Jak jezdíme

Off-topic pokec
Odpovědět

Kolik najedete kilometrů za rok?

0 - 5000 km
8
5%
5000 - 10 000 km
13
8%
10 000 - 15 000 km
38
22%
15 000 - 20 000 km
27
16%
20 000 - 25 000 km
18
11%
25 000 - 30 000 km
27
16%
30 000 - 40 000 km
16
9%
40 000 - 50 000 km
7
4%
50 000 - 75 000 km
13
8%
75 000 - 100 000 km
0
Žádná hlasování
100 000 a více
2
1%

Celkem hlasů: 169

paja

Re: Jak jezdíme

Příspěvek od paja »

proč CZ řidiči jsou takové hovada, líp to napsat nejde - sám jsem otec 2 holek (jedna má zítra týden) a max. mě dokáže vytočit, když přijedu k marketu, kde je rezervé pro rodiny a na tom místě stojí někdo jiný, který evidentně nemá sebou žádné dítě do věku 12 let. Vytáčí mě, když jdu kolem a vidím, že tam přijede někdo solo, nebo jak dneska - 2 důchodci, zabít málo ty lidi. Já pak musím s rodinou hledat místo, kde zaparkovat, abych mohl vytáhnout děcka z auta.

CZ řidiči prostě nerespektujou nic, vše je jim u pr... stejný problém je používání mobilů v ruce, kolikrát se mi stalo, že jsem jel za někým i 10 min a furt telefonoval. Fakt zamyslete se vy závisláci na mobilu - dá se zastavit kdekoliv.
evilcleaner

Příspěvek od evilcleaner »

tyjo chápu, že to občas přijde, ale evidentně jsi zralý na mokrý hadr, nic ve zlém :lol:
třeba v ostravě se u globusu na tebou zminovaných místech běžně parkuje dvě auta na jednom místě (i běžné místo tam má 2,8 m, což je o 30 cm více než u většiny obchodáků, pro řidiče s dětmi je obří). jinak gratuluju k novému svíšti, ať se mu daří a tobě pevné nervy ;)
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
monin

Příspěvek od monin »

S tím mokrým hadrem bych docela souhlasil. A to bez sebemenší urážky. Už jen ta kombinace s těmi malými dětmi a s hypermarketem, ta by mi přijde jako hodně ujetá. Ale proti gustu... :)
Ale jinak nejde o řidiče, ale hlavně o nás. A realita je prostě taková, jaká je a jak i píšeš. Ale jak můžeš chtít pro boha po někom, kdo je úplně mimo realitu, aby se zamyslel? Každý desátý vidí prostě jen sám sebe, je úplně mimo. Jízda středním a levým pruhem na dálnici, nenechat nikdy a nikoho před sebe pustit, a to za každou cenu, i za cenu toho, že na chvíli přeruším telefonní hovor, nebo psaní sms, které při takovém "řízení" právě uskutečňuji, atd., atd. Sám jezdím na kole do bazénu. V areálu kde mají i squash, nelze dát do stojanu mnohdy ani obyčejné kolo, protože je umístěn přímo vedle vchodu a tak, že tam lze před něj ještě jakž takž napěchovat jednu káru, i když už tam není samozřejmě vyhrazený pruh pro parkovaní. Čekám už jen na to, kdy tam konečně první exot zaparkuje už i přímo ve vchodu. O tom, jaké značky aut, v jaké barvě a s jakými tónovanými skly, stávají pravidelně, na cca 5 ti místech pro invalidy, nemá cenu ani popisovat. Tam to vypadá tak, že všichni co jdou hrát squash, mají minimálně alespoň jeden vyvrtnutý kotník, a pár chudáků má dokonce i otřes mozku.
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
vaclav

Příspěvek od vaclav »

monin píše: Každý desátý vidí prostě jen sám sebe, je úplně mimo.
nebyl bych tak prisny, myslim, ze jde spise o jednoho ze sta. se zbytkem souhlas.
kyk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kyk »

Pokud někdo bez cedulky parkuje na invalidech, vyřeší to měšťáci.
Vůbec bych se nestyděl zavolat.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Problém je, že spousta značek označující místa pro invalidy je neplatná, neboť na nich chybí nápis Reservé.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
monin

Příspěvek od monin »

Tak teď už se musím smát, abych nemusel brečet. Co třeba takhle alespoň jednou hledat chybu nejdřív u sebe, tedy v nás, a pak teprve v nějaké značce a v tom, že na ní chybí slovo Reservé? To opravdu pořád musí platit to čecháčkovské, za každou cenu vše a každého, alespoň trochu ochcat? Čímž samozřejmě nechci zpochybňovat i to, že i ta značka by tam měla být instalována podle předpisů.
jannnn

Příspěvek od jannnn »

