v tomto úseku, můžeme rovnou vyvěsit zase hesla se Sovětským časem na věčné časy a nikdy jinak, a postavit tam pár dřevěných posedů pro hlídky pomocné stráže VB. A bude klid.
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
viz. druhý článek, nenechte se zmást názvem.
http://www.denik.cz/jihocesky-kraj/line ... -bmnj.html
http://www.denik.cz/jihocesky-kraj/line ... -bmnj.html
Tak koukám, že ten pád železné opony a tím i ta možnost přenášení našich národních zvyků a rituálů, mimo naše výsostné území, má už i vliv na kvalitu a úroveň práce, našich jižních sousedů. A10/S10.
Ale vážně - co mě v tom článku, mimo jiné také hodně zaujalo - Asfinag se za chybu dodavatele značky omluvil a chce ji co nejrychleji přelepit. Ani ve snu, si nedokáži představit, že by něco takového, bylo možné i u nás (že by se někdo takto omluvil a to ještě za takovou "prkotinu"). Když se v současnosti např. ŘSD či TSK nedokáží omluvit za daleko větší, vážnější a fatálnější chyby - ba naopak, chovají se pořád minimálně, na úrovni a v duchu těch nejhorších tradic, např. bývalých a všemocných krajských výborů komunistické strany. Ostatně, ono se nejedná jen o ŘSD a TSK samozřejmě.
Jestli jsem dobre koukal, tak je treba dalnicni znamka. Takze v Rakousku se i na dale drzi rozhodnuti, nemit na zadne dalnici vyjimku z placeni.
-
Marooned17
Tehdy ten slib ale byl alespoň v českých zemích reálný, snad kromě Polska. D5 se povedla v rekordním čase, R52 se taky velký kus postavil, jsou to ale stavby, co rozjela už Pithartova vláda, za Klause se to zásadně zpomalilo.Kuba píše:V roce 1990 nám Valtr Komárek sliboval, že v roce 2000 bude mít Československo dálniční propojení se všemi sousedními státy
To jsem si přesně říkal taky, když jsem to četl!monin píše:Tak koukám, že ten pád železné opony a tím i ta možnost přenášení našich národních zvyků a rituálů, mimo naše výsostné území, má už i vliv na kvalitu a úroveň práce, našich jižních sousedů. A10/S10.Ale vážně - co mě v tom článku, mimo jiné také hodně zaujalo - Asfinag se za chybu dodavatele značky omluvil a chce ji co nejrychleji přelepit. Ani ve snu, si nedokáži představit, že by něco takového, bylo možné i u nás (že by se někdo takto omluvil a to ještě za takovou "prkotinu"). Když se v současnosti např. ŘSD či TSK nedokáží omluvit za daleko větší, vážnější a fatálnější chyby - ba naopak, chovají se pořád minimálně, na úrovni a v duchu těch nejhorších tradic, např. bývalých a všemocných krajských výborů komunistické strany. Ostatně, ono se nejedná jen o ŘSD a TSK samozřejmě.
http://kurier.at/chronik/oberoesterreic ... 97.793.342
To by v Praze nebo na nějaké silnici kraje u nás nikdo nezaznamenal, natožpak řešil. Škoda, že tlak lidí na toto není větší, všem je to jedno například to příšerné značení TSK
No ono by to možná lidem jedno nebylo, kdyby měli vidinu alespoň elementárního zájmu o řešení ze strany odpovědných míst. Kolikrát se stane, že je stížnost vyřešena, resp. postoupena kompetentnímu orgánu? Buď se vám dostane odpovědi, že to není možné, protože, anebo vám řeknou, že to není v jejich kompetenci, ale můžete se obrátit na úřad XYZ.
Touhle optikou mě stěžování přijde jako ztráta času. Ale třeba je to jen mým středním věkem a ve skutečnosti úřady fungují lépe...
Touhle optikou mě stěžování přijde jako ztráta času. Ale třeba je to jen mým středním věkem a ve skutečnosti úřady fungují lépe...
Částečně to funguje i u nás - nedávno jsem dával dva podněty na změnu dopravního značení, ty se díky místní příslušnosti (hranice krajů v křižovatce - viz můj příspěvek jinde http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic. ... 95#p102695) rozdělily na tři, dva z nich jsou úspěšně vyřízeny, třetí bohužel stále hnije na ŘSD.
Je to tu OFF-topic, kdyžtak prosím o přesun jinam.
Je to tu OFF-topic, kdyžtak prosím o přesun jinam.
