D48 Rychaltice – Frýdek-Místek

Bělotín – Frýdek-Místek – Český Těšín
Odpovědět
bumbik

Re: R48 Rychaltice – Frýdek-Místek

Příspěvek od bumbik »

tak zúžení v Rychalticích má na svědomí život 18ti letého mladíka :-(
http://fm.denik.cz/nehody/pri-stretu-na ... 50908.html

dneska to bylo peklo kolony jako hrom při řízení kyvadlově ... ten provoz je značný a ten 4 pruh v Rychalticích chybí - podle KN žádná změna, takže Konvičkovi zjevně parcely u soudu blokují dál ...
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
bumbik

Příspěvek od bumbik »

tak ŘSD již má pravomocně pozemky ve vlastnictví dle reportáže 9. července, bylo mi však potvrzeno z ŘSD, že soud automaticky neposílá rozsudky na katastr a že to musí projít přes ŘSD dál na katastr a ten si nechává na prostudování a změnu údajů v katastru dost dlouhý čas, prý se to řízení chýlí ke konci a bude to přepsáno, každopádně to prý nic nemění na faktu, že ŘSD má pravomocně všechny pozemky pro dokončení R48 v Rychaltích!

ale letos to už na dostavbu připojováku do FM nevidím, podle mě už se to stihnout dost dobře nedá ...
FlakY`

Příspěvek od FlakY` »

Takže na jaře příštího roku začnou dokončovat celou křižovatku. Konečně lidem dokončí protihlukové stěny a řidičům umožní plynulý průjezd.
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Centrum dopravních informačních systémů
Mario

Příspěvek od Mario »

A co chybí u toho tunelu Lysůvky, resp. proč je tam furt to omezení rychlosti?
bumbik

Příspěvek od bumbik »

Mario: chybí navazující obchvat FM (přečti si aktuální info ve vedlejším vlákně k obchvatu)
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

I po dokončení navazujícího úseku omezení v "tunelu" zůstane, pokud se zadaří tak jen na 100km/h. Ale i tak je to demence.
R48 -> D48 se podařilo!
bumbik

Příspěvek od bumbik »

vždyť to vlastně ani není tunel - spíš širší most, takže snižovat rychlost je podle mě, přesně jak říká Martin, demence!!! - tunel tak krátký mi přijde fakt směšný a snižovat rychlost byť jen na 100 km/h je podle mě naprosto zcestné, ale budiž, zřejmě někoho baví omezovat a buzerovat, u nás nic neobvyklého ...
evilcleaner

Příspěvek od evilcleaner »

já vím, že to asi není omezovačům všeho po chuti, ale v tomto jsme naprosto unikátní. třeba v itošce není na spoustě dálničních tunelů žádné omezení (a to třeba ani v době kdy je nový povrch a není ještě nalajnováno), francie má ve většině případů co jsem viděl 110 km/h, rakousko 100, portugalsko a španělsko taky 100 nebo 110. dokonce na obdobách našich prvních tříd ve španělsku (N) je i při obousměrném provozu obvykle dovolena 90 (s doporučením na 80). nejednou jsme opět papežštější než papež. nemluvě o tom, že naše dálniční tunely, vesměs vybodované v nedávných letech, jsou přecpané technikou, na rozdíl od mnoha v západní evropě (těch služebně starších).
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
FlakY`

Příspěvek od FlakY` »

No a? Tunel je pořád uzavřený prostor, který když se zahltí zplodinami, tak je na tom několika násobě hůř. Pořád tady čtu jak se čím dál víc lidí spoléhá na techniku, ale uvědomte si, že ta technika není tak aktivní aby vám požár uhasila během pár minut. Maximálně rozhánějí vzduch, aby se tam lidi neudusili a nebo částečně snižují tepelný žár. Asi jste málo četli kolik mrtvých zůstalo v zahraničních tunelech.
Do 100m = 130km/h (viadukt Dolní Újezd)
101m a více = 80km/h (případ Lysůvek)
Kolik řidičů respektuje max. rychlost na úsecích, kde se opravuje třeba D1? Nikdo neříká, že ji musíte dodržovat taky když si připustíte důsledky.
evilcleaner

tak pojďme vrátit červený praporek před auto, nebo ještě lépe nulová rychlost = nulové nebezpečí. víte jak to je, i kdyby to mělo zachránit jediný život :)
Country
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Country »

bumbik píše:vždyť to vlastně ani není tunel - spíš širší most, takže snižovat rychlost je podle mě, přesně jak říká Martin, demence!!! - tunel tak krátký mi přijde fakt směšný a snižovat rychlost byť jen na 100 km/h je podle mě naprosto zcestné, ale budiž, zřejmě někoho baví omezovat a buzerovat, u nás nic neobvyklého ...
Nebojte, pánové, on se pak najde i někdo - třeba v místním zastupitelstvu, kdo prosadí u té stovky v tunelu úsekové měření ... podle vzoru tunel Kimkovice :evil:
ada031

Příspěvek od ada031 »

bumbik

Příspěvek od bumbik »

mám dobrou zprávu: KN se umoudřil a již 23. září bylo zaplombováno řízení o zrušení poznámek u parcel 1748/26, 1748/27, 1748/32, 1748/34 - u všech parcel by mělo dojít k vymazání poznámek a dořešení parcel v KN, jestli jsem to dobře spočítal, tak 15. října - akorát nevím, jak to vypadá s podklady pro vydání doplňujícího stanoviska EIA pro získání platného SP, aby se příští rok na jaře mohlo začít ...
bumbik

