[D1] Opravy a údržba dálnice mimo modernizaci

Praha – Jihlava – Brno – Vyškov – Hulín – Přerov – Lipník nad Bečvou – Bělotín – Ostrava – Polsko
Odpovědět
_jan91

Re: [D1] Opravy a údržba dálnice mimo modernizaci

Příspěvek od _jan91 »

Podle mě to bude v D28, to by se jinak na šestipruh rekonstruovaly i jiné mosty (třeba u Měřína, který se má také v rámci úseku 18 postavit zcela nový). Teoreticky se 3+3 vejde i na D28 bez odstavného ale tady je zase na pravém mostě připojovák... Jinak cena 120m slušná a doba výstavby 10 měsíců vypadá na 2 stavební sezóny. Provoz bude určitě veden 2+2 (2+1 by zde byl asi dost hardcore) a to na pravém mostě, kde je větší šířka díky přídatnému pruhu a teď nový povrch a nějaké dílčí opravy na krajních nosnících co jsem tak měl možnost vidět z auta...
bumbik

Příspěvek od bumbik »

pokud se udělá ten most tak, že pak nebude možné vést režim 3+3 + připojovák, pak to považuju za špatnou investici - je třeba si připomenout, že most se dělá na 100 let životnosti a do té doby bude v daném úseku zcela jistě 3+3 provoz a bourat most např. po 1/4 životnosti a stavět most zase nový mi přijde rozhazování peněz, očekávám prozíravost a plánovaní do budoucna, ale pokud most umožní 3+3+připojovák klidně bez odstavného v D28 tak je to OK ;-)
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

To si můžeš zatím ještě přečíst zde: http://www.dalnice-silnice.cz/D1_6.htm
V případě rozšíření by byly přidány nosníky na obě strany.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
bumbik

Příspěvek od bumbik »

slatina.jpg
slatina.jpg (20.43 KiB) Zobrazeno 6976 x
z kamery je zřejmé, že bourání starých betonových panelů jde docela slušným tempem, počítám, že pokud to ještě není vybouráno komplet, tak příští týden bude a pak se můžem pustit do přípravy asfaltu :jidlo:
bumbik

Příspěvek od bumbik »

tak dle dopravniinfo.cz začalo rozmisťování dopr. značení zhruba od km 217 pro opravu CB povrchu mezi 215 - 210 km (Rousínov - Holubice/Slavkov) ve směru do Brna, která má začít zítra a už se řádně těším na nový CB povrch alá Metrostav :jidlo:
zesp

Příspěvek od zesp »

Včera jsem v tom slejváku jel po D1 mezi Rousínovem a Vyškovem a byl jsem velice nepříjemně překvapen, jak na tom novém úseku za exitem Rousínov směr Vyškov na spoustě míst vylézá doslova jako žížaly za deště izolace ze spár. Je to potrhané různě po vozovce, část je vždy ve spáře a část na vozovce, když se přes to jede, je to minimálně nepříjemné. Ten rozsah mě překvapil. Že by zase důkaz nekvalitně odvedené práce??? Jinak k tomu úseku Vyškov - Mořice, jak se tu řešilo výše. Já tam sice nějaký zásadní problém při jízdě nepozoruji, ale nebylo by se čemu divit. Když se úsek stavěl, byl jsem tam velice často na "čumendě". Překvapilo mě, že když se řezaly spáry v čerstvě položeném betonu, u každé druhé z nich deska praskla až na podklad, místy se beton pod ní úplně drolil. Nevím o betonových vozovkách nic, ale toto mi připadlo divné. Bylo to hlavně v úseku Ivanovice - Mořice, ty ostatní jsem tak blíže nezkoumal. Čekal jsem, co se s tím bude dít, ale pak se v rámci postupu prací zahrnuly krajnice na niveletu povrchu, čímž "hrany" vozovky přestaly být na očích a nechalo se to tedy zjevně tak... Třeba je to normální, ale nevim, nevim...
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

K těm izolacím z spár - to je právě důsledek velmi vysokých teplot posledních dní a není to vždy jen o nekvalitní práci. V tomhle ohledu je mnohem lepší, že vylétala izolace ze spár, než aby se nám zvedaly a praskaly desky...
Standa

Příspěvek od Standa »

Co se s tím teď bude dělat? Musí se tam dát nová izolace?
hh
Autor

Příspěvek od hh »

Přetáhnout AB a bude pokoj :)
bumbik

Příspěvek od bumbik »

ŘSD už informuje o poslední letošní opravě D1 Brno Vyškov 215 - 210 L viz.
https://www.rsd.cz/wps/portal/!ut/p/a0/ ... B18vOsA!!/
zesp

Příspěvek od zesp »

S tím AB bych to nepřeháněl. Dnes jsem s hrůzou zjistil, že v tom novém AB od Brna jih před Brno - Slatina směr Vyškov, co se tak dlouho loni dělal, začínají být vyjeté koleje. A pak že vydrží 10 až 15 let.... Prdlajs...Šlendrián, kam se člověk podívá... A ŘSD to podporuje...
Standa

Příspěvek od Standa »

