0805 Lovosice – Řehlovice
Re: 0805 Lovosice – Řehlovice
No jo, Beruško, jasně že máte pravdu.... my tu jen tak kroužíme okolo tématu D8, přestože bychom se raději kochali kasmeho fotkami, jak intenzivně probíhá výstavba......
Ale souhlas. Dost OT.
Ale souhlas. Dost OT.
No jo, jenže ono se těch nových úseků dálnic a rychlostních silnic staví tak málo, že bez OT diskusí by to tu v podstatě vymřelo.
Toto téma se týká jen té jedné jediné, která se staví stále a neustálepivko píše:No jo, jenže ono se těch nových úseků dálnic a rychlostních silnic staví tak málo, že bez OT diskusí by to tu v podstatě vymřelo.
Na mostě mezi tunely se vesele buduje spodní stavba, u mostu vedle silnice na Žim se provedlo pilotové založení, u přemostění Labského přivaděče se chystá spodní stavba (měl by být vybetonovaný první základ). Zkrátka na 805 se staví jak o život. Tak, jako už leta ne.
A se sanací sesuvu to nyní vypadá jak ? Je reálný konec roku 2016 nebo je to zase jen další promarněný termín ?
Co se týče sesuvu, tak asi stále platí info např. v tomto článku.
http://www.rozhlas.cz/zelenavlna/motozu ... h--1453871
Teď se snad připravuje dokumentace pro ÚR a SP. Pak výkup pozemků a v září v ideálním případě výběrové řízení.
Teď se snad připravuje dokumentace pro ÚR a SP. Pak výkup pozemků a v září v ideálním případě výběrové řízení.
Další náhodně objevená fotka. Pohled od tunelu Radejčín směrem na Řehlovice.
- Přílohy
-
- Resize of 11336927_10152793527716922_2996434158707236650_o.jpg (94.9 KiB) Zobrazeno 7563 x
Díky. Pořád mi přijde neuvěřitelné, že se tak dlouho na ŘSD nic ohledně řešení sesuvu nepřipravovalo (jak tvrdí současný GŘ Kroupa). Vůbec do té organizace nevidím, ale podle všeho to muselo být tedy v hrozném stavu, když je něco takového možné. Snad to teď za Kroupy a Ťoka bude konečně lepší.dvs píše:Co se týče sesuvu, tak asi stále platí info např. v tomto článku.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic. ... 93#p111293
Škoda, že tam není i ten sesuv, prý to teď odtěžené vypadá hodně zajímavě.
Škoda, že tam není i ten sesuv, prý to teď odtěžené vypadá hodně zajímavě.
R48 -> D48 se podařilo!
v těch Eurozprávách je fotka ze zdejšího fóra, to je fajn
jinak zpráva super, takže konečně se D8 může legálně dokončit a to beztrestně? nebo ještě pořád visí někde nějaká žaloba či odvolávka?
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
S tunelem navrhovaným správou CHKO by se už po D8 jezdilo, říká geolog
Zdroj: http://usti.idnes.cz/navrh-tunelu-na-da ... zpravy_alh
Ten pán má pravdu, s tunelem se mohlo dávno jezdit a mohlo to být i přijatelnější řešení. Ale to někteří zdejší fanatičtí popírači nepřiznají, jako koncil v Kostnici.
Prostě varianta protlačovaná státem je svatá, i kdyby to byl sebevětší nesmysl. A to co navrhují ekologové je fuj ošklivé, i kdyby to bylo sebelepší řešení .....
Zdroj: http://usti.idnes.cz/navrh-tunelu-na-da ... zpravy_alh
Ten pán má pravdu, s tunelem se mohlo dávno jezdit a mohlo to být i přijatelnější řešení. Ale to někteří zdejší fanatičtí popírači nepřiznají, jako koncil v Kostnici.
Prostě varianta protlačovaná státem je svatá, i kdyby to byl sebevětší nesmysl. A to co navrhují ekologové je fuj ošklivé, i kdyby to bylo sebelepší řešení .....
-
evilcleaner
jako flašinet... nechcete jít bojovat svůj džihád za tunely na nějaké jiné forum?
