Úkazy na českých silnicích

Off-topic pokec
Odpovědět
Lenny
Autor

Re: Úkazy na českých silnicích

Příspěvek od Lenny »

Tohle jsem potkal cestou ze slavnostního zahájení I/26 Staňkov. Transit měl tak špatnou geometrii, že při jízdě rovně byl zadek o 15 cm bokem. Foceno přes zpětné zrcátko.

Opravdu takhle jede rovně.
Přílohy
ukaz.jpg
ukaz.jpg (147.65 KiB) Zobrazeno 8505 x
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
mbmat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mbmat »

takové auto ještě projde stk?
JiVi

Příspěvek od JiVi »

pokud má v pořádku spaliny, proč ne? souběžnost náprav tam nikdo neřeší ...
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Co na to říci? Machruje, ale nemá na to.
http://www.novinky.cz/krimi/371210-moto ... vladl.html
Mike

Příspěvek od Mike »

škoda že není ve statistikách kolonka
" nehoda zaviněná přítomností PČR "
byl by tam další zářez
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Mike píše:škoda že není ve statistikách kolonka
" nehoda zaviněná přítomností PČR "
byl by tam další zářez
To myslíte vážně ? Vinit z toho policii je dost silná káva. S takovouhle argumentací aby policie nedělala nic, nikoho nekontrolovala, protože by ho tím mohla vylekat a způsobit, že pak pojede jako šílenec. Tenhle navíc jako šílenec jel už před tím ....
Pravděpodobně spadá do stejné kategorie jako ten pilot co v Bystřici pod Lopeníkem "skočil" s autem do 1. patra rodinného domku, když jel přes obec asi 150-200 km/hod. A žádou policii k tomu nepotřeboval
dj-bobr

Příspěvek od dj-bobr »

Do jaké kategorie zařadit potenciální nehody, které se stanou v důsledku osazení měření rychlosti?
Na trase, kde se odjakživa běžně jezdilo 70-80km/h na sedmdesátce, se u přechodu objeví padesátka a mikroúsekovka, takže řidiči brzdí z 80 na krev na 40, projedou přechod rentgenujíce tachometr a pak zase (podotýkám podstatně svižněji než za dob neexistence onoho radaru) akcelerujou na 80..

Chodec, co po tom přechodu denně dvakrát projde, potvrdil, že od osazení tohoto měřicího aparátu subjektivně vnímaná bezpečnost na přechodu silně klesla, protože řidiči nekoukají před sebe, ale na palubku či se zabývají skrytím tváře před vyfocením (jako kdyby to mělo nějaký zásadní vliv při následném posílání odpustkových dopisů od MHMP)
vaclav

Příspěvek od vaclav »

dj-bobr píše:Do jaké kategorie zařadit potenciální nehody, které se stanou v důsledku osazení měření rychlosti?
nezkusenost ridice
MPMP

Příspěvek od MPMP »

dj-bobr píše:Do jaké kategorie zařadit potenciální nehody, které se stanou v důsledku osazení měření rychlosti?
Jak může být osazení nějakého zařízení příčinou nehody?
Příčinou vždy bylo, je a bude jednání řidiče nebo technická závada a pokud někdo jezdí jak "utržený ze řetězu" a proto se bojí, že bude platit a před radarem dělá blbiny, tak to rozhodně není chyba toho radaru.
GiuseppeS

Příspěvek od GiuseppeS »

dj-bobr píše: se zabývají skrytím tváře před vyfocením
:?: By mě nenapadlo, že něco takového může vůbec někoho napadnout ... To někde radí?
dj-bobr

Příspěvek od dj-bobr »

To je zažité z dob, kdy nebyla-li vidět tvář přestupníka na fotce, dalo se vymluvit na osobu blízkou (takže minimálně 3-4 roky dozadu), ale lidem se to zakořenilo v hlavě, že se to má dělat.. každý den cestou do Modřan vidím mrtě řidičů sklápějících před radarem sluneční clony.
Mike

Příspěvek od Mike »

no ono i při aktivním přístupu k řešení "přestupku" je vhodné, když ouřada neprokáže že řídil ten, koho uvádíte
ale to je na zvážení každého soudruha ;)
P_V

Příspěvek od P_V »

MPMP píše:
Jak může být osazení nějakého zařízení příčinou nehody?
Příčinou vždy bylo, je a bude jednání řidiče nebo technická závada a pokud někdo jezdí jak "utržený ze řetězu" a proto se bojí, že bude platit a před radarem dělá blbiny, tak to rozhodně není chyba toho radaru.
Příčinou je nějaká souhra více vlivů. Tady jsou dva - náhlé bububu na řidiče, a jeho unáhlená reakce. Je velmi chybné, někdy až zlomyslné, se na jeden z nich alibisticky vymlouvat a zbylé opomíjet.
Žel, například policajti takhle rádi uvažují.
Likas

Příspěvek od Likas »

