S10 Unterweitersdorf - Freistadt - státní hranice CZ
Re: S10 Unterweitersdorf - Freistadt - státní hranice CZ
Trošku OF: Bohužel to je to samé při příjezdu z AT směrem na Tábor přes Halánky a Třeboň. Jediná možnost koupě dálniční známky je pak a pouze Benzina na záčátku resp. konci D3. Do té doby není možnost koupě dálniční známky. Tzn. celá D3 se musí projet "na černo" a až pak se může koupit dálniční známka..
Zdržuji se hlavně jižně od Dunaje, ale rád se podívám i na severní břeh a sem tam i na západ od Rýna.
Takhle jsem to také jednou byl nucen udělat, neb večer ve Freistadtu už nebylo nic otevřeného. Zajímalo by mne ovšem, jestli by rakouský polda na tenhle argument slyšel, spíš se bojím, že ne.ole píše:jj. není petrol tak pojedu až kde je a to tušim až někde před Linz a tam koupím. když mě zastaví polizei tak jim řeknu že nebylo kde koupit
Jinak já jel teď (čtvrtek 9.4. do Alp, neděle 12.4. zpět), a krom pozitivních dojmů z již zprovozněných úseků (až to bude až po Freistadt celé, bude to opravdu citelné urychlení) jsem AT známku kupoval u Agipu v Budějicích (vedle McDonalds). Zkusím někde vyhrabat účtenku s cenou, ale přišlo mi, že ta cenová přirážka je ve vcelku únosné míře...
Tucna prirazka? Proboha to je jako nekolik desitek korun (i kdyby!!) nejaky problem? Moc to nechapu....MickeyMouse píše:Protože jsem ještě nenarazil na prodejní místo, kde by zahraniční známky prodávali bez tučné přirážky...
siesa: dotyčný tím má na mysli asi to, že by měl nájemce, nebo majitel ČS, prodávat viněty za internetové ceny, tedy nejlépe někde na zahradě, na campingovém stolečku, s max. přirážkou cca 3-4Kč, tak abychom u nás konečně dosáhli toho komunismu. Jinak já nepochopil zase toto:

Jakože první dálniční známka od Halámek se dá koupit až málem v Miličíně, kde mají ovšem i guláš se 6 za 59?Petanecek píše:Trošku OF: Bohužel to je to samé při příjezdu z AT směrem na Tábor přes Halánky a Třeboň. Jediná možnost koupě dálniční známky je pak a pouze Benzina na záčátku resp. konci D3. Do té doby není možnost koupě dálniční známky. Tzn. celá D3 se musí projet "na černo" a až pak se může koupit dálniční známka..
Naposledy upravil(a) monin dne 20.4.2015 7:23:38, celkem upraveno 1 x.
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Popravdě vůbec nevím kolik stoji vignete na rakouských prodejních místech...vlastně přesně ani na českých, ale tak nějak mám pocit, že při ceně kolem 250,- Kč za desetidenní žádnej velkej prostor na tučné přirážky není....nevím no, jestli to stojí za nějakej stres. Ale je pravda, že patřím mezi ty pohodlné, co si při cestě na istrii bez reptání kupují i slovinskou měsíční známku na kterou se projedu 20 km po jejich dálnici, než abych hledal nějaké objížďky....
a uplně OT: ten guláš se 6 v miličíně mě vždycky zaujme....bohužel (nebo naštěstí?) patřím mezi typy, které zrovna takováhle reklama od stravovacího zařízení spíše odradí, ale jestli jste tu kvalitu někdo vyzkoušel, tak podejte reference....
Sudr (OT): Směrem na Istrii se dá ta slovinská známka docela využít projetím skoro celého Slovinska
.
Standa: chtěl jsem napsat Dalmácii a i tam je to samozřejmě víc než 20 km (vyjíždím z ČB), každopádně byla to nadsázka. (za OT i drobné faktické chyby se omlouvám
)
Jasně, to už se přes Rijeku moc nedá (my jezdíme na Lošinj, nám se to ještě vyplatí). Každopádně by mohli Slovinci laskavě dodělat dálnici z Mariboru na hranice, když už musí kasírovat bakšiš... (konec OT
)
Sudr : myslím, že ta věc s tím Miličínem a s tím gulášem se 6 za 59, vyřeší až nová D3. Do té doby, bych tam max. tak dodržoval to úsekové měření a v případě nouze, bych tam v těch místech a při té 50km/h, snědl rychle alespoň jablko. 
