Blanka v provozu a její vliv na dopravu v Praze

Odpovědět
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Re: Blanka po zprovoznění

Příspěvek od kasme »

prej když se nic nestane, tak od středy povolí PČR 70 km/h :jidlo:
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

A to je maximum anebo bude další zvyšování?
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Hanes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanes »

Podle meho to bude maximum, nebot i Strahovsky tunel je se sedmdesatkou. Podle me by melo byt vsude alespon 80 km/h aby ty ctyrpruhove tunely byly sjednoceny v cele silnicni a dalnicni siti CR.
Na konci světa: I/60 a kousek od civilizace: A 94, jinak na cestě mezi nimi.
kot

Příspěvek od kot »

Hlavně atˇje tam alespoň ta 70ka. Lidi většinou pojedou 60 km, ale proti jízdě na povrchu to bude stejně LUXUS. :P Přiznám se, že jsem zase čekal nějaký zádrhel a opět neotevření.( to mě opustilo tak před měsícem, pak už jsem začal věřit) Teď jen začít s další etapou...
Mike

Příspěvek od Mike »

nejbezpečnější tunel na světě s maximální povolenou rychlostí jako na běžné komunikaci v obci
to je možné jen v česku
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Dusanh

Příspěvek od Dusanh »

Mike píše:nejbezpečnější tunel na světě s maximální povolenou rychlostí jako na běžné komunikaci v obci
to je možné jen v česku
Klídek... Já tam teď jel a spousta řidičů vypadala, jako že jede tunelem snad poprvé v životě. Takže se nedivím, těch pár dní tu 50 snad přežijete :kladivo:

Jinak svezení parádní, tak ať Blanka slouží bez závad! :ok:
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Blanka je pěkná holka. Myslím si že teprve teď po otevření začne veřejnosti docházet, jaké moderní a rozsáhlé dílo to vlastně vzniklo a lidi to začnou oceňovat.
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

Dusanh píše:Klídek... Já tam teď jel a spousta řidičů vypadala, jako že jede tunelem snad poprvé v životě.
Tak ono nepůjde o to, že by jeli tunelem poprvé, ale že Blanku neznají. Na rozdíl od ostatních tunelů je z ní víc výjezdů a odbočky v tunely jsou dost podobné.
FlakY`

Příspěvek od FlakY` »

V neděli jsem si to projel a byla to paráda. Škoda té 50tky, ale i tak mi to trvalo projet cca 6 min. Tunel je hodně podobný Mrázovce, ale Mrázovka má jiné osvětlení.
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Centrum dopravních informačních systémů
vaclav

Příspěvek od vaclav »

skoda, ze google zatim neukazuje hustotu dopravy v tunelu. na radiu dnes rano velke prekvapeni, ze je wilsonova prazdna.
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

V půl deváté ráno v ponděllí hlásí trasa Štvanice - I.P.Pavlova zdržení 0 minut - to je "fenomenální" :)

P.S. dovolil jsem si drobně upravit název tématu, protože tu řešíme primárně vlivy Blanky na pražskou dopravu...
monin

Příspěvek od monin »

Wilsonova je za cca poslední rok naprosto nevyzpytatelná, někdy se dokonce i ve všední den po ránu (8-10h) dá dojet bez kolony až k semaforu u muzea, nebo jim dokonce projet bez zastavení na zelenou. Ale stačí málo a během chvíle je vše samozřejmě jinak. Podle mě je to i měnícím se životním stylem, posouváním pracovaní doby, umělým prodlužováním volna, nebo v tom hraje roli nově i zlevnění MHD, či naopak, stačí když začne obyčejně pršet a hned je to stupeň dopravy minimálně 4. Ale byla by to samozřejmě hodně dobrá a pozitivní zpráva, kdyby to bylo jen díky tunelu.
Naposledy upravil(a) monin dne 21.9.2015 7:40:30, celkem upraveno 1 x.
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Ales

Re: Blanka v provozu a její vliv na dopravu v Praze

Příspěvek od Ales »

Tak jsem si to včera taky neplánovaně projel od Letné na JS. Svezení pěkné, 50 teď krátkodobě chápu, bylo poznat, že se všichni rozhlíží a pozorují.
A opětovný souhlas s moninem a jeho kritikou dopravního značení v Praze, když jsem na Letné najížděl, mohl jsem jet doleva na Ústí nebo doprava na Karlovy Vary, kdybych nevěděl, jak to je, tak nevím, jestli bych se tam vydal, když jsem jel na Brno nebo kdybych chtěl na Plzeň... V tomto směru se Brno a Plzeň poprvé zmiňuje až na výjezdu před Strahovským tunelem.
Jel jsem to včera po skončení fotbalu, takže v docela hustém provozu v Holešovicích, kolega to vzal postaru po Veletržní a magistrále, já Blankou a JS, časový rozdíl 12 minut pro Blanku. :ok:
vaclav

