[D1] 4705 Bělotín – Hladké Životice

Praha – Jihlava – Brno – Vyškov – Hulín – Přerov – Lipník nad Bečvou – Bělotín – Ostrava – Polsko
Odpovědět
pavel.hrdina
Autor
Kontaktovat uživatele:

Re: 4705 Bělotín - Hladké Životice

Příspěvek od pavel.hrdina »

Hosi, resite tady absolutni pi.oviny :x (ze se uz musim snizit k takove hrubosti na verejnosti).

Proste je to od poctatku DALNICE, tak se tam bude jezdit jak je na dalnicich zvykem pri rekonstrukcich jedne poloviny, tam kde to lze po te druhe vest v usporadani 2+2. Jediny rozdil od rekonstrukce je v tomto pripade absence predpony re-, protoze tady jde jeste porad o konstrukci.

Tady nejde o rychlost! Tady jde v prvni rade o plynulost provozu, ktera, byt i na zuzeni pruhu ale pri zachovani jejich poctu, je proste neoddiskutovatelna. A s tim rovnez pozitivne souvisi bezpecnost.

Vse ostatni je jen prazdne plkani a "kdyby, chyby".
viky

Příspěvek od viky »

pavel.hrdina píše:Hosi, resite tady absolutni pi.oviny :x (ze se uz musim snizit k takove hrubosti na verejnosti).

Proste je to od poctatku DALNICE, tak se tam bude jezdit jak je na dalnicich zvykem pri rekonstrukcich jedne poloviny, tam kde to lze po te druhe vest v usporadani 2+2. Jediny rozdil od rekonstrukce je v tomto pripade absence predpony re-, protoze tady jde jeste porad o konstrukci.

Tady nejde o rychlost! Tady jde v prvni rade o plynulost provozu, ktera, byt i na zuzeni pruhu ale pri zachovani jejich poctu, je proste neoddiskutovatelna. A s tim rovnez pozitivne souvisi bezpecnost.

Vse ostatni je jen prazdne plkani a "kdyby, chyby".
Fórum je od toho,aby se tady diskutovalo.Co je a co není absolutní pi.ovina,na to má a může mít každý svůj názor.
BTW. 2+2 je neoddiskutovatelně plynulejší provoz,ale o pozitivní bezpečnosti zrovna přesvědčený nejsem.Realita ukáže...
pavel.hrdina
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.hrdina »

viky píše:Fórum je od toho,aby se tady diskutovalo.Co je a co není absolutní pi.ovina,na to má a může mít každý svůj názor.
Absolutne souhlasim. A protoze jste to uz vazne prehaneli v kombinovani vsemoznych absurdnich hypotez, pocitil jsem neodolatelne nutkani vam trosku hrubsim zpusobem naznacit, ze uz to je opravdu prehanka.
viky píše:BTW. 2+2 je neoddiskutovatelně plynulejší provoz,ale o pozitivní bezpečnosti zrovna přesvědčený nejsem.Realita ukáže...
Az na hodnoceni one bezpecnosti opet absolutni souhlas. Ta bezpecnost je v tomto usporadani dana predevsim tim, ze ridici nutne musi venovat rizeni vetsi pozornost a nenechaji se tak ukolebat falesnym pocitem bezpeci (viz tragicke pripady z minulosti o kterych uz psal napr. Lenny).
Mario

Příspěvek od Mario »

Taky souhlasim, ze 2 + 2 je dobra volba.. Kdyz uz budete predjizdet, tak nemusite zajizdet do protismeru, hustota provozu bude na 2 pruzich lip rozdelena, a hlavne, kdyz tam bude 80ka, tak tu rychlost zvladne kazde auto, kdyz tam neni zadne velke stoupani.. Jsem stejne nejvic zvedav, kolik aut to odvede z I/48... Aby to nemelo vliv na zastaveni planu na jeji rozsireni..
Pjoter

Příspěvek od Pjoter »

To jistě zajímavá otázka, kolik dopravy odvede D1 z R48. Pokud vezmu teoretické výpočty tak by to mělo vypadat následovně. Výpočet udělám na základě hodnot z roku 2005. Stránky Viamoravica uvádějí očekávanou intenzitu v roce 2005 u Mankovic, což je neméně vytížený úsek celé D47 14900 za 24 hodin. Tento výpočet je brán pro dálnici až k polským hranicím. Mezi Odrami a Fulnekem byla intenzita v roce 2005 cca 6900 za 24h. Z prostého rozdílu vyplývá, že v případě dokončené D47 až na polské hranice by ubylo na R48 cca 8000 vozidel. V roce byla 2005 byla intenzita mezi Bělotínem a NJ cca 19000. Tudíž na R48 by zbylo kolem 11000 za 24 h což je úbytek kolem 40%. Vezmeme-li v úvahu, že nejvytíženější úsek mezi NJ a Příborem měl v roce 2005 intenzity 29000 po odečtení 8000 nám pořád zbývá 21000 za 24 h. Jelikož se u nás nové rychlostnice staví i při nižších intenzitách(R6, R7) nevidím důvod pro zastavení příprav rozšíření R48.
PS: Kde se dají zjistit aktuální intenzity na D1 Bělotín-Lipník? Vždycky když tudy projíždím zdá se mi tento úsek minimálně vytížený, ale zdání může klamat.
Mario