Tak já jsem spíš stoupenec AB, ale hlavní je, aby to bylo uděláno dobře, kvalitní CB mám taky rád. Proto mě trochu trápí otázka, jestli ta vylezlá a následně "oježděná" izolace nebude někde chybět, aby se to opravdu nemuselo za pár let přetahovat ;) !
bumbik

Příspěvek od bumbik »

pro mě by bylo neskutečné zklamání, kdyby nový beton na úseku 214.6 - 220.2 P se musel přetáhnout AB :-( moc bych si přál aspoň 20 let kvalitu v CB, snad to s tou izolací půjde nějak rychle a snadno pořešit, jestli jsem správně pochopil, vylézalo to ze spár, jistě se ta izolace dá vyměnit v rámci reklamačního řízení nebo se mýlím?
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

Podle mě by bylo žádoucí ty spáry před zimou znovu zalít. Jinak je to jen důsledek fyziky, nic na reklamaci.
zesp

Příspěvek od zesp »

JirkaS: No ale to je divné, že to vylézalo pouze tady a ne na jiných úsecích (je ale fakt, v protisměru teď kvůli 2+1 směr Brno nejezdím beru to od Vyškov Západ do Brna po staré až po Rohlenku a současnou uzavírku II/430 v Komořanech objíždím kolem zdejšího družstva (směr jízdy do Brna přes Komořany kvalitně vyznačen fixou na lepenkových kartonech umístěných, kde se dá...), je to podstatně rychlejší, než ty opět hrůzné kolony - takže směr do Brna nevím. Kdyby to bylo díky vedrům, tak je to přeci i jinde. Mě to ale spíš připadlo, jako by to snad "vyplavila" voda při ranním úterním slejváku, protože to jsem tam zrovna jel a bylo to jakoby čerstvé. Protože když jsem tam jel včera, tak už se ty chuchvalce gumy válí různě v OP a po krajnicích, občas ještě něco trčí ze spáry v cca metrové délce na vozovce, ale auta to dříve či později vždy utrhnou a rozjezdí taky... Chybět tam tam ta izolace určitě bude, když tam byla doteď...
bumbik

Příspěvek od bumbik »

včera bylo téma opravy D1 mezi Brnem a Vyškovem v Událostech v regionech Brno:
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... -regionech

hrůza, už aby bylo opraveno ... !
-xdas-

Příspěvek od -xdas- »

Vcera jsem si uzij omezeni a kolony za Brnen. Jen me prekvapilo, ze u jednoho omezeni jsou pouzita mobilni svodidla a u druheho pouze nizke dopravni kuzely (nebo jak se jmenuje). :cry:

Odesláno z mého GT-I9070P pomocí Tapatalk 2
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Vodicí desky se to jmenuje... a je to dáno tím, že použití dočasných svodidel pořád nemá pevně daná pravidla pro umisťování a pracuje se s nimi spíš ve zkušebním režimu na jednotlivých typech uzavírek. Systémově jsou zavedená jen na modernizaci D1. Od příštího roku už by měla být dočasná svodidla používána systémově, vznikne-li příslušná metodika.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Se svodidly je dosahována vyšší rychlost než při použití vodících desek. Psychologicky působí Z5 jako brzda na rozdíl od svodidel. K jejich použití mám výhrady v případě montáže a demontáže. Určitě by šel vymyslet způsob montáže tak, aby nemusel být celou uzavírku veden provoz v 1 pruhu.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
_jan91

Příspěvek od _jan91 »

Já jsem si nikdy u vodících desek a 2+2 do levého pruhu moc netroufal ale jakmile jsou postaveny mobilní svodidla, tak jsem v levém pořád. Krásně mě to opticky vede, jsou vidět ve zpětném zrcátku i při pohledu vlevo z okna, a člověk má jistotu konstantní šířky pruhu a najednou je místa všude dost.

Btw, nedávno jsem si všiml v jak špatném stavu je povrch na pravém mostě přes Sázavu. Remix se zde dělal tuším v 2013, tj. po dvou letech jsou zde vybouleniny a vyjeté koleje.
bumbik

Příspěvek od bumbik »

Opravy 215 - 199 jdou podle plánu, dle kamer je asi už vše vybouráno a může se stabilizovat podloží a připravit pokládka CB/AB :jidlo:
Přílohy
km201.jpg
km201.jpg (18.76 KiB) Zobrazeno 6070 x
km203.jpg
km203.jpg (21.41 KiB) Zobrazeno 6070 x
km214.jpg
km214.jpg (17.48 KiB) Zobrazeno 6070 x
zesp

Příspěvek od zesp »

Já jen nechápu, proč na tom novém AB úseku mezi 204 a 210 nechali jeden most s původním povrchem. Je to kousek před odbočkou na Rohlenku a vzhledem k tomu, že se jedná o různé typy AB, je ten přechod i při těch 80 (no spíše 90 km/h při jízdě v uzavírce) citelně znát... Je to tak celkem 20m, víc ne...
hh
Autor

Příspěvek od hh »

Protože se tento most bude dělat cca za 2-3 roky celý.
bumbik

Příspěvek od bumbik »

a bude ten most rovnou nějak rozšířen pro D28/34 ?nebo půjde pouze o opravu stávajícího ? bylo by prozíravé myslet do budoucna ...
hh
Autor

Příspěvek od hh »

To je sanace, to nebude zcela nový most.
Odpovědět

Zpět na „D1“