0805 Lovosice – Řehlovice

Praha – Ústí nad Labem – Německo
Odpovědět

Jak dlouho bude nový úsek otevřen?

den
0
Žádná hlasování
několik dní
4
3%
týden
2
2%
měsíc
17
13%
rok
9
7%
několik let
23
18%
na věky
71
56%

Celkem hlasů: 126

meh

Re: 0805 Lovosice – Řehlovice

Příspěvek od meh »

tak tady jeste pridavam, o cem jsem psal vyse
Přílohy
IMG_0152.JPG
IMG_0152.JPG (157.68 KiB) Zobrazeno 6973 x
mám štěstí, že žiju v kraji, kde se jedna dálnice staví skoro 30 let...
Mirus

Příspěvek od Mirus »

A ještě stavba mostu Uhelná strouha, stejný čas
Přílohy
IMG_2220.JPG
IMG_2220.JPG (254.16 KiB) Zobrazeno 6858 x
IMG_2219.JPG
IMG_2219.JPG (188.3 KiB) Zobrazeno 6858 x
Mirus

Příspěvek od Mirus »

A ještě další z MUK Řehlovice.
Přílohy
Směr Pha-UL
Směr Pha-UL
IMG_2216.JPG (210 KiB) Zobrazeno 6857 x
Nově nalajnovaný úsek, pohled k Teplicím
Nově nalajnovaný úsek, pohled k Teplicím
IMG_2214.JPG (213.62 KiB) Zobrazeno 6857 x
Rampa Tce-Pha
Rampa Tce-Pha
IMG_2213.JPG (228.75 KiB) Zobrazeno 6857 x
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Děkuji přispěvatelům meh a Mirus za fotky i za vysvětlení lokace. Z těchto míst moc fotek nebývá o to větší máte zásluhu :) :ok:
Orel

Příspěvek od Orel »

meh píše:pardon, prvni a druhy pic je tu http://mapy.cz/zakladni?vlastni-body&x= ... 31.269%22E

je tam vekorysy nadjezd pro polni cestu a turistickou cervenou znacku, zda se komplet hotovy. Dal zarez smer TP, pro mě novy... od mostku směr PHA jsou dva cca 300m useky s povrchem, mezi se buduje nadjezd? ci propustka vodotece... sem se rozepsal o necem co eni na fotce :kladivo:

a treti je muk rehlovice, podjezd pod hlavni trsou, pohled od TP
Nadjezd pro polní cestu je skutečně velkorysý
http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... 0321/D8_08

zářez není nový
http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... 0321/D8_11

již položené těleso dálnice směr na Prahu je předěleno nadjezdem, na kterém ještě není položena mostovka, a je určen pro místní mikropotůček a zároveň jako náhrada ekoduktu.
http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... 0321/D8_07

ovšem jeho rozměry jsou pro tento účel značně předimenzované
Přílohy
D8_zaklady nadjezd.jpg
D8_zaklady nadjezd.jpg (132.86 KiB) Zobrazeno 6447 x
Orel

Příspěvek od Orel »

Foto s potůčkem se mi nepodařilo dostat do minulého příspěvku.
Tady je.
Přílohy
D8_potok.jpg
D8_potok.jpg (232.4 KiB) Zobrazeno 6466 x
meh

Příspěvek od meh »

ovšem psal jsem
Dal zarez smer TP, pro mě novy...
samozřemě nejsem stavař, ale i laickým pohledem mi došlo, že už tam je delší dobu
to jen pro pořádek, dravče... ;)
mám štěstí, že žiju v kraji, kde se jedna dálnice staví skoro 30 let...
Orel

Příspěvek od Orel »

To meh> Jasně, nic zlého jsem tím nemyslel. Zářez je v tomto nehotovém stavu víc než půl druhého roku. Vždy, když byla do řehlovické části stavby potřeba nějaká zemina, vybagrovalo se pár desítek náklaďáků a zase se nic nedělo. Až v poslední době byl odbagrován a odvezen celý pás pod západním svahem zmíněného zářezu v místě budoucího tělesa dálnice. Bylo zavezeno okolí kanalizačních vstupů ve středovém pásu dálnice, jak je vidět na jedné z Tvých fotek z 9.9. Škoda, že se část celkového nasazení v letních měsících nenasměrovala na odstranění závalu u Dobkoviček.
Michal R