Sorry, ale na todle "čecháčkovské, za každou cenu vše a každého, alespoň trochu ochcat", jsem trochu alergický. Jako kdyby to jinde nebylo jiné a každý se nesnažil dnes ze všeho vytřískat maximum. Stačí otevřít zprávy: http://zpravy.idnes.cz/muz-ktery-se-pre ... anicni_fer
monin

Příspěvek od monin »

Moc se omlouvám, mám jen středoškolské vzdělání, a tak jsem nepochopil co má společného to, že se někdo doma, nebo v práci, schovává několik hodin v kredenci, protože mu tam někdo jiný běhá s kalašnikovem a občas z něj pálí a dotyčný pak žádá odškodné, protože to někdo celé v přímém přenosu zveřejnil, s tím, že někdo bezostyšně zaparkuje na invalidech a přitom si jde zahrát squash? A Lenny to ještě korunuje tím, že chyba bude nejspíš ve špatné značce? Takové ochcávání, jsem měl na mysli. Nebo třeba i něco takového:
https://www.stream.cz/gebrianvs/1000623 ... lezna-ruda
https://www.stream.cz/gebrianvs/1000668 ... ny-prostor
Standa

Příspěvek od Standa »

Lenny spíš asi narážel na to, že občas k řešení na invalidech parkujícího ignoranta nemusí stačit ani policie, protože šmejdík už umí správnou výmluvu a pošle je někam. A divili byste se, kolik je v některých skupinách (nejen) našeho obyvatelstva amatérských "doktorů práv"... A že se všude na světě snaží různí vyčůránci obejít všechny možné předpisy a vytřískat z toho, co se dá, o tom není vůbec třeba pochybovat - prostě sebekritika určitě ano, ale nemusíme se snad permanentně "píchat nožíkem do břicha" ;) !
pivko

Příspěvek od pivko »

Tohle je typický příklad toho, kde není problém v pravidlech, jako spíš v jejich praktické implementaci. V určité době byly normy na počet invalidních míst naprosto přetažené, což vyústilo v dlouhé řady nikdy nevyužitých parkovacích míst pro invalidy u staveb, které se v těch dobách stavěly. To samozřejmě vede k jejich nižší respektovanosti.

Tyhle teze o tom, že na západ od nás by se nikdo nesnažil obejít předpisy nebo vyhnout pokutě jsou naprosté nesmysly. Stačí se podívat na jejich dopravní fóra - řeší se tam némlich ty samé věci jako u nás. Tuhle mi jeden Angličan v práci zrovna říkal, jak ho štve, že místní samosprávy u nich sekají všude radary a vybírají speed tax (nicméně u nich je mají alespoň označené, to u nás jsou jiní kabrňáci).
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

pivko píše:Tyhle teze o tom, že na západ od nás by se nikdo nesnažil obejít předpisy nebo vyhnout pokutě jsou naprosté nesmysly. Stačí se podívat na jejich dopravní fóra - řeší se tam némlich ty samé věci jako u nás. Tuhle mi jeden Angličan v práci zrovna říkal, jak ho štve, že místní samosprávy u nich sekají všude radary a vybírají speed tax (nicméně u nich je mají alespoň označené, to u nás jsou jiní kabrňáci).
Souhlas. Nemám rád tohle plivání na vlastní národ, řeči o "čecháčcích" apod. kdy se sebemrskačsky tváříme jakože jsme ti nejhorší z nejhorších. Jakoby v jiných národech nebyli kromě dobrých lidí i špatní lidé a byla to nějáká naše česká specialita.

Co se týče parkování na invalidech, tak to považuji za nepřijatelné, i když je někde těch míst přehnaně mnoho. Chápu např., že někdo nedodrží třeba značku "30" v místech kde se téměř dodržet nedá, ale zaparkovat o kousek dál není takový problém, aby se kvůli tomu muselo parkovat na invalidech. To že se někdo chce vymlouvat na chybějící nápis reservé a podobné formality, to už je vyšší stupeň arogance.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Jsem konstatoval, že spousta parkovacích značek je neplatná. Nic víc, žádné schvalování či odsuzování takového parkování.
A za druhé, jen značka odpovídající platné legislativě může být platná. To je z důvodu, aby se předešlo "lidové tvořivosti".
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
P_V

Příspěvek od P_V »

Takže postačí na "nevhodnou" značku udělat grafiťácký tag a ejhle, už neplatí, protože neodpovídá grafickému vzoru z prováděcí vyhlášky :)
Standa

Příspěvek od Standa »

P_V píše:Takže postačí na "nevhodnou" značku udělat grafiťácký tag a ejhle, už neplatí, protože neodpovídá grafickému vzoru z prováděcí vyhlášky :)
V podstatě ano, podobným způsobem (zamalováním) se bojovalo např. proti značce zákazu vjezdu mezi Spořilovem a Zahradním Městem. Správce je ovšem povinen takovou značku co nejrychleji opravit a náklady bude vymáhat po pachateli, je-li polapen.
vaclav

