[D1] 0137 Přerov – Lipník nad Bečvou
Re: [D1] 0137 Přerov – Lipník nad Bečvou
Pokud by někdo jel místo přes Olomouc dál po D1 0137 do Přerova, tak by to mělo být řešeno tak, aby takový řidič byl značením naveden po I/55 do Olomouce. Spousta řidičů se taky třeba naučí využívat silnici 150 do Prostějova - při opravách na R35 a R46, kterých bude stále dost a dost (obnova CB vozovky, MÚK Držovice a Olšany a další) to bude možná nejjistější varianta po dostavbě úseku 0137. Troufám si říct, že časová ztráta i při malém provozu bude oproti trase po R35 do 10ti minut.
ono tu cestu po 150tce po letošní opravě určitě bude volit čím dál víc lidí
O kvalitním značení hodně pochybuju. Opět pro příklad značení na odbočení z D1 na R46 u Vyškova. Na prvním místě je uvden cíl Olomouc, pod ním teprve Ostrava a pak Vyškov. Chápu, že je to poněkud matoucí. Ale ono je celkově "o ničem" nově pojaté dálniční značení jako celek (chybějící názvy exitů, absence infornmace o dalším nejbližším možném sjezdu na návěsti ještě před křižovatkou, ale až za ní ta tabuli s cíli atd atd.), takže se není čemu divit... A např. ani nyní se řidič projíždějící Přerovem vůbec nedozví, že kousek za městem začíná dálnice na Brno, ale značení ho navádí po neuvěřitelně klikaté silnici II/436 na Kojetín... Sil II/150 na PV je bezva, jezdím po ní každý den do práce, dá se tam jet na většině trasy přes stovku, ale jsou tam dvě zrady - nízký podjezd pod tratí v Brodku (kamiony musí objíždět přes Citov) a úsek v havarijním stavu mezi Dubem a Biskupicemi, kde je to fakt o podvozek... Ale provoz minimální. Proti navedení dopravy z D1 budou určitě řvát obce na trase a určitě i kraj, protože mu silnice patří...
Nevím, asi jezdím jiným Přerovem nad Bečvou. Nějaké velké komplikace při průjezdu jsem nikdy nezaznamenal, pokaždé jsem projel s výjimkou doby oprav povrchů bez potíží a zdržení.
Po II/150 to bude dobrá zkratka, díky za tip.
Navíc na MÚK Lipník má být doprava údajně svedena do kolektoru a přes něj se bude pokračovat na Přerov.
Po II/150 to bude dobrá zkratka, díky za tip.
Navíc na MÚK Lipník má být doprava údajně svedena do kolektoru a přes něj se bude pokračovat na Přerov.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Lenny: Tak to máš s tím hladkým průjezdem přes Přerov opravdu výjimečné štěstí, já tu jezdím denně a je to opravdu síla.... A nebo jezdíš v brzkých ranních, či večerních hodinách. To se pak dá, s tím souhlasím... A taky je otázkou, co považujež za hladký průjezd... Třeba Pražákům by to taky nejspíš nepřišlo divné...
Jinak s tím svedením přes kolektor by to účinným řešením být mohlo...
Jinak s tím svedením přes kolektor by to účinným řešením být mohlo...
To teda nechápu, proč by měl být směr na Přerov veden po kolektoru? Pokud to bude kvalitně značené, tak snad nebude tak velký problém a celkem i pochybuji, že by se někdo chtěl z kamionistů vrhl dále po dálnici na Přerov a pak přes nějaké kotěhůlky (silnice II. a III.třídy). To je snad lepší pokračovat po dálnici přes Olomouc. Finančně si myslím, že to vyjde lépe.
No one can appeal anymore right?
johnben: Problém je, že on ten kamioňák nebude právě že vůbec chtít do Přerova a dál po kotěhulkách, ale bohužel to zjistí až za křižovatkou v Lipníku, kterou prosviští rovně, jak byl zvyklý. Kromě případu D1/R46 u Vyškova je tu vlastně i další příklad - po zprovoznění R35 v obchvatu Olomouce nastala na R46 od Brna taky zásadní změna, kdo chtěl do centra Olomouce či na Mohelnici, musel naráz z přímého směru odbočit. A to byl problém. Znám spoustu známých z Prostějova (a i kolegů z firmy), kteří pak dlouho jezdili do OC přes exit 272 v Nemilanech... No a popravdě, stalo se to i mě, a to jsem s problematikou dobře obeznámen. Stačí jen v tu chvíli přemýšlet nad něčím jiným... Dalším příkladem jsou např. kruhové objezdy, kdy jsem mnohokrát viděl, že určitý čas po zprovoznění kruháče bylo jasně patrno, že se ho někdo snažil projet rovně - jel prostě podle zvyku, nepřemýšlel a nějaké značení ho netankovalo...
-
Hanes
- Kontaktovat uživatele:
Zesp: R46/R35 Nevim, cok tomu slusne rict, cedule tam byly dany velke jako krava, navic jeste mnohe osvetlene. Pokud nekdo jede a nevsimne si nove velke cedule, tak vubec nevenuje pozornost rizeni. Tady je jasne videt, proc je tolik nepochopitelnych dopravnich nehod. Lidi jsou cim dal tupejsi, navic v posledni dobe venuji vice pozornosti te ukecane carodejnici v navigaci a co je na znackach je jim u prcinky. Meli by ten xindl zakazat, protoze to odpoutava pozornost, stejne jako mobilni tydlifen.