Příspěvek od Michal R »

Orel píše:To meh> Jasně, nic zlého jsem tím nemyslel. Zářez je v tomto nehotovém stavu víc než půl druhého roku. Vždy, když byla do řehlovické části stavby potřeba nějaká zemina, vybagrovalo se pár desítek náklaďáků a zase se nic nedělo. Až v poslední době byl odbagrován a odvezen celý pás pod západním svahem zmíněného zářezu v místě budoucího tělesa dálnice. Bylo zavezeno okolí kanalizačních vstupů ve středovém pásu dálnice, jak je vidět na jedné z Tvých fotek z 9.9. Škoda, že se část celkového nasazení v letních měsících nenasměrovala na odstranění závalu u Dobkoviček.
Milý Orle, pěkné fotky, díky!

ad zával... v první chvíli, jsem se zděsil, že za týden co jsem tu nebyl, došlo v nějakém dálničním tunelu k závalu :o ... a hned mi "cvaklo", že se jedná asi o ten nešťastný sesuv... ;)

No, každopádně jsem se na to pokusil zeptat, a prý se aktuálně řeší situace typu "horký brambor"... což v tomto případě znamená body jako: potvrzení že kopec už neujede, způsob výběru zhotovitele, pojištění apod... Všichni se tváří, že se věci řeší.... a pak ministr dopravy a premiér s klidem dávají šibeniční termíny (konec 2016). Stavebně se to prý stihnout dá; odstranění sesuvu a částečné pažení svahu, oprava konstrukce vozovky a nový povrch je reálně akce na jednu stavební sezónu. Dokončení sanace svahu v roce následném, uvedení do provozu v prosinci 2016.
A já dodávám, že moc nevěřím tomu, že za půl roku začnou jezdit bagry. To neklapne. (a budu rád, když se pletu)
Orel

Příspěvek od Orel »

To Michal R> Ono nejde jen o zával. Stačí se podívat na chybějící mosty, z nichž se některé ani ještě nezačaly stavět. Můžeme začít mostem jihozápadně od Radejčína, kde se před časem podařilo založit základy pro piloty mostu přes budoucí D8, a k tomu je třeba přičíst ještě spoustu práce na zpola hotovém kolektoru přivaděče vody pro elektrárnu.
http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... 0801/D8_49
kolektor
http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... 0829/D8_43

dále je na trase ve směru na ÚL rozestavěný most bez položené mostovky o kterém již byla řeč
http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... 0223/D8_08

asi 700m severně od již hotového nadjezdu pro polní cestu je skoro dostavěná retenční nádrž pro most nad místní komunikací
http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... 0829/D8_34
zatím jsou jen navezeny valy pro předmostí budoucího mostu
http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... 0829/D8_33
o pár desítek metrů dál se staví základy pro přemostění potoka a "ekopodchod"
http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... 0829/D8_37

a v neposlední řadě je po dalších zhruba čtyři sta metrech již uzavřená místní komunikace nad Řehlovicemi, kde má stát nadjezd i s přivaděči
http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... 0829/D8_07
v místě stojící techniky bude dálniční zářez.

No a k tomu si připočítejme kladení kilometrů štěrkového podloží, povrchů v několika vrstvách, drenážních žlabů, kanalizačního potrubí včetně vpustí, kilometry svodidel, sanace již zmíněného závalu, rekonstrukce kompletního dálničního tělesa pod ním, mosty přes Uhelnou strouhu, atd. Takže do Sobotkou slíbených vánočních nákupů 2016 v Německu za použití D8 je ještě spousta práce.
kot