-
MickeyMouse
To mě těší pánové, že jsem poznámkou o známce spustil takovou debatu! Mě prostě vadí, jak chce u nás každý na všem za každou cenu vydělávat, jako kdyby jeho bytí nebo nebytí záleželo třeba jen na té známce. Právě ta slovinská známka se dá koupit v Rakousku na dálniční pumpě už u Salzburgu za slovinskou cenu bez jakékoliv přirážky, na které by rakouský pumpař vydělával. Ví totiž, že když už se zastaví kvůli známce, která se musí koupit, koupí se v shopu i to, co se koupit nemusí a na tom vydělává.
Budu rád, až z toho něco smažu:
0136
0301-0305/I a 3011-3012/II
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
0136
0301-0305/I a 3011-3012/II
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
V tom je právě smysl eura, že si běžný spotřebitel snadno spočítá přirážku.MickeyMouse píše:Právě ta slovinská známka se dá koupit v Rakousku na dálniční pumpě už u Salzburgu za slovinskou cenu bez jakékoliv přirážky, na které by rakouský pumpař vydělával.
"Při plánování dálnic se nedívám na mapu Čech, ale na mapu Evropy."
Guláš se šesti raději ignoruji, ale Benzina je ozkoušená. Bohužel jsem musel jet s AT značkami do Phy a Benzina v Třeboni na I/24 známky nenabízí a pak následně až tedy Benzina/McD D3 na sjezdu. Je to problém, který málokdo v ČR bohužel vidí. Já si ho okusil na 100% a byl rád, že zrovna neřádili celníci na jejich oblíbeném fleku na mostě.Petanecek píše:Trošku OF: Bohužel to je to samé při příjezdu z AT směrem na Tábor přes Halánky a Třeboň. Jediná možnost koupě dálniční známky je pak a pouze Benzina na záčátku resp. konci D3. Do té doby není možnost koupě dálniční známky. Tzn. celá D3 se musí projet "na černo" a až pak se může koupit dálniční známka.
Jakože první dálniční známka od Halámek se dá koupit až málem v Miličíně, kde mají ovšem i guláš se 6 za 59?
Zdržuji se hlavně jižně od Dunaje, ale rád se podívám i na severní břeh a sem tam i na západ od Rýna.
-
Hanes
- Kontaktovat uživatele:
Ja nevim, kdyz uz kupuji AT znamku, tak v Brne na ONO pumpe za oficialni cenu neco kolem 8 eur, nevim presne. Ale nenatahli me ani o cent a kurz Eur=Czk maji vetsinou priznivy, tak to o moc drazsi byt nemuze ani v korunach. Podle me ve Dvoristi ty znamky na ONO pumpe taky sezenete.
Na konci světa: I/60 a kousek od civilizace: A 94, jinak na cestě mezi nimi.
Hanes: nechceš bony? bony, vole?
Ale vážně. Jak je to tedy vlastně s tou S10? Je to dálnice, nebo rychlostní silnice? Že byla špatně značená jako A10, se Asfinag dokonce omluvil, což by se u nás rozhodně nemohlo stát, ale že tam mají začátky a konce toho nového úseku okolo Freistadtu, označeny značkou dálnice. To tam je pořád? Jinak taky to mohli nechat celé jako A7, když i my budeme mít celou D3, až na hranice.
https://youtu.be/un5AsNHYpG0
Ale vážně. Jak je to tedy vlastně s tou S10? Je to dálnice, nebo rychlostní silnice? Že byla špatně značená jako A10, se Asfinag dokonce omluvil, což by se u nás rozhodně nemohlo stát, ale že tam mají začátky a konce toho nového úseku okolo Freistadtu, označeny značkou dálnice. To tam je pořád? Jinak taky to mohli nechat celé jako A7, když i my budeme mít celou D3, až na hranice.
https://youtu.be/un5AsNHYpG0
-
Hanes
- Kontaktovat uživatele:
Monine, bony nepotrebuju, staci mi eura. Do AT zavitam max 2x do roka a letos jsem tam jeste nebyl a tusim, ze ta desetidenni znamka je pod 9 ecek.
Na konci světa: I/60 a kousek od civilizace: A 94, jinak na cestě mezi nimi.
