I/11 Prodloužená Rudná - Mokré Lazce - Obchvat Opavy

Hradec Králové (D11, I/31) – Vamberk (I/14) – (I/43) – Šumperk (I/44) – Bruntál (I/45) – Opava (I/46, I/56, I/57) – Ostrava (D1, I/58, I/56, I/59) – Havířov – Český Těšín (I/48)
Odpovědět
Lenny
Autor

Re: I/11 Prodloužená Rudná - Mokré Lazce - Obchvat Opavy

Příspěvek od Lenny »

Rozvinu to, stavba Mokré Lazce - hr. okresu je v kategorii S 22,5 a stavba Prodloužená Rudná - hr. okresu je v kategorii S 24,5, resp. S 22,5. R35 je v daném úseku v kategorii S 22.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Hanes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanes »

Pardon, nepochopil jsem te predtim presne :oops:

Stejne mi pripada ten odstavny pruh na te 22,5 mnohem sirsi nez na "Mohelnicke" 22. Nerekl bych, ze je tam rozdil jen 25cm.
Na konci světa: I/60 a kousek od civilizace: A 94, jinak na cestě mezi nimi.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Nepřesně jsem se vyjádřil v prvním příspěvku.
Na R35 je atypická S 22, má o 0,5 m širší SDP, tedy 3,0 m, toto rozšíření proběhlo na úkor zpevněné krajnice. Rozdíl je 0,5 m.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Hanes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanes »

Dekuji za presne vysvetleni :ok:
Na konci světa: I/60 a kousek od civilizace: A 94, jinak na cestě mezi nimi.
dvs

Příspěvek od dvs »

Proč by tam nemela byt 130km/h?
Aspon tam, kde je 24.5, rozhledove pomery atd.
evilcleaner

Příspěvek od evilcleaner »

no samozřejmě že na takový typ silnice žádný rychlostní limit nepatří, ale díky směrovému a výškovému vedení bude i gps 110 km/h s docela fun faktorem (aspoň na lazcích), nesrovnatelným s nově budovanými dálnicemi např. a třeba se krajský úřad pochlapí a bude tam 130
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
rumpeak
Bydliště: Ostrava (předtím Bruntál a předtím Havířov) - když se stěhuji, tak jedině někam, kudy vede I/11 :)

Příspěvek od rumpeak »

Dneska mě zaujalo jak je nalajnován stoupací pruh v novém Hrabyňáku. Na konci končí tradičně zleva, ale je tam pak za ním ještě bezpečnostní asi 50 záchytný pás. Doufám, že s ním nebudou řidiči počítat jako samozřejmostí, jinak ztrácí smysl.
FlakY`

Příspěvek od FlakY` »

Martin z Ostravy píše:Vidíš, pravda. Já už z toho chtěl mít déčko.
Pardon moje chybka.
Možná v budoucnu postaví plnohodnotnou dálnici R56 (D) Opava - Ostrava, která nebude klikatá jako tato silnice.
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Centrum dopravních informačních systémů
dvs

Příspěvek od dvs »

Podíval jsem se do letáků a jenom doplním ty šířkové údaje o rychlosti a odpovím si tím na otázku, jak to bude asi s tou 130.
Stavba Mokré Lazce - hr. okresu je v kategorii S22,5/80.
To moc na nějaké úvahy o 130 nevypadá :( ...
evilcleaner

návrhová je kilo, leták neřeš;)
wizard

Příspěvek od wizard »

Tak ono ML - HO nikdy nebyla zamýšlena jako dálnice pro provoz 130 km/h. Na to nebyla projektována, je projektována na 80km/h (dle normy ČSN), ale dle zákona o provozu na pozemních komunikaci je rychlost 90 km, ale dopravními značkami možno upravit. To máš jako na dálnici a R ty taky nejsou stavěny na 130 ale max 120(dle normy ČSN)většinou na 100 a jezdí se tam 130, ale na Opavu nikdy 130 nebude. :-)
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Buďme rádi, že tam bude aspoň 110, stejně si myslím, že vzhledem k těm obloukům v klesání a stoupání, tam víc jak 150 bez nějaké větší divočiny jet nepůjde, takže 110 je ok.
To ale posoudím, až to prvně projedu, už se těším. :)
R48 -> D48 se podařilo!
evilcleaner