Příspěvek od kot »

to orel: No, takto shrnuto a dokumentačně podloženo konkrétními fotkami z galerie vypadá Sobotkův slib mírně řečeno nereálně. V podobném duchu je rozestavěna D11 u Hradce a tam je termín téměř dvojnásobný... V případě sázky bych sázel PROTI Sobotkovi. Ač nerad.
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Díky Orle za shrnutí. Fotogalerie na kterou odkazuješ, mi něják unikla. Stále si zde opakovaně kladu otázku ne kterou nikdy nikdo na tomto fóru nedal odpověď - proč se tato stavba staví tak liknavě a to i v místech, kde se stavět může ? ! Je to naschvál stavební firmy ? Něčí neschopnost ? Málo peněz ? Fakt tomu nerozumím. Přitom politici deklarují, jak jim na tom záleží. Tím je to pro mě záhadnější. Většina toho co je na fotkách už měla být "desetkrát" hotová. :ko:
evilcleaner

Příspěvek od evilcleaner »

osobně bych to viděl spíše v tom, že řsd nebude přebírat stavební objekty, dokud nebude provoz.
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
Kaik

Příspěvek od Kaik »

Dr.Fe1 píše:Díky Orle za shrnutí. Fotogalerie na kterou odkazuješ, mi něják unikla. Stále si zde opakovaně kladu otázku ne kterou nikdy nikdo na tomto fóru nedal odpověď - proč se tato stavba staví tak liknavě a to i v místech, kde se stavět může ? ! Je to naschvál stavební firmy ? Něčí neschopnost ? Málo peněz ? Fakt tomu nerozumím. Přitom politici deklarují, jak jim na tom záleží. Tím je to pro mě záhadnější. Většina toho co je na fotkách už měla být "desetkrát" hotová. :ko:
To by bylo taky zajimave. Protoze stavebni sezona 2015 se blizi do konce. Behem roku 2016 se to takovym tempem nepostavi. Spis to vidim na uvedeni do provozu az v roce 2018. Tedy za tri roky nebo dve stavebni sezony (2016 & 2017) a dokoncovaci prace behem provozu v roce nasledujicim.
xcav8

Příspěvek od xcav8 »

Věřím, že to do konce roku 2016 stihnou. :kladivo:
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Na krušnohorskému úseku u Knínic chybělo na jaře několik pilířů dlouhého mostu, byly jen základy. Během léta a podzimu se vše stihlo dokončit tak, že se v prosinci jezdilo. Zprovoznění koncem příštího roku technicky reálné je, ale nesmí se zahálet...
mar3k

Příspěvek od mar3k »

Já myslím že rozhodující bude jaký bude letos podzim, jak rychle nastoupí zima a jak bude dlouhá a silná. Je to jednoduché. Buď bude pro stavaře vstřícná anebo ne...

Mimochodem zde v článku http://zpravy.aktualne.cz/domaci/cerstv ... 5900fea04/
"Odstranění sesuvu půdy na D8 - 510 mil Kč"
Jirka95

Příspěvek od Jirka95 »

Kaik píše:
Dr.Fe1 píše:Díky Orle za shrnutí. Fotogalerie na kterou odkazuješ, mi něják unikla. Stále si zde opakovaně kladu otázku ne kterou nikdy nikdo na tomto fóru nedal odpověď - proč se tato stavba staví tak liknavě a to i v místech, kde se stavět může ? ! Je to naschvál stavební firmy ? Něčí neschopnost ? Málo peněz ? Fakt tomu nerozumím. Přitom politici deklarují, jak jim na tom záleží. Tím je to pro mě záhadnější. Většina toho co je na fotkách už měla být "desetkrát" hotová. :ko:
To by bylo taky zajimave. Protoze stavebni sezona 2015 se blizi do konce. Behem roku 2016 se to takovym tempem nepostavi. Spis to vidim na uvedeni do provozu az v roce 2018. Tedy za tri roky nebo dve stavebni sezony (2016 & 2017) a dokoncovaci prace behem provozu v roce nasledujicim.
Tuto linkavost dávám za vinu ekologickým aktivistům. Vždyť jenom Děti Země podali proti této stavbě 27 žalob. Pokud si dobře pamatuji, tak soudy zrušily i územní rozhodnutí a to i když už bylo dílo rozestavěné. K tomu přidejme sesuv půdy, umístění v CHKO, nepřesnosti v dokumentaci (v úseku Lovosice-Bílinka prý museli o půl roku posunout otevření kvůli tomu, že jeden most vypadal úplně jinak než na stavebním povolení), uhelná strouha, špatný geologický průzkum.