Příspěvek od vaclav »

mam takovy pocit, ze ti, co nejvice volaji po pouzivani zdraveho rozumu (kdyz se jim to hodi), pak prave hledaji podobne "loopholes", napr. v podobe tagu na znacce... kdyz se jim to hodi. achjo.
Standa

Příspěvek od Standa »

Václav: Já bych u toho zdravého rozumu zůstal i tady (asi proto, že nejsem právník ;) ). Například přimaluje-li někdo u značky A13 poměrně značně vyvinutý býčí orgán (viděl jsem loni někde v Chorvatsku :) ), těžko budu moci při případné kolizi s domácím zvířectvem tvrdit, že jsem nebyl o tomto nebezpečí informován. Obdobně by bylo poněkud chucpe tvrdit, že nepouštím chodce na přechodu, protože postavičce na IP6 někdo přimaloval tykadla... Na druhou stranu, znečitelní-li tag třeba B20 tak, že nepřečtu o jakou rychlost se vlastně jedná a následně budu zadržen příslušným orgánem, asi bych se tou nečitelností značky opravdu bránil.
pinus

Příspěvek od pinus »

P_V píše:Takže postačí na "nevhodnou" značku udělat grafiťácký tag a ejhle, už neplatí, protože neodpovídá grafickému vzoru z prováděcí vyhlášky :)
Takhle například pražští taxikáři soustavně ilegálně přelepují nebo dotvářejí značky označující zákaz vjezdu do Starého města. (edit: samozřejmě do větší míry než jen nastříkáním náhodného symbolu)
evilcleaner

http://www.novinky.cz/krimi/378730-kola ... ugeot.html

řidička nebyla připoutaná, proto byla schopná v rychlosti přelézt na sedadlo spolujezdce a zachránit si život. zajímalo by mě, co si o tom myslí místní mravokárci? aspon pokutu by za to dostat mohla ne? :crazy:
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

To že je v jednom případě z tisíce výhodnější být nepřipoutaný není argument pro tolerování porušování tohoto pravidla.
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

evilcleaner píše:nebyla připoutaná, proto byla schopná v rychlosti přelézt na sedadlo spolujezdce
Tak nějak si nedokážu představit situaci, kdy bych stihnul rychleji přelézt na vedlejší sedadlo, než otočit volantem a skočit autem do blízkého pole... Ale bylo to staré auto, třeba je uvnitř prostoru víc, než s čím bych se musel popasovat já :shock:
evilcleaner

kdyby ta paní repektovala povinnost být připoutaný tak by pravděpodobně už lítala někde na rogalu. takže z mého pohledu nařízení, které může potencionálně vést k smrti, je špatné nařízení. nemluvě o tom, že pokud jedu nepřipoutaný, tak neohrožuji nijak ostatní. za mě zrušit tuto povinnost, ať si každý sám rozhodne.
pozn.: sám se poutám v autě vždy
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

evilcleaner píše:...pokud jedu nepřipoutaný, tak neohrožuji nijak ostatní...
Čistě statisticky je u nepřipoutaných vyšší procento zraněných/mrtvých a to stojí všechny ostatní přinejmenším peníze (ať už náklady za léčbu, nebo za potenciálně nevybrané daně). Takže jednoznačný veřejný zájem je na tom, jezdit připoutaný.
Standa

Příspěvek od Standa »

Jak píšou Dr.Fe1 a Kubajsu, tohle je spíš paradoxní případ, mnohem častěji naopak ty pásy zachrání. Hypoteticky můžou zachránit i někoho jiného: auto naráží na dálnici pod velkým úhlem do ne zcela vyhovujících středových svodidel a nepřipoutaný řidič je katapultován do protisměru, kde sestřelí třeba motorkáře... Mnohem častější ale bývala zranění způsobená nepřipoutanými pasažéry ze zadních sedadel těm vepředu.
pivko

Příspěvek od pivko »

Ačkoli se rovněž zcela automaticky poutám a vyžaduji to od všech osob cestujících ve vozidle, které řídím, dovolím si pouze jemně upozornit, že s argumentem "následky tohoto platíme všichni z veřejného zdravotního pojištění" lze zakázat či naopak nařizovat leccos. Pokud nechcete mít 300+ stránkovou bichli, kde bude stanoveno, jaká jednání dle aktuálního názoru ouřadu vedou ke zvýšenému riziku zdravotního postižení a při sebemenším porušení platit jako mourovatí, doporučuji s tímto argumentem zacházet velmi opatrně.
Odpovědět

Zpět na „Odpočívka Na České dálnici“