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
Na stránkách obce Rainbach im Mühlkreis se objevil harmonogram předpokládaného postupu výstavby rychlostní silnice S10 od výjezdu Freistadt-Nord až ke sjezdu Rainbach-Nord (cca 8,5 km). Dle tohoto harmonogramu je zahájení výstavby tohoto úseku naplánováno na roky 2021 - 2022 a uvedení do provozu v letech 2024 - 2025. Pro úplnost dodávám, že na české hranice u obcí Wullowitz/Dolní Dvořiště bude i tak chybět cca 6 km. Zdroj: http://www.rainbach.at/index.php?mact=N ... eturnid=67
Takže slibované propojení R3 a S10 do roku 2021 určitě nebude. Ty sliby našich politiků kolik čeho všeho do kdy postaví jsou už opravdu směšné. Navíc výstavba R3 není vůbec nijak s rakouskou stranou koordinována (ono se těžko koordinuje výstavba něčeho, co se vůbec nestaví, že).
Rovněž pan Čížek, který se vsadil o bedny šampaňského, že bude komplet R3 do 2021, téměř určitě prohrál - úsek R3 Nažidla - státní hranice ČR/Rakousko se nebude určitě stavět bez navazující výstavby na rakouské straně.
Takže slibované propojení R3 a S10 do roku 2021 určitě nebude. Ty sliby našich politiků kolik čeho všeho do kdy postaví jsou už opravdu směšné. Navíc výstavba R3 není vůbec nijak s rakouskou stranou koordinována (ono se těžko koordinuje výstavba něčeho, co se vůbec nestaví, že).
Rovněž pan Čížek, který se vsadil o bedny šampaňského, že bude komplet R3 do 2021, téměř určitě prohrál - úsek R3 Nažidla - státní hranice ČR/Rakousko se nebude určitě stavět bez navazující výstavby na rakouské straně.
Zde je článek k začátku stavby A26 - Linzer Westring.
cena projektu 650 milionů EUR
Most přes Dunaj hotov 2017
Tunel až k hlavnímu nádraží 2024
http://ooe.orf.at/news/stories/2692348/
cena projektu 650 milionů EUR
Most přes Dunaj hotov 2017
Tunel až k hlavnímu nádraží 2024
http://ooe.orf.at/news/stories/2692348/
Mne moc neni jasne, proc se rakouska strana vymlouva, ze zatim nepotahne S10 az k hranicim, protoze se na ceske strane nestavi. Misto prechodu hranice je zname - je to stary prechod na stavajici I/3...
No právě. Právě. Viděl jsi někdy vůbec na vlastní oči, tu stávající I/3 mezi Dolňákem a Budějicemi?? A jinak, ty by jsi sám stavěl něco směrem k sousedům, o kterých bys tušil, že jsou ještě mnohdy schopni, natáhnout přes tu čáru znovu i elektrický drát? 
TO mts: mam za to, ze to prave az tak jasne neni. At me nekdo opravi, ale Dolni Dvoriste nema pro napojeni dalnice uzemni rozhodnuti nebo neco takoveho a tak se uplne klidne muze stat, ze zmenime do doby vystavby jeste nekolikrat pravidla pro polomer zatacky a treba se na ten rakousky kus S10 netrefime. Dost na to, ze tam jiz polovicni profil mostu je nekolik let postaveny a hle, on se cely boura a dela jiny most, protoze uz hold odporuje normam. Je to ten most za dnes jiz zrusenou benzinkou z pohledu od CB. Ja osobne byt na strane rakouska, tak tech 5 nebo 8 km kolik jim bude chybet taky nestavim. Beztak taky na to nemaji uzemni rozhodnuti natoz stavebni povoleni.
To monin. Stavajici I/3 velmi dobře znam. Co na jejich S10 navazuje není (by nebyl) jejich problem. Když CR dotahla D5 na bundesgrenze, Nemec se s tim taky musel nejak vyporadat a halt se roky jezdilo po okresce nez dotahli svoji A6 na hranice taky. A jinak, země, která si zvoli na Hrad ozralu a byvaleho komouse samozrejme je schopna prihlizet znovuzadratovani vlastní hranice. Ale je to asi tak stejne pravdepodobne, jako ze naší jizni sousede zase zacnou posilat Zidy do plynu.
To cajkowski: pokud je mezistatni dohodou urcet bod prechodu, pak se do nej ceska strana musí strefit a je to jeji problem. Cili hlavni problem asi bude v tom, jak rikate, ze Rakusaci nemaji UR a SP. A situace na české strane je jen vitanou vymluvou…
To cajkowski: pokud je mezistatni dohodou urcet bod prechodu, pak se do nej ceska strana musí strefit a je to jeji problem. Cili hlavni problem asi bude v tom, jak rikate, ze Rakusaci nemaji UR a SP. A situace na české strane je jen vitanou vymluvou…
-
MickeyMouse
Máte někdo info, kdy bude zprovozněný celý ten rozestavěný úsek S10 Freistad Nord - Untrweitersdorf? Googlil jsem to, co to šlo, a pořád na mě vyskakuje jen rok 2015, měsíc natož datum žádný.
