[D4] Skalka – Háje – Milín – Lety
Re: R4 Skalka – Háje – Milín – Lety
Tak snad bude Jirka L dělat pravidelné videoprůjezdy! 
Fotky z průjezdu 18. dubna 2015.
Paráda, jen tak dál 
-
MickeyMouse
Budu rád, až z toho něco smažu:
0136
0301-0305/I a 3011-3012/II
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
0136
0301-0305/I a 3011-3012/II
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
Už aby si hodil mašli - alespoň by bylo co slavit...
dneska dopoledne jsem jel okolo. stále těží les. jiná činnost na stavbě není. Osobně jsem čekal, že už tam budou nějaké ty mašiny, kde už od slavnostního zahájení uplynuly skoro tři týdny.
Nevím proč nezahahují hned po slavnostním zahájení, když minimálně několik týdnu dopředu ví termín zahájení a můžou na to připravit lidi a techniku. stavba mohla krásně už běžet, počasí na to je
Nevím proč nezahahují hned po slavnostním zahájení, když minimálně několik týdnu dopředu ví termín zahájení a můžou na to připravit lidi a techniku. stavba mohla krásně už běžet, počasí na to je
Pokud mají prováděcí projekt. Ale ono nasadit techniku, když se po celém úseku těží je docela plýtvání.
tak les je cca. v jedné třetině až jedné čtvrtině trasy, zbytek jde po polích. Je pravda, že např. zakládání mostů mohlo krásně běžet...
MD vyhlásilo veřejnou zakázku na zpracování vyhodnocení, zda by bylo výhodné realizovat dostavbu zbytku R4 formou PPP: https://www.egordion.cz/nabidkaGORDION/ ... Rpb25NRA==
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Díky, JirkoL!
Není tam těch stromů pořád nějak moc...?
Zatím mi teda ten rozjezd přijde hooodně pozvolný. U konce R4 vůbec nic, průsek v blízkosti II/118 spíš vypadá na velkou krádež dřeva, než na systematické kácení pro liniovou stavbu... Přitom počasí krásné, radost stavět...
Tak jsem se poptal, jak je s výstavbou a má se to tak, že zhotovitele v dlouhodobém plánování mají vzhledem k tuzemské situaci "mlhavou" představu o tom, kdy veřejná zakázka obdobného rozsahu opravdu začne. Takže zdroje - v tomto případě stavební stroje - se musí postupně předisponovat tak, jak jsou k dispozici.
Takže prý se brzo dočkáme vytrhávání pařezů a prvních bagrů.
Btw: zajímavé zjištění je, že u nejedné velké stavební firmy je člověk, který má za úkol sledovat zdejší diskuzní fórum a případně dát vědět, když se objeví info, o kterém ani sama firma neví. A to prý není výjimka
Takže prý se brzo dočkáme vytrhávání pařezů a prvních bagrů.
Btw: zajímavé zjištění je, že u nejedné velké stavební firmy je člověk, který má za úkol sledovat zdejší diskuzní fórum a případně dát vědět, když se objeví info, o kterém ani sama firma neví. A to prý není výjimka
Info v jakém smyslu? vyhlášení VŘ? Vydání SP? Nebo jiné?Michal R píše: Btw: zajímavé zjištění je, že u nejedné velké stavební firmy je člověk, který má za úkol sledovat zdejší diskuzní fórum a případně dát vědět, když se objeví info, o kterém ani sama firma neví. A to prý není výjimka
Škoda, že sem na fórum neprosakuje - až na pár výjimek - více insider informací přímo z dodavatelských firem - např. "Roura u Globusu na I/11 bude dostavěna tehdy a tehdy". Nebo "Ornici u Dubence budeme skrývat od půlky června..."
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Kdysi dávno jsem se ptal stavbyvedoucího na R48, jestli ví o tomto fóru, či jej případně navštěvuje. Věděl, ale nenavštěvoval, neměl na to čas ani chuť, čemuž docela rozumím.
R48 -> D48 se podařilo!
Včera prý byl spatřen bagr a buldozer u Dubence a jak začali dělat skrývku ornice. Může to někdo potvrdit?
Včera (8.5.2015) jsem projížděl stavbou a poznatky jsou takové,že měsíc od zahájení se na stavbě toho moc neděje. Na můj vkus je tempo hrozně pomalé - žádná technika
chybí vykácest stále dost lesa. Na části co je vykácená je již proveden úklid větví-ty jsou uloženy na hromadách a postupně budou štěpkovány. Před Dubencem je provedena na části pole skrývka ornice. Jinak nic nového.
chybí vykácest stále dost lesa. Na části co je vykácená je již proveden úklid větví-ty jsou uloženy na hromadách a postupně budou štěpkovány. Před Dubencem je provedena na části pole skrývka ornice. Jinak nic nového.
-
joudamates
Souhlas, mam uplne stejny poznatek...... na mě to působí v nynějším stavu dojmem, že rychle po zahájení stavby "něco udělali, aby se něřeklo" .... třeba ta skrývka na poli.
Všechno má svůj čas, pro nic za nic stavba nestojí. Nikdo nebude záměrně zdržovat výstavbu.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
dnešní dopolední průjezd - práce se viditelně posunuly pouze v prostoru MÚK Háje
https://www.youtube.com/watch?v=HNlqLJPyqGs
Vzhledem k tomu, že tam bude most, tak bych tak nějak očekával, že se začne právě tam, ne?vondr píše:dnešní dopolední průjezd - práce se viditelně posunuly pouze v prostoru MÚK Háje
Mimichodem, dnes je patnáctého a pokud mě paměť neklame, končí výjimka udělená na kácení dřevin. Podle videa zbývá vykácet tak čtvrtina až třetina lesa...
Pokud jsou vykáceny všechny stromy v místech, kde budou nějaké konstrukce (nadjezd, podjezd, propusť), tak to stačí, porost pro hlavní trasu stačí vykácet v zimě, ta se letos stejně dělat nebude.
No jen tak z první dobrý bych řekl, že pokud jde skutečně o les, tak na něj se omezení o kácení v době vegetačního klidu nevztahuje, ne? To se IMHO týká jen mimolesních dřevin.
docela překvapující zpráva - vydání stavebního povolení na 10 staveb vodních děl
http://www.obec-dubenec.cz/e_download.p ... DUB_34.pdf
http://www.obec-dubenec.cz/e_download.p ... DUB_34.pdf