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
evilcleaner: Štve vás to, že se potvrdilo, že mám pravdu, co ? A je to stále jasnější. Kdybyste měl odvahu to alespoň chlapsky uznat a omluvit se. Ale to vy ne, jen se jako flašinet vykrucujete.
Navrhuji uživatele Dr.Fe zabanovat než tady stihne vyvolat další hádkuDr.Fe1 píše:evilcleaner: Štve vás to, že se potvrdilo, že mám pravdu, co ? A je to stále jasnější. Kdybyste měl odvahu to alespoň chlapsky uznat a omluvit se. Ale to vy ne, jen se jako flašinet vykrucujete.
---
Problémy by nenastaly, protože díky naším šíleným předpisům by 13 km dlouhý tunel hasiči ani nepovoliliidnes.cz píše:"Při variantě s dlouhým tunelem by řada problémů nenastala, a to včetně sesuvu. Možná by byla stavba i technicky jednodušší. Nedokážu zhodnotit, zda by nakonec varianta s tunelem byla dražší, či levnější, ale podle mého soudu už dálnice mohla být hotová.
Zdroj: http://usti.idnes.cz/navrh-tunelu-na-da ... zpravy_alh"
Stručně zopakuji argumenty proti tunelu:
energetická náročnost osvětlení a větrání, přídavné emise z elektráren
finanční náklady na dohled, zabezpečení, údržbu vs prostá otevřená dálnice
měkké vulkanické horniny - problematická ražba, riziko nepříznivého ovlivnění vodního režimu i v tak velké hloubce
nepřijatelný hluk a koncentrace zplodin v Dobkovičkách (pokud by byl portál tam kde se s ním uvažovalo)
vliv větracích komínů na krajinný ráz
energetická náročnost osvětlení a větrání, přídavné emise z elektráren
finanční náklady na dohled, zabezpečení, údržbu vs prostá otevřená dálnice
měkké vulkanické horniny - problematická ražba, riziko nepříznivého ovlivnění vodního režimu i v tak velké hloubce
nepřijatelný hluk a koncentrace zplodin v Dobkovičkách (pokud by byl portál tam kde se s ním uvažovalo)
vliv větracích komínů na krajinný ráz
A asi bychom si užili "legraci" typu Blanka a dodnes by se taky nejezdilo...
Tak a teď udělám něco, co bych sám nečekal - a to zastat se nicku Dr.Fe1 !
Je to sice flamethrower , má sice obsesi a své umanuté představy - jako třeba tu x krát vyvrácenou myšlenku s megatunelem na D8, nesmyslně se naváží do moderátorů fóra mapmana či lennyho, o mě v půlročních intervalech píše do diskuze jak bych nejraději zabetonoval všechna CHKO a vůbec jak tak pozoruju je všeobecně oblíben
No, ale to fakt není důvod mu dát BAN. Prostě berme to tak, že v rámci + - slušnosti a dodržování zákonů má každý trotl právo psát do diskuzí, minimálně proto, aby se sám znemožnil a ostatní si mohli na něj udělat názor.
Je to sice flamethrower , má sice obsesi a své umanuté představy - jako třeba tu x krát vyvrácenou myšlenku s megatunelem na D8, nesmyslně se naváží do moderátorů fóra mapmana či lennyho, o mě v půlročních intervalech píše do diskuze jak bych nejraději zabetonoval všechna CHKO a vůbec jak tak pozoruju je všeobecně oblíben
No, ale to fakt není důvod mu dát BAN. Prostě berme to tak, že v rámci + - slušnosti a dodržování zákonů má každý trotl právo psát do diskuzí, minimálně proto, aby se sám znemožnil a ostatní si mohli na něj udělat názor.
Adam108:
Výborný nápad, takový demogratický - dávat ban za to, že má někdo odlišný a navíc realitou potvrzený názor. Tak abyste si mohli dále notovat v tom, že je Země placatá, tak vyhodíte někoho za to, že má tu drzost připomínat její kulatost
Na březenský tunel vzpomínám, ale to jsou naprosto jiné podmínky.
MichalR: Snad jen tolik, že vůči mapmanovi jsem se jen bránil stejně jako Lennyho jízlivosti. To se můžete přesvědčit v historii fóra, že začal velice sprostě útočit mapman na mě, ne já na něj. Až mě to jeho chování překvapilo. Já si akorát nenechávám tyhle osobní výpady líbit. Ale nezačínám s nimi. Naopak horuji za diskuzi bez osobních útoků. - Ostatně kvůli tomu jsme se dostali do křížku i my dva, když jste měl potřebu spojovat argumentaci s hodnocením mojí osoby a nějákou tou podpásovkou.
Jinak asi nemá cenu to vířit, protože jak vidno všichni selektivně zapomínají jak zlehčovali argumenty o sesuvech, označovali to za výmysly ekoteroristů atd. a nikdo se nemá k tomu aby se postavil rovně jako chlap. To je pak těžké. Doufal jsem, že to někdo dokáže. Leč opět marně.
Výborný nápad, takový demogratický - dávat ban za to, že má někdo odlišný a navíc realitou potvrzený názor. Tak abyste si mohli dále notovat v tom, že je Země placatá, tak vyhodíte někoho za to, že má tu drzost připomínat její kulatost
Na březenský tunel vzpomínám, ale to jsou naprosto jiné podmínky.
MichalR: Snad jen tolik, že vůči mapmanovi jsem se jen bránil stejně jako Lennyho jízlivosti. To se můžete přesvědčit v historii fóra, že začal velice sprostě útočit mapman na mě, ne já na něj. Až mě to jeho chování překvapilo. Já si akorát nenechávám tyhle osobní výpady líbit. Ale nezačínám s nimi. Naopak horuji za diskuzi bez osobních útoků. - Ostatně kvůli tomu jsme se dostali do křížku i my dva, když jste měl potřebu spojovat argumentaci s hodnocením mojí osoby a nějákou tou podpásovkou.
Jinak asi nemá cenu to vířit, protože jak vidno všichni selektivně zapomínají jak zlehčovali argumenty o sesuvech, označovali to za výmysly ekoteroristů atd. a nikdo se nemá k tomu aby se postavil rovně jako chlap. To je pak těžké. Doufal jsem, že to někdo dokáže. Leč opět marně.
Vyhoďte toho trolla.
Ohledně D8 měl pravdu pouze ten, co tvrdil, že tunel je blbost. A jenom ekofašisté s tím pořád něco měli. Už aby dálnice byla a ekofašistům bych dal naúčtovat ty různé soudy, neboť svým jednáním mají na svědomí další životy a desítky nehod na silnici I/8
Ohledně D8 měl pravdu pouze ten, co tvrdil, že tunel je blbost. A jenom ekofašisté s tím pořád něco měli. Už aby dálnice byla a ekofašistům bych dal naúčtovat ty různé soudy, neboť svým jednáním mají na svědomí další životy a desítky nehod na silnici I/8
Ban se udělovat nebude. Mám jednoduchou radu, nenechte se nikým vytočit. 
Myslím, že diskutovat o přínosech a záporech tunelu Kubačku znova nemá smysl, asi vše podstatné tu bylo řečeno. Názory protichůdných táborů se nezmění a každý bude trvat na své pravdě.
Myslím, že diskutovat o přínosech a záporech tunelu Kubačku znova nemá smysl, asi vše podstatné tu bylo řečeno. Názory protichůdných táborů se nezmění a každý bude trvat na své pravdě.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Hle, další vývoj , ale pořád tak něják od ničeho k ničemu:
http://domaci.ihned.cz/c1-64163760-daln ... ma-i-sasko
To uhlí už objevili přece dávno a sesuv taky nebyl včera. Stejně tajk se ví, že je sesuvem ohroženo další území, ale stále se jen kecá a téměř nekoná .....
http://domaci.ihned.cz/c1-64163760-daln ... ma-i-sasko
To uhlí už objevili přece dávno a sesuv taky nebyl včera. Stejně tajk se ví, že je sesuvem ohroženo další území, ale stále se jen kecá a téměř nekoná .....
ano to zaznělo i včera v Událostech viz.¨
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci ... roce-2016/
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci ... roce-2016/
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Jak děti 
Opakovat po milionté argumenty pro tu kterou variantu opravdu nemá smysl, ty každý zná. Diskuse o tom, která z nich by byla skutečně lepší a rychleji postavená je také nesmyslná. Vzhledem k tomu, že se nakonec vždy musí postavit jenom jedna, tak se to logicky nikdy nemůžeme dozvědět. Hádat se kvůli tomu, nadávat si a ještě požadovat ban některých přispívajících s jiným názorem včetně slov o "džihádu" bez jakýchkoliv věcných argumentů je hloupé (což samozřejmě neznamená že automaticky s tím kterým názorem souhlasím, jde o princip). Problém tohoto fóra je tak trochu v tom, že je logicky tematicky vyhraněné, a proto tu převládá jeden názorový proud (což není automaticky špatně), takže člověk s trochu jiným názorem tu dost často narazí. To je v pořádku, ale když už tak věcně a slušně bez různých "ekofašistů", "cyklobuzen" a jiných termínů, které jsem tady v různých vláknech viděl. Že je někdo blbec se dá napsat i slušně a jiný názor neznamená, že je automaticky špatný.
Jinak já si třeba taky nemyslím, že vést dálnici uprostřed CHKO jakou je České středohoří není úplně nejšťastnější, ale někudy zkrátka vést musí a nejsem schopen technicky posoudit alternativy, takže jakýkoliv můj názor je naprosto irrelevantní. Jinak bych se rozhodně vyhnul zlehčování toho sesuvu, to je kolosální průšvih a doufejme, že to zabezpečí pořádně. Představte si, že by k němu došlo už po zprovoznění dálnice a nedejbože zasypal nějaká auta!
Opakovat po milionté argumenty pro tu kterou variantu opravdu nemá smysl, ty každý zná. Diskuse o tom, která z nich by byla skutečně lepší a rychleji postavená je také nesmyslná. Vzhledem k tomu, že se nakonec vždy musí postavit jenom jedna, tak se to logicky nikdy nemůžeme dozvědět. Hádat se kvůli tomu, nadávat si a ještě požadovat ban některých přispívajících s jiným názorem včetně slov o "džihádu" bez jakýchkoliv věcných argumentů je hloupé (což samozřejmě neznamená že automaticky s tím kterým názorem souhlasím, jde o princip). Problém tohoto fóra je tak trochu v tom, že je logicky tematicky vyhraněné, a proto tu převládá jeden názorový proud (což není automaticky špatně), takže člověk s trochu jiným názorem tu dost často narazí. To je v pořádku, ale když už tak věcně a slušně bez různých "ekofašistů", "cyklobuzen" a jiných termínů, které jsem tady v různých vláknech viděl. Že je někdo blbec se dá napsat i slušně a jiný názor neznamená, že je automaticky špatný.
Jinak já si třeba taky nemyslím, že vést dálnici uprostřed CHKO jakou je České středohoří není úplně nejšťastnější, ale někudy zkrátka vést musí a nejsem schopen technicky posoudit alternativy, takže jakýkoliv můj názor je naprosto irrelevantní. Jinak bych se rozhodně vyhnul zlehčování toho sesuvu, to je kolosální průšvih a doufejme, že to zabezpečí pořádně. Představte si, že by k němu došlo už po zprovoznění dálnice a nedejbože zasypal nějaká auta!
ML90: Ještě mám v živé paměti hádku o nněmčině, která tu nedávno byla
Samozřejmě kdybych já měl pravomoc a zodpovědnost dávat bany, taky bych si to ještě párkrát rozmyslel...
Taky nikdy nepochopím, proč pořád někdo může tvrdit, že kdyby se stavěla jiná varianta, dávno by bylo hotovo... Já se naopak obávám, že by se stal ještě větší průser než nyní... Dálnice se nám sesula na povrchu, co by se stalo pod povrchem?
Taky nikdy nepochopím, proč pořád někdo může tvrdit, že kdyby se stavěla jiná varianta, dávno by bylo hotovo... Já se naopak obávám, že by se stal ještě větší průser než nyní... Dálnice se nám sesula na povrchu, co by se stalo pod povrchem?