Na konci světa: I/60 a kousek od civilizace: A 94, jinak na cestě mezi nimi.
Vždycky si vzpomenu, když někoho vidím, jak jede podle navigace na palcový titulek v Blesku: "Jel podle navigace a skončil v rybníce", kolega k tomu dodal jen: "To je vůl."
I přes velké cedule se některým podaří neodbočit. Například u Kroměříže jsem marně vysvětloval 2 polským Vietnamcům, že zapomněli u Vyškova odbočit na Ostravu a místo toho skončili ve Zlíně (nebyl v provozu úsek Hulín - Říkovice) a vehementně mi tvrdili, že včera při cestě z Polska do Rakouska jeli pořád rovně a nikde neodbočovali.
I přes velké cedule se některým podaří neodbočit. Například u Kroměříže jsem marně vysvětloval 2 polským Vietnamcům, že zapomněli u Vyškova odbočit na Ostravu a místo toho skončili ve Zlíně (nebyl v provozu úsek Hulín - Říkovice) a vehementně mi tvrdili, že včera při cestě z Polska do Rakouska jeli pořád rovně a nikde neodbočovali.
D47 už máme, teď ještě D48
-
Hanes
- Kontaktovat uživatele:
;Re: [D1] 0137 Přerov – Lipník nad Bečvou
K tomu lze dodat jen jedine: Otevri oci ty blboune!
Na konci světa: I/60 a kousek od civilizace: A 94, jinak na cestě mezi nimi.
When will be this section in construction?
dle brífinku s premiérem je ve hře strategická průmyslová zóna Bochoř, která by se napojila dálnicí D1 a dle hejtmana Ol. kraje bude 0137 ve výstavbě letos - už tomu věří snad všichni, tak snad ten červen klapne ...
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/region ... v-bochori/
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/region ... v-bochori/
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
odvolal se někdo v tendru? neví někdo? podle mě už doba pro odvolání neúspěšných uchazečů musela proběhnout ... nebo ÚOHS ?
bumbiku, ty chlape ani na to nemysli, nebo to ještě přivoláš! Jenom DOBRÉ zprávy... ÚOHS by znamenal minimálně rok navíc. Jenom to né.
dle kalendáře je úterý posledním dnem k možnému odvolání, má někdo info, jak dlouho by pak mohlo trvat podepsání smlouvy s vítězem a předání staveniště? je to reálné ještě v tom červnu stihnout?Zatím běží lhůta pro odvolání neúspěšných uchazečů, která končí 2. června, prozatím jsme neobdrželi žádnou odvolávku neúspěšného uchazeče
Zdroj: ŘSD
Is Skanska allowed to build this ssection?
http://ekonomika.idnes.cz/stavari-nabiz ... oprava_fih
Citace:
"Ještě dříve by se mohl začít stavět další úsek jiné dálnice. Včera uplynula lhůta pro podávání námitek v případě zakázky na dálnici D1 mezi Přerovem a Lipníkem. Nikdo se neodvolal, ŘSD tak může podepsat smlouvu se Skanskou, která nabídla státu nejnižší cenu. Podle mluvčího ŘSD Jana Rýdla by se mohlo začít stavět během dvou měsíců."
To Pascal23LP:
According to this article Skanska can sign the contract.
Citace:
"Ještě dříve by se mohl začít stavět další úsek jiné dálnice. Včera uplynula lhůta pro podávání námitek v případě zakázky na dálnici D1 mezi Přerovem a Lipníkem. Nikdo se neodvolal, ŘSD tak může podepsat smlouvu se Skanskou, která nabídla státu nejnižší cenu. Podle mluvčího ŘSD Jana Rýdla by se mohlo začít stavět během dvou měsíců."
To Pascal23LP:
According to this article Skanska can sign the contract.
Tak uz je to ofiko od RSD:
http://www.rsd.cz/doc/Informacni-servis ... nad-becvou
http://www.rsd.cz/doc/Informacni-servis ... nad-becvou
Ta oficiální zpráva je trošku mimo, ne? Jak může dostavění úseku Přerov - Lipník zlepšit situaci v Hulíně a Kroměříži a následně v Přerově? Hulín a Kroměříž je již přece tranzitní dopravy dávno zbaven, a situace v Přerově se přeci VÝRAZNĚ zhorší. Nepleťte alespoň lidem hlavu... A nebo mi to někdo vysvětlete...
Osobně bych si tipnul na šotek ze strany tiskového oddělení, které tam zapracovalo nějaký citát týkající se úseku 0135 
takže novináři dál recyklují volovinu o zlepšení situace v Kroměříži a Hulíně ale jsem rád, že jsem se dozvěděl, že se za pár dní podepíše smlouva a předá staveniště a že sídlo Skansky bude v Lipníku, ještě musím zjistit přesné místo ...
http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic.php?f=206&t=4894
http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic.php?f=206&t=4894
bumbik: Skanska má u Lipníku betonárku ne? nebo něco podobného u skládky když se ještě z Lipníku na Loučku
Sponik: jestli se nemýlím u Lipníku je skutečně betonárka a obalovna asfaltu včetně mobilní drtičky Skansky, jak jsem minule byl fotit, tak jsem si toho všiml
podle mě budou odtamtud navážet asfalt na mosty a beton na CB kryt, divil bych se, kdyby to vozili od Olomouce či Prostějova ...
When will the contract be signed?