Ono to vliv mít může. Např. teď, cestou do Prahy na cca 60km jsem dojížděl pána z Blavy. Jel v levém kolem 130 km/h, před ním prázdno, vpravo prázdno. Místo abych si za ním držel nějakých 30-40m, což bych udělal kdyby před ním byl proud aut, tak jsem ho dojel tak na 15m s tím, že si mě spíš všimne a uhne. On si ovšem všiml geodeta v protisměru koukajícího naším směrem. Vyhodnotil ho jako policajta s třínožkou a prudce šlápl na brzdu a zpomalil tak na 100km/h. Ne, že by to bylo o fous, ale dávat míň pozor tak jsem v něm. A příčina? Včil Vávro mudruj. Já byl blízko, on ve špatném pruhu a zachoval se nepředvídatelně. Nebo vlastně při vědomí toho, že uviděl "policajta" tak předvídatelně. Spousta náhle brzdí jen co zaznamenají jakoukoli kameru a klidně i výrazně pod povolený limit, protože to v té náhlé panice nestíhají hlídat.
vaclav

Příspěvek od vaclav »

Likas píše: tak jsem ho dojel tak na 15m s tím, že si mě spíš všimne a uhne.
doporucuji odstup radeji tech 50m a probliknout, po predjeti podekovat blinkrem.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Neblikám, nemá to cenu. Doporučuji volit pravý pruh, pokud je volný a předjet ho zprava, on se stejně nevrátí a je to bezpečnější než ho dojet na minimální vzdálenost. Toto je pro Slováky obvyklé, že jedou vlevo a neuhýbají.
evilcleaner

Příspěvek od evilcleaner »

taky to dělám často tak, že pokud je pravý prázdný a levý někdo nesmyslně okupuje, tak projedu kolem v pravém (záměrně nepoužívám slovo předjedu), což je dle výkladu MD zcela v pořádku. dávám si ale sakra bacha aby se ten kouzelník nerozhodl náhle vracet doprava. zpravidla po tomto manévru se mnoho z nich doprava zařadí. nejvíce se mi to stává na šestipruhu u lipníka, ale ať nekecám, procento řidičů používající pravý pruh i zde velmi ale velmi významně stouplo. skoro bych řekl, že naprostá většina jezdí vpravo, lepší než třeba v rakousku.
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
Mike

Příspěvek od Mike »

když to provoz dovolí, tak po říčany se takhle "vyhýbám překážce"
a většinou se snažím srovnat rychlost s tím, co předjíždí správně levým
když toho středopruhaře minou auta z obou stran stejnou rychlostí...
většinou reaguje okamžitě ;)
P_V

Příspěvek od P_V »

Likas píše: ...tak jsem ho dojel tak na 15m s tím, že si mě spíš všimne a uhne. On si ovšem všiml geodeta v protisměru koukajícího naším směrem. Vyhodnotil ho jako policajta s třínožkou a prudce šlápl na brzdu a zpomalil tak na 100km/h. Ne, že by to bylo o fous, ale dávat míň pozor tak jsem v něm. A příčina? Včil Vávro mudruj... .
Řekl bych že žádný geodet, ale řidič učitel - vybržďovač. Já jedu maximum a ty mě nemáš co předjíždět, ty nedodržuješ vzdálenost tak tě poučím...
GiuseppeS

Příspěvek od GiuseppeS »

Likas píše:Jel v levém kolem 130 km/h ... tak jsem ho dojel tak na 15m
Nedošlo náhodou k nedodržení bezpečného odstupu? V Německu by to bylo za kolik? Tak sto éček ?
(a u nás se lidé diví, že málem "byli v něm" ...)
Likas

Příspěvek od Likas »

V Německu za 500€. Bezpečná vzdálenost tam je 1/2 rychlosti. Určitě mě nevybržďoval, já se za ním došourával se svými 135km/h celou tu 3km dlouhou rovinku. Určo to byl pohled na člověka ve vestě s dalekohledem na stativu namířeným směrem k nám a úlek z možné pokuty. Já mám zkušenost, že když si nechám bezpečnou vzdálenost (podle mě těch cca 50m), tak ten přede mnou to nevnímá jakože ho chci předjet. Takže pak jedeme ve vláčku několik kilometrů, protože když nechci předjíždět, tak co by se vpravo řadil. Blikání se snažím vyhýbat, to už by muselo být něco extra.
Mike

Příspěvek od Mike »

v německu by ovšem ulovili toho levopruhovce
a to je ten rozdíl, mezi "právem" tady a tam
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Toho, co nedodržuje bezpečnej odstup, by tam odlovili taky ;-) a byl by jasnej viník v případě kolize.
Mmch ve čtvrtek byl drobnej problém s jednim "viselcem v levym" na D1 před Šternovem, a podle značky to byl Němec. Si nevyberete.
vaclav

Příspěvek od vaclav »

jonáš píše: a podle značky to byl Němec.
a podle pasu polak nebo turek?
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

jonáš píše:Toho, co nedodržuje bezpečnej odstup, by tam odlovili taky ;-) a byl by jasnej viník v případě kolize.
Mmch ve čtvrtek byl drobnej problém s jednim "viselcem v levym" na D1 před Šternovem, a podle značky to byl Němec. Si nevyberete.
Tak jak to člověk má řešit, aby to bylo v souladu se zákonem?
Odpovědět

Zpět na „Odpočívka Na České dálnici“