Příspěvek od bumbik »

opravuji zprávu z 30. září - před chvilkou zmizlo zaplombované řízení v KN nyní jsou již pozemky 1748/26 1748/27 1748/32 konečně právoplatně bez omezení ve vlastnictví ŘSD !!! 3x hurá!!! a na řadě je EIA ...

jediné pozemky s poznámkou zůstaly 1748/34 - což je koryto vodního toku Konvičkova potoka pod již hotovou R48 ve vlastnictví ŘSD a 1748/29 - taktéž koryto vodního toku Konvičkova potoka, pod zatím nedokončenou částí ve vlastnictví obce Hukvaldy, upřímně voda v polosuchém potoce v letošním hydrologickém suchu mě netrápí :lol: :lol:
FlakY`

Příspěvek od FlakY` »

Pokud už nic nebrání tomu, aby se pracovalo, tak jde se makat. :) Možná bude teplá zima, tak i v tomto období se dá ledacos udělat.
bumbik

Příspěvek od bumbik »

FlakY bohužel kámo - není SP a do vydání stanoviska EIA doplňujícího ani SP nebude ... a netuším, kdy je to stanovisko reálné vydat ...
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Tohle mi přijde na hlavu, jaká EIA? Cesta tam reálně stojí, auta tam beztak již jezdí a intenzity jen stěží výrazněji vzrostou. Neskutečná demence totok, byrokracie nejhrubšího zrna pfuj.
R48 -> D48 se podařilo!
bumbik

Příspěvek od bumbik »

souhlasím s tebou Martine - škoda, že s tím nesouhlasí Brusel
Mario

Příspěvek od Mario »

To není úplně pravda Martine. Doposud to byla blbá silnice v obci s padesátkou, nově to bude dálnice, kde bude 130. Auto jedoucí 130 dělá pořádný hluk, navíc když to bude dálnice, může to přitáhnout další provoz... Říct, že stěží bude vyšší by šlo v hospodě u piva, tady to prostě musí odborněji posoudit Takže rozhodně je co posuzovat.
evilcleaner

no tohle není už vůbec pravda. dosud to byla směrovně nerozdělená čtyřproudá silnice I. třídy s MDR 90km/h. po přestavbě se z toho stalo čtyřpruhové déčko/erko s tím že stavba už stojí a chybí dodělat jenom desítky metrů - takže EIA je ted už skutečně navíc. tím že se dostaví ty desítky metrů rozhodně vyšší zatížení nevznikne.
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Mario píše:To není úplně pravda Martine. Doposud to byla blbá silnice v obci s padesátkou, nově to bude dálnice, kde bude 130. Auto jedoucí 130 dělá pořádný hluk, navíc když to bude dálnice, může to přitáhnout další provoz... Říct, že stěží bude vyšší by šlo v hospodě u piva, tady to prostě musí odborněji posoudit Takže rozhodně je co posuzovat.
No ale ta EIA už se dělala a to co ty píšeš řešila a vyšla. Jsou tam na základě hlukové studie nějaké PHS.
Teď se to rozhodnutí zpětně kontroluje jen proto, že chybí dodělat několik stavebních objektů na jinak hotové silnici. Mi to přijde absurdní, jednou se o něčem rozhodlo, tak už se není o čem bavit.
R48 -> D48 se podařilo!
kot

Příspěvek od kot »

Přesně tak, nesmyslná bruselská buzerace... Žárovky, vysavače, nově plynové kotle atd
ML90

Příspěvek od ML90 »

kot píše:Přesně tak, nesmyslná bruselská buzerace... Žárovky, vysavače, nově plynové kotle atd
Myslíte věci, které se zavádějí i jinde ve světě? Viz například https://en.wikipedia.org/wiki/U.S._Ligh ... rgy_Policy

Jinak v Česku je obecně dlouhodobý trend nadávat na EU, ale fakt je, že za a) EU není žádná cizí struktura, která by nám něco diktovala, ale EU jsme my a na rozhodování se spolupodílíme. To co ne/dokážeme prosadit je čistě náš problém. Za b) spoustu věcí neiniciují jacísi všemocní "bruselští úředníci", ale jednotlivé členské státy (viz například "nehorázné" přejmenování pomazánkového másla). A za c) velmi často jsme papežštější než papež, viz implementace řady evropských směrnic, která je u nás přísnější než by musela být. A pak jsou tu věci, které jsou čistě naším šlendriánem jako jsou problémy s čerpáním EU fondů. Podívejte se třeba na to Polsko, o kterém tu často píši. Jakto že tam podobné problémy nemají? Ano spousta věcí je hodna kritiky, ale velká část věcí, na které se nadává je čistě naším vnitřním problémem. Totéž platí pro to jak dokážeme členství v EU ne/využít. Proč jinde spousta věcí jde a u nás "kvůli zlé EU" ne?

Tímto se omlouvám za OT, ale podobné nesmyslné výkřiky mě prostě zvedají ze židle. Jaká je konkrétní situace s EIA na tomto úseku netuším, ale plést do toho žárovky, vysavače atp. je absurdní.
kot

Příspěvek od kot »

Sorry za OT, ALE EIA na "pár metrů čtverečních" již dávno zprovozněné silnice mi tedy fakt připadá buď jak píše ML90 ad C) anebo to JE BUZERACE alá zakřivení banánů...
bumbik

Příspěvek od bumbik »

jako, když jsem viděl úřední desku ministerstva dopravy, nevěřil jsem vlastním očím, ale holt se nedá nic dělat ... tak počkáme ...
Odpovědět

Zpět na „D48“