Příspěvek od vaclav »

...a co teprve ty zmeny po dokonceni 518+519 a vnitrniho MO. pravda asi je, ze pokud budou ulice prazdne, budou asi lakat nove vozy (za predpokladu levne PHM), takze kolony v praze budou +- porad?
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Dolínek hlásí, že dnes od 10 hod se má přepnout na "70" .....rozumné.
musklin

Příspěvek od musklin »

vaclav píše:...a co teprve ty zmeny po dokonceni 518+519 a vnitrniho MO. pravda asi je, ze pokud budou ulice prazdne, budou asi lakat nove vozy (za predpokladu levne PHM), takze kolony v praze budou +- porad?
Nebudou kolony ale bude provoz.
Zrovna jsem poslouchal kolegu, že když se dostaví okruhy a uvolní centrum bude jezdit od R4 do Liberce přes centrum. Přece to nebude objíždět.
Mýto/ "zklidnění" je jediné řešení.
Ale ono to bude trvat než se to pochopí.
vaclav

Příspěvek od vaclav »

musklin píše: když se dostaví okruhy a uvolní centrum bude jezdit od R4 do Liberce přes centrum. Přece to nebude objíždět
tomu neverim, mozna to zkusi 2x ale pak bude jezdit po R1. lepsi R1 a 130km/h nez se motat pres barr. most a 80km/h (leda ze by potreboval natankovat, na cele R1 zatim neni jedina pumpa!)
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

To, že někdo bude z R4 na R10 jezdit po Jižní spojce mi přijde možné i po zprovoznění 511ky. Přes centrum ale určitě ne, to je nesmysl ;)
Standa

Příspěvek od Standa »

Zrovna včera jsem jel z Jarova na Strakonickou, tak jsem to vzal Blankou - rozhodně lepší, než se motat centrem. Vracel jsem se ze Spořilova, taky Blankou, ale to už byl vyloženě výlet ;) . Jinak ze Spořilova (ale také při návratu z D1) jezdím na Jarov centrem po magistrále, někdy po JS a Průmyslové, a samozřejmě v tom budu pokračovat, dokud se nedostaví alespoň 511 (a ještě lépe východní část MO).
Anonym

Příspěvek od Anonym »

Pozitivní je zmizení kolony ve Wilsonově, Ječné, Žitné, v Holešovičkách včetně ranní špičky. Kulaťák je total, kolona na vypich z Patočkové se také prodloužila, to samé ráno z Karlovarské směr centrum. U výjezdu ze Strahovského tunelu směr Plzeňská vzniká problém v křížení s Duškovou do centra.
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

musklin píše:Mýto/ "zklidnění" je jediné řešení. Ale ono to bude trvat než se to pochopí.
Mýto je jen další daní, není řešením. Je to jen trest pro lidi za to, kde bydlí.
kot

Příspěvek od kot »

Vypadá to, že by snad mohl i matěj s. pochopit, že pokračování výstavby vnitřního okruhu podle dřívějších plánů má význam... Nebo ho přeceňuji ? :?:
jonáš

Příspěvek od jonáš »

kuzzzma píše:Ta 50 je fakt k smíchu...Spíše naopak to způsobuje rizikove situace, kdyz najedete do 3 pruhu a pred vama 2 auta tak 45km/h.
Asi jsem nechápavej, ale když tam najedete padesátkou, v čem je problém? :lol:

Na googlemapě to zas tak ideálně nevypadá .. jam na Kulaťáku, Prašňáku, Korunovační, Plzeňský a Duškově .. volná Argentinská, ale od Wilsonovy je to taky už barevný.
https://www.google.cz/maps/place/Praha+ ... f2!5m1!1e1
caveman

Příspěvek od caveman »

to Anonym:
potvrzji, Blanka se postarala o rychlejší přísun aut, takže ráno výrazné zhoršení Dobříšská/Strakonická směr Barranďák, Vypich z centra a Dejvice kolem kulaťáku průběžně zcela ucpáno.
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

Provoz v Blance uvolnil Letnou, dopoledne se v tunelu zvýší rychlost

První všední den po otevření tunelu Blanka se uvolnily některé ulice, plynulý provoz je například na Letné. Naopak zhoustl provoz v pražských Dejvicích. Před polednem by se v tunelu měla zvýšit rychlost z 50 na 70 kilometrů v hodině.

http://praha.idnes.cz/dopoledne-se-zvys ... zpravy_bur

V Blance žádné komplikace, rychlost se už zvýšila na 70 km/h

http://www.novinky.cz/domaci/381169-v-b ... -km-h.html
Odpovědět

Zpět na „Městský okruh“