Modernizace D1 všeobecně

Odpovědět
dvs

Re: Modernizace D1 všeobecně

Příspěvek od dvs »

bumbik

Příspěvek od bumbik »

já jsem jednoznačně pro, kdo dodržuje předpisy, tak se nemá čeho bát, kdo nedodržuje, ať platí, aspoň to přispěje k bezpečnosti dělníků na stavbě, což je jedině dobře, ale osobně bych pokládal za správné, když už kontrolovat řidiče a jejich rychlost, tak zároveň kontrolovat stavební firmy, jak rychle makají, protože mi to přijde velmi pomalé až hlemýždí tempo, je na čase konečně v opravovaných úsecích nasadit desítky až stovky dělníků na 3 směny o víkendu, zkrátka NON-STOP na nejvytíženější klíčové tepně to má být naprostá samozřejmost, nechápu, jak se tomu můžou stavební firmy divit či dokonce se tomu bránit ...

Je možné už konečně se probudit a začít soutěžit modernizaci D1 na rychlost oprav, délku záruky a cenu? tedy multikriteriální hodnocení, nebo to zákon zakazuje? současný stav je naprosto nepřijatelný
Naposledy upravil(a) bumbik dne 30.7.2015 7:31:08, celkem upraveno 1 x.
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Sosa

Příspěvek od Sosa »

bumbik píše:já jsem jednoznačně pro, kdo dodržuje předpisy, tak se nemá čeho bát, kdo nedodržuje, ať platí, aspoň to přispěje k bezpečnosti dělníků na stavbě, což je jedině dobře, ale osobně bych pokládal za správné, když už kontrolovat řidiče a jejich rychlost, tak zároveň kontrolovat stavební firmy, jak rychle makají, protože mi to přijde velmi pomalé až hlemýždí tempo, je na čase konečně v opravovaných úsecích nasadit desítky až stovky dělníků na 3 směny o víkendu, zkrátka NON-STOP na nejvytíženější klíčové tepně to má být naprostá samozřejmost, nechápu, jak se tomu můžou stavební firmy divit či dokonce se tomu bránit ...
Hlásíte se dobrovolně na brigádu?
bumbik

Příspěvek od bumbik »

Sosa: já nejsem dělník stavební firmy, ale řidič - poplatník dálnice, tudíž logicky můj zájem je co nejrychlejší a nejkvalitnější oprava - a určitě se shodneme, že na D1 by se mělo makat non-stop, což se rozhodně nepracuje, doufám, že těch 6 úseků, co se bude modernizovat v další etapě již bude mít v zadávacích podmínkách - práce non-stop, Ťok o tom dlouho mluví, tak snad dojde na činy ... :!: 8-)
Sosa

Příspěvek od Sosa »

bumbik píše:Sosa: já nejsem dělník stavební firmy, ale řidič - poplatník dálnice, tudíž logicky můj zájem je co nejrychlejší a nejkvalitnější oprava - a určitě se shodneme, že na D1 by se mělo makat non-stop, což se rozhodně nepracuje, doufám, že těch 6 úseků, co se bude modernizovat v další etapě již bude mít v zadávacích podmínkách - práce non-stop, Ťok o tom dlouho mluví, tak snad dojde na činy ... :!: 8-)
No to ale pak nesmíte chtít nejlevnější firmy. Jen si nejsem jistý, zda se to zrychlení vyplatí.
bumbik

Příspěvek od bumbik »

Sosa: no určitě se zrychlení vyplatí všem těm, kteří v těch kolonách popojíždějí, čím dřív to bude hotové, tím líp - a na opravě D2 se rychlost do podmínek dala viz. to vlákno a super, tak doufám, že modernizace to v podmínkách bude mít taky, třeba nevyhraje nejlevnější firma, ale třeba nejrychlejší ... což může být dokonce výhodnější ...
kot

Příspěvek od kot »

bumbiku řekni mi jak by jsi si v % představoval zvýšení ceny v poměru k zrychlení stavby. Dík :?:
bumbik

