Blanka v provozu a její vliv na dopravu v Praze
Re: Blanka po zprovoznění
Hm, to bude slušnej masakr. A kdo bude chtít od Letné na Královku, bude muset vyjet na povrch už na Prašnym mostě a nějak se přes ten pruh ze SAT prosoukat doleva ..
Koukám na ty dva výkresy v tom oznámení magistrátu a zaujalo mne tam
"Z10 prosvětlené dopravní knoflíky aktivace pouze ve vyjímečném stavu (oranžové nebo žluté provedení)"
Pokud to dobře chápu tak tam bude proměnné vodorovné značení, aby výjezdy byly dvoupruhové asi při uzavření (pojede se přes šrafování). Dokonce jsou tam k tomu i proměnné svislé IP17 s řazením.
"Z10 prosvětlené dopravní knoflíky aktivace pouze ve vyjímečném stavu (oranžové nebo žluté provedení)"
Pokud to dobře chápu tak tam bude proměnné vodorovné značení, aby výjezdy byly dvoupruhové asi při uzavření (pojede se přes šrafování). Dokonce jsou tam k tomu i proměnné svislé IP17 s řazením.
Ty knoflíky jsou super nápad... v případě uzavření jednoho z tunelů určitě plus.
Já bych hlavně ocenil, kdyby proměnné značky omezující rychlost blikaly, nebo nějak jinak bylo dáno najevo, že je třeba rychlost snížena... mnoho lidí dostává pokuty, protože přehlídnou bezdůvodné 50tky v SAT, pokud tam jezdí člověk denně, občas si prostě nevšimne, že dnes je rychlost snížena. To samé platí pro šipky nad pruhy... kdyby oranžové šipky blikaly, víc řidičů by si všimlo, že je něco jinak.
Také jsem si všiml, že PDZ u ZPI neobsahuje varianty bez červeného trojúhelníku... pro události nepřímo týkající se MO, nebo vzdálenější místa jsou vhodnější, ne?
Já bych hlavně ocenil, kdyby proměnné značky omezující rychlost blikaly, nebo nějak jinak bylo dáno najevo, že je třeba rychlost snížena... mnoho lidí dostává pokuty, protože přehlídnou bezdůvodné 50tky v SAT, pokud tam jezdí člověk denně, občas si prostě nevšimne, že dnes je rychlost snížena. To samé platí pro šipky nad pruhy... kdyby oranžové šipky blikaly, víc řidičů by si všimlo, že je něco jinak.
Také jsem si všiml, že PDZ u ZPI neobsahuje varianty bez červeného trojúhelníku... pro události nepřímo týkající se MO, nebo vzdálenější místa jsou vhodnější, ne?
Jake dopravni knofliky? Svetla zabudovana ve vozovce, u nas se pouzivaji u prechodu, ne vymezeni jizdniho pasu? Takove reseni jsem videl jednou v Rakousku pri vyjezdu z tunelu.
Odesláno z mého GT-I9070P pomocí Tapatalk 2
Vhodnejsi si nemyslim, ja preferuji spise bud s trojuhelnikem nebo vubec. Spise bych uvital vice variabilni ZPI, zobrazeni vice PDZ vedle sebe nebo pres cele ZPI jenom text, popr. ruzne kombinace.strongy píše: Také jsem si všiml, že PDZ u ZPI neobsahuje varianty bez červeného trojúhelníku... pro události nepřímo týkající se MO, nebo vzdálenější místa jsou vhodnější, ne?
Odesláno z mého GT-I9070P pomocí Tapatalk 2
Tyto...-xdas- píše:Jake dopravni knofliky?
- Přílohy
-
- Dopravní knoflíky
- knoflik.PNG (106.16 KiB) Zobrazeno 9502 x
Já bych se spíš obával toho levého odbočení od Letné do ulice Pod Královkou. jeho absence sice tolik nevadí při standardním provozu, ale v případě uzavření Strahovského tunelu, např. z důvodu nehody, se bude na Smíchov z Blanky jezdit kudy? Křižovatka Patočkova x Pod Královkou měla mít kruhák již před otevřením Blanky. Tohle odbočení smrdí průšvihem.
Nemyslím, na OK je tam moc velký provoz a 3 vstupní větve příliš blízko vedle sebe. To by nefungovalo.m@rtin píše:Křižovatka Patočkova x Pod Královkou měla mít kruhák již před otevřením Blanky. Tohle odbočení smrdí průšvihem.
Ke knoflíkům:
myslí si tady někdo, že to může fungovat? Jel by někdo z vás opravdu přes všechny ty plné čáry a šrafy? Myslím, že těžko. Když si spočítám, kolik ta sranda na každém nájezdu musela stát, kolik bude stát údržba a že to nebude fungovat, až to bude jednou potřeba... Další vyhozené prachy.
myslí si tady někdo, že to může fungovat? Jel by někdo z vás opravdu přes všechny ty plné čáry a šrafy? Myslím, že těžko. Když si spočítám, kolik ta sranda na každém nájezdu musela stát, kolik bude stát údržba a že to nebude fungovat, až to bude jednou potřeba... Další vyhozené prachy.
