Spořilovská spojka a související problémy
Re: Spořilovská spojka a související problémy
MPHS podrobně http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... ms/150412/
videoprůjezd Spořilovská - D1 - MÚK Modletice - D1 - Spořilovská - Jižní spojka - MÚK Rybníčky - Průmyslová - MÚK Rybníčky - V Korytech
https://www.youtube.com/watch?v=r5xr7LQ0aow
videoprůjezd Spořilovská - D1 - MÚK Modletice - D1 - Spořilovská - Jižní spojka - MÚK Rybníčky - Průmyslová - MÚK Rybníčky - V Korytech
https://www.youtube.com/watch?v=r5xr7LQ0aow
K čemu je nová PHS dobrá, když na mostě Jižní spojky přes Spořilovskou žádná PHS není? Ten most je víš než celá nová PHS.
No ono postavit PHS na mostě není tak jednoduché, jako ji postavit do odstavného pruhu Spořilovské... (únosnost mostu, místo...)
Někde byly ještě další možné etapy, ale jestli tam byla i PHS na mostě už nevím...
Ale třeba to vymyslej, JS se stejně za mostem zužuje do dvou, tak se může odbočovák stát z pravého pruhu a do nynějšího odbočováku postavit oblíbenou MPHS
A o víkendu dokončení budované MPHS...
Někde byly ještě další možné etapy, ale jestli tam byla i PHS na mostě už nevím...
Ale třeba to vymyslej, JS se stejně za mostem zužuje do dvou, tak se může odbočovák stát z pravého pruhu a do nynějšího odbočováku postavit oblíbenou MPHS
A o víkendu dokončení budované MPHS...
Na Spořilovské bude dokončena mobilní protihluková stěna
15.04.2015
Tento víkend dojde k plánované dostavbě mobilní protihlukové stěny (MPHS) na ulici Spořilovská. Z toho důvodu Technická správa komunikací hl. m. Prahy (TSK) uzavře vozovku ve směru z centra v úseku Jižní spojka – Tűrkova. Uzavírka je plánována od soboty 18. dubna od 7 hodin ráno do neděle 19. dubna do 18 hodin, kdy dojde k dokončení montáže stěny vložením protihlukových panelů.
Stěna je situována na ul. Spořilovská, resp. při pravém okraji nově rozšířené vozovky ve směru k ul. 5. května a je druhou etapou mobilních protihlukových opatření v oblasti Spořilova. MPHS začíná pod mostem převádějícím Jižní spojku a probíhá přes křižovatku s ul. Severní I. a dále touto ulicí pokračuje až k první křižovatce s ul. Severovýchodní I. Stěna je osazena v odstavném pruhu, její délka je cca 240 m a výška se pohybuje v rozmezí 3,6 – 7,0 m.
„Po celkovém dokončení této části mobilní protihlukové stěny provedeme další měření hluku v této lokalitě a na základě výsledků zvážíme další možná protihluková opatření, jako je příkladně pokládka nízkohlučného asfaltu,“ uvedl šéf TSK Ladislav Pivec.
Mobilní protihluková stěna se skládá ze základu, sloupů a vlastních protihlukových panelů. Základ je tvořen železobetonovými bloky. Ocelové sloupy jsou vetknuty do kotevního základu a jsou opatřeny žárovým zinkováním, což zvyšuje životnost komponentu. Rozmístění panelů je navrženo tak, že jde o kombinaci zvukově pohltivých a odrazivých panelů.
-
Sporilovak
Na Spořilovské máme již několik týdnů kamiony i ve 2. směru k D1. Je to horor a zvlášť v těch tropech. Na noc měly být kamiony vedeny po JS, ale nikdo noční zákaz nedodržuje. A nikdo nedokáže zákaz vymoci.
Nikdo jim neapdejtoval mapy v navigaci ..
Zajímavá mapa ze zpracování metropolitního plánu z tzv. ÚAP:
Pokles/nárůst počtu těžkých vozidel mezi lety 2010 až2013.
http://uap.iprpraha.cz/uploads/psyo_med ... a5-png.png
Související schémata
http://uap.iprpraha.cz/schemata/44-610- ... -parkovani
Pokles/nárůst počtu těžkých vozidel mezi lety 2010 až2013.
http://uap.iprpraha.cz/uploads/psyo_med ... a5-png.png
Související schémata
http://uap.iprpraha.cz/schemata/44-610- ... -parkovani
-
1975
Tak to asi není nic překvapivého, když se v té době otevřela Vysočanská radiála a naopak zákazem omezil průjezd od Kbelské Hloubětínem, ne?
Mě by spíš zajímalo, zda se dělalo nějaké skutečné/certifikované měření hluku po realizaci těch stěn, zpomalení na 50 a tak?
Nemyslím tím měření Spořilováka, protože ten podle něj je to jen "peklo"...