Příspěvek od bumbik »

kot: na to ti bohužel neodpovím, kolik si stavební firmy za zrychlení prací nacení, nemám zdání, ale funguje to běžně v západní Evropě, tam si to firmy nacenit umí, stejné firmy, které působí i u nás, takže to jistě nacenit jde, a nejvýhodnější nabídka váženým průměrem by měla zvítězit, stát by se měl snažit klíčovou dopravní tepnu mít co nejdříve v cajku - Ťok chce jít v tomto směru tím správným směrem, držím mu palce, ať to dotáhne do finishe ...
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Tady se kontroluje dělník na stavbě, jestli pracuje a zda-li se stihne stavba dokončit o měsíc dříve- Proč takový tlak není na úředníky, kterým leží např. stavební řízení na 4901 část přivaděč už 7 let na úřadě a stále není hotové. Proč je nikdo nekontroluje, jestli dělají nonstop pomocí webové kamery či jaké to nesmysly tady navrhujete. Úředníci mohou stavbu urychlit o roky a tlak na ně žádný.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
kot

Příspěvek od kot »

Dobrý, hodně dobrý šťouch Lenny. Bohužel zcela jasný a reálný... :ok:
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Lenny: To jenom jeden šlendrián obhajujete druhým. To, že funguje špatně kontrola úředníků není argument pro to, aby nebyli kontrolováni zhotovitelé na stavbě. Kontrolováni a postihováni za špatnou práci by měli být všichni.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Jenže jeden může za zpoždění v řádu let a druhý většinou, že se stavba neotevře dříve než bylo původně plánované dokončení stavby. V prvním případě se nikdo nepozastavuje nad tím, a ve druhém případě je hned každý odborníkem na výstavbu a rekonstrukce. V tom je zásadní rozdíl.
A bodejť by na stavbě nebyly problémy, když někteří nedokáží vypracovat projekt bez zásadních chyb, že.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
xcav8

Příspěvek od xcav8 »

Nemá někdo přehlednou mapu co už je opraveno, co je v rekonstrukci a co nás teprve čeká?
xcav8

Příspěvek od xcav8 »

Díky. :ok:
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

A neměly být úseky 14 a 21 už dány do provozu ? Jak to je s jejich zprovozněním ?
hh
Autor

Příspěvek od hh »

Ano, ty teď končí.
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

14 a 21 budou končit definitivně na přelomu srpna a září. Teď běží dokončovací práce...
hh
Autor

Příspěvek od hh »

Já jsem spíš zvědavý na to, kolik příští rok pojede úseků. Skoro se jim to daří rozjet tak moc, až by to chtělo nějak zregulovat, přece tam nemůže být já nevím 8 dlouhých uzavírek najednou!
kot

Příspěvek od kot »

Nezapomeň na šmejdy země a notorické odvolávače. Jen ať je tam rezerva...
bumbik

Příspěvek od bumbik »

já bych klidně vytendroval třeba 10 úseků, ať je rezerva a podle toho, které úseky by měly podepsané smlouvy, tak bych zkrátka vybral sousedící úseky a udělal z toho jednu dlouhou uzavírku alá oprava D2 28 - 42, mám totiž za to, že největší potíže nastávají před uzavírkou, né v ní, aspoň by stačilo mít policejní hlídky a odtahovky v jedné dlouhé uzavírce a po jejím dokončení bude souvislý dlouhý kus dálnice OK, myslím, že to by řidiči přivítali a možná by to změnilo špatný obraz veřejnosti na dobu modernizace ...
ada031

Příspěvek od ada031 »

Přesně, souhlasím. Jen ať jde příprava kupředu. Klidně ať začne rekonstrukce na více, třeba plánovaných 6-ti úsecích příští rok. Je celkem jedno, jestli je to jeden nebo více.
kot

Příspěvek od kot »

Není to jedno, když to bude 4 a víc, bude to výhra...
mbmat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mbmat »

Kdysi tu někdo psal, že se to nemůže dát do tak dlouhé uzavírky proto, že s tím má problém ministerstvo vnitra, a taky se nesmí modernizovat současně dva úseky, aby jsme na to dostali dotace z EU.
bumbik

Příspěvek od bumbik »

Pak nám asi nezbude nic jiného než rozjet úseky 6 10 12 15 20 22 ačkoliv ty potíže pro řidiče budou obrovské..
Odpovědět

Zpět na „D1 Modernizace“