Budu rád, až z toho něco smažu:
0136
0301-0305/I a 3011-3012/II
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
0136
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
Fakt? Den před výročím listopadové revoluce? Dost dobrý!
To, že Rakousko nemá stavebko a územko na úsek S10 Rainbach - státní hranice, je však důsledek neaktivity české strany, nikoliv příčina neaktivity české strany. U mezistátních dálničních projektů se vždy uzavírá mezinárodní smlouva, která stanoví přechodový bod mezi příslušnými státy a tyto smlouvy se publikují v České republice ve Sbírce mezinárodních smluv (lze uvést např. č. 40/2009 Sb.m.s. - Sdělení Ministerstva zahraničních věcí o sjednání Dohody mezi vládou České republiky a Rakouskou spolkovou vládou o propojení české rychlostní silnice R 52 a rakouské dálnice A 5 na česko-rakouských státních hranicích, č. 92/2002 Sb.m.s. Sdělení Ministerstva zahraničních věcí o sjednání Smlouvy mezi Českou republikou a Spolkovou republikou Německo o propojení české dálnice D5 a německé dálnice A6 na společných státních hranicích výstavbou hraničního mostu atd.). Tedy jinými slovy trasa příslušné komunikace je fixována mezinárodní smlouvou a pak lze stavět až na hranice i v případě, že druhá strana nedělá nic.
V případě R3 a S10 však neexistuje žádná smlouva s Rakouskem stanovící přechodový bod a ani nemá úsek R3 Nažidla - hranice ČR/Rakousko vydáno územní rozhodnutí. Takže neaktivita rakouské strany je zcela pochopitelná - není zcela jasně fixován bod styku obou komunikací.
V případě R3 a S10 však neexistuje žádná smlouva s Rakouskem stanovící přechodový bod a ani nemá úsek R3 Nažidla - hranice ČR/Rakousko vydáno územní rozhodnutí. Takže neaktivita rakouské strany je zcela pochopitelná - není zcela jasně fixován bod styku obou komunikací.
-
MickeyMouse
Tak jsem si dnes konecne projel tam a zpatky zprovoznene casti S10. Je to moc fajn jizda, uz se tesim, az to bude komplet! Nekolik postrehu:
- Od hranic po zacatek S10 (Freistadt Nord) asi neni kde koupit dalnicni znamku. Zadnou prilezitost jsem nezahledl, tak jsem musel sjet do Freistadtu.
- Ve dvou ze tri tunelu byla povolena rychlost 100 km/h. Slovy STO KILOMETRU V HODINE! A to lilo jak z konve!
- Tunel Neumarkt je momentalne v provozu novou (vychodni?) rourou. Stara se upgraduje.
- Tunel Gotschka a nektere useky, kde jde S10 hned vedle stare silnice jsou jeste dost nehotoove. Tzn. nejake predcasne zprovozneni treba pred prazdninami asi nehrozi.
Pro nekoho mozna uz nic novyho, ale jelo se dobre, tak jsem se chtel podelit. Ted jeste tu D3 k hranicim...
- Od hranic po zacatek S10 (Freistadt Nord) asi neni kde koupit dalnicni znamku. Zadnou prilezitost jsem nezahledl, tak jsem musel sjet do Freistadtu.
- Ve dvou ze tri tunelu byla povolena rychlost 100 km/h. Slovy STO KILOMETRU V HODINE! A to lilo jak z konve!
- Tunel Neumarkt je momentalne v provozu novou (vychodni?) rourou. Stara se upgraduje.
- Tunel Gotschka a nektere useky, kde jde S10 hned vedle stare silnice jsou jeste dost nehotoove. Tzn. nejake predcasne zprovozneni treba pred prazdninami asi nehrozi.
Pro nekoho mozna uz nic novyho, ale jelo se dobre, tak jsem se chtel podelit. Ted jeste tu D3 k hranicim...
0136
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
0136
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
-
Hanes
- Kontaktovat uživatele:
A proč jsis nekoupil dálniční známku ještě na území ČR?
Na konci světa: I/60 a kousek od civilizace: A 94, jinak na cestě mezi nimi.
-
MickeyMouse
Protože jsem ještě nenarazil na prodejní místo, kde by zahraniční známky prodávali bez tučné přirážky...
0136
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
0136
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
Opravdu je to tak, koupit jí u pumpy v CZ je vážně poslední možnost:MickeyMouse píše:- Od hranic po zacatek S10 (Freistadt Nord) asi neni kde koupit dalnicni znamku. Zadnou prilezitost jsem nezahledl, tak jsem musel sjet do Freistadtu.
http://maps.asfinag.at/pvis/?Anzeige=Vignetten
jj. není petrol tak pojedu až kde je a to tušim až někde před Linz a tam koupím. když mě zastaví polizei tak jim řeknu že nebylo kde koupit