Blanka v provozu a její vliv na dopravu v Praze

Odpovědět
bhs

Re: Blanka v provozu a její vliv na dopravu v Praze

Příspěvek od bhs »

Poprvé jsem si projel Blanku v neděli kolem osmé večer, když jsem se vracel z Moravy. Krásné svezení .... a vůbec mi nevadilo, že ti přede mnou jeli cca 40, protože koukali okolo. Stejně jako já a navíc jsem si promítal, co jsem předtím zažíval nahoře. Teď to již bude o dost rychlejší s tou 70-kou :D. Snad těch následných komplikací s dopravou okolo Blanky nebude moc
Octavia 1.6 >>> Octavia 1.4 TSI
xman

Příspěvek od xman »

Snad ne, třeba stav v 17:30 nebyl dobrý. Souvislá pomalu popojíždějící kolona od sjezdu za Barrandovským mostem do Modřan až po výjezd z Mrázovky. Regulace na vjezdu do Mrázovky, červená na vjezdu do Strahovského tunelu na Malovance. Plus kolona ve Strahovském tunelu na výjezdu na Malovance kvůli odbočujícím autům směr Vary, kolona na Patočkově až k semaforům na Kajetánce. A to nemluvím o Dejvicích.
kyk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kyk »

První den nenastane ráj na zemi, vše si musí sednout, chování (trasy) řidičů, úpravy na SSZ podle změn intenzit provozu široko daleko, možná se budou muset časem provést nějaká dopravní opatření a tím nemyslím ty Auto*matí
sirkeci

Příspěvek od sirkeci »

Já mám postřehy trochu z jiného soudku. Tragická jsou řešení úprav veřejných prostor v okolí různých vyústění tunelu.
Jednou z nejhorších je situace pod Prašným mostem, pár set metrů od Pražského hradu. Nové řešení lokalitě nijak nepomohlo, ba ji spíš zhoršilo. Za velmi špatné považuju úplné zrušení úrovňových přechodů na Milady Horákové a jejich nahrazení podchody. To je řešení jak ze 70. let. Z ulice se tak definitivně stala "druhá magistrála" a můžeme rovnou začít s projekty její humanizace za další miliardy. Podchody jsou už teď počmárané a "zachcané", nemluvě o typicky dopráváckém přístupu ke zbytkovým plochám mezi komunikacemi - tzv. "izolační zeleň" v podobě různých křovisek atd., to jsou všechno špatná řešení, jak je známe z doby před 30-40 lety a která zkrátka ve městě nefungují.
Další poznámka směřuje ke zbytečně nadměrným návěstem a směrovým tabulím na připojovacích komunikacích. Do městského prostředí zkrátka "dálniční tabule" nepatří. Totéž platí o šílených proměnlivých tabulích informačního systému. To všechno jsou detaily, které se velmi brzo ukážou jako špatné a budou se hledat alternativní řešení. Je škoda, že o těchto detailech nikdo nepomyslel během projektování celého řešení.
1975

Příspěvek od 1975 »

xman píše:Snad ne, třeba stav v 17:30 nebyl dobrý. Souvislá pomalu popojíždějící kolona od sjezdu za Barrandovským mostem do Modřan až po výjezd z Mrázovky. Regulace na vjezdu do Mrázovky, červená na vjezdu do Strahovského tunelu na Malovance. Plus kolona ve Strahovském tunelu na výjezdu na Malovance kvůli odbočujícím autům směr Vary, kolona na Patočkově až k semaforům na Kajetánce. A to nemluvím o Dejvicích.

..a bylo to jen odpolední špičkou, nebo nějaká nehoda?
HK44

Příspěvek od HK44 »

Ad Sirkeci: Čím větší, tím lepší. Na dálku mírně hůř vidím (brýle to 100% nezlepší) a pokud mám stihnout ceduli přečíst, musím si u těch "malých" skoro zastavit.
Mosquit

Příspěvek od Mosquit »

Dnes ráno Povltavská u křížení s Bulovkou souvislá pomalu se sunoucí kolona z obou stran.
(+ tamtéž vyšetřování nedhoy, auta už odstavena tak, aby nevadila)
FlakY`

Příspěvek od FlakY` »

Ty večerní kolony byly opravdu dramatické. Zajímavé bude, až se postaví Radlická radiála, jestli trochu odlehčí Barandovskému mostu či nikoli. Do budoucna za úvahu stojí po dokončení celého MO přestavět Barandovský most, zmodernizovat Strahovský tunel a zmodernizovat téměř celou jižní spojku.
Dneska jsem zvědav co vyčarují na magistrátu k pokračování dalšího úseku od Troje směr Spojovací. Dnes mají štěstí, že Povltavská není tak přeplácána semafory, přechody atd.
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Centrum dopravních informačních systémů
FlakY`

Příspěvek od FlakY` »

Právě se dívám na Google mapy a podle provozu to vypadá zajímavě:
Ulice 5. května od křížení MO k první světelné křižovatce za Nuselákem stojí.
Od křížení D11xR1 po křížení s Průmyslovou stojí.
Od Mrázovky po Baraňďák taky stojí.
Dejvice jako obvykle stojí.
SJM v centru je docela průjezdná. Pouze malá kolona u Muzea.
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Centrum dopravních informačních systémů
Standa