Já po těch bílých čárách jezdím dokonce i teď bez knoflíků, když je tam kolona a blbec co odmítá zipovat 
(a nejsem zdaleka jediný)
(a nejsem zdaleka jediný)
No kvůli takovým se na ty šrafované úseky dávají zpomalovací pruhy nebo balisety, ale tady asi budete v pohodě, protože Vám je tam nedají, když existuje havarijní plán a ty knoflíky...
-
Marooned17
dvs: Balisety pro jízdu nejsou zas až takový problém 
-
Marooned17
Zná někdo z vás nějaký důvod, proč by to v Blance pár let po dokončení nemělo vypadat takto?:
Mnichov, Petueltunnel, odpolední špička.
Špičku v Petueltunnelu jsem několikrát zažil a myslím, že v Blance to tak nikdy vypadat nebude. Provoz v Blance se totiž vinou řidičů zastaví už při nižší intenzitě provozu a pak ji hned zavřou a naženou to na povrch...
Třeba ty auta budou pouštět do Blanky přes semafory jen v omezeném množství, tak jak se to dělá v případě Strahovský t - Mrázovka, ....
Octavia 1.6 >>> Octavia 1.4 TSI
Nikoliv "třeba", ale "určitě". Mají na to přece normy a předpisy.bhs píše:Třeba ty auta budou pouštět do Blanky přes semafory jen v omezeném množství, tak jak se to dělá v případě Strahovský t - Mrázovka, ....
A toto řízení provozu, je úžasné pro "teleport" zácpy přes půlku města.
Už nyní se zácpy přes tunely "teleportují" mezi Smíchovem a Břevnovem. Po otevření Blanky způsobí nehoda na Barrandově mostě ve špičce velmi rychle kolonu na Letné, na Prašném mostě a možná i přidá koloně v Holešovičkách.
Už nyní se zácpy přes tunely "teleportují" mezi Smíchovem a Břevnovem. Po otevření Blanky způsobí nehoda na Barrandově mostě ve špičce velmi rychle kolonu na Letné, na Prašném mostě a možná i přidá koloně v Holešovičkách.
No ale to je ono ...
Kolony mimo tunel jsou (pro veřejnost) lépe viditelné mimo tunely ..... a ne pokud stojím v tunelu.
A buďme optimisty - třeba se u nás problémy začnou postupně řešit rychleji a rychleji, takže to nakonec přece jen "vychytají" .....
Kolony mimo tunel jsou (pro veřejnost) lépe viditelné mimo tunely ..... a ne pokud stojím v tunelu.
A buďme optimisty - třeba se u nás problémy začnou postupně řešit rychleji a rychleji, takže to nakonec přece jen "vychytají" .....
Octavia 1.6 >>> Octavia 1.4 TSI
Dodavatel kabelů do tunelu Blanka chce téměř 630 milionů. Praha ale odmítá platit
http://domaci.ihned.cz/c1-64217430-doda ... ita-platit
Článek obsahuje spekulace politiků o omezení dopravy na Praze 1 v souvislosti se zprovozněním Blanky.
http://domaci.ihned.cz/c1-64217430-doda ... ita-platit
Článek obsahuje spekulace politiků o omezení dopravy na Praze 1 v souvislosti se zprovozněním Blanky.
Jo studie, ty ať si dělají, ještě komisi by mohli k tomu zřídit, to se taky hodí. Ale ať na to proboha nehrabou v reálu do té doby, než se opravdu uvidí, co s tím ta Blanka udělala.
Pak se není co divit, že se centrum vylidňuje od trvalého bydlení. Ne každý jezdí po vnitřní Praze na kole či běhá dál než km pěšky. Všichni /kromě automatu/ jsme víceméně zpohodlněli proti předchozím generacím a ne že ne...
Stau v tunelech v Mnichově na vnitřním okruhu jsem si zažil minulý týden. Stálo to všude. Dokonce I v sobotu I v neděli, co jsem si myslel, že by nemuselo.
Spis bych si kladl otazku, jak casto to v Petueltunnel takhlen bude vypadat po 23.7.Marooned17 píše:Zná někdo z vás nějaký důvod, proč by to v Blance pár let po dokončení nemělo vypadat takto?
Co se stane 23.7.?
Otevrou se tunely v navazujici casti okruhu, tudiz se prestane jezdit po stavenisti a zaroven zmizi nekolik krizovatek se semafory.
Praha 5 chce zúžit dopravní tepny, snaží se o odliv řidičů z centra
Zdroj: http://praha.idnes.cz/praha-5-zuzi-dopr ... zpravy_nub
Zdroj: http://praha.idnes.cz/praha-5-zuzi-dopr ... zpravy_nub