[D1] Opravy a údržba dálnice mimo modernizaci

Praha – Jihlava – Brno – Vyškov – Hulín – Přerov – Lipník nad Bečvou – Bělotín – Ostrava – Polsko
Odpovědět
Likas

Re: [D1] Opravy a údržba dálnice mimo modernizaci

Příspěvek od Likas »

Jak komplikace nebudou, protože bude 1 pruh od Vyškova??? To ty obří fronty do zúžení nejsou komplikace? Teda sorry, ale zkuste si to někdy odstát. Musím říct, že toto léto na konci služebních cest bývám velmi blízko explozi.
bumbik

Příspěvek od bumbik »

Likas chápu tě, taky jsem si nejednou postál v kolonách u Brna, ale nějak se to spravit musí a navíc v poslední době mám pocit, že řidiči se už zipovat konečně úspěšně učí, šlo to v Ostravě na místecké, šlo to na výpadovce ve Valmezu a naposled to šlo i v Brně na Svatoplukově, takže snad řidiči zvládnou zip také na dálnici D1 na km 215 u Rousínova ...
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Komplikace nebudou se změnou dopravního režimu, v místě zúžení na 215.km samozřejmě kolony budou a velké...

Ještě větší komplikace budou od 25.7. do 4.8. na úseku 204-210, protože se bude pokládat obrus a k dispozici bude jenom jeden pruh směrem na Vyškov. Kdo může, objeďte to po II/430 nebo jiným dálkovým odklonem.

Je to něco podobného jako tomu bylo loni na úseku 193-199.
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

ŘSD už na svém webu o v.u. uzavírce informuje taky:
http://www.rsd.cz/doc/Informacni-servis ... dalnici-d1
bumbik

Příspěvek od bumbik »

a u Brna se v tom omezení stala nehoda a x km kolona, radost tam jet ... po pár průjezdech kolem Brna v poslední době mě napadla otázka, jestli se bude opravovat ten super povrch - asfalt na úseku 204.6 - 202.8 L při opravě 199 - 204 L nebo se nechá tak ? (podle mě tam absolutně není co spravovat a přišlo by mi to jako "nesmyslný buldozer" likvidovat skvělou asfaltovou vozovku ... jak to tedy bude?
pivko

Příspěvek od pivko »

Nevím, co se to kutí na dvou místech mezi Lipníkem a Bělotínem a upřímně ani mě to moc nezajímá. Co ale považuji za vrchol drzosti je, že tam dnes při jednom průjezdu kolem poledne a druhém v opačném směru navečer nebyla ani noha, úsek vůbec nevypadal, že by se tam kdy něco dělalo, zůstaly tam zcela plnohodnotné dva pruhy ze tří, a přesto tam je na většině osmdesátka (kterou zcela pochopitelně téměř nikdo nedodržuje). Já se ptám, myslí při tvorbě těchto omezení někdo vůbec hlavou? Pak se všichni včetně ministra dopravy diví, že řidiči nedodržují rychlost ani v omezeních při modernizaci D1, kde to smysl má.

Ještě lepší zážitek z dnešní cesty mám ovšem z Chrudimi. Ano, to je vskutku Balkán style, jak to tu někdo před časem trefně nazval.
Sosa

Příspěvek od Sosa »

On ten Lipník je opravdu úžasný, několik kilometrů uzavřeného pruhu, kde nikdo nedělá. A to připojení od Olomouce, kde je staženo do jednoho pruhu a druhý pruh se tak nějak divně připojuje. Tady někdo myslel.
zesp

Příspěvek od zesp »

Já doteď pořád nepochopil, v čem je smysl oné uzavírky. Dyť dálnice je relativně nová a nikoho jsem tam ještě neviděl nic dělat a to tam jezdím docela často. Radši by měli vyměnit ty AB úseky kolem mostů mezi Bělotínem a Bílovcem na Ostravu, tam je to hrbolaté až dost... Neví někdo, co je smyslem té "stavby" a proč se to neudělalo při výstavbě úseku???
bumbik

Příspěvek od bumbik »

z toho, co jsem viděl, usuzuji, že ty migrační koridory jsou něco, jako se dělalo u studénky na mostech proti prolétajícím ptákům v nízké výšce, že se na mostech osadily takové "stěny" aby ptáci nelítali těsně nad dálnicí a nehrozil střet s kamiony či auty, ale aby ti ptáci lítali výše ... něco takového se dělalo u studénky cca rok či dva zpět ... možná je to něco podobného
bumbik

Příspěvek od bumbik »

tak se tendruje výměna orientačního dopr. značení na D1 0 - 1.2 km vlevo super, myslím, že jsem tu dříve četl, že to tam je špatně značeno ...

v poslední době jsem několikrát absolvoval trasu D1 Brno - Říkovice a musím říci, že úsek od Vyškova (km 230) po cca Ivanovice na Hané (km 237.5) je ten povrch nic moc, nechápu proč, vždyť není moc využívaný ... :o plánuje se nějaká oprava tohoto úseku? možná by stačilo mikrofrézování nebo něco, protože to není vyloženě katastrofa, ale prostě se to začíná dost rychle kazit, a propo, jak starý ten beton tam je?
musklin

Příspěvek od musklin »

bumbik píše:
v poslední době jsem několikrát absolvoval trasu D1 Brno - Říkovice a musím říci, že úsek od Vyškova (km 230) po cca Ivanovice na Hané (km 237.5) je ten povrch nic moc, nechápu proč, vždyť není moc využívaný ...
Psal jsem zde prakticky to samé v březnu "druhé nejhorší - CB - Vyškov - Kroměříž - zejména z důvodu že po té části dálnice jedu často kolem 20 hod sám, jedu 150 a nikoho nedojedu !! v protisměru deset aut za celý úsek - roleta a nutnost broušení při takovém provozu je k pláči ... "