Spíše bych chtěl vědět, jak se současné vládě podařilo stavbu najednou tak rozhýbat. Přece jenom Ing. Patrik provádí pořád stejné kroky, dálnice leží na stejném místě, podle stejného projektu, ale najednou se prostě může stavět.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

2Jirka95: že by někoho konečně napadlo p. Patrikovi jemně naznačit, že dalším blokováním D8 by si mohl vysloužit vyschnutí grantového kanálu, ze kterého žije?
Sosa

Příspěvek od Sosa »

Jirka95 píše: Spíše bych chtěl vědět, jak se současné vládě podařilo stavbu najednou tak rozhýbat. Přece jenom Ing. Patrik provádí pořád stejné kroky, dálnice leží na stejném místě, podle stejného projektu, ale najednou se prostě může stavět.
Proč myslíš že je to zásluha vlády? Prostě jen věci dospěli ke svému konci, odsouhlasila se dokumentace mostu přes uhelnou strouhu a asi se uvolnili nějaké peníze. Dokud nebude dořešen sesuv, tak se stejně jezdit nebude a tedy není důvod nasadit větší pracovní tempo.
dvs

Příspěvek od dvs »

Hlavně se podle mne uklidnila situace na ŘSD a jsou tam asi lidé, kteří se rozhodnou (viz odsouhlasená dokumentace mostu).
Změnil se zákon o veřejných zakázkách a zvýšil se limit na vícepráce na 30% (od února). To třeba také pomohlo.
I kolem toho sesuvu, se nakonec rozhodl ministr a vláda, že to vezme přes JŘBU než aby se přetlačovali v médiích s hejtmanem.
Pro Patrika bylo nejdůležitější, aby měl rozhodnuté všechny ty judikáty a aktivity přesunul na R49, R48, R55.
Příští rok jsou také krajské volby.

Doufejme, že to spěje ke svému konci.
Michal R

Příspěvek od Michal R »

dvs píše:Hlavně se podle mne uklidnila situace na ŘSD a jsou tam asi lidé, kteří se rozhodnou (viz odsouhlasená dokumentace mostu).
Změnil se zákon o veřejných zakázkách a zvýšil se limit na vícepráce na 30% (od února). To třeba také pomohlo.
I kolem toho sesuvu, se nakonec rozhodl ministr a vláda, že to vezme přes JŘBU než aby se přetlačovali v médiích s hejtmanem.
Pro Patrika bylo nejdůležitější, aby měl rozhodnuté všechny ty judikáty a aktivity přesunul na R49, R48, R55.
Příští rok jsou také krajské volby.

Doufejme, že to spěje ke svému konci.
+ jasný a docela vytrvalý tlak německé strany na splnění mezivládních dohod o uvedení D8 do provozu.....
nollie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nollie »

MÚK Řehlovice
Přílohy
Zdroj: FB Ústí nad Labem
Zdroj: FB Ústí nad Labem
D8 - 12015087_10153040423896922_827850883436324469_om.jpg (203.94 KiB) Zobrazeno 5445 x
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Jirka95 píše:Tuto linkavost dávám za vinu ekologickým aktivistům. Vždyť jenom Děti Země podali proti této stavbě 27 žalob.
Tohoto jsem si vědom. Já mluvím o tom, že se liknavě staví i části, které už dlouho nikdo neblokuje. Což už se ekologům přičíst nedá.
pivko

Příspěvek od pivko »

Přesně tak, ekoteroristická svoloč by byla na vině pouze v případě, že by ty ostatní části stály v termínu (což byl konec 2010). Což samozřejmě nestály, takže na vině je spíše státní šlendrián.
Odpovědět

Zpět na „D8“