Příspěvek od Mario »

Tento usek je minimalne vytizeny, protoze doprava od Prerova jezdi po stare silnici, kde je provoz tak relativne vysoky. Na d1 se provoz dost zvysi po dostavbe useku prerov - belotin. Intenzity se zmeri pristi rok, tak uvidime, jak to bude vypadat.. Tesim se, az budu moct jezdit rychleji do ovy.. Uz at je 24.! Snad brzy aktualizuji mapy v navigacich..
Warcz

Příspěvek od Warcz »

Je málo využivaný protože nezanedbatelná čast dopravy jede na Valašské meziříčí. Jinak podle mě se doprava na D47(D1) a R48 srovná po vystavbě v poměru 1:1 protože lide z Ostravy, Bohumína, Havířova budou jezdit přes dalnici ale dnes jezdí přes Příbor nebo Frýdek. Zato lide z Českého Těšína, Třince, Frýdku, atd. budou stále jezdit po R48
Redispero

Příspěvek od Redispero »

Pjoter píše: Jelikož se u nás nové rychlostnice staví i při nižších intenzitách(R6, R7) nevidím důvod pro zastavení příprav rozšíření R48.
Při plánování nelze brát v úvahu jen intenzity, ale i stávající podobu. A ta je u R48 mnohem více vyhovující než např. u R6
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Ještě jste tu nezmínili důležité věci, a to je atraktivita dálnice a návaznost na polskou A1. Což taky přinese pár aut.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Al-Es

Příspěvek od Al-Es »

Warcz píše:Je málo využivaný protože nezanedbatelná čast dopravy jede na Valašské meziříčí.
To je sice pravda, ale hodně lidí co znám jezdí přes Palačov a tudíž již teď využívá I/48 a D1-4704. Já sám takto také jezdím a časově je to výrazně lepší.
Milan Křístek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan Křístek »

Múk Butovice bude teda otevřena až příští rok ?
http://www.kamito.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Už to tak vypadá, neboť se s ní nedá nikam sjet. :(
Zbývá jen možnost, zprovoznění části obchvatu Butovic a to od MÚK po křižovatku se silnicí Studénka-Pustějov.
Tam by měl již být zprovozněný přesypaný most.
R48 -> D48 se podařilo!
dvs

Příspěvek od dvs »

Ad: provoz 2+2: nejsou ještě někde "ocelové vodící stěny" použité při rozšiřování D1 u Prahy v roce 1993. Bylo jich 12km ...
Podle mne by stálo za to je použít, protože se neposouvají jako terče.

To jsou taková ta cca 30cm vysoká svodidla. Dnes jsou možná k vidění na Prašném mostě v Praze.
viz str 70
http://www.ceskedalnice.cz/prilohy/daln ... 7-2007.pdf
adamos

Příspěvek od adamos »

dvs píše:Ad: provoz 2+2: nejsou ještě někde "ocelové vodící stěny" použité při rozšiřování D1 u Prahy v roce 1993. Bylo jich 12km ...
Podle mne by stálo za to je použít, protože se neposouvají jako terče.
Jestli už je neprodali, tak jsou stále složeny na dvoře SSÚD Mirošovice.
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
František2

Příspěvek od František2 »

Zdravím, nedávno jsem jel po 10 letech na Ostravu a byl jsem překvapený, co všechno se podařilo. Zajímalo by mě však, jaké další stavby souvisí s výstavbou D47? U Fulneku jsem si všimnul nějaké přeložky, to bude nový přivaděč od Opavy? V jaké kategorii?
paja

Příspěvek od paja »

no, kategorii přesně neřeknu, ale stačí se mrknout na ŘSD na info letáky ... je to obchvat Fulneku a zároveň přivaděč na D1, který dál pokračuje jako obchvat Hladkých Životic ...

bohužel chybí udělat obchvat Vrchů, tam by to bylo potřeba podle mě více než obchvat Fulneku - tam člověk chytne náklaďák/y a táhne se za ním do kopce několik minut ... a jak ještě k tomu napadne sníh ...
Warcz

