Lenny píše:A proč by měl Brusel zasahovat?

Není snad Česká republika suverénní stát?
Lenny, titulek toho článku je poněkud matoucí (jak už články na aktualne.cz občas bývají), já si ho ale nevymyslel - stěžujte si panu Fránkovi
Lenny píše:A kde to bylo napsáno, že se měla stavět v 90. letech až do Hevlína? Ve všech plánech byla realizace zbývajícího úseku plánována po roce 2005.
Tady: "Rychlostní silnice R52 mohla být dostavěna až ke hranicím s Rakouskem už v pol. 90. let, ale (...) [rakouská vláda] nebyla schopna včas a přesně určit, zda-li vůbec a kam vlastně hodlá vést svou dálnici z Vídně k naším hranicím. Původně měla R52 pokračovat z Pohořelic kolem obce Vlasatice a města Hrušovany nad Jevišovkou k hraničnímu přechodu Hevlín."
BTW o historii přípravy R52 se píše i ve výše odkazované
informaci z kontrolní akce NKÚ, docela zajímavé čtení.
Lenny píše:Ad pochybnosti z NKÚ: Není to tak dávno, co jsme se mohli dočíst že na R1 512 Jesenice - D1 by stačila kategorie R 22,5/100, a že stavět R 27,5 je přímo vyhazování peněz oknem.
Osobně jsem příznivcem dálnic, ale zrovna v tom, že tři dálnice z jižní Moravy do Vídně jsou možná trochu moc, se podle mě NKÚ moc nesek'

Nicméně ať už má NKÚ pravdu, nebo ne, závěr jeho šetření hraje do karet odpůrcům stavby R52 stejně jako zmiňovaný postoj EU.
Lenny píše:Dokud není povolena ani jedna z těch tří staveb tak mají ještě nějakou šanci to zvrátit, ale pokud bude povolena jedna, tak už nic nezmůžou.
To není tak docela pravda, jak jsme měli možnost se názorně přesvědčit v případě D8.