Příspěvek od Standa »

Co jsem tak stačil sledovat z různých zpráv (včera jsem Blankou nejel), problémy dělá hlavně špatná návaznost povrchové infrastruktury. Například nájezd ze Svatovítské na Vítězné náměstí je tak "zklidněný" a pro automobily poddimenzovaný, že prostě nepobere dopravu navýšenou o část toho, co dříve jezdilo Korunovační a Čs. Armády. Jsem zvědavý, co s tím zklidňovači na MHMP udělají :twisted: . Tipnul bych si, že nic, a časem se to poskládá samo - část řidičů bude vyjíždět z Blanky o něco dříve a vezme to Pelléovou do Čs. Armády, část pojede po staru Veletržní a Korunovační.

Co se týče Povltavské, bude IMHO nutné zrušit křižovatku s Bulovkou, protože tak vznikají nebezpečné situace skoro pořád.
Mosquit

Příspěvek od Mosquit »

Souhlasím se Standou s Pelleovou i Vltavskou.
monin

Příspěvek od monin »

Ales píše:Tak jsem si to včera taky neplánovaně projel od Letné na JS. Svezení pěkné, 50 teď krátkodobě chápu, bylo poznat, že se všichni rozhlíží a pozorují.
A opětovný souhlas s moninem a jeho kritikou dopravního značení v Praze, když jsem na Letné najížděl, mohl jsem jet doleva na Ústí nebo doprava na Karlovy Vary, kdybych nevěděl, jak to je, tak nevím, jestli bych se tam vydal, když jsem jel na Brno nebo kdybych chtěl na Plzeň... V tomto směru se Brno a Plzeň poprvé zmiňuje až na výjezdu před Strahovským tunelem.
Jel jsem to včera po skončení fotbalu, takže v docela hustém provozu v Holešovicích, kolega to vzal postaru po Veletržní a magistrále, já Blankou a JS, časový rozdíl 12 minut pro Blanku. :ok:
Bohužel. Tunel za několik desítek miliard a dopravní značení katastrofální. A to je ještě zázrak, že tam alespoň jeden dálkový cíl je, viz. i odstrašující jižní spojka, kde jsou uvedeny mnohdy už jen místní cíle + max. letiště. A to se vůbec nebavím o tom, že podle nového pojetí by místo základní zelené barvy, by měla být za pár měsíců všude na značkách jen ta modrá barva.
Jinak vcelku souhlasím s tím, co tu píše i sirkeci (veřejné prostory v okolí tunelu). Co se týče typu a velikosti dopravního značení, tak to k takové dopravní stavbě jako je tato asi patří. Navíc je to přece jen trochu mimo historické centrum (až na ten Prašný most). To už mně více deprimují ty staré dopravní portály a to značení před historickou budovou Hlavního nádraží, na magistrále, na kterých jsou stejně paradoxně uvedeny jen Holešovice a Pankrác. Takže jsou stejně naprosto k ničemu.
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Mikulik

Příspěvek od Mikulik »

Sirkeci nevím, které přechody vy myslíte, ale já osobně mám v žaludku několik. Barevná hudba na Hradčanské, kde se střídají zelená s červenou na přechodech a přitom dole je podchod metra a teď na Prašném mostě, je take podchod I přechod pro chodce zároveň. Jinak to , že v těch podchodech budou vegetovat bezďáci, mě bylo jasné už z fotek výstavby. Ti se na to třesou, tam to bude jejich. Tam potečou krabicáky proudem.

Jinak Peléova je moje oblíbená ulice a myslím, že tou by se dalo hodně jezdit. Smůla jen, že je jednosměrná, pak je ale otázkou, jestli by při zobousměrnění nebyla ucpaná, to já nevím. Vůbec nechápu, proč se ulice U Vorlíku zaslepila a nenapojila se na tuhle křižovatka. Široká je krásně a min. jako jednosměrka ven z MH by mohla být.

Na nájezd na tuhle křižovatku zvažuju Za Královskou oborou a U Sparty ale je tam oficiálně průjezd zakázán. Takže jakýmukoli strážníkovi můžu normálně nakecat, že jsem tam chtěl zaparkovat a bylo obsazeno, je to tak?
MPMP

Příspěvek od MPMP »

sirkeci píše:... Jednou z nejhorších je situace pod Prašným mostem, pár set metrů od Pražského hradu. Nové řešení lokalitě nijak nepomohlo, ba ji spíš zhoršilo. Za velmi špatné považuju úplné zrušení úrovňových přechodů na Milady Horákové a jejich nahrazení podchody....
Souhlasím, že to není ideální, ale "ruku na srdce", kolik tudy prochází chodců? Odkud a kam by chodili? Chápu, že město je pro lidi a ne pro auta, ale ty lidi se chtějí do toho města nějak dostat. Znám pouze málo obyvatel měst, kteří auto vůbec nepoužívají. Takže auta jistě všichni chtějí, jen ne tam, kde bydlí, že?
Tady na Prašném mostě mi to jako rezidenční čtvrť moc nepřijde, tady s podchodem problém nemám.
A že je to blízko Hradu? Ano, je, ale musíte si uvědomit, že Hrad ani zdaleka není v centru města a nezlobte se na mne, ale jen proto, že jsme 300m od Hradu budeme "dusit IAD"? To by asi moc nepomohlo.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Standa píše:Co se týče Povltavské, bude IMHO nutné zrušit křižovatku s Bulovkou, protože tak vznikají nebezpečné situace skoro pořád.
Obávám se, že jako příjezd k jedné z největších nemocnic ve městě to nebude moc schůdné.
Standa

