Já jsem naopak přesvědčený, že je to naprosto chybná cesta (přesto typická pro naši zdegenerovanou společnost).jonáš píše:Myslim že je to správná cesta. Jak jinak chcete vynutit náhradu rizikových přejezdů mimoúrovňovym kříženim nebo zrušenim?Ostatně když si spočítáte, jakej podíl tratě do Ostravy ta 160 nebo 140 je a kolik z toho by se omezilo kvůli přejezdům, vyjde vám změna cestovní doby max. o 20 minut na třech a půl hodinách.
Máme obecně platné předpisy, máme zákony, máme pravidla, máme i "zdravý rozum", chcete-li. Přesto se najdou jedinci, kteří na všechno toto kašlou a preferují svoje pohodlí, rychlost pohybu, náladu a já nevím co ještě.
Předpokládal bych, že tito jedinci budou za své neodpovědné a ostatním nebezpečné chování sankcionováni a vůbec bych se nezlobil, kdyby každé následující porušení těchto norem bylo sankcionováno přísněji a přísněji. V Evropě se namísto toho začnou vytvářet "bezpečnostní standardy", které omezí všechny ostatní a v uvedených individuích pouze utvrdí jejich přístup ke společnosti, protože, teď je to "bezpečnější" a mohou se i nadále chovat stejně egocentricky, protože teď už jim hrozí mnohem menší nebezpečí. A navíc možná k tomu nezodpovědnému chování přivedou další a další jedince, kteří by si to předtím netroufli, ale teď? Proč ne, když je to "bezpečnější". To povede k nárůstu nechtěných příhod, k přitvrzení "bezpečnosti" a jsme v nekonečné spirále.
Že je to cesta do pekel, pochopí každý rozumně uvažující člověk. proč to, proboha, nejsou schopni pochopit naši politici?