návrhová, směrodatná a maximální povolená rychlost nemají mezi sebou žádnou přímou úměru, nebo zákonitost. to je často opakovaná lež, se kterou čas od času někdo vyrukuje. jinak jsou na naší dálniční síti úseky, které dle dnešních norem nevyhoví ani na 100 a jezdí se tam 130 (např D1 přes vysočinu) a světe div se, žádné hromadné pohřebiště se nekoná.
jinak po částu úseku jsem už jel, cca 3 týdny zpět a jak říkám, má to dobrý funfaktor ani člověk nemusí jet tou 130. nicméně opět opakuju, je to typ silnice, kde by žádný rychlostní limit být neměl.

btw jakou na jakou rychlost jsou asi projektovány dálnice v německu kde rychlostní limit není? :)

ocenil bych, kdybychom zrovna na tomto foru byli schopni více akcentovat úlohu řidiče jako uvažující bytosti. když se na to budeme dívat optikou omezení a nařízení a všeho tak to připomíná spíše diskuzi na novinkách ;)
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Věř tomu, že zrovna já jsem zastáncem pouze doporučené rychlosti na dělených 4 pruzích s MÚK.
Tady jsem ale chtěl jen podotknout, že vzhledem k tomu, jak to tady jde do prdele, je 110 ještě skvělá varianta.

V Německu se stačí projet po A6 z Norimberku na hranice, kde je z větší části neomezená a srovnat to s D5 z hranic do Plzně kde je 130, absurdita našich limitů z toho jen čiší.

Nerad bych ale, aby se to tady zvrhlo v diskuzi o limitech, na to je tady když tak jiné téma.
R48 -> D48 se podařilo!
Pavlík

Příspěvek od Pavlík »

FlakY` píše:Možná v budoucnu postaví plnohodnotnou dálnici R56 (D) Opava - Ostrava, která nebude klikatá jako tato silnice.
Myslím, že po dokončení úseku M. Lazce - Rudná už šance na budování R56 bude nulová. Dvě souběžné dálnice tady už nejspíš žádná betonářská lobby neprosadí. Čekám, že část tranzitu přejde z dnešní I/56 na novou I/11 a budem rádi, když se ze studie na R56 někdy za 15-20 let začne realizovat aspoň poloviční profil, aby se vyřešily obchvaty D. Benešova, Kravař, Hoštic atd. Je škoda, že před lety dostala I/11 přednost, určitě byla o dost dražší (ty kopce, mosty, záseky, ...) a určitě není všem problémům konec ... viz jak řešit Komárov nebo Sedlice. Kdyby místo jedenáctky dostala přednost R56, vyřešil by se nejen tranzit OP-OV, ale stáhla by na sebe i hodně z místního dopravního ruchu na Prajzské, což je mimořádně hustě osídlená oblast. Nejlogičtější by bylo vyřešit na I/56 alespoň ten nejzatíženější úsek z Přívozu do Hlučína, ale Ludgeřovice jsou na tom podobně jako Komárov, takže ... maňana.
wizard

Příspěvek od wizard »

Tak nebudu tady řešit kdo má pravdu ale mám ji já :-D
paja

Příspěvek od paja »

na MÚK VP - zákaz vjezdu - traktor, povoz, CYKLISTA, pěší

co se týká I/56 - problém je v podobě starosty Ludgeřovic, ten s trasou kolem Ludgeřovic nesouhlasí, zbytek je v poho, podle mě I/56 stačí jako 2pruh s povolením předjíždět (ne jak spojka S1 - Globus - Kateřinky). Tato silnice bude někdy, počítám že bude dobře, pokud se začne stavět za 10 let, ale spíš kolem roku 30. EIA na Prodlouženou Rudnou a novou 11 se dělala v roce 2000 (otec na tom dělal) a trvalo to 9 let, než se koplo do země ...
harmonica

Příspěvek od harmonica »

MzO: souhlas 110 na tu bídu kolem je hodně slušná, snad se to splní.