Příspěvek od Standa »

MPMP: A skutečně jezdí sanitky tou ulicí Bulovka? Pro výjezd sanitek mi přijde naprosto nevhodná, před křižovatkou je tam vždycky fronta a nepomůže tam moc ani maják... Ještě nikdy jsem se v Povltavské se sanitkou nepotkal, zatímco třeba v Zenklově už ano (ale to samozřejmě nemusí nic znamenat).

Mikulik: Ve směru do Blanky se to až tak neštosuje (alespoň neštosovalo kdykoli jsem se koukal na stav), to úzké hrdlo je nájezd ze Svatovítské na Kulaťák, takže Peléova jako "pomocná jednosměrka" asi stačí. Navíc ji mohou využít i ti, kdo jedou do Podbaby nebo na Suchdol a dál to vezmou buď Bubenečskou a Papírenskou nebo Terronskou, čímž se Kulaťáku úplně vyhnou a ještě to budou mít kratší. Nicméně tam nebydlím, ani až tak často nejezdím, takže se možná pletu ;) .
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Dnes ráno zajímavá zkušenost:
Vyrazil jsem z Chodova do centra poměrně pozdě (těsně po osmé hodině). Magistrála hlásila zdržení 30 minut, tj. celkový čas dojezdu na Florenc cca 45 minut, tak jsem na Florenc vyrazil po Jižní spojce, Mrázovkou, Blankou a Veletržní a na Florenci jsem byl za 30 minut téměř bez zastavení - plno bylo jen na sjezdu z MO do Radlické. Je to sice 11 vs. 20 km ale časově to může být mnohdy lepší i po výrazně delší trase.
Mosquit

Příspěvek od Mosquit »

Standa píše:MPMP: A skutečně jezdí sanitky tou ulicí Bulovka? Pro výjezd sanitek mi přijde naprosto nevhodná
Nejezdí, sanitky vjíždí do nemocnice ze Zenklovy dle mého pozorování.

V době, kdy se "horní" vjezd do nemocnice opravoval, jezdily sanitky spodem, a kvůli tomu (a nízké šířce spodní části ulice Bulovka) se ulice dokonce zjednosměrnila.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Ano, máte pravdu, není to standardní příjezd, ale pokud vím je v její spodní části i vrátnice, takže příjezdová cesta to je.
Standa

Příspěvek od Standa »

Možné řešení by bylo nechat ulici Bulovka jednosměrnou směrem k nemocnici a odbočení doleva ze směru od Blanky zakázat s výjimkou IZS. Každopádně, pokud by se s ulicí Bulovka a jejím napojením do Povltavské něco dělalo, mělo by to být kompatibilní s další etapou MO, takže se patrně nic dít nebude minimálně do doby, než se rozhodne o nějaké variantě. Pro mě se jeví nejlepší patrové vedení obou směrů v trase stávající Povltavské, takže bych to klidně rovnou zavřel ;) .
kot

Příspěvek od kot »

Ale Stando, ty jsi pořádnej tvrďák... :D
Standa

Příspěvek od Standa »

Jenom na internetu :) !
Anonym

Příspěvek od Anonym »

Positivní je, že prakticky zmizely odpolední kolony na křížení Průmyslové a Štěrboholské radiály a kolony před lanovým mostem směr Černý most. Měl by se nastavit větší interval u semaforu při výjezdu z Barrandovského mostu směr Modřanská a Modřanská x Branická. Zbytečně vzniká kolona, která plní Dobříšskou.
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

První slabiny Blanky: cedule matou řidiče, pomalá jízda vyvolává poplach
22. září 2015 19:32

Město řeší první nedostatky Blanky: nové dopravní cedule matou některé řidiče, kteří pak zbytečně brzdí provoz. Pomalá auta navíc mohou vyvolat poplach. Vedení metropole zatím čeká, jak velké komplikace současné značení způsobí.

Zdroj: http://praha.idnes.cz/prvni-nedostatky- ... zpravy_nub
sirkeci

Příspěvek od sirkeci »

HK44 píše:Ad Sirkeci: Čím větší, tím lepší. Na dálku mírně hůř vidím (brýle to 100% nezlepší) a pokud mám stihnout ceduli přečíst, musím si u těch "malých" skoro zastavit.
No, logika mi radí, že při rychlosti 50 km/h by k přečtení stejné informace měla stačit o něco menší tabule, než při 130 km/h. Myslím, že by bohatě stačily nápisy o velikosti běžných směrovek ;)
Odpovědět

Zpět na „Městský okruh“