Ono to začíná vypadat, že na rozdíl od asfaltu, kde se koleje vyjedou provozem, se ten beton zhoršuje jaksi sám od sebe, protože ten provoz na úseku je fakt velmi slabý.
mbmat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mbmat »

Tento úsek by měl být v provozu od roku 2005.
dvs

Příspěvek od dvs »

A ty náspy z polystyrenu na neúnosném jílu jsou v pohodě?
bumbik

Příspěvek od bumbik »

mbmat píše:Tento úsek by měl být v provozu od roku 2005.
to má být žert? :o :shock: tak špatný povrch po pouhých 10ti letech prakticky bez aut? :kladivo: :zvraci: jsem pro AB!
pivko

Příspěvek od pivko »

Jo, je třeba se začít smiřovat s realitou - stavíme pomalu a ještě blbě. R 35 kolem Olomouce a Lipníka už je na své stáří taky pěkný tankodrom a při cestách do Německa už začínám registrovat (zde ale naštěstí pomalu) se zhoršující stav betonového povrchu mezi Plzní a hranicí.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

No jo no. Smiřme se s tím, že cement už není co býval. Dnes Cb povrch vydrží 10-20 let. To i právě rekonstruovaná D1 vydržela déle. Že by se prostě "šetřilo" při výrobě cementu?
bumbik

Příspěvek od bumbik »

doufám, že ŘSD nebude 10 let čekat, než se rozhodne ten úsek 230 - 237.5 opravit, zvlášť, když teď to může udělat prakticky bez komplikací, dokud není postavena 0137 a 0136, protože ten provoz je minimální a režim 2+1 na jedné polovině bude v daném úseku naprosto bez problémů a navíc, pokud by mikrofrézování pomohlo ten úsek opravit, tak ta uzavírka možná nebude trvat dlouho ... a mohla by to být možná i relativně levná oprava, spíš je zajímavé, že od 237.5 jsou najednou spáry výrazně užší na pohled a CB desky přestávají být vertikálně posunuty a svezení je super, tak čím to je, že dál už je to v poho, že by tam dál byla použita jiná technologie, jiný finišer, jiný beton, nebo že by ten první úsek poničila alkalicko-křemičitá reakce? něčím to být musí, to přece není normální ...
bumbik

Příspěvek od bumbik »

a ohledně oprav Brno - Vyškov stejně jako u D2 vzniklo pěkné schéma úseku s přehledem provedených celoplošných oprav, viz.
http://www.rsd.cz/rsd/rsd.nsf/a3eda25d0 ... 17--11.pdf
ale patřičný šok (snad jen chybička) jsem měl, když jsem koukl na mapce na úsek 204.6 - 210 L když je napsáno "plán" není napsáno "plán 2016" :-O měl jsem za to, že to je příští rok hotová věc, a ejhle ... naštěstí to závisí na spoustě věcí, takže to beztak klapne, mapka nic neznamená :jidlo:
bumbik

Příspěvek od bumbik »

včerejší služebka do Brna bylo učiněné peklo ... viz. reportáž ČT24 v Událostech v regionech:
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... %5D=415314

akorát nechápu, proč zatím stále nebylo rozestavěno dopr. značení na úseku 210 - 215 a z důvodu jakých problémů se včera neopravoval úsek 199.3 - 204.6 L

tak 210 - 215 L se bude spravovat až od 20. srpna, takže je to jasné, čeká se na odjetí MotoGP v Brně, rozumné :ok:
bumbik

Příspěvek od bumbik »

dle věstníku VZ zhotovitel opravy 199.3 - 204.6 L Colas + M-Silnice cena 142 mil. Kč nevím, kolikátí v pořadí, ale jelikož se (snad již do budoucna zcela automaticky) tendrovalo na rychlost opravy, tak snad tu opravu zmáknou co nejrychleji, ideálně do zimy včetně středových svodidel!
hh
Autor

Příspěvek od hh »

1) ano, je to akce na letošek
2) ano, 20% hodnocení je rychlost
3) svodidla budou až v té druhé straně
bumbik

Příspěvek od bumbik »

tak ŘSD hodlá využít chytrou novinku, matně si pamatuju, že o něčem takovém kdysi mluvil D. Čermák, když byl ředitelem ŘSD, že se něčím podobným dá zjistit, jestli zhotovitel nové silnice nic nezanedbal v podloží atd. ale nevím, jestli jde konkrétně o toto ...
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... -silnicare
evilcleaner

Příspěvek od evilcleaner »

tohle není žádná novinka - čr už více než deset let běží obdobný sběr dat na všech úrovních (ne všude a ne stejně dlouho). novinka je pouze vozidlo samotné. viz: http://www.pavex.cz/reference.htm
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
bumbik

Příspěvek od bumbik »

zajímavá fotka z denik.cz
dopravni-omezeni-26-ara_galerie-980.jpg
dopravni-omezeni-26-ara_galerie-980.jpg (129.68 KiB) Zobrazeno 7141 x
z Rohlenky směr Brno (km tuším kolem 207) je vidět, že výměna středových svodidel v plném proudu ... :ok:
bumbik

Příspěvek od bumbik »

tak byla vysoutěžena oprava mostu 0135 u Hvězdonic, který byl na jaře podepřen z důvodu havarijního stavu
http://www.vestnikverejnychzakazek.cz/c ... lay/608792
Dle popisu zakázky má být most zbourán a postaven nový, tak bude nový most již v kategorii D34 nebo D28 nebo jak to s tou šířkou bude? a jak bude veden provoz během bourání a stavby nového mostu?
Odpovědět

Zpět na „D1“