R56: chápu Prajzáky, ale upřímně jsem rád, že se dala přednost I/11. Osobně mě přijde daleko logičtější napojení i na dálniční síť. + stavba Prodloužené rudné je nutnost a pak ta volba byla už asi jasná. Smutné je že tato stavba zatím stojí. Jsou nějaké nové informace k Prodloužené Rudné? V letáku jsem si všimnul UP 2017 což mě docela děsí.
Naposledy upravil(a) harmonica dne 17.9.2015 10:59:11, celkem upraveno 1 x.
BMW E61 530d
Ex. Ford Mondeo 2.0 TDCI

Život je bahno a jen svině v něm umí chodit.
FlakY`

Příspěvek od FlakY` »

harmonica: Než tady začneš nesmyslně vykládat 10 rozdílů Prajzáka obecného, který patří do hospody, tak si aspoň svoji divočinu přepiš do lidské podoby.

Celá silnice I/11 včetně průtahu Ostravy je nekoncepční. Kdyby byla postavena v rozumné kategorii Opava - Ostrava - Havířov, tak bych tomu nic nenamítal. Sice je pozdě, ale R56 (respektive D) by byla užitečnější, jelikož průtah Ostravou je vyřešen s drobnými vadami.
Naposledy upravil(a) FlakY` dne 17.9.2015 11:45:32, celkem upraveno 1 x.
harmonica

Příspěvek od harmonica »

Flaky: díky za upozornění, opraveno. Nechápu tvůj útok ale budiž. Nic nesmyslného jsem neřekl, takže mluv konstruktivně a pak poučuj. Mimochodem předtím než začneš někoho poučovat tak se podívej na svůj výtvor - "tak bych tomu nic bych tomu nenamítal." ;-)
BMW E61 530d
Ex. Ford Mondeo 2.0 TDCI

FlakY`

Příspěvek od FlakY` »

:D ;)
harmonica

Příspěvek od harmonica »

Tak stavba včera kompletně projetá na kole. Je až s podivem jaké převýšení stavba nabízí :-) Víceméně je hotovo. Chybí už zmíněné svodidla na mostech, u Mokrých L. a na konci u Ostravy. Nějaké značení a snad všechny dopravní značky směrem na Opavu.
U MÚK Globus je most víceméně připraven, ale nikoho jsem tam neviděl. Nechápu, proč tam ty práce nepokračují. Trochu jsem doufal, že je ten termín bude trochu hnát aspoň dotáhnout to MÚK aby ta doprava tam byla o něco plynulejší.

Trochu chaoticky se tam staví oplocení. Jen kolem lesů ale jen částečné. Je pravda, že stavba je povětšinou v zářezu. Ale i tak těch pár korun na plot se najít mohlo, ne?

Ale jinak na kole je to paráda. Vřele doporučuji si to před zahájením projet. 8-)

Napadá mě otázka, proč na takové silnici nemáme mýto pro TIR? Ten tranzit tam je obrovský a bude se pořád navyšovat. Je to o tom, že u nás se "jedničky" nezpoplatňují :?:
BMW E61 530d
Ex. Ford Mondeo 2.0 TDCI

Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Jedničky se mýtem zpoplatňují - třeba I/48, I/58, I/47.
Každopádně tady bych byl rád, že se mýtné brány nestaví, protože kdoví, jak to s tím mýtem bude.
R48 -> D48 se podařilo!
bumbik

Příspěvek od bumbik »

no já se spíš bojím, aby Kapsch nepřispěchal na ministerstvo dopravy, že dle platného dodatku ke smlouvě tam má postavit brány a vybírat mýtné a že stát vlastně nedodržuje smluvní dohody ... ale jinak souhlas s Martinem, dokud není ohledně mýta po roce 2016 jasno, tak buďme za neexistenci dalších bran jedině rádi ...
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Kapsch má podle smlouvy dostavět brány na dálnicích a rychlostních silnicích, nových SMV se to netýká...
Odpovědět

Zpět na „I/11“