Příspěvek od Warcz »

I nedokončený úsek bude čtyřproudový

Ten se ve středu v Ostravě účastnil diskusního setkání na téma dálnice D 47, kterou pořádal internetový server Stavební fórum. Zatímco úsek z Bílovce do Hladkých Životic bude hned zprovozněn v plném rozsahu, navazující část pokračující dále do Bělotína bude zatím průjezdná jen v polovičním profilu. „Pravý pás dálnice bude v tomto úseku rozdělen na čtyři pruhy – dva v obou směrech. Rychlost zde bude snížena na osmdesát kilometrů v hodině. Plně dokončena by tato část dálnice měla být v srpnu příštího roku,“ pokračoval Kremitovský.

PS: doufam že to tady nebylo...
http://moravskoslezsky.denik.cz/zpravy_ ... trava.html
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Kdo jste už projel tento úsek, podělte se o své pocity prosím!

My to absolvovali už včera, musím uznat že je to lepší než nic, nicméně na předjíždění náklaďáků to moc dělané není, takže bych to viděl spíš na kompaktní jízdu obou pruhů v 80 kmh, což je tam i maximálka, že...

Při nízkém provozu se to dá projet i líp, na každý pád je to obrovský pokrok oproti průjezdu Odrami, Fulnekem či Bílovcem .))
AleScout

Příspěvek od AleScout »

Vcera jsem timto usekem dalnice uz projel, maximalni rychlost 80 km/h se mi zda primerena, kamiony by nemely brzdit provoz a tudiz by se tam nemuselo tak casto predjizdet. Levy pruh je tedy pouze nouzovy.

Nejdulezitejsi je, ze se podstatne zlepsi komfort cestovani. Jsem z Kunina u Noveho Jicina, takze po dalnici muzu pohodlne dojet az do Hladkych Zivotic a odtud po novem obchvatu domu.
apach

Příspěvek od apach »

Takže včera jsem to také projel, a pocity mám dost rozporuplné. Jel jsem zrovna s transitem a 4 pruhy mi přišly subjektivně naprosto zcestné. I nejpomalejší kamiony jezdí 80 (je to rovina), takže to jen svádí k porušování předpisů. Dle mého názoru bylo vhodnější udělat 1 + 2 pruhy na střídačku nebo 1 + 1 + nouzový odstavný pruh (toto řešení po nehodě z prvního dne považuji za vhodnější).
Jinak kvalita povrchu není špatná, jen přechody mezi asfaltem na mostech a CB povrchem někdy dost skáčou, asi si to mistr nepohlídal... :(
Čím jezdím: VW Passat 2,0 BiTDI, Honda CBF 1000F
Beaver

Příspěvek od Beaver »

Přechody mezi CB a AB je věčná bolest celého tohohle systému. Byla tu, je tu a bude tu stále ... Je to dost velký argument proti výstavbě tímto systémem, ale cement je místní, asfalt né, tak kdo tu asi může mít lepší lobby ... A mistr měl určitě důležitější věci na práci než řešit takovýhle detail. Jenže, jednotlivé detaily dotvářejí celkový dojem a my všichni máme být rádi, že je nějaká dalnice konečně otevřená ... Pěkný den a šťastnou cestu.
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Tak už jsem to dnes taky projel, ten levý pruh je fakt srandovní, osobáky se předjíždějí dobře, dodávky taky, ale kamion to už chce odvahu a přesvědčení :)
Ale za silného větru to půjde jen na těch širokých místech a nebo radši vůbec.
Co jsem tak viděl tak předjížděli v proti směru i s SUV, takže je to jen o řidiči.
Jinak dnes jsem také viděl neúspěšný pokus o předjetí, kdy to řidič radši vzdal.
Povrch není tak hladký jako na zbytku dálnice, ale není to žádná tragédie.
Jinak těch 80km/h dodržoval málokdo :roll:
Ještě by mně zajímalo proč tam jsou uprostřed ty terčíky, akorát matou :)
R48 -> D48 se podařilo!
apach

Příspěvek od apach »

Taky jsem tam s Transitem předjel jeden kamion, ale ačkoliv už s ním mám projetou půl Evropy, měl jsem z toho respekt - já jel asi 90, kamion předpisových 80 a ačkoliv uhnul a jel fakt bokem, předjel jsem ho fakt se strachem, protože rezerva tam nebyla žádná a vítr fouká mnohdy dost nečekaně. Znovu už bych to neudělal...
Čím jezdím: VW Passat 2,0 BiTDI, Honda CBF 1000F
Odpovědět

Zpět na „D1“