To Monin: To bude případ jako S 33 mezi Kremsem a St.P. Ač je vedená jako Schnellstrasse S33, a tedy s rychlostním limitem 100 km/h, tak je osazená značkami "dálnice" a tudíž vedena ve vyšší kategorii a lze tam jezdit max. rychlostí 130 km/h. Přesto to není A33, ale S33. Následně S5 je obdobný případ, kde mezi Kremsem a Knoten Jettesdorf je značka "autíčka", tedy Schnellstrasse, ale od Knoten Jettesdorf až po A22/Stockerau je vedená tato S5 v kategorii dálnice. Takže se koukat na značky a dle toho volit rychlost.
Tak malé nahlédnutí k sousedům (se začínající turistickou sezonou mnohým jistě přibyde osobní zážitek)
http://ceskobudejovicky.denik.cz/z-regi ... 50627.html
a původní německá verze článku http://www.volksblatt.at/regionales/bau ... _27062015/
http://ceskobudejovicky.denik.cz/z-regi ... 50627.html
a původní německá verze článku http://www.volksblatt.at/regionales/bau ... _27062015/
Otevíračka zbytku S10 naplánována na 18.12.2015
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Neslibovali na plakátech říjen?
Na plakátech v okolí Unterweitersdorfu stojí Ende 2015.
Stavba krásně finišuje, i za 14 dní byl znatelný pokrok. Tunel pod Neumarkt: jezdí se novou rourou obousměrně (je značená jako dálnice !), starou rouru pravděpodobně opravují. Severně od Neumarkt jsou již na trase osazeny návěsti.
Stavba krásně finišuje, i za 14 dní byl znatelný pokrok. Tunel pod Neumarkt: jezdí se novou rourou obousměrně (je značená jako dálnice !), starou rouru pravděpodobně opravují. Severně od Neumarkt jsou již na trase osazeny návěsti.
A není to trošku nepodstatné a malicherné, ten jejich slibovaný říjen 2015/a reál prosinec 2015, vzhledem k tomu, co se slibuje u nás, a jaká je realita??hh píše:Neslibovali na plakátech říjen?
https://www.google.cz/maps/@48.799458,1 ... 312!8i6656
Je úsek Unterweitersdorf - Freistadt v provozu, případně od kdy? A jak je na tom úsek Freistadt - ČR?
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
úsek Unterweitersdorf - Freistadt bude otevreny do konce roku. Myslim, ze termin je nejaky listopad. Jestli jsem dobre pochytil zpravy, tak vcetne tunelu Gotschka (ten mel byt puvodne otevreny az v roce 2016). Timto na delsi dobu vystavba ze strany AT konci. Snad maji jeste snahu s dalsim usekem smerem k nam, kde ale nemaji ani jeste vybranou jednu ze tri variant vedeni dalnice. Kdyz jim vsechno pujde hladce, tak otevreni nejdrive 2020. Posledni usek nemaji ani snahu delat. Nevi, kde se maji k nam napojit. Neni to tak dlouho co se CR a AT dohodli, ze se musi zridit komise, ktera udela a predlozi smlouvu o prestupnem bodu na hranicich. Jestli uz komise je netusim. Obavam se ze nikoliv.
Cajkowski: no tak sláva, to zní dost optimisticky. Pokud to vše klapne, tak v roce 2089 povede dálnice už i přes hranice, a všichni budeme už jen nostalgicky vzpomínat na ty časy, kdy jsme se k hranici prodírali serpentýnami před Netřebicemi a Dolním Dvořištěm. A někdo si vzpomene možná i na to, jak u Kaplice stával kdysi posed pro pohraničníky a Pomocnou stráž VB.
Tohle už začíná být skutečně mezinárodní ostuda ČR. Do teď jsme mohli říkat, že Rakušáci na své straně také nic nemají (navíc ten úsek od Lince nahoru byl podle mě snad ještě horší, než u nás od hranic do ČB), jenže teď budou mít luxusní dálnici až skoro k hranicím (a od Vídně nahoru to samé) a my máme pořád to stejné kulové ...
Ale bude to pak jednodušší, až se zase budou stavět ty dráty (a nebude to dlouho trvat, soudě dle toho, jak se rychle ozývají hlasy pro zavření hranic a obnovení kontrol, jen co sem, podle mě víceméně omylem, zabloudilo pár uprchlíků. Lidi si té svobody prostě neváží a je to vždycky to první, co obětujou).
Ale bude to pak jednodušší, až se zase budou stavět ty dráty (a nebude to dlouho trvat, soudě dle toho, jak se rychle ozývají hlasy pro zavření hranic a obnovení kontrol, jen co sem, podle mě víceméně omylem, zabloudilo pár uprchlíků. Lidi si té svobody prostě neváží a je to vždycky to první, co obětujou).