Samozřejmě , že nechci ,aby jsme tu měli zase policejní stát. Ale toto vše je už naprostý výsměch. 800 pokuta za dálniční známku, která jen sama o sobě stojí 1500. Pokuta 1000, někdy výjimečně, možná i 2500 za to, že někdo vjede na přejezd a ohrožuje stovky lidských životů. Když se k tomu přidá i naprostá absence respektu, k ničemu a k nikomu, tak ten výsledek je jen takový, jaký tu máme. To vše je pak jen výsměch a jedna velká Potěmkinova vesnice, hlavně, že na vše bude razítko a papírově to bude vše v pořádku. K čemu je pak nějaký přejezd, zabezpečený super moderními technologiemi za milióny, když neumíme ani pořádně potrestat toho, kdo tam pak vjede? A když se k tomu všemu přidá i naprostá absence respektu, k ničemu a k nikomu, která u nás panuje, tak pak ten výsledek je jen takový, jaký tu máme, naprosto tristní.
Občas si všímám, jak je ten rozdíl v chování našich řidičů u nás a v cizině do očí bijící, jak se z nich často stávají jak mávnutím kouzelným proutkem, náhle, z ničeho nic, disciplinovaní a vcelku slušní řidiči. V čem to asi bude? Ve větším respektu? Z rakouského četníka? Z výše pokuty? Z následků mého primitivního chování? Z toho, že se mnou tam nikdo nepovede žádný diskuzní a debatní kroužek o tom, proč jsem jel 110 přes vesnici, proč jsem kouřil, pil, posílal sms a telefonoval a o tom, že jsem to vše musel dělat, protože jsem měl žízeň, chuť na cigaretu, chtěl jsem vědět jak hraje Sparta a žena mi zrovna rodí..??
http://www.novinky.cz/krimi/376195-kame ... -body.html