Já netvrdím, že to tam je nějakej med, ale když jsem tam v týdnu dvakrát byl, nepřišlo mi to tedy jako hlukově nejhorší místo v Praze...
Mě by spíš zajímalo, zda se dělalo nějaké skutečné/certifikované měření hluku po realizaci těch stěn, zpomalení na 50 a tak?
Nemyslím tím měření Spořilováka, protože ten podle něj je to jen "peklo"...
Já netvrdím, že to tam je nějakej med, ale když jsem tam v týdnu dvakrát byl, nepřišlo mi to tedy jako hlukově nejhorší místo v Praze...
Podle mne je trochu překvapivý pokles kamiónů na jižní spojce v úseku Průmyslová - Spořilov.
Možná něco ve smyslu "Když už mne ženou až na ten Černý most, tak to vezmu na Moravu rovnou po D11".
Ten nárůst na D11 tomu odpovídá.
Možná něco ve smyslu "Když už mne ženou až na ten Černý most, tak to vezmu na Moravu rovnou po D11".
Ten nárůst na D11 tomu odpovídá.
-
1975
To může být i růstem těch logistických parků u Jiren.
Zvláštní je i ten klausovský "nenárůst" k nám po R10 do sjezdu 3 (Radonice/Počernice), kde ty parky VGP (Mall, Alza atd.) taky spíše v daném období rostly...
Zvláštní je i ten klausovský "nenárůst" k nám po R10 do sjezdu 3 (Radonice/Počernice), kde ty parky VGP (Mall, Alza atd.) taky spíše v daném období rostly...
Poklesy byly většinou tam, kde byly částečné uzavírky a vyrovnává se to nárůsty na objízdných trasách.
A kde je tam ten pokles? Já to chápu tak že pokles je červeně a nárůst zeleně. Sice to nedává moc barevbě smysl, ale díky otevření části Vysočanské radiály je celý Hloubětín červený, takže z toho jsem vydedukoval, že půjde o pokles.dvs píše:Podle mne je trochu překvapivý pokles kamiónů na jižní spojce v úseku Průmyslová - Spořilov.
Pavel5: Je to naopak, pokles zeleně, nárůst červeně. Taky mi to mezi Spořilovem a Průmyslovou nepřipadá moc reálné, asi jako ta Kbelská
...
-
Jakub Šponar
Ten VGP park byl hotovej 2010. To jsme se tam stěhovali a byl to skoro poslední barák co stavěli. (pak už přidali jen dvě menší krychle) Od té doby se už jen mění struktura nájemců. A Mall už tam tenkrát byl. A Alza "nahradila" Ikeu.1975 píše:To může být i růstem těch logistických parků u Jiren.
-
Sporilovak
Dnes v pondělí po spuštění Blanky pozorován mnohonásobný neobvyklý nárůst osobáků na Spořilovské! Už v neděli doprava vzrostla, ale ne tolik jako dnes v pracovní den!
Jaký by byl důvod souvisejicí s Blankou pro růst počtu osobáků na Spořilovské ? Odkud a kam vyvolala Blanka nový provoz ?
-
Sporilovak
Přijíždějí od Průmyslové po JS....
To jako, ze nekdo projede Blankou a pak jede na Prumyslovou, JS a Sporilovskou? Jediny kdo mne napada, by byl ucatsnik nejake okruzni jizdy Prahou.
Mne spíš napadá, zda Most, Chomutov, Teplice, Slaný se nerozhodli to zkusit do a kolem Prahy po D8 místo po R7, kde je oprava a tvořili (í) se tam slušné kolony.
Jestliže "byl pozorován mnohonásobný neobvyklý nárůst osobáků" , tak předpokládám, že dotyčný pozorovatel jevil alespoň mírný zájem o RZ vozidel. Nebo né ?
to je od 1.1.2015 silně nevypovídající 
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Teplice jezdily po D8 vzdy, Most zcasti taky. U Chomutova o tom silne pochybuju.
To možná platilo než zprovoznili usek R1 ze Zlicina k letisti a pozdeji jižní část R1. Od severu se vyplatí zamyslet se kam to do té Prahy vlastně jedete.
-
Jan Petzold
Blanka by na Spořilov měla mít spíš pozitivní vliv neb kdo jede od např. R10 na Anděl tak to nyní může vzít severem Kbelská - Holešovičky - Blanka a má to dokonce i o fous kratší - mělo by to tedy Jižní spojku a Štěrboholskou nepatrně odlehčit. Spořilovskou by měla mírně odlehčit průjezdnější magistrála.
- Přílohy
-
- Blanka.jpg (184.38 KiB) Zobrazeno 6930 x
jozka, dvs: Pracuji poblíž metra Českomoravská a někteří kolegové, kteří by mohli dojíždět po R7, většinou přejíždějí na D8 (po I/16 nebo ještě severněji). Uvidíme, až skončí ta megarekonstrukce Slaný - Praha, potom možná začnou jezdit Blankou.