ikdyž je to dost předčasné, to napojení se bude dělat stejně až někdy za 3 roky ... ale myslel jsem, že už z doby výstavby R35 a D47 tam je napojení víceméně hotové ... takže komplikace by být neměly„Z dopravně-provozního hlediska bude podle zástupců firmy Skanska nejnáročnější napojení na stávající D1 u Lipníku.
Doprava mezi Olomoucí a Ostravou je hodně frekventovaná a jakékoliv omezení bude mít za následek tvořící se kolony a tedy i nervozitu řidičů," zmínil projektový manažer stavby Viktor Kaštyl.
[D1] 0137 Přerov – Lipník nad Bečvou
Re: [D1] 0137 Přerov – Lipník nad Bečvou
jak se lze dočíst zde: http://prerovsky.denik.cz/zpravy_region ... 50611.html

Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Bumbik: Hotové právěže není vůbec, vždyť se musí změnit průběžný směr z Olomouce na směr do Přerova. Tedy nynější oba jízdní pásy v určité délce zcela sanovat a postavit znovu v "odkloněné" poloze. A to se bez různých převádění dopravy přes provizorní napojení zřejmě neobejde... Vždyť hotovy jsou pouze začátky kolektorových pasů ve směru od Ostravy, které nyní slouží pouze pro odbočení na Lipník. Pak se jimi bude odbočovat z hlavní trasy od Ovy na OC....
no já měl za to, že to udělají jednoduše - prostě dostaví jízdní pruhy v kolektoru směrem na olomouc a převedou tam veškerou dopravu přes přenosné dopr. značení a prostě pak začnou tvořit hlavní směry do Přerova, ale zřejmě to bude větší šlamastika, než jsem si myslel, no uvidíme, je to hooodně daleko
hlavně, aby se už podepsala smlouva a předalo staveniště ...
A já se nesměle ptám: Proč se ta křižovatka nepostavila v definitivním tvaru už před lety, než se D1 na Ostravu uvedla do provozu ? Teď by stačilo nový úsek jednoduše napojit ...
to co se stavělo před 7 roky (provoz 25.listopadu 2008) už je v definitivním tvaru, předělat se musí část R35 Stavba 3511 Velký Újezd - Lipník nad Bečvou "Realizace stavby proběhla v období od červenec 1996 ...".Country píše:A já se nesměle ptám: Proč se ta křižovatka nepostavila v definitivním tvaru už před lety, než se D1 na Ostravu uvedla do provozu ? Teď by stačilo nový úsek jednoduše napojit ...
právě teď je R35 od Olomouce svedena do 1 pruhu (druhý je z nájezdu Lipník->Bohumín) z důvodu následující akce - lze pozorovat, co udělá R35 svedena do 1 pruhu i při přestavbě
PS. mohl by mi někdo vysvětlit proč se zvolilo toto řešení? místo, aby na R35 zůstaly 2 pruhy a větev Lipník-Bohumín byl připojovacím kratším pruhem (nebo s STOP)? Místa je tam dost a intenzity obou směrů jsou o několik řadů jiné ...13.06.2015 05:00 - 09.08.2015 17:00 stavební práce pravý jízdní pruh uzavřen , částečná uzavírka dálnice D1, za účelem provádění akce „Dálnice D47, stavba 4704 Lipníknad Bečvou – Bělotín, SO 224 – Migrační koridory“, Od km 298,275, tj. po připojení připojovací větve v MÚK Lipník n. Bečvou (EXIT 298), je doprava vedena ve dvou jízdních pruzích, tj. v levém a středním jízdním pruhu, a to až do km 302,225., Vydal: Ministerstvo dopravy ČR
When will Skanska sign the contract with the RSD?
Například proto, že se měnil na křižovatce hlavní směr.Country píše:A já se nesměle ptám: Proč se ta křižovatka nepostavila v definitivním tvaru už před lety, než se D1 na Ostravu uvedla do provozu ? Teď by stačilo nový úsek jednoduše napojit ...
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
To jako tehdy nebylo jasné,že hlavní směr nebude na OL?Lenny píše:Například proto, že se měnil na křižovatce hlavní směr.Country píše:A já se nesměle ptám: Proč se ta křižovatka nepostavila v definitivním tvaru už před lety, než se D1 na Ostravu uvedla do provozu ? Teď by stačilo nový úsek jednoduše napojit ...
Hlavní směr měl být v jeden čas Olomouc - Ostrava. Dálnice od Přerova se měla připojovat.
Myslím, že už jak se to stavělo tak se mluvilo o D1, takže někdo musel počítat a počítá s tím, že hlavní měr bude v trase D1(D47) a ne R35.
Ještě před tím, když byla D35, tj. začátek 90. let.
A za druhé berte to tak, že v 60. letech byl navržen plán pořadí výstavby jednotlivých dálničních úseků, že v 70. letech se postaví to a to, v 1. polovině 80. let to a to atd. Roky se sice dodržet nepodařilo, ale stále se podle toho plánu staví. Jen úsek Plzeň - Německo se dostal do stavby dříve, tj. přeskočil některé jiné úseky.
Bylo naplánováno, že se postaví D35 kolem Olomouce, v další pětiletce následně D47 a pak za 2 pětiletky se dostaví D1 Vyškov - Lipník. Příprava D35 se začala řešit aktivně od roku 1989, příprava D1 až od roku 1999. Tudíž by bylo nesmyslné mít postavené větve a čekat na dostavbu D1 a navíc ten definitivní tvar se neustále vyvíjel.
Omezení při výstavbě je naplánováno následovně:
1. etapě bude uzavřen levý jízdní pás R35, doprava vedena ve 2+1 po pravém. Bude vybudována levá větev MÚK Bohuslávky a část levého kolektoru. Následně se převede doprava na levou polovinu a bude vybudována pravá větev a část pravého kolektoru.
A za druhé berte to tak, že v 60. letech byl navržen plán pořadí výstavby jednotlivých dálničních úseků, že v 70. letech se postaví to a to, v 1. polovině 80. let to a to atd. Roky se sice dodržet nepodařilo, ale stále se podle toho plánu staví. Jen úsek Plzeň - Německo se dostal do stavby dříve, tj. přeskočil některé jiné úseky.
Bylo naplánováno, že se postaví D35 kolem Olomouce, v další pětiletce následně D47 a pak za 2 pětiletky se dostaví D1 Vyškov - Lipník. Příprava D35 se začala řešit aktivně od roku 1989, příprava D1 až od roku 1999. Tudíž by bylo nesmyslné mít postavené větve a čekat na dostavbu D1 a navíc ten definitivní tvar se neustále vyvíjel.
Omezení při výstavbě je naplánováno následovně:
1. etapě bude uzavřen levý jízdní pás R35, doprava vedena ve 2+1 po pravém. Bude vybudována levá větev MÚK Bohuslávky a část levého kolektoru. Následně se převede doprava na levou polovinu a bude vybudována pravá větev a část pravého kolektoru.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
To se tam z toho ale po..... v tom jednom pruhu.
R48 -> D48 se podařilo!
Martine přesně - to tam bude pěkně úzké hrdlo, ale holt nějak se to postavit musí ... ale to se stejně bude napojovat až někdy za 2 - 3 roky ne? do té doby na to nemusí šáhnout a pracovat na hlavní trase mezi Přerovem a Lipníkem ne? bylo by kruté to uzavřít třeba již letos, zvlášť, když je uzavírek kvůli čerpání OPD dost a dost ...
2 pruhy budou do Ostravy a jeden do Olomouce. Pořád je to možnost sjet a objet to po I/35 + II/437. Toto omezení nás čeká nejpozději příští rok.
-
evilcleaner
no nebo po staru přes II/441
teď jsem tam po čase jednou jel a přes vojenský újezd je to území nikoho, cesta zcela prázdná. škoda velmi špatného povrchu na území olomouckého kraje, ale jinak se tam dá bez problémů jezdit velmi svižně, nemluvě o násobně větším fun faktoru, než na dálnici.
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Moje slova, když jsem jezdil ještě na VŠ, tak jsem tam taky často jezdil a je to mnohem větší zábava, než na dálnici. Kdyby tam olomoucký kraj opravil povrch, tak by to byla bomba.
Jen tam mívám v noci strach ze srnek a divočáků.
Jen tam mívám v noci strach ze srnek a divočáků.
R48 -> D48 se podařilo!
no s tím povrchem je to fakt škoda i na úseku II/437 - je to o ucvakání zubů - starý schodovitý beton, asfalt by tomu teda slušel mnohem víc ..., ono na dálnici Ol Hodolany - Lipník je to taky na pytel, takže si člověk nevybere, ale hlavně už s 0137 konečně začít, vždyť dle původních plánů bychom dnes pomalu stříhali pásku ...
No, tak máme konec června a trase budoucí dálnice je přímo hrobový klid... Pomalu zde začíná zrát obilí, kukuřice je již vyšší než moje maličkost a červenají se třešně (ve stromořadí křižujícím budoucí dálnici a tím odsouzeným k zániku jsou obzvláště výborné...) Vůbec nic nenaznačuje, že se zde bude něco vůbec dít... Takže ty velkodušné řeči s brzkým zahájením stavby beru jako další výkřik do tmy... Všem v okolí včetně mě začíná být jasné, že se zde zase dalších pár let nebude dít nic.... No alespoň si ještě pár sezón na ty třešně zajdeme a Přerov bude o něco déle ušetřen dopravnímu kolapsu...
Slavnostní zahájení se uskuteční 14. července 2015.
Chce to honem otrhat třešně a můžeme začít se slavnostmi... 
No jsem zvědav, kudy vlastně do Přerova na slavnostní zahájení přijet, když bude Přerov obklopen uzavírkami, viz. http://prerovsky.denik.cz/zpravy_region ... 50629.html
myslím, že mi nezbyde, než jet přes Prosenice, Grymov, Kozlovice - záleží, kde to slavnostní zahájení bude, ideální by bylo to uspořádat někde u Oseku nad Bečvou, protože je tam fajný motorest Osečanka, kde kromě piva Osečan, mají točenou zmrzlinu a opravdu dobře tam vaří a to za super ceny, takže by návštěvníci slavnostního zahájení hladem ani žízní neumřeli ... a vyhnuli bychom se kličkování na objízdných trasách do Přerova
myslím, že mi nezbyde, než jet přes Prosenice, Grymov, Kozlovice - záleží, kde to slavnostní zahájení bude, ideální by bylo to uspořádat někde u Oseku nad Bečvou, protože je tam fajný motorest Osečanka, kde kromě piva Osečan, mají točenou zmrzlinu a opravdu dobře tam vaří a to za super ceny, takže by návštěvníci slavnostního zahájení hladem ani žízní neumřeli ... a vyhnuli bychom se kličkování na objízdných trasách do Přerova
Ať už to začne. Včera jsem po čase, pro cestu Brno F-M, využil D1 přes Přerov a zase jsem se nachytal s tím, že u Lipníka nejde rozumně na D1 najet zpátky. Hra na R46 "jaká tady asi teď právě platí rychlost" mě nebaví, průjezd Přerovem taky moc ne.
Zkus tuto cestu http://www.mapy.cz/s/jdh9, až na průjezd Holešovem je to pěkná a rychlá trasa.
Díky za tip. To bych mohl prubnout.
vyřeší se to nějak s dostavbou MÚK Loučka/Bohuslávky při stavbě 0137, bude to konečně nějak normálně pro řidiče komfortně přímo řešeno, že když pojedu po I/47 od Přerova, můžu u Lipníka najet přímo bez točení na kruháči jak holub na báni ? nebo tento nesmysl, který tam je teď, tam zůstane? je to neskutečná hovadina, by mě zajímalo, který ma*or toto vymyslel!Likas píše:u Lipníka nejde